Friday Favorites #28

Friday Favorites

Mirjam Blanken

20 januari 2017


Friday Favorites #28

Weekend! Ik klap as we speak mijn laptop dicht voor een middagje bijkletsen, shoppen en lekker eten met dochterlief. Een goed begin van mijn weekend dus! Deze week vind je weer veel interessante onderwerpen in de Friday Favorites. Gastblogger Priscilla schreef over de huidaandoening rosacea. Een erg vervelende aandoening, waar wel degelijk iets aan te doen is. Afgelopen week zette ik ook 15 lekkere recepten met zoete aardappel online. En hoe leuk is het om te zien en te lezen dat jullie massaal de keuken induiken om deze recepten te proberen? Keep up the good work!

De winnaar van de Superjuicer is trouwens afgelopen week bekend gemaakt. Herma is de gelukkige winnares en heeft inmiddels bericht ontvangen. Veel plezier met juicen Herma! Niet gewonnen? Niet getreurd! Je kunt namelijk nog gebruik maken van de kortingscode EATPURELOVE10. Met deze code krijg je maar liefst 10% korting op een Superjuicer! En je weet het: vandaag bestellen betekent dat je jouw juicer vanavond nog in huis hebt!

Verder vind je in deze Friday Favorites maar liefst 2 gave winacties. Je maakt kans op het boek van de veelbesproken Fajah Lourens. Ik las afgelopen week het boek en was blij verrast. Ondanks alle negatieve uitingen in de media vind ik het best een goed boek. Daarom zette ik mijn plussen en minnen op een rijtje. Wel zo handig! En heb je een lui weekend voor de boeg? Neem dan zeker even een kijkje op Netflix: ik zette 15 inspirerende Netflix documentaires op een rijtje. Het recept van de week is een heerlijke zoete aardappelsoep, perfect voor winterse dagen zoals deze. Geniet ervan!

Recept van de week

Friday Favorites #28

Brrr, wat is het koud. I love it! Als het dan toch winter moet zijn, dan maar goed koud en met sneeuw toch? En wat is er lekkerder dan een kom dampende, warme soep om mee op te warmen? Deze winterse zoete aardappelsoep met rode linzen is heerlijk geworden. Ik houd van een wat dikkere soep die goed vult. Want soep als voorafje is lekker, maar stiekem vind ik een vullende maaltijdsoep nog lekkerder. Voor een extra bite in mijn soep strooi ik er nog wat pompoentpitten over.

Het recept vind je hier!

Hey, het is okay als je dit boek wilt winnen!

Friday Favorites #28

Oh die Fajah toch… Al scrollend op mijn social media tijdlijnen weet de ene expert het nog beter als de andere. Bloggers wijden complete artikelen met schreeuwende kopjes om de aandacht te trekken in de discussie rondom de hype die #killerbody en #fitgirl heet. Om vervolgens helemaal onderaan even te melden dat ze het boek niet hebben gelezen. Uhhhh… Tijd om met neus het boek in te duiken dus! Ik zette de plussen en minnen op een rijtje. Want naast wat minpuntjes, ben ik eigenlijk best blij verrast door dit boek.

Ik doe mee!

Blog van de week

Friday Favorites #28

Jouw Hollandse appelwangetjes of verlegen blos zijn misschien wel het voorteken van een rosacea huid. Zo’n 20% van de Nederlanders heeft rosacea en bijna niemand weet wat het is. En daarom legt gastblogger Priscilla van Natuurlijk een gezonde huid dit even haarfijn uit. En daarnaast heeft ze ook the do’s and the dont’s op een rijtje gezet. Want als jij jouw huid goed verzorgt, dan hoeft rosacea geen ernstige gevolgen te hebben. Volgende week lees je deel 2: voeding en rosacea!

Hier lees je het hele artikel!

De lekkerste zoete aardappel recepten

Friday Favorites

Wat is zoete aardappel toch lekker en veelzijdig! Je kunt ze verwerken in zoete recepten zoals chocolade brownies. Of je bakt lekker old school zoete aardappel frietjes. Inmiddels staan er al flink wat recepten met zoete aardappel op Eat.Pure.Love en ik zette de 15 lekkerste voor jullie op een rijtje. Van zoete aardappelburgers tot een lekkere soep. Welke is jouw favoriet?

De recepten vind je hier!

Wie jarig is trakteert!

Friday Favorites

En waren er twee jarig, hoera! Niet alleen was onze gastblogger Martine vorig weekend jarig, maar ook haar blog! Gefeliciteerd lieve Martine! Naast interessante en inspirerende artikelen op Eat.Pure.Love houd deze bezige bij ook nog een eigen blog bij. Op www.crossmyheart.nl deelt Martine haar dagelijkse rituelen en trainingen. Ze laat zien dat een gezonde, actieve leefstijl wel degelijk mogelijk is naast een druk leven. Crossfit, hardlopen, wielrennen, … Martine draait haar hand niet om voor een goede workout.

Dus toen de uitnodiging op de mat voel voor de lancering van de nieuwe workout van het online fitness platform Model Workout was Martine van de partij! Simpel, snel en toch efficiënt trainen. Sounds great! En om deze heuglijke feiten te vieren, verloten wij aankomende week 3x een gratis pro account voor 3 maanden! Zo kun jij ook starten met online trainen en hoef je de deur niet uit! Meedoen is zoals gewoonlijk easy peasy.

Laat hier even je reactie achter!

Deze inspirerende Netflix documentaires wil je zien!

Friday Favorites

Wist jij dat Netflixen pas sinds september 2014 in Nederland mogelijk is? Nederland was pas het 41ste land waar Netflix aangeboden werd. Voor mijn gevoel maken wij hier al veel langer gebruik van deze streamingsdienst en inmiddels is Netflix dan ook niet meer weg te denken uit mijn vocabulaire. Want Netflixen is fijn!

Ik houd van die wekenlange Netflix-sessies waarbij je niet kan wachten om te starten met de volgende aflevering. Ik beloof mezelf meestal een Netflix momentje bij wijze van beloning na wat noeste arbeid. Gelukkig zijn deze 15 inspirerende Netflix documentaires slechts 1 aflevering. Tenzij je besluit om ze allemaal in 1 week te gaan bekijken is er dus niet zoveel aan de hand. Enjoy!

De documentaires vind je hier!

Heb jij het ook zo koud?

Friday Favorites

Na vijf jaar oorlog hebben miljoenen Syrische kinderen in hun eigen land en de buurlanden het erg moeilijk. Ze wonen in belegerde steden en gebieden, of zijn gevlucht voor het geweld. Ze hebben vaak geen huis meer en bivakkeren in tochtige tenten, of in leegstaande gebouwen zonder ramen.

En nu is het ook nog winter. Zonder warme kleren, kachels en dekens staan deze kinderen bloot aan vrieskou, wind en regen. Help jij mee om kinderen zoals Rafi de winter door te helpen? Met een donatie van 5 euro geef je al een kind een deken!

Ik geef een deken!

Have a wonderful weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This