Friday Favorites #50

Friday Favorites

Mirjam Blanken

30 juni 2017


Friday Favorites #50

Good morning! Ik ben nog aan het nagenieten van een heerlijk weekend in Bloemendaal aan Zee met mijn mannen. And I did it! Blijkbaar heb ik talent, want juf Anne had nog nooit iemand van mijn leeftijd (letterlijk: een ouder iemand) gezien die al meteen de eerste les kon staan op haar board. Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik door mijn enthousiasme ’s ochtends in de kids les belandde. Aangezien er wat kindertjes wilde uitslapen was er een plekje vrij voor een ouder iemand (I know, hopelijk slijt het…). En eerlijk is eerlijk: ik stond zo te stuiteren dat ze mij maar toeliet in de les. En stiekem vond ik deze les veel waardevoller; samen met zoonlief dook ik de nogal onstuimige golven in en het was fantastisch. Wordt vervolgd… Voor nu vind je in deze Friday Favorites alvast een fotoverslag van het Surfana Festival online. Ik zou hem voor volgend jaar vast in je agenda zetten, gaan we lekker samen surfen en genieten van het goede leven!

It’s a wrap! Onze Bredase gastblogger Annemarie zette maar liefst 15 hotspots in Breda op een rijtje. Dat wordt weer een dagje plannen binnenkort. In deze Friday Favorites lees je ook over TakeDaily en de webshop Yogakledingonline.nl. Deze webshop is een van mijn favorieten, aangezien de merken die verkocht worden allemaal op hun manier bezig zijn met het verduurzamen van (yoga)kleding. I like! Het recept van de week is een frisse komkommersoep. Aanrader voor als het weer wat warmer wordt, deze soep eet je namelijk koud! Enjoy!

Dit zijn de leukste healthy en duurzame hotspots in Breda!

De laatste jaren schieten de trendy eettentjes in Breda als paddenstoelen uit de grond. Breda gaat volledig mee met de hype van gezond en puur eten. Of je nu glutenvrij, vega(n) of suikervrij eet, mogelijkheden te over! Begin de dag goed bij Puick met een lekkere sushi bowl; ga heerlijk duurzaam shoppen bij Ingar, om daarna bij Yirga op het terras een goddelijk amandeltaartje te eten. Loop daarna even binnen bij Brandpunt om een hippe lamp te scoren, maar vergeet niet een burger to go mee te nemen bij Ellis Burger Bar, voordat je naar de hippe wijk Het Ginneken wandelt.

Daar aangekomen zal je willen dat je niet al je tijd in het centrum hebt verdaan, want wat is de Ginnekenweg leuk! Het fijne vegan restaurant Loff laat je niet onberoerd, en bij de Italiaanse keuken van Papa e Citu besluit je dat het lekkers je teveel wordt op één dag: je loopt terug naar het centrum en blijft overnachten in het prachtige Bliss Hotel, om de volgende dag verder te gaan met je culinaire avontuur. Welkom in Breda!

Het hele artikel lees je hier!

In deze webshop vind je yogakleding met goed verhaal!

Friday Favorites

Afbeelding: Shutterstock

Nu ik weer wat vaker mijn duurzame yogamat op zoek voor een fijne yoga sessie, werd het hoog tijd om ook eens kritisch naar mijn yoga outfitje te kijken. Conclusie? Mijn yogalegging is verre van verantwoord en mijn top is na 5 keer wassen al uit elkaar aan het vallen. En nee, dat ligt niet aan mijn waskwaliteiten, maar aan de grote keten waar ik deze yogakleding goedkoop gescoord heb. En goedkoop is dus uiteindelijk duurkoop. Niet alleen voor mij, maar vooral voor de planeet (de kledingindustrie is nog steeds enorm vervuilend) en niet te vergeten de mensen die deze goedkope kleding maken.

Hoe fijn is het dan om een webshop vol eerlijke en verantwoorde yogakleding te ontdekken? Dat maakt ‘groen doen’ een stuk eenvoudiger! Bij Yogakledingonline.nl kiezen ze bewust voor merken die unieke yogakleding aanbieden en daarnaast verantwoord produceren en duurzaam ondernemen. Merken zoals onder andere Armedangels, Urban Goddes, Asquith, Wellicious, Goya Active Yogawear, Mandala Eco Yoga Fashion, YogaStyles en Yogi & Yogini die stuk voor stuk hun steentje bijdragen aan een mooiere duurzame wereld.

Het hele artikel lees je hier!

Blog van de week

Ook al was de zon op mijn bol dit weekend bij Surfana ver te bekennen, de lekkere vibe, het heerlijke eten, surfen met zoonlief en ’s ochtends wakker worden in de tent naast mijn mannen, maakte dit weekend meer dan perfect. En in het kader van ‘gelukkig hebben we de foto’s nog!’ kunnen jullie lekker meegenieten. Wedden dat je er volgend jaar ook bij wilt zijn na het zien van deze pics?

Het hele artikel lees je hier!

Het recept voor een frisse komkommersoep

Friday Favorites

Deze koude komkommersoep is een perfect soepje voor zomerdagen waarop het eigenlijk te warm is om te koken. Ieder jaar nemen wij ons voor om ons te verdiepen in een airco. Maar: niet zo groen, in Nederland is het toch maar een paar dagen heel warm, morgen wordt het al kouder, … Je begrijpt, de excuses zijn veelvuldig aanwezig. En daarnaast, dit recept voor koude komkommersoep is ideaal voor dit soort dagen. Snel, simpel en heerlijk verfrissend! Maar ook als voorgerecht of on the go bij een picknick is dit soepje een aanrader hoor. Je houdt de soep lekker koud in een thermosfles, maar ik kan vast verklappen dat dit soepje ook warm heel erg lekker is.

Het recept vind je hier!

TakeDaily: supplementen speciaal voor jou samengesteld

Friday Favorites

De kans klein dat je vandaag alle voedingsstoffen in de juiste verhouding binnen krijgt. Dit komt onder andere doordat de kwaliteit van ons voedsel behoorlijk is afgenomen. Zo heeft een onderzoek van Farmaceutisch bedrijf Geigy aangetoond dat de gemiddelde hoeveelheid voedingsstoffen van 1985 tot 2002 achteruit is gegaan met tientallen procenten. Ter illustratie: in 1985 zat er in een broccoli gemiddeld 24 mg magnesium per 100 gram broccoli. In 2002 was dit nog 11 mg. Dat is maar liefst 55% minder…

Afhankelijk van jouw gezondheid en individuele behoefte kun je ervoor kiezen om voedingssupplementen te nemen. Dit kun je preventief doen, door bijvoorbeeld dagelijks een multivitamine te slikken. Maar dit kan ook therapeutisch zijn. Denk hierbij aan ondersteunende suppletie zoals chlorella bij een detoxkuur of extra magnesium voor topsporters. En woon jij in Nederland en heb je een donkere huid? Dan kan extra vitamine D een must zijn. Maar ook tijdens een zwangerschap, het volgen van een dieet of bij langdurige periode van stress kan er een verhoogde behoefte of tekort aan voedingsstoffen ontstaan. Heb je al door dat persoonlijk advies een must is?

Het hele artikel lees je hier!

The Dutch Weed Burger Joint is open!

Friday Favorites

Told you! Pal achter de Kinkerstraat in Amsterdam West opende afgelopen week The Dutch Weed Burger zijn allereerste Joint. Geen coffeeshop, maar een vegan-seaweed-fastfood-bar: een wereldprimeur! Een plek waar je van ‘s ochtends tot s’ avonds easy going kunt eten en een biertje kunt drinken met vrienden of juist een snelle hap kunt halen.

Het menu is honderd procent plant-powered, verrijkt met zeewier en micro algen van o.a. zeewierboerderij Zeewaar in de Oosterschelde. Naast de beroemde burger die je al jarenlang kon eten op festivals en in restaurants, vind je andere nieuwe plant-based fastfood ‘klassiekers’ op het menu zoals Seawharma, The Dutch Weed Dog en Wish ‘n Chips. Ook serveert de Joint vers gemaakte Mylkshakes en sWeeds: 100% vegan, ambachtelijk bereide zoete zaligheden zoals de Galaxy Doughnut.

Het hele artikel lees je hier!

Enjoy your weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This