Friday Favorites #18


Friday Favorites #18

Weeeekend! En wat vliegt de tijd! We tikken de maand november alweer bijna aan. Daarom in deze Friday Favorites #18 aandacht voor vitamine D. Vitamine D is namelijk onmisbaar in de winter. Kortere dagen, minder zonlicht, onze huid bedekt met dikke truien en warme jassen, maar ook de stand van de zon zorgt ervoor dat er weinig vitamine D wordt aangemaakt. Een must read dus! En heb je na het lezen van het artikel nog vragen over vitamine D? Dan mag je deze stellen onderaan de blogpost. Wij doen dan ons best om jullie vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Deze week vind je in de Friday Favorites een aantal heerlijke recepten. Maartje maakte toast van zoete aardappel. Een aanrader! Ook kwam het recept online voor een heerlijke clafoutis met chocolade en peer. En hebben jullie het artikel al gelezen over luchtzuiverende kamerplanten? En we hebben deze week ook weer heerlijk ouderwets een leuke winactie. Je kunt namelijk het boek We like Bali winnen. Dit boek staat boordevol things to do and places to be wanneer je Bali bezoekt!

Blog van de week

Friday Favorites

We hebben dagelijks zo’n 2,5-5 mcg vitamine D nodig. De meest efficiënte manier om aan deze hoeveelheid te komen is door lekker van de zon te genieten. Helaas is de zonkracht in de wintermaanden onvoldoende om ons van de nodige vitamientjes te voorzien. Om gezond de winter door te komen wordt vitamine D opgeslagen in de lever. In de zomermaanden zul je voldoende buiten moeten zijn om dit te stimuleren. Doordat wij zo veel binnen zitten is het maar de vraag of dat dit gelukt is.

Meer weten? Het hele artikel lees je hier

We like Bali + winactie!

Friday Favorites

 

Ga jij binnenkort naar Bali? Dan hoef je niet bang te zijn de meest unieke spots, mooiste strandjes en het allerlekkerste eten te missen. Geen uren screenshotten op Instagram, verdwalen op TripAdvisor of speuren op Google… Want in de Welike Bali Travel Guide vind je het ultieme overzicht. Bali insiders Priscilla Rosmolen en Evelien Riupassa komen in de 7 jaar sinds zij op het zonnige eiland wonen, op de meest geweldige jaloersmakende plekken en hebben nu hun persoonlijke favorieten in dit boek verzameld. Van hun all-time vaste go-to spots tot de onbekendere hidden gems. Wil jij kans maken op een exemplaar? Doe dan mee met de winactie!

Ik doe mee!

Recept van de week

Friday Favorites #18

Qua uiterlijk lijkt een clafoutis trouwens weliswaar op een taart, maar schijn bedriegt. Clafoutis heeft nog het meeste weg van een dikke pannenkoek. Eigenlijk is de naam clafoutis in dit recept verkeerd. Zodra er ander fruit in beeld komt wordt dit gerecht flaugnarde genoemd. Slim! Want een clafoutis is te lekker om alleen in het kersenseizoen te maken.

Ik maakte een variant met chocolade, amandelmeel en plantaardige melk. Zo is dit heerlijke nagerecht ook nog eens geschikt voor vegetariërs en past het binnen een glutenvrij dieet! Ben je vegan? Dan vervang je de honing in dit recept gewoon door ahornsiroop. Deze glutenvrije chocolade clafoutis met peren is dus ook nog eens vrij van geraffineerde suikers. Peren zijn tenslotte zoet genoeg!

Het recept vind je hier

Luchtzuiverende kamerplanten

Friday Favorites

Zonder dat we het door hebben, ademen we dagelijks vervuilde lucht in. Binnenshuis is dit zelfs meer dan buiten! Dit komt doordat onder andere de bouwmaterialen van onze huizen, scholen en kantoren. Maar ook onze meubels, de vloerbedekking en elektrische apparaten stoten schadelijke stoffen uit die de lucht vervuilen. Ook mensen vervuilen de lucht met hun adem en zweet. En wat denk je van geurkaarsen en ‘laat-het-maar-lekker-ruiken-sprays’? Aangezien woningen en gebouwen tegenwoordig zo goed geïsoleerd zijn, blijven al deze schadelijke stoffen veel vaker binnenshuis.

De NASA onderzocht of planten de luchtkwaliteit in binnenruimtes kon verbeteren. En wat bleek? Ze ontdekten dat sommige planten in staat zijn om 70 tot 80% van de schadelijke stoffen uit de lucht te halen! Met een directe vermindering van de gezondheidsklachten tot gevolg.

Welke van de 10 luchtzuiverende kamerplanten ga jij in huis halen?

Glutenvrij Vlaams stoofvlees

Friday Favorites

Stoofpotjes zijn typische winterkost. Dit recept voor vlaams stoofvlees met bier is een aanrader! Wanneer ik in Antwerpen ben is dit een van mijn favorieten gerechten op de kaart. Met zelfgebakken friet natuurlijk. In het originele recept wordt een witte boterham met mosterd gebruikt, deze heb ik vervangen door een glutenvrije optie. Let er ook op als je helemaal glutenvrij wilt of moet eten dat je glutenvrij bier gebruikt in dit recept.

Het recept met tips and tricks vind je hier

Kromkommer opent pop-up shop in Amsterdam Centraal

Friday Favorites

Pompoen was nog nooit zo populair en dat is geen wonder. Ze zitten tjokvol vezels, vitamines en antioxidanten, bevatten weinig calorieën en smaken natuurlijk fantastisch. En dus zijn recepten voor pompoen taart, pompoen smoothies en mug cakes met pompoen allemaal reuze hip. Helaas worden, zoals bij nogal veel groente en fruit, alleen middelgrote en uniforme pompoenen verkocht in de winkel. Kleine pompoenen worden afgeserveerd als veevoer, gaan terug het land op of eindigen in de biovergister.

Alleen uniforme pompoenen is nergens voor nodig en eenheidsworst is bovendien nogal saai. Kleine pompoentjes smaken net zo goed als grote. Om midden in het pompoen-seizoen daar de aandacht op te richten, opent Kromkommer tussen 28 en 31 oktober een pop-up shop in de Y-passage van het Centraal Station. Iedereen die dol is op pompoenen is van harte welkom. In de winkel kun je kleine pompoentjes kopen, leren hoe je een coole Halloween-pompoen maakt en kun je de nieuwe pompoensoep van Kromkommer proeven.

Kromkommer is goed bezig! Meer over de lekkerste soep van de gekste groenten lees je hier

Zoete aardappel toast

Friday Favorites

Ben je een beetje uitgekeken op je bammetje bij de lunch? Zoek je meer variatie en wil je meer groenten eten? Of ben je gewoon dol op toastjes? Dan is deze zoete aardappel toast is een aanrader! Gezond, lekker en voedzaam! Je kunt deze toast beleggen met alles wat je maar lekker vindt.

Zoet beleg zoals notenpasta met banaan is lekker, maar hartig beleg zoals bijvoorbeeld avocado en ei is ook een aanrader! Om je een beetje op weg te helpen vind je hierbij alvast 2 recepten met zoete aardappel toast. Deze toast eet je als lunch, als bijgerecht of voorgerecht en is ook een gezond alternatief op de borrelplank.

Het recept vind je hier

Have a wonderful weekend!

Door een afzegging is er last minute een plekje vrij voor de trainingsdag van de ANWB morgen in Rosmalen. Wil jij mee? Stuur dan even een mailtje naar mirjam@eatpurelove.nl. De eerste die mailt mag mee!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *