Friday Favorites #32

Friday Favorites #32

Mirjam Blanken

17 februari 2017


Friday Favorites #32

Deze Friday Favorites is wat korter dan jullie gewend zijn. Heb ik een luie week achter de rug? Verre van vrees ik… Ik ben artikelen wat meer aan het spreiden zodat ik tijdens mijn trip naar IJsland optimaal kan genieten van het land en mijn goede gezelschap. Er staan dus al wat heerlijke recepten en interessante artikelen klaar. Nog even geduld dus!

Aangezien ik momenteel op standje workaholic sta blijft er genoeg lekkers en leuks te lezen over. Zo kwam er deze week een heerlijke chocolade smoothie bowl online en maakte ik een stamppot van zoete aardappel en geroosterde spruitjes. Gastblogger Priscilla is op dreef en schreef een artikel over huidveroudering. Denk jij dat jouw rimpels de schuld zijn van je moeder? Dan zou ik het artikel zeker even lezen, want jouw leefstijl heeft een grotere invloed op huidveroudering dan je denkt. Een van de best gelezen artikelen deze week is gezond en goedkoop eten. Ik geef 7 handige tips zodat je ook met een beperkt budget gezond kunt eten. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen!

Wat is jouw stairway to heaven?

Friday Favorites

Ken je dat? Die 10 seconden waarin je denkt: konden mijn ouders dit maar even oplossen. Je wordt ineens met je neus op de feiten wordt gedrukt: je bent ‘volwassen’. Ik heb dat een paar keer gehad in mijn leven. Een van die keren was toen mijn lieve vader ziek werd en kort daarna overleed. I know: die laatste valt heel erg in de categorie grote mensen praat. Maar soms ontkom je er gewoon niet aan.

Deze week vind je op Eat.Pure.Love een (hopelijk) inspirerend artikel over dit zware onderwerp. Maar nu al nadenken over jouw persoonlijke uitvaart geeft rust en dat is nog eens een mooie stairway to heaven!

Het hele artikel lees je hier!

Recept van de week

Friday Favorites

In Amerika hebben ze een nationale pizzadag. Ik vind dat pizza ook een eigen dag verdiend. Helaas peanut butter voor mij… De eerste lekkere glutenvrije pizza moet zijn weg naar mij nog vinden vrees ik. Mocht je een fijn adresje weten, let me know! Een fijn homemade alternatief is deze glutenvrij pizzabodem van bloemkool. Met de nadruk op alternatief, want de smaak en structuur lijkt natuurlijk niets op die van een knapperige pizzabodem. Inmiddels heb ik al heel wat geëxperimenteerd met deze bloemkool pizza. Tijd om het recept voor deze perfecte pizzabodem van bloemkool met jullie te delen!

Het recept vind je hier!

Blog van de week

Friday Favorites

Gezond eten, dat is toch heel duur? Klopt helemaal! Sinds ik gezonder ben gaan eten, ben ik duurder uit. Toegeven: dit was bij mijn iets te overenthousiaste start richting een gezond voedingspatroon. Inmiddels heb ik mijn balans gevonden en schrik ik niet meer zo erg als de lieve kassamevrouw het totaalbedrag noemt. Hoog tijd om budget tips met jullie te delen dus. Ik deel de 7 beste tips om goedkoop en gezond te eten. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen!

Het hele artikel lees je hier!

Chocolade smoothie bowl met havermout

Friday Favorites

Een dikke chocolade smoothie in een kom met al jouw favoriete toppings. Dat is het betere werk! Deze chocolade smoothie bowl heeft een lekkere bite. Want kauwen is gezond! In deze smoothie bowl gebruik ik namelijk havermout. Deze smoothie bowl maak je net als overnight oats de avond van te voren al klaar. Haver bevat namelijk het zogeheten antinutriënt fytinezuur. Handig voor de haver, want fytinezuur beschermt de plant tegen vraat. Maar minder handig voor ons…

Het recept vind je hier!

Rimpels? Het zijn je genen niet!

Friday Favorites

Mijn oma was net een rozijntje, zo gerimpeld. En mijn moeder ook, dus het is niet anders dan dat ik het kreukelgen heb, ik kan er niets aan doen.

Dit is een echt citaat. Iemand zei dit ooit tegen me, toen ik vertelde dat een groot deel van de huidveroudering en dus het krijgen van rimpels afhankelijk is van je levensstijl. Genetica maakt vaak een geweldig excuus: je kunt er niets aan doen, dus je hoeft niet te veranderen. Je kunt weer een zak chips opentrekken en op de bank je favoriete Netflix-serie bekijken.

Er zijn verschillende meningen in Wetenschapland, maar de meeste onderzoekers denken dat de intrinsieke huidveroudering maar 3 – 10% uitmaakt van het totaal aan huidveroudering. Dat houdt in dat jij 90 – 97% in de hand hebt, omdat het door externe factoren komt: slechte voeding, zon-misbruik, stress, slaaptekort en luchtvervuiling bijvoorbeeld. Door goed voor jezelf en je huid te zorgen, voorkom je voortijdige huidveroudering. Reinig je gezicht voor het slapen, bescherm je huid tegen de zon, leef gezond en geniet!

Het hele artikel lees je hier!

Zoete aardappel stamppot met geroosterde spruitjes

Friday Favorites

Deze zoete aardappel stamppot met geroosterde spruitjes is heerlijk! Nu val ik in de categorie alleseter. Volgens mijn moeder at ik eerder gebakken champignons dan een fruithapje. Ik vraag me af waarom ik pas sinds een paar jaar ‘iets’ met eten ben gaan doen. Het zat er al vroeg in! Eten wat de pot schaft was overigens een van de regels in ons grote gezin. Logisch ook, je kunt niet iedereen plezier als je 6 monden te voeden hebt. Daarnaast mochten wij 1 ding kiezen wat we echt niet lekker vonden en bij hoge uitzondering mochten we dit dan overslaan. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit iets heb overgeslagen…

Om deze stamppot met spruitjes wat smaakvoller (lees: aantrekkelijker) te maken voor de mannen in mijn gezin heb ik de aardappelen vervangen voor zoete aardappelen. En de truc? Honing over de spruitjes! Een heerlijke combinatie met de zachte geitenkaas en walnoten die ik ook in dit recept gebruik.

Het recept vind je hier!

Have a nice weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This