Friday Favorites #38

Friday Favorites

Mirjam Blanken

7 april 2017


Friday Favorites #38

FRIYAY! Het belooft een zonnig weekendje te worden, perfect weer voor de ijsrecepten die je in deze Friday Favorites vindt. De vegan, zuivelvrije en lactosevrije magnums zijn een aanrader hoor. En heb je geen ijsvormpjes in de vorm van magnums? Dan kun je ze alsnog gewoon lekker maken. En over zon gesproken, vorig jaar om deze tijd verbleef ik in Osa Major. Deze prachtige villa is de perfecte plek voor retreats, maar ook als gezin of familie kun je hier verblijven. Ik propte behoorlijk wat foto’s in het artikel, niets leuker dan ‘gluren bij de buren’ toch?

Verder vind je in deze Friday Favorites een heerlijk recept voor lasagne met pompoen en gastblogger Yvonne schreef een interessant artikel over de bacteriën in je mond en hoe je zorgt voor meer goede bacteriën, zodat jouw mond gezond blijft. Must read!

Vegan kokosijs met chocolade swirl

Friday Favorites

Zodra de gevoelstemperatuur rond de 20 graden is, gaat mijn ‘ik heb zin in ijs’ alarm af. Met een loeiend alarm dook ik afgelopen week de keuken in om homemade kokosijs te maken. Zonder ijsmachine trouwens, aangezien ik die helemaal niet heb en ik ontdekt heb dat zelf ijs maken helemaal niet zo moeilijk is.

In dit recept gebruik ik cashewnoten, die moeten wel even een nachtje weken zodat je romig ijs krijgt. Dus mocht je plannen hebben om dit recept voor vegan kokosijs met chocolade swirl te gaan maken, doe dit dan meteen eventjes. Kun je morgen al genieten van dit heerlijke zuivelvrije en vegan kokosijs!

Het recept vind je hier!

Blog van de week

Friday Favorites #38

Ben jij lief voor de bacteriën in je mond? We moeten namelijk niet alleen lief zijn voor ons zelf, maar ook voor die kleine beestjes die samen met ons leven. Weet je dat wij zelfs meer bacteriën dan lichaamscellen hebben? Onze mond is een uiterst geschikte plaats voor deze bacteriën.

Alles wat van buiten komt is vreemd voor het lichaam en het moet eerst worden gecheckt. De eerste bescherming van het lichaam bestaat uit alle barrières tussen de buiten- en binnenwereld. Het belangrijkste deel van deze barrières (ongeveer 75%) zit in het maag- darmkanaal en dit begint al in de mond!

Je hebt zelf invloed op de balans tussen de verschillende bacteriën. Voeding en stress zijn factoren die de bacteriële flora in de mond en darm beïnvloeden. Met deze 5 tips van gastblogger Yvonne stimuleer je een gezonde flora.

De 5 tips vind je hier!

Glutenvrije lasagne met pompoen-chili pastasaus

Friday Favorites #38

Lasagne met pompoen stond nog steeds op mijn lijstje om te maken, dus toen Appie afgelopen week verse en meukvrije pastasaus met pompoen lanceerde was dit natuurlijk een perfect moment om deze lasagne te maken. De verse pastasaus is enkel en alleen gemaakt van groente, specerijen, water, olie, citroen en een snufje zout.

De lasagne heb ik vervolgens nog wat gepimpt met homemade bechamelsaus. Gemaakt van bloemkool! Omdat bloemkool voor meer dan 90% uit water bestaat is het prima te gebruiken als basis van sausjes. Zo kom je met dit simpele recept voor lasagne easy peasy aan jouw dagelijkse portie groenten! De verse pastasauzen zijn deze week ook nog eens in de bonus. No more excuses: deze week staat deze lasagne met pompoen ook bij jou op het menu. Laat je mij weten wat je ervan vond? Vind ik leuk!

Het recept vind je hier!

Relaxen en opladen in Mallorca

Je hart volgen, dat is wat Brenda Ooteman en haar man Roland gedaan hebben. En waar je bij tv programma’s zoals Ik Vertrek je hart ook nog weleens vasthoudt, hebben Brenda en Ronald de stap om naar Mallorca te verhuizen heel geleidelijk genomen. Na talloze vakanties op hun favoriete vakantieplek diende zich de perfecte timing aan. De kinderen vlogen uit en hadden inmiddels hun plekje gevonden in het Amsterdamse studentenleven, was de stap naar het paradijselijke Mallorca nog maar een kleintje.

De prachtige afwisselende natuur op het eiland, de hemelsblauwe baaien, de mooie stad Palma, de authentieke kunstenaarsdorpjes, de internationale gemeenschap en niet te vergeten het heerlijke klimaat! Brenda en Roland besloten in 2007 de sprong te wagen en kochten ze ‘hun finca’. Heel veel hobbels en jaren later, in 2011 om precies te zijn, konden ze eindelijk hun intrek nemen in Osa Major (Grote Beer).

Het hele artikel, inclusief een lading foto’s lees je hier!

Recept van de week

Friday Favorites #38

Gevonden! Ik was vorig jaar al op zoek naar ijsvormpjes om zelf magnums te kunnen maken. Nu de zon zich het afgelopen weekend weer volop liet zien dook ik de keuken in om deze magnums zonder koemelk te maken. Naast zuivelvrij, zijn deze magnums ook nog eens vegan. Dat is nog eens guilt free genieten!

De basis van deze ijsjes verschilt overigens niet veel van homemade bananenijs. De bananen heb ik achterwege gelaten en vervangen door geweekte cashewnoten. Hierdoor wordt het ijs heerlijk romig. Eigenlijk had ik dit al ontdekt bij het maken van raw cheesecakes. Ik kan vaak niet wachten met aanvallen wanneer ik deze cheesecakes uit de vriezer haal en zelfs halfbevroren zijn deze cheesecakes zo lekker!

Het recept vind je hier!

Zo maak je een artisjok klaar!

Friday Favorites #38

Een artisjok is een distelachtige en eigenlijk een eetbare bloem in knop. Het wordt gegeten als groente en is vergelijkbaar met broccoli. Deze bloemknoppen bestaan uit heel veel kleine blaadjes die om het artisjokhart (de bloembodem) heen gevouwen zijn. Op deze bodem groeit het zogeheten ‘hooi’. Wanneer je een artisjok door laat groeien groeit vanuit dit ‘hooi’ een prachtige paarse bloem.

Verse Spaanse artisjok is verkrijgbaar van januari tot mei. Je vindt ze in de supermarkt, bij de groenteboer of op de markt. Een verse artisjok is stevig en de buitenste bladeren zien er fris en glanzend uit. Let er ook op dat de dikke, vlezige blaadjes dicht op elkaar gevouwen zitten.

En zo maak je een artisjok klaar!

Have a wonderful weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This