Friday Favorites #51

Friday Favorites

Mirjam Blanken

7 juli 2017


Friday Favorites #51

Good morning! Het belooft een zonnige dag te worden. Perfect weer om de keuken in te duiken en de zomerse watermeloen punch te maken die je in deze Friday Favorites vindt. Ik maakte deze week ook een heerlijke watermeloen pizza met roze kokosroom. Hier moet je nog even geduld voor hebben, deze komt morgen online. Dat wordt een weekend vol watermeloen! Of pindakaas! Want er staat ook een lekker recept voor no bake snickers taartjes online.

In deze Friday Favorites lees je alles over mijn eerste ervaring met bikram yoga, oftewel hot yoga. Deze maand ga ik hier vrolijk mee verder, zodat ik jullie begin augustus kan vertellen wat een maand van deze pittige vorm van yoga met mij heeft gedaan. Gastblogger Yvonne schreef een interessant artikel over bulk drinken. In plaats van elke keer maar slokjes water te drinken, drink je 1-2 glazen water in een keer. Hoe en waarom dit is, lees je in deze Friday Favorites. En heb je 22 juli nog niets in je agenda staan en houd je van mediteren? Dan is het Enlight Your Wish event in de Westergasfabriek wellicht iets voor jou. En het heeft even geduurd, maar je kunt nu ook alles lezen (en zien!) over mijn avontuur in Flevoland. En dat was een weekend vol adrenaline kan ik je vertellen.

Dit weekend doe ik het wat rustiger aan en verblijf ik met de kids en manlief een weekendje in Landal. Binnenkort lees je hier meer over, want bij deze Landal wordt gekookt met lokale ingrediënten en duurzame producten. Daarnaast worden er ook workshops voor kinderen georganiseerd om gezonde en gemakkelijke gerechten te maken. En dat gaan wij natuurlijk even voorproeven!

Bruisende watermeloen punch

Friday Favorites

Ik ben dol op watermeloen! Zo vind je op Eat.Pure.Love mijn favoriete watermeloen smoothie, een heerlijke homemade slush puppie van watermeloen, salade van watermeloen en snelle watermeloen ijsjes.

Watermeloen zitten niet alleen boordevol water (zo’n 90%), maar bevat ook lycopeen. Dit antioxidant geeft de meloen haar mooie rode kleur en beschermt onder andere jouw huid tegen schade door UV-straling. Handig, want zo zijn watermeloenen tijdens warme, zonnige dagen niet alleen een natuurlijke zonneschermer van binnenuit, maar door het hoge vochtgehalte ook nog eens super hydraterend. Vandaag deel ik het recept voor verfrissende, non-alcoholische en bruisende punch. En dat deze frisse punch met watermeloen bruist, dat is een ding dat zeker is!

Het recept vind je hier!

Bikram yoga is hot and happening!

Friday Favorites

I did it! En wat is mijn stijve en ietwat krakkemikkige ‘bloggersrugje’ mij dankbaar… Dat bikram yoga hot and happening is blijkt wel uit het feit dat deze vorm van yoga inmiddels ook het zuiden des lands heeft gevonden. En eerlijk is eerlijk, het werd ook weleens tijd dat Den Bosch en omstreken kunnen genieten van deze revitaliserende, zelf-genezende en gezonder-makende yogales.

Nu val ik natuurlijk nog in de categorie rookie, maar na deze ietwat pittige les waarin ik wederom werd geconfronteerd met mijn prestatiegerichte kant, kan ik je vertellen dat ik een beetje verliefd ben geworden op bikram yoga. De reden? Na deze eerste kennismaking voelde ik me krachtig en tegelijkertijd heerlijk rustig en ontspannen. Die paar dagen spierpijn achteraf zorgde ervoor dat ik mijn lijf nog beter leerde kennen. En ik houd wel van een beetje confrontatie kan ik je vertellen. Daarnaast is de uitdaging van anderhalf uur mijn mond houden en gefocust blijven ook een leuke. Keep u posted!

Het hele artikel lees je hier!

Blog van de week

Friday Favorites

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Dat we voldoende vocht binnen moeten krijgen is wel duidelijk. Maar hoe ga je dat in de praktijk brengen? Moeten we altijd een flesje water bij de hand hebben, zodat we de hele dag door kleine beetjes kunnen drinken? Of kunnen we beter op vaste tijdstippen van de dag een glas drinken pakken? En misschien is het wel veel beter om tijdens de maaltijd  veel te drinken…

Heel lang geleden, toen er nog geen stromend water was, was het niet mogelijk om  heel de dag door te drinken.  We moesten soms uren lopen voordat we water tegen kwamen. Denk ook  eens hoe het er in de natuur aan toe gaat. Heb je wel eens een dier gezien dat iedere 5 minuten wat te drinken neemt? Ik niet. Dieren drinken totdat ze verzadigd zijn en zo zouden wij het ook moeten doen. We kunnen beter een grotere hoeveelheid in één keer drinken, met andere woorden: Bulk drinken. In dit artikel legt gastblogger Yvonne uit wat dit precies is en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Het hele artikel lees je hier!

Ter land, ter zee en in de lucht

Friday Favorites

Toegeven: bij Flevoland dacht ik voor dit weekendje voornamelijk aan pretpark Walibi, Batavia Stad Fashion Outlet en de Oostvaardersplassen. Want wie had kunnen denken dat mijn bucket list overuren zou draaien in Flevoland of all places? Zo vloog ik in een Cessna vliegtuigje boven deze kleurrijke provincie, stapte ik in een RIB boot en volgde ik mijn eerste catamaran zeilles op het Markermeer. In het Waterloopbos ontdekte ik de schaalmodellen van zo’n 30 waterwerken uit de hele wereld.

En als kers op de taart sliep ik in een pipowagen in een heuse Nederlandse blue zone. Kortom, mijn weekend in Flevoland was meer dan geslaagd. En dan te bedenken dat waar nu Flevoland is, zich vroeger alleen maar water bevond.

Het hele artikel lees je hier!

Mediteren voor het goede doel

Friday Favorites

Als er iets is wat de wereld op dit moment nodig heeft, is het liefde, compassie en verlichting. Met als doel al het positieve dat Mindfulness meditatie met zich meebrengt te combineren met charity, organiseert stichting Enlight Your Wish op 22 juli aanstaande het grootste Mindfulness event dat Europa ooit heeft gekend. Onder leiding van de Boeddhistische monnik Phra Thnadith, zal er in de Westergasfabriek met 2000 man sterk worden gemediteerd.

Het event ‘Enlight Your Wish’ staat voor het vervullen van jouw eigen wensen, maar ook de wensen van mensen om ons heen. Alle opbrengsten van dit evenement gaan daarom naar de Make A Wish foundation. Op deze manier kunnen we de wensen van gezinnen en de kinderen die onze liefde en verlichting het hardst nodig hebben vervullen.

Het hele artikel lees je hier!

Recept van de week

Friday Favorites

De bedoeling was dus om salted caramel popcorn te maken. Helaas pakte mijn karamel wat dikker uit dan gepland en dus heb ik er maar een ander recept mee gemaakt. And oh boy, dit recept voor sticker taartjes is volgens mij nog beter dan popcorn. Sowieso is pindakaas, chocolade en karamel een goede combi. Who’s with me?

Het recept je hier!

Reizen in Europa? Dan is deze app een aanrader!

Reizen in Europa? Dan is de GoEuro app een aanrader!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Steeds meer mensen pakken de trein als het op vakanties en citytrips in onze buurlanden aankomt en dat is meer dan terecht. Binnen Europa zijn er namelijk heel veel mooie routes waarbij de trein niet alleen sneller, maar ook een stuk milieuvriendelijker vervoer is. Zo wordt een weekendje naar Berlijn nog groener, goedkoper en met behulp van de GoEuro app ook nog eens veel sneller!

Vorig jaar nam ik al de proef op de som met een weekendje Berlijn. Om 7.43 stapte ik in Zaltbommel op de trein richting Amersfoort en 7 uur later stond ik fris en fruitig in het centrum van Berlijn. En naast flexibele vertrektijden heb je ook geen inchecktijd. Je zorgt gewoon dat je op tijd op het perron van vertrek staat en je stapt zo in.

Het hele artikel lees je hier!

Enjoy your weekend!

Volgende week komt Friday Favorites nummer 52 online! Dat betekent dat ik jullie al een heel jaar lang heb getrakteerd op Friday Favorites. Wat vinden jullie: zal ik dit heuglijke feit volgende week vieren met een groot boekenpakket? 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This