Friday Favorites #55

Friday Favorites #55

Mirjam Blanken

4 augustus 2017


Friday Favorites #55

Goedemorgen vanuit Sri Lanka! De komende weken ben ik met mijn mannen dit mooie land aan het ontdekken. Met onze backpacks om natuurlijk, want dat blijft toch het leukst. De afgelopen dagen hebben we heerlijk uitgerust in ons eerste resort en vandaag gaat het avontuur beginnen. Van Negombo vertrekken we naar het mooie stadje Kandy en daar gaan we natuurlijk echt op avontuur. Zo staat er een excursie gepland met een local, maar daar lezen jullie uiteraard binnenkort meer over. Mijn camera draait ook overuren, dus aan mooie plaatjes geen gebrek!

Afgelopen week kwamen er weer interessante artikelen en lekkere recepten online. In deze Friday Favorites vind je ze allemaal terug. De kikkererwten soep met spinazie en zoete aardappel is een aanrader hoor! Ook schreef ik een artikel over zo goedkoop mogelijk vliegen en lees je alles over mijn bezoek aan Elephant Nature Park in Thailand vorig jaar. En heb je altijd al willen leren mediteren? Of ben je op zoek naar meer ontspanning en rust? Dan is het leuk als je je aanmeldt voor de Online Meditatie Coach. Ik start aankomende dinsdag met het programma en kreeg alvast een kleine sneak peek. Omdat ik zo enthousiast ben heb ik een fijne korting gekregen voor de lezers van Eat.Pure.Love. Doe jij ook mee?

Leren mediteren in 40 dagen: doe jij ook mee?

Friday Favorites #55

Afbeelding: Shutterstock

I’ve got a confession to make… Ik ben een ramp in helemaal niets doen. Tijd voor mezelf of een korte break tijdens het werk vul ik met sporten, eten en drinken, slapen of Netflixen. En zelfs dat is niet helemaal waar, want soms maak ik zelfs een combinatie van deze activiteiten. Niets, nada, noppes doen komt in mijn woordenboek niet voor vrees ik. En dat is gek. Want ik voel wel degelijk dat mijn lijf signalen geeft om wat liever te zijn voor mezelf. Stiekem heb ik toch een beetje deadline stress, waardoor mijn gedachten helemaal alle kanten opschieten en ik vervolgens aan elkaar hang van to do lijstjes die sowieso niet haalbaar zijn. Gevolg: nog even een uurtje doorwerken ’s avonds laat waardoor ik ook weer slechter slaap. Je begrijpt het al, een vicieuze cirkel ligt op de loer. En dat terwijl ik heel goed weet waar ik blij en vooral ontspannen van word.

Door de combinatie van mijn inmiddels 30+ leeftijd en met het vermogen om alles om me heen, inclusief mezelf te analyseren, kan ik er niet meer omheen. Ik hoor af en toe stil te zitten, met mijn ogen dicht en helemaal alleen. Tot deze conclusie kwam ik al toen ik het artikel schreef over meditatie apps. Maar hoe fijn ik deze apps ook vind, ik krijg het maar niet voor elkaar om dagelijks een moment te vinden waarin ik dit doe. Herkenbaar? Enthousiast aan iets nieuws beginnen is vaak niet eens zo moeilijk, maar het volhouden is toch echt een ander verhaal… De oplossing? De Online Meditatie Coach!

En hoe leuk is dit? Ik mag de lezers van Eat.Pure.Love namelijk een korting geven van maar liefst 12 euro.
Zo betaal je in plaats van 89 euro slechts 77 euro en nog fijner: je kunt meteen beginnen!

Het hele artikel lees je hier!

Bij Elephant Nature Park in Thailand mag je niet op een olifant zitten!

In Thailand, zo’n 60 kilometer ten noorden van de stad Chiang Mai vind je Elephant Nature Park: een opvang centrum dat als doel heeft mishandelde, getraumatiseerde en verwaarloosde olifanten op te vangen. Het park heeft gemiddeld tussen de 60-80 olifanten rondlopen en deze imposante dieren hebben stuk voor stuk liefde en aandacht nodig. En aangezien liefde ook bij olifanten door de maag gaat, mogen bezoekers een handje meehelpen met voeren. Er zijn verschillende trips te boeken, zoals een single day visit waarbij je ook de rivier in mag om de olifanten te wassen of wat denk je van een tocht door de jungle met een aantal olifanten? Als je wilt kun je zelfs meerdere dagen blijven en meehelpen als vrijwilliger. Maar rijden op een olifant? No way!

Het hele artikel lees je hier!

Recept van de week

Friday Favorites #55

Ik ga geloof ik door mijn ‘soepjes fase’. Maakte ik eerder al een overheerlijke soep van zoete aardappel, vandaag stond deze vegetarische kikkererwtensoep met spinazie op mijn lijstje. En serieus, in mijn hoofd ben ik al bezig met andere lekkere soep recepten. Mocht iemand nog een verrassend soepje weten, let me know! Wist je dat de kikkererwt, ook wel garbanzo of chick pea genoemd, een van de meest eiwitrijke peulvruchten is? Deze kleine rakkers zijn een rijke bron van voedingsvezels, B-vitamines en mineralen, waaronder ijzer.

Het recept vind je hier!

Groen doen in Peru

Friday Favorites #55

Zo wordt mijn travel bucketlist natuurlijk alleen maar langer… Want onder het motto ‘Take nothing but pictures and leave nothing but footprints’ laat Peru de wereld zien een duurzame, verantwoorde en milieuvriendelijke bestemming te zijn. Met meer dan 25.000 soorten flora, 2.000 vissoorten, 500 zoogdieren en 500 amfibieën wordt Peru beschouwd als één van de twaalf meeste biodiverse landen ter wereld. Voor mij reden genoeg om een vakantie naar dit mooie Zuid-Amerikaanse land op mijn lijstje te zetten. En hoe tof zijn deze eco-accommodaties?

Het hele artikel lees je hier!

Blog van de week

Friday Favorites #55

Als Nederlandse blogger die nogal houdt van reizen ontkom ik er niet aan om budget tips te delen natuurlijk. Want was is nu leuker dan goedkoop een vliegticket scoren? Het geeft toch een lekker gevoel als je niet de hoofdprijs hebt betaald voor je vlucht. En bovendien: zo is je potje om leuke dingen te doen op de plaats van bestemming ook meteen wat meer gevuld. Klinkt goed toch? Dat goedkoop vliegen nog niet zo makkelijk is, daar ben ik door flink wat speurwerk ook achter gekomen. Denk je een fijne prijs te hebben gevonden, komt er nog een flink bedrag bovenop voor ruimbagage. En wat denk je van een stoel kiezen? De meeste vliegtuigmaatschappijen rekenen zo een paar tientjes extra wanneer je alvast jouw plekje wilt reserveren. En  is het nu handig om vroeg te boeken of is een last minute toch voordeliger? Welcome to the jungle die vliegtickets heet. Hoe je dan wel zo voordelig mogelijk een ticket scoort? Ik deel 5 handige tips en tricks. Enjoy!

Het hele artikel lees je hier!

Matcha bliss balls

Friday Favorites #55

Dit is alweer bliss ball recept nummer 9 op Eat.Pure.Love. Dat zegt denk ik al genoeg: ik ben fan van deze gezonde snack balletjes! Niet alleen maak je ze supersnel klaar en zijn ze ook nog eens erg lekker, maar deze bliss balls zijn een ideale foodprep. Ik maak vandaag ’s avonds een voorraadje, die ik vervolgens invries. Handig voor onderweg en stukken goedkoper dan de welbekende snackreepjes uit het whole food schap.

Het recept vind je hier!

Groene smoothie bowl met matcha, avocado en banaan

Friday Favorites #55

Eat your greens! Dat gaat met deze groene smoothie bowl wel lukken. Matcha groene thee staat bekend om zijn felle groene kleur. Die heeft deze groene thee poeder trouwens te danken aan de hoge concentraties chlorofyl, oftewel bladgroen. Chlorofyl staat bekend om zijn zuiverende werking in met name de darmen. Dit stofje vind je ook terug in onder andere groene groenten, algen en grassen zoals bijvoorbeeld tarwegras.

Wist jij dit over matcha?

  • Matcha thee is een Japanse groene thee vermalen tot matcha poeder.
  • Dit groene thee poeder wordt gemaakt van de blaadjes van de theeplant Camellia sinensis.
  • De productie van matcha is erg bijzonder. Een matcha theeplantage wordt 4 weken voor de oogst afgedekt met donkere matten of zeildoeken. Hierdoor missen de theeplanten direct zonlicht en ter compensatie produceert de plant meer bladgroen (chlorofyl).
  • Door het filteren van direct zonlicht wordt ook de productie van aminozuren verhoogd, waaronder het aminozuur L-theanine. De combinatie van cafeïne en L-theanine zorgt voor een betere concentratie, een natuurlijke energieboost en tegelijkertijd een ontspannen gevoel.

Het recept vind je hier!

Enjoy your weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This