Friday Favorites #23

Friday Favorites #23

Mirjam Blanken

16 december 2016


Friday Favorites #23

Zijn jullie ook al aan het aftellen richting de kerstdagen? De kerst recepten en cadeau lijstjes voor onder de kerstboom vliegen op het wereld wijde web om je oren. En dan blijft Eat.Pure.Love natuurlijk niet achter. Het recept van de week zijn heerlijke glutenvrije zoete aardappel kroketjes. En zit je nog te dubben over een toetje? Dan is de zuivelvrije panna cotta met mango coulis een aanrader. Ik maakte deze met kokosmelk. Wil je weten welke kokosmelk mijn favoriet is? In deze Friday Favorites #23 vind je een artikel waarin ik verschillende soorten kokosmelk op een rijtje zet. Zo kun je de beste keus maken in de supermarkt. En ook leuk! Je maakt namelijk kans op de speciale editie van de Healthbox. Deze Christmas Healthbox zit boordevol favoriete producten van Vivian Reijs. Helemaal Eat.Pure.Love proof dus!

Ice*Village: de kerstmarkt van Amsterdam

Friday Favorites #23

Morgen ga ik voor het eerst in jaren weer schaatsen. Op het Museumplein in Amsterdam welteverstaan! Daar vind je vanaf morgen trouwens niet alleen een schaatsbaan, maar ook een wintermarkt. Deze wintermarkt voor het Rijksmuseum is natuurlijk dé plek voor originele kerstcadeaus. Tussen het shoppen en schaatsen door kun je genieten van een warme choco of lekkere cocktail. Ice*Village is geopend van 17 tot 30 december, zelfs met de kerstdagen dus!

Meer weten? Het hele artikel vind je hier!

Win de Christmas Healthbox!

Friday Favorites #23

Kennen jullie de Healthbox nog? Deze speciale kerst editie van de Healthbox is samengesteld door collega en health influencer Vivian Reijs. Leuk weetje: Vivian deed ik net als ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut bij Natura Foundation. Haar grootste passie is om mensen te inspireren en zo te helpen aan een gezondere leefstijl. Op VivOnline geven Viv en haar team dagelijks tips and tricks voor een gezond lichaam met meer energie en natuurlijk een happy mind. VivOnline staat net als Eat.Pure.Love voor puur, biologisch en onbewerkt en de holy 80-20 regel. Deze Healthbox Christmas met Viv is dus ook helemaal Eat.Pure.Love proof!

Ik doe mee!

Recept van de week

Friday Favorites

Deze zoete aardappel kroketjes maak je in een handomdraai glutenvrij en zijn een ideale foodprep. Ik vind het heerlijk om in de keuken te vertoeven, maar tijdens de feestdagen of dinner party’s vind ik de gezelligheid met familie en vrienden ook belangrijk. Deze zoete aardappel kroketjes kun je nu al maken en zo een voorraadje aanleggen voor de aankomende feestdagen. Enjoy!

Het recept vind je hier!

Toetje voor kerst!

Friday Favorites #23

Dit feestelijke Italiaanse toetje is de perfecte afsluiter van een heerlijk kerstdiner. Panna cotta betekent letterlijk ‘gekookte room’. In het oorspronkelijke recept gaat dan ook room. En wat met dierlijke room kan, kan ook met plantaardige room. Ik maakte deze zuivelvrije panna cotta namelijk met kokosmelk.

Het recept vind je hier!

Welke kokosmelk is de beste keus?

Friday Favorites #23

Kokosmelk is een melkachtige, romige vloeistof. Maar waar komt kokosmelk vandaan? Binnenin de kokosnoot bevindt zich kokoswater, maar dit is niet hetzelfde als kokosmelk. Een kokosnoot, ook wel klapper genoemd, bevat wit vruchtvlees. Dit witte vezelige vruchtvlees is het kiemwit van de kokosnoot. Kokosmelk wordt gemaakt door dit kiemwit te vermengen met water. Simpel toch? In de supermarkt vind je verschillende merken kokosmelk. Van biologische kokosmelk tot light kokosmelk. Maar welke kokosmelk is de beste keus?

De uitslag lees je hier!

De 10 beste tips voor een duurzame garderobe

Friday Favorites #23

Duurzaamheid is in de mode! Na duurzaam wonen, reizen en eten is het tijd voor de 10 beste tips voor een duurzame garderobe. De kledingindustrie is namelijk een vervuilende industrie met een behoorlijke ecologische footprint. Uitbuiting van jonge meisjes in sweatshops in China, angorakonijnen die leven geplukt worden, waterverspilling, giftige chemicaliën, uitputting van grondstoffen en een groeiende wereldwijde berg afval. Je kunt zeggen wat je wilt, maar de kledingsector staat er niet goed voor op het gebied van duurzaamheid. Tijd om het heft in eigen hand te nemen!

De 10 tips vind je hier!

Have a nice weekend!

Liefs mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This