Friday Favorites #41

Friday Favorites

Mirjam Blanken

28 april 2017


Friday Favorites #41

Het is alweer vrijdag! Ik zit as we speak als een gare gehaktbal achter mijn laptop. Aangezien het weer in Toscane net zo slecht was als in Nederland, hebben we besloten om eerder te vertrekken. Na een nachtje doorrijden kroop ik vanochtend vroeg onder de wol om nog een paar uurtjes te pitten. Mijn rise and sine momentje sla ik vandaag even over… Lees: ik hang vandaag heel de dag in mijn joggingbroek en trui van manlief. Ondanks mij luie staat van zijn is het natuurlijk wel weer tijd voor een nieuwe Friday favorites! En ik begin meteen met het leukste nieuws van deze week. We hebben er namelijk een nieuwe gastblogger bij! Willemijn Geluk is huisarts in opleiding en volgt hiernaast een opleiding Integrative Medicine. Wat dat precies inhoudt lees je in haar eerste blog. En wil je meer weten over Willemijn? Check dan hier haar bio!

Afgelopen week kwam er ook een lekker recept online voor een zogeheten Dutch baby, een soort van fluffy pannenkoek. Zo lekker! En heb je zin om dit weekend de keuken in te duiken? Dan staat er een heerlijk recept voor chocolade granola voor je klaar.

Dutch baby met frambozen compote en kokosslagroom

Friday Favorites

Dol ben ik op pannenkoeken! Dat heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat sinds ik glutenvrij eet ook nauwelijks meer brood eet. Pannenkoeken zijn snel en simpel om te maken, ook de glutenvrije varianten. Deze Dutch baby vind je in Nederland niet op de menukaart, het is namelijk een typisch Amerikaans recept. Overigens wijkt dit recept niet heel veel af van onze traditionele Hollandse pannenkoek, de enige toevoeging is bakpoeder. En laat dat nou meteen de truc zijn om deze Dutch baby luchtig en fluffy te krijgen.

Deze variant is gemaakt van glutenvrije bloem en daarom iets minder fluffy. Daarnaast gebruik ik plantaardige melk en om het helemaal af te maken fabriceerde ik heerlijke frambozen compote en kokosslagroom. En ik kan je vertellen: dit is genieten hoor!

Het recept vind je hier!

Blog van de week

Friday Favorites

Is het niet knap wat we binnen de geneeskunde allemaal bereikt hebben? Onze levensverwachting is exponentieel gegroeid, een dierbare met kanker heeft kans op genezing en met een stevige pijnstiller ben je zo van die lage rugpijn af. Bij ernstige en acute ziekte zijn we enorm geholpen met de huidige geneeskunde. Met een pil of twee hebben we symptomen onder controle en leven we aanzienlijk langer. Maar vergeten we in de wirwar van pillen en technische snufjes niet dat de meeste ziektes ook te voorkomen zijn? Kies jij voor geneeskunde of medicijnen? In dit artikel legt huisarts in opleiding Willemijn uit wat Integrative Medicine precies is.

Het hele artikel lees je hier!

Glutenvrije chocolade granola

Friday Favorites

Glutenvrije, biologische muesli of cruesli zonder geraffineerde suiker is moeilijk te vinden. Zelf maken is net zo makkelijk en ook nog eens stukken goedkoper! Bovendien kun je deze glutenvrije chocolade granola naar eigen smaak aanpassen. Houd je niet van hazelnoten of heb je ze niet in huis? Dan neem je toch lekker wat extra amandelen? Deze chocolate granola eet je natuurlijk niet alleen bij het ontbijt. De grote stukken granola maken dit namelijk ook een hele lekkere snack. Gelukkig maak je met dit recept een flinke pot vol!

Het recept vind je hier!

Verkadefabriek

Friday Favorites

Het City Food & Film Festival komt er weer aan! Na twee zeer succesvolle edities neemt dit vijfdaagse ‘feest voor de zintuigen’ opnieuw Den Bosch over. De Verkadefabriek is de plek waar het tussen woensdag 10 en zondag 14 mei gebeurt, waar het geurt en kleurt van het eten. Want eten houdt ons bezig, het houdt ons in leven en – misschien wel het belangrijkste – het is verrukkelijk. Wat kun je tijdens het derde City Food & Film Festival verwachten?

Het hele artikel lees je hier!

Enjoy your weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This