Friday Favorites #24

Friday Favorites

Mirjam Blanken

23 december 2016


Friday Favorites #24

Christmas is coming! Zoals altijd vieren wij kerstavond gezellig met ons eigen gezinnetje. De pakjes onder de boom liggen zoonlief al even aan te staren, dus wat hem betreft kan het niet snel genoeg morgen zijn. Eerste en tweede kerstdag vieren wij met familie en vrienden. Dat wordt uitbuiken derde kerstdag. De kortste dag van het jaar zit er ook weer op. Op naar de zomer! In deze Friday Favorites lees je onder andere een artikel over duurzame verlichting. Wist je dat led lampen stukken duurzamer zijn dan spaarlampen? Dacht ik even goed bezig te zijn.

De afgelopen weken kwamen er op Eat.Pure.Love een aantal recepten met cranberry’s voorbij. Om het jullie wat makkelijker te maken zette ik deze in een roundup. Zo heb je alle cranberry recepten bij elkaar. En heb je het raw food appeltaartje al gespot? Een aanrader wat mij betreft. Voor iedereen die een glutenvrije kerst tegemoet gaat zette ik de lekkerste glutenvrije kerst recepten op een rijtje. Welke ga jij maken?

En deze week vind je ook weer leuke travel blogs online! Gastblogger Lucia vloog namelijk naar Zürich voor een kijkje in de keuken van SWISS en ontdekte bovendien leuke hotspots. En die heeft zij natuurlijk voor jou op een rijtje gezet! Hailey schreef ook een inspirerend artikel over reizen. In dit geval over de reis van jouw kleding. We staan er niet altijd bij stil waar onze kleding vandaan komt. Wist je dat sommige kledingstukken wel zeven verschillende landen zien, voordat jij de eigenaar ervan wordt?

Deze week heb ik ook een gave winactie in samenwerking met BioToday. Je maakt namelijk kans op een half jaar lang BioToday producten t.w.v. 250 euro.

De lekkerste recepten met cranberry

Friday Favorites

Er zijn over de hele wereld wel honderden soorten bessen te vinden. Cranberry’s die hier in de supermarkt worden verkocht, worden meestal uit Amerika geïmporteerd. Maar wist je dat cranberry’s ook in Nederland voorkomen? Veenbessen worden in september en oktober geoogst op Terschelling! In de wintermaanden zijn er dus volop cranberry’s verkrijgbaar. Ik zette de lekkerste recepten met cranberry op een rijtje.

De recepten vind je hier!

De lekkerste glutenvrije kerst recepten

Friday Favorites #24

Kerst zonder gluten? Dat is helemaal niet zo ingewikkeld! Gelukkig ben ik gezegend met lieve mensen (lees: schoonzus) die zelf al wat research had gedaan naar glutenintolerantie. Zo lief vind ik dat. Ik vind het meestal geen probleem om tijdens dit soort bijzondere gelegenheden ‘voor mezelf te zorgen’. Vaak geeft een heel kerstdiner in elkaar knutselen al genoeg stress tenslotte.

Misschien ben jij een glutenvrije eter of misschien krijg je gasten die glutenvrij eten. Maakt niet uit. Ik zette de lekkerste glutenvrije kerst recepten van Eat.Pure.Love op een rijtje. Zo bevat stoofvlees vaak brood, deze glutenvrije variant lekker niet! Ook maakte ik onder andere heerlijke glutenvrije granola, zoete aardappel kroketjes en een glutenvrije tulband. Geniet van elkaar en van de glutenvrije kerst recepten deze kerstdagen!

De recepten vind je hier!

Eten, drinken en slapen in Zürich

Friday Favorites

Deze historische stad is echt een mix van oude details, romantisch en klassiek maar ook hip en in beweging. Hou je van mooie geveltjes en schattige straatjes, dan is Zürich the place to be! Als je een foodlover bent zoals ik, vind je Zürich ook vast fijn. In een romantische stad als dit verwacht je niet zo snel dat er zoveel toffe food hotspots zijn.

Eten, drinken en slapen in Zürich!

Led lampen: de meest duurzame verlichting

Friday Favorites #24

Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat een gemiddeld huishouden nog ongeveer 15 gloeilampen in huis heeft hangen. Ik heb welgeteld nog 1 gloeilampje kunnen opsporen in huis. En deze zat in mijn vintage bootlamp, dus daar kon ik niets aan doen. Stond ik dan bij meneer Rob van de afdeling verlichting bij IKEA. Dacht ik even goed bezig te zijn met mijn spaarlampen. Jammerdepammer…

Een led lamp is op alle vlakken beter dan een spaarlamp: deze scoort beter op het gebied van productie, verbruik én afvalverwerking. En ook fijn: je kunt ledverlichting gebruiken in al je lievelingslampen. Net zo sfeervol en bovendien een stuk groener. Led lampen zijn op dit moment de meest duurzame manier van verlichting. Ze gaan wel 20 jaar mee, verbruiken 85% minder energie dan gloeilampen en zijn bovendien beter voor het milieu. Goed voor de planeet en jouw portemonnee dus!

Het hele artikel lees je hier!

Raw food appeltaartje met karamel saus

Friday Favorites

Bij het maken van dit heerlijke glutenvrije appeltaartje komt er geen oven aan te pas. Deze appeltaart wordt namelijk niet gebakken en valt mede hierdoor in de categorie ‘raw food’. Het idee achter raw food is dat rauw eten extra voedzaam is, omdat er geen voedingsstoffen verloren gaan tijdens het verhitten.
Ben ik een voorstander van enkel en alleen rauw eten? Nope! Maar dit heerlijke raw food appeltaartje met karamel saus is een mooi voorbeeld voor hoe een appeltaart ook lekker kan zijn. Een no bake apple pie! Ga jij hem maken?

Het recept vind je hier!

De reis van jouw kleding is langer dan je denkt!

Friday Favorites

De kans is groot dat jij je nooit hebt afgevraagd waar je kleding exact vandaan komt. Wellicht heb je weleens in de kraag van je shirt gekeken en zag je daar ‘Made in China’ staan. Maar wist je dat dit niet betekent dat dit het enige land is waar jouw kledingstuk is geweest alvorens het in je kast belandde?Zonder dat wij het door hebben, reist onze kleding de wereld af alvorens ze bij ons terecht te komen. Sommige kledingstukken zien wel zeven verschillende landen, voordat jij de eigenaar ervan wordt.

Om jou een beter beeld te geven van waar de meeste kleding daadwerkelijk vandaan komt, neem ik je in dit artikel mee naar de reis van jouw kleding. Aangezien zo’n 60% van alle kleding van katoen is gemaakt, zal ik de reis van katoenen kleding onder de loep nemen.

Het hele artikel lees je hier!

Win een half jaar lang BioToday!

Friday Favorites

Brrr, wat is het koud! Gelukkig laat die leuke Jet van Nieuwkerk in de video zien hoe je eenvoudig een heerlijke winterse én biologische wortel pompoensoep maakt. Wil jij ook dineren met de biologische producten van Bio2Day? Doe dan mee met deze toffe winactie en maak kans op 6 maanden gratis BioToday producten t.w.v. 250 euro! Let op: de actie loopt via de Facebookpagina van Eat.Pure.Love.

Ik doe mee!

Merry Christmas!

Wat zijn jullie plannen deze kerst? 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This