Friday Favorites #45

Friday Favorites #45

Mirjam Blanken

26 mei 2017


Friday Favorites #45

Wat een heerlijk weer hebben we deze week al gehad! En het ziet er naar uit dat deze zomerse temperaturen nog even aanhouden. Genieten jullie ook zo? Wij gaan morgen een dagje varen met de sloep. Picknickmand vol lekkers mee en genieten van het mooie weer en wat quality time met elkaar. Dochterlief Kim komt ook even overwaaien (please NS, rijdt op tijd) en dan is ons gezinnetje weer compleet. I like! Back to the Friday Favorites. Nummer 45 alweer! Als ik aanbeland ben bij Friday Favorites nummero 52 komt er een hele toffe winactie online. Iets met een goed gevulde goodiebag…

Deze week lees je over mijn ontdekking van deze maand, namelijk Netl de Wildste tuin. Deze duurzame camping vind je middenin de natuur, waar je kids verstoppertje spelen in de bamboejungle en onherkenbaar voor de tent verschijnen na een slide van de modderglijbaan. En omdat vakantie vieren niet voor iedereen vanzelfsprekend is, steun ik Reis met je hart. Je leest alles over deze non-profitorganisatie in deze Friday Favorites.

En heb jij ooit gehoord van de bakbanaan bitterbal? Ik maakte een glutenvrije variant. In dit recept gebruik ik trouwens quinoa van nederlandse bodem, want dat bestaat! Gastblogger Annemarie schreef over de Food Revolution die volop aan de gang is. Steeds meer mensen gaan gezonder eten; een dagje minder vlees, meer groente op het menu. En in het kader van ‘meer groen op je bord’ maak je deze week kans op het boek van Lisa goes vegan. Ook een heel fijn boek voor iedereen die wat minder vlees wil eten en wat inspiratie in de keuken nodig heeft. En wil je toch graag doorgaan met sporten ondanks deze warme dagen? Lees dan vooral het artikel met 10 gouden tips voor hardlopen in de hitte even. Enjoy!

Netl de Wildste Tuin: duurzaam kamperen in een blue zone

Friday Favorites

Soms ontdek je van die plekjes die je al veel eerder had willen ontdekken. Dat had ik dus bij Netl de Wildste Tuin in Flevolandnofollow. Als een klein kind zo enthousiast liep ik over het enorme terrein waar je niet alleen kunt duurzaam kamperen, maar je ook als een groot kind kunt vermaken in de natuurspeeltuin. En met de regel: als je erop kunt is het veilig, moest ik de kabelbaan natuurlijk wel even uittesten. En door te kiezen voor een natuurkampeerterrein als de Wildste Tuin doe je niet alleen jezelf een groot plezier, maar ook het milieu. Kamperen is namelijk de meest groene manier van vakantie vieren.

Het hele artikel lees je hier!

Blog van de week

Friday Favorites

Steeds meer mensen hoor ik over gezonder eten; een dagje minder vlees, meer groente op het menu. Het is een hype, die aansluit bij de tendens dat Nederlanders steeds groener en bewuster gaan leven. Niet alleen de hipsters vinden het belangrijk om bewust met voeding om te gaan, ook rasechte Bourgondiërs doen mee. Zelfs de meest verstokte vleeseters uit mijn vriendenkring eten nu falafel en avocado’s. Welkom bij de food revolution!

Het hele artikel lees je hier!

Wat als natuurlijk zwanger worden niet vanzelfsprekend is?

Friday Favorites

Onze lieve gastblogger Ilse maakte dit mee en schreef haar inspirerende verhaal op. Haar tegenslagen, haar kracht, haar verdriet, haar onmacht, haar twijfel, haar liefde voor haar man Rafael en haar ongelooflijke power. Het komt allemaal voorbij in deze persoonlijke blog over haar weg naar een natuurlijke zwangerschap. Haar verhaal eindigt met mooi nieuws. Ilse is namelijk zwanger! In haar blog deelt ze ook wat het wordt. Spannend!

Het hele artikel lees je hier!

Recept van de week

Friday Favorites

Een glutenvrije bakbanaan bitterbal met als hoofdingrediënt groene bakbanaan, oftewel ‘barraganete’. Dat is dus heerlijk! Deze bakbanaan kan trouwens in tegenstelling tot een gewone banaan pas na bereiding gegeten worden. Volgens historici gaat de geschiedenis van de groene bakbanaan-ballen ver terug, nog voordat de Spanjaarden voet aan wal in Zuid Amerika zetten. De lokale inheemse bevolking kookte ze in zeewater samen met fruit, zeevruchten of het vlees van wilde dieren. In de 15e eeuw was groene bakbananenpap en -puree één van de hoofdgerechten van de Afrikaanse slaven.

Chef Ruiz ontwikkelde een Nederlandse, op de traditionele bitterbal geïnspireerde versie met groene bakbanaan en onder andere chiazaad, kerrie, kurkuma en quinoa. Mike Ruiz is een van de meest innovatieve chefs van het Ecuador op dit moment. Ik heb het recept enkel glutenvrij gemaakt, dus dit recept is een waar hoogstandje hoor. Enjoy!

Het recept vind je hier!

10 gouden tips voor hardlopen in de hitte

Friday favorites

De zomer laat nog even op zich wachten, maar de zomerse temperaturen krijgen we alvast cadeau! I love sunshine! Kek sportbroekje, luchtig shirtje, speciale anti-zweetsokken aan en gaan. Ik kom al snel tot de ontdekking dat je voeten nog meer opzwellen dan normaal. Vervolgens hebben die sokken ook geen nut meer. Mijn luchtige shirtje lucht trouwens niet, maar plakt.  Gelukkig is mijn (te dure) sportbroekje zijn geld dan weer wel meer dan waard. Herkenbaar?

Met die wisselende temperaturen in Nederland is goed voorbereid zijn wel een must. Zo is het handig om ’s ochtends vroeg te gaan hardlopen als het nog relatief koel is. Of pas je route aan! Jouw vaste rondje is misschien fijn, maar misschien is er een route die meer schaduw biedt tijdens het lopen. Tijd voor 10 gouden tips voor hardlopen in de hitte! Kun je morgen gewoon lekker je hardloopschoenen uit het vet halen!

Het hele artikel lees je hier!

Het verhaal achter een flesje mineraalwater

Friday Favorites

Sta je dan, bij een benzinestation, ergens aan de snelweg, voor het schap met flesjes drinken. Ik drink dus eigenlijk alleen maar thee, koffie en water. Okay en ’s avonds een rood wijntje, maar een roadtrip naar Toscane en rode wijn is niet echt een handige combinatie. Dat wijntje moet maar even wachten tot we op de plek van bestemming zijn. In het kader van ‘drink meer water’ besloot ik te gaan voor een flesje natuurlijk mineraalwater. En aangezien we nog een behoorlijk lange rit voor de boeg hadden, had ik dus voldoende tijd om het etiket van mijn flesje Chaudfontaine te bestuderen. Want ik heb er nog nooit bij stil gestaan, maar waar komt dit water eigenlijk vandaan? Hierbij het verhaal achter een flesje mineraalwater!

Het hele artikel lees je hier!

Reis met je hart

Friday Favorites

Als kind had ik een droom: zodra ik mijn diploma had zou ik in het vliegtuig stappen naar de andere kant van de wereld. Australië! Geen idee waarom ik dit plan als jong meisje al had. Ik vrees dat ik nog van de generatie tieners zonder Google ben en dus moest ik het echt hebben van fantaseren over dit land. In plaats van mijn reis naar Australie, begon ik op mijn 16e een andere grote reis. Namelijk die van moeder. Nu was ik gezegend met lieve ouders waarmee ik op vakantie ging. Financieel had ik dit namelijk echt niet kunnen betalen en let’s face it: jong moeder worden is best pittig, zeker als je het ‘alleen’ doet, fulltime studeert en de laatste restje puberen aan het verwerken bent.

Vakantie is dan echt een luxe. En laten dit soort situaties nu precies zijn waarom Mila Wit Reis met je hart in het leven heeft geroepen.

Het hele artikel lees je hier!

Win Lisa goes vegan

Friday Favorites #45

De goedlachse Lisa Stel kennen we natuurlijk al een tijdje van haar gelijknamige blog Lisa goes vegan. Hier deelt zij trouwens niet alleen heerlijke vegan recepten en hotspots, maar schrijft ze ook inspirerende en persoonlijke artikelen die je behoorlijk aan het denken zetten. Zoals deze: Zou ik ooit nog een stukje vlees, ei of glaasje melk nuttigen?

Lisa valt voor mij trouwens absoluut in de categorie relaxte veganist. Tijdens een event vroeg ik haar wat ze vond van het massaal delen van het welbekende filmpje van het Belgische slachthuis. En ondanks dat ze dit verschrikkelijk vindt, gooit ze geen olie op het vuur door het filmpje nogmaals het wereld wijde web op te slingeren. Dat dierenleed bestaat en niet zomaar voorbij is, daar is zij zich van bewust. Maar liever legt ze haar focus op de positieve en mooie kanten van het vegan zijn.

En naast haar mooie boek met heerlijke (en vaak ook glutenvrije!) recepten is dit de reden dat je een exemplaar van dit vegan boek kunt winnen. Zodat iedereen op een fijne manier kennis kan maken met een meer plantaardige leefstijl!

Ik doe mee aan de winactie!

Voedselverspilling in Nederland neemt nauwelijks af…

Friday Favorites

Een derde van het voedsel in Nederland belandt regelrecht in de afvalbak. Ondanks de doelstelling van de overheid om twintig procent minder te verspillen tussen 2009 en 2015, wordt er geen vooruitgang geboekt. Nog geen procent van deze doelstelling is waargemaakt. Hiermee neemt de voedselverspilling in Nederland dus nauwelijks af… De consumenten blijken verreweg de grootste voedselverspiller. Die gooit naar schatting tussen de 40 en 45 procent van zijn voedsel weg. Zij kopen meer eten dan ze nodig hebben, bewaren het niet op de goede plek en koken te grote porties.

Het hele artikel lees je hier!

Enjoy your weekend!

Wat zijn jouw plannen dit weekend? Als je nog niet weet wat je gaat doen: dit weekend is het Weekend van de rollende keukens nog in Amsterdam. Aanradertje hoor!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This