Friday Favorites #40

Friday Favorites #40

Mirjam Blanken

21 april 2017


Friday Favorites #40

Friday! En hier wordt as we speak de meivakantie ingeluid (lees: ochtend poetsen, wassen, inpakken en boodschappen doen). Niet voor mama, want die is blogger en kan niet ‘even’ 2 weken vrij nemen zonder vooruit te werken. Puntje om aan te werken nog! Maar een weekje moet kunnen toch? Aankomende week ga ik samen met mijn mannen genieten van een glamping vakantie in Toscane. Je leest het goed: glamping! Dit is een soort luxe kamperen en schijnt speciaal voor de anti-kampeerders een must te zijn. Ooit zal ik jullie het verhaal vertellen van mijn kampeervakantie naar Frankrijk waar ik na 2 weken regen het bestek los in de kofferbak mikte en heel snel huiswaarts reed… Enfin, je begrijpt dat ik licht sceptisch sta tegenover glamperen (is dat überhaupt een woord?). Volgende week zal ik jullie verblijden met een artikel over glamping in een nieuwe Friday Favorites.

Over weekenden gesproken: vorige week hadden we een lekker lang weekend natuurlijk. Ik ging Tweede Paasdag naar Bio Brass in Zeewolde om verslag uit te brengen van de AH Buitendag. En dat was leuk! Ik heb flink wat foto’s genomen, zo krijgen jullie een goed beeld van deze ochtend. Ook een blog vol foto’s is die over mijn duurzame studeerkamer. Als je houdt van gluren bij de buren, dan zou ik zeker even spieken in mijn ‘groene’ studeerkamer. Weet je meteen hoe ik er nu bij zit!

Maar er is meer: zo ging er deze week een artikel online met de 10 meest gestelde vragen over zonne-energie en ben ik zo trots als een pauw op gastblogger Maria. Waarom? Daar begin ik meteen maar mee.

Gratis E-book: Vergroot je zelfliefde!

Friday Favorites

Heb je de nieuwe website van Methode EIGEN al gezien? Gastblogger Maria heeft de afgelopen hard gewerkt en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De website heeft een mooie frisse look & feel en is gevuld met inspirerende blogs en gratis producten! Zoals bijvoorbeeld het waardevolle gratis E-book Vergroot je zelfliefde.

Want hoe belangrijk is het voor jou dat je in jouw werk ook meer voor jezelf gaat kiezen? Hoeveel mensen blijven niet hangen in een baan waar ze niet gelukkig worden of durven hun dromen niet te volgen? Alles wat jij wilt bereiken is mogelijk en het begint met jezelf op nummer één zetten. Hoe je dat doet, dat lees en ontdek je in het E-book Zelfliefde. Daarnaast blijf je ook automatisch op de hoogte van allerlei leuke nieuwtjes en updates van Methode EIGEN. Doen dus!

Het gratis E-book kun je hier downloaden!

Op bezoek bij Bio Brass tijdens de AH Buitendag

Aflopen maandag brachten ruim tachtigduizend mensen een bezoekje aan boeren, telers en leveranciers van Albert Heijn. En ik was een van die tachtigduizend mensen die tijdens de AH Buitendag een kijkje achter de schermen nam. Nu had ik ook nog eens de mazzel dat ik aanwezig mocht zijn bij de opening van de AH Buitendag bij Bio Brass in Zeewolde. Op deze locatie werd de AH Buitendag feestelijk geopend met live muziek en een heerlijke paasbrunch! En na het zien van de foto’s die ik nam tijdens mijn bezoekje aan Bio Brass, weet ik zeker dat jij vast een reminder in je telefoon zet voor volgend jaar.

Het hele artikel lees je hier!

Recept van de week

Friday Favorites

Ik ben hoogstwaarschijnlijk niet de enige persoon op aarde met een rabarbercomplex. De gedachte aan zure, draderige en veelal snotterige compote maakt niet dat ik de keuken in ren om rabarbertaartjes te gaan bakken. Gelukkig blijkt rabarber veelzijdig en lekkere (!) te zijn. Ik koos deze keer voor een glutenvrije clafoutis van rabarber en abrikoos. En dit bleek een gouden combinatie van zoet en zuur te zijn.

Het recept vind je hier!

Honest: hét biologische drankje voor deze zomer!

Friday Favorites #40

Ik kijk nu al uit naar die heerlijke, warme zomerdagen. Languit genieten van de zon op je bol met een goed boek en een lekker drankje on the side. Nu moet ik eerlijk bekennen dat dit op zomerse dagen bij mij vaak water is. En dat wordt dus best een beetje saai. Uiteraard heb ik ook links en rechts wat geëxperimenteerd met biologische (fris)drankjes, maar deze zijn vaak mierzoet en ook niet echt dorstlessend. Deze week ontdekte ik een drankje op basis van water en kruidenthee met een smaakje. Niet te zoet, dorstlessend, biologisch en last but not least: in recyclebare flesjes verpakt. Wat mij betreft is Honest hét biologische drankje voor deze zomer!

Het hele artikel lees je hier!

Blog van de week

Friday Favorites

Voeding speelt een belangrijke rol in je leven. Je eet elke dag weer opnieuw en een aantal keer ook nog. Hoe mooi zou het zijn als je dat kunt doen op een manier die goed voor jou voelt en je lijf ook ondersteunt. En die ook nog prettig voor jou is! Veel mensen maken hun voedingskeuzes echter op basis van wat ze geloven of wat anderen zeggen. Maar dat hoeft niet altijd het beste voor jou te zijn!

Wist je dat jouw lijf heel goed weet wat goede voeding voor je is? En dat je lichaam een eigen bewustzijn heeft aan wie je dat kunt vragen. Op die manier kun je jouw relatie met voeding veranderen en ontdekken welke voeding het beste bij je past op welk moment. Gastblogger Maria schreef dit mooie artikel. Een must read wat mij betreft!

Het hele artikel lees je hier!

De 10 meest gestelde vragen over zonne-energie

Friday Favorites

Zoals jullie hier hebben kunnen lezen, ben ik inmiddels de trotse eigenaresse van 6 zonnepanelen en wek ik de helft van onze energie zelf op. Waarom ik juist gekozen heb voor zonne-energie? De zon is de meest onuitputtelijke bron van energie voor onze aarde. Wist je dat de zon maar één uur hoeft te schijnen om de hele wereld een jaar lang van energie te voorzien? Kiezen voor zonne-energie is simpel, maar nadat je de keus hebt gemaakt gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.

Om je een beetje op weg te helpen zette ik de 10 meest gestelde vragen over zonne-energie op een rijtje. Bas van Wijnen, een van de oprichters van Vrijopnaam hielp mij met de antwoorden. Let’s go green!

Het hele artikel lees je hier!

Een kijkje in de ‘keuken’

Ondanks dat ik heel wat uurtjes spendeer in de keuken om de lekkerste recepten te fabriceren, zit ik de meeste tijd toch echt achter mijn bureau. Life of a blogger! En nu ik fulltime aan het bloggen ben werd het tijd om ook mijn werkplek een upgrade te geven. Bye bye keukentafel, hello duurzame werkplek! Manlief blij, want we kunnen weer aan tafel eten zonder eerst mijn bende aan de kant te moeten schuiven. En ik dubbel blij, want mijn rug begon toch wat te protesteren van deze niet zo ergonomische setting en daarbij had ik nu mooi een excuus om mijn eigen duurzame werkplek in te richten.

Het hele artikel lees je hier!

Enjoy your weekend!

Wat zijn jouw plannen dit weekend of deze vakantie? 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This