Friday Favorites #44

Friday Favorites #44

Mirjam Blanken

19 mei 2017


Friday Favorites #44

Good morning! Hing ik vorige week om deze tijd nog in de lucht boven Flevoland, vandaag ben ik Bretagne aan het verkennen. Never a dull moment hier op het moment! Uiteraard ga ik jullie alles nog laten zien over zowel Flevoland als Bretagne. Want mijn 20 seconds of fame als piloot moet natuurlijk wel gedeeld worden. Terug naar de Friday Favorites van deze week, want het is een leuke deze week hoor. Als parttime vegan deel ik maar liefst 25 (!) vegan hotspots in Amsterdam. Woon je niet in de buurt van Amsterdam? Voor een volgend artikel ga ik op zoek naar vegan hotspots door heel Nederland. Tips zijn meer dan welkom!

Deze Friday Favorites is trouwens sowieso een actieve. Gastblogger Martine dook in de wereld van SUPpen, Lisa vertelt alles over haar grote passie kitesurfen en ik ontdekte afgelopen weekend dat zeilen op een catamaran best heel tof is! En wil je tot rust komen? Annemarie schreef een artikel over mindfulness en Maria deelde een inspirerende blog over gelukkig zijn. Want gelukkig zijn is een keuze! En ben je een liefhebber van koffie? Dan mag je de recepten met koffie niet missen natuurlijk. Enjoy!

Friday Favorites

Met deze leukerds ontdekte ik afgelopen week Flevoland. Waarom wij allemaal een hartje vasthouden? Daar zit een bijzonder verhaal achter waar ik je volgende week meer over ga vertellen.

Dit zijn de 25 lekkerste hotspots van Amsterdam

Friday Favorites #44

Ik ben er dus zo eentje: een parttime vegan welteverstaan. En ja, die bestaan dus. Nu moet ik er eerlijk bij vertellen dat ik ooit een paar maanden vegetarisch heb gegeten. Dit was denk ik nog in mijn ‘ik doe dat wel even erbij’ fase, want na die paar maanden voelde ik me toch beroerd. Gevalletje: voortaan iets beter inlezen in wat deze leefstijl precies inhoudt. Want veganist of vegetariër worden betekent ook dat je goed moet kijken wat je dan wel eet. Ik vrees dat mijn eetpatroon niet zo goed was.

Enfin, inmiddels ben ik niet onnozel meer wat betreft voeding en merk ik dat de groente op mijn bord verdubbeld is en mijn portie biologische (dat dan weer wel) vlees steeds kleiner wordt. Daarnaast sta ik als blogger natuurlijk ook vaak in de keuken om lekkers te fabriceren en kiezen voor vegan gaat dan vaak vanzelf. Wanneer ik uit eten ga, mijd ik vleesgerechten zelfs een beetje. Zeker als het vlees niet bio is. Want genieten van een plofkip? Dat doe ik al tijden niet meer. Hoog tijd dus om de lekkerste vegan hotspots in Amsterdam op een rijtje te zetten. Niet alle hotspots zijn 100% vegan, maar allemaal hebben ze wel vegan opties op het menu staan. Voor ieder wat wils dus. Enjoy!

Het hele artikel lees je hier!

Gelukkig zijn is een keuze!

Friday Favorites #44

Je lichamelijke gezondheid en mentale gezondheid zijn van grote invloed op je welzijn. En ik ben er werkelijk van overtuigd dat je grote invloed hebt op hoe jij jezelf voelt. Want je kunt jouw mood zelf positief beïnvloeden. In deze blog lees je hoe. Je lijf laat je weten hoe het echt met je gaat door signalen af te geven. Dat doet je lijf via je emoties, maar ook fysieke klachten vertellen je hoe het echt met je gaat. Luisteren naar wat je lijf je vertelt is één ding. Maar ernaar gaan leven dat gaat je helpen je gezondheid te verbeteren. Spoiler alert: gelukkig zijn is een keuze!

Het hele artikel lees je hier!

Stand Up Paddling: 5 redenen om te gaan SUPpen!

Friday Favorites #44

Ben jij ook zo gek op buitensporten? Dan is mijn ontdekking op het water ook wat voor jou. SUPpen, oftewel stand up paddling is een uitdagende sport waar je niet alleen fit van wordt, maar óók heel erg blij van wordt. De wereld van de SUP is hot. What’s SUP? Gastblogger Martine legt het uit en geeft je 5 redenen om te kiezen voor deze populaire watersport.

Het hele artikel lees je hier!

Mindfulness, eerste hulp bij een vol hoofd

Friday Favorites #44

Met de razendsnelle opkomst van social media en de toenemende maatschappelijke druk, zijn veel mensen op zoek naar rust in het hoofd. Was ik eerst nog iemand zonder smartphone en Facebook, een paar jaar geleden ben ook ík overstag gegaan voor het mediageweld. Mindfulness zou mij gezond kunnen houden. Maar wat is het eigenlijk en hoe word je mindful?

Het hele artikel lees je hier!

En dit is waarom je vandaag nog een kitesurfles moet boeken!

Friday Favorites #44

Kitesurfen is een watersport die je op heel veel plekken in Nederland kunt beoefenen, hiervoor zijn speciale plekken aangewezen: de kitespots. Je maakt gebruik van de kracht van de wind, je kite zorgt ervoor dat jij je met het board over het water kunt bewegen. Naast heen en weer varen zijn er ook vele vette tricks om te leren en kun je hoge sprongen maken. Je bent dus nooit klaar met leren en geen enkele sessie is hetzelfde!

Het hele artikel lees je hier!

Recept van de week

Friday Favorites #44

Dat eerste bakje koffie of die cappuccino met havermelk (aanrader hoor)… Daar kan ik dus echt van genieten ’s ochtends. Maar ook die espresso met een stukje pure chocolade na het eten wordt gewaardeerd hoor. En aangezien er inmiddels flink wat recepten met koffie te vinden zijn op Eat.Pure.Love, heb ik ze maar even op een rijtje gezet. En dit zijn de lekkerste recepten met koffie! Voor nu dan… Want de komende tijd komen er nog meer lekkere koffie recepten online. Want het is echt zo: coffee is always a good idea!

De recepten vind je hier!

Enjoy your weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This