Friday Favorites #57

Friday Favorites

Mirjam Blanken

18 augustus 2017


Friday Favorites #57

Het is echt waar wat ze zeggen: time flies when you’re having fun! Volgende week om deze tijd ben ik waarschijnlijk wasjes aan het draaien, de hond aan het knuffelen, mag (lees: moet) ik weer boodschappen doen en koken en zit ik weer op mijn vertrouwde stekkie achter mijn laptop. Mijn 3 weken durende digital nomad bestaan, inclusief goed gezelschap van Ben en Erwin is dan weer ten einde. En erger nog: ik moet altijd zo wennen als iedereen weer naar school gaat en naar het werk vertrekt.

Maar tot die tijd geniet ik in Sri Lanka met volle teugen hoor! Wat een prachtig land, met zoveel diversiteit en lieve mensen. Vooral dat laatste is een verademing na Thailand. Daar hadden we vorig jaar toch het idee dat ’toeristje oplichten’ een nationale sport was. En wat hier ook zo fijn is, is dat bijna iedere Sri Lankaan goed Engels kan verstaan en spreken. Dat levert mooie gesprekken op kan ik je vertellen. Daarover lees je later meer, aangezien heel veel foto’s uploaden hier zogezegd nogal een uitdaging is. In deze Friday Favorites vind je wel de highlights van deze week: olifanten spotten tijdens een eco safari en surfen bij Whiskey Point.

En beloofd is beloofd, de Friday Favorites gaat gewoon lekker door tijdens mijn vakantie. Zo vertelt orthomoleculair mondhygiëniste Yvonne je deze week alle ins and outs over zuivel, calcium en de relatie met een gezond gebit. Gastblogger Priscilla zat ook niet stil en schreef een interessant artikel over scrubben en exfoliëren. Want wat is het nu precies en belangrijker nog: wat zijn de voordelen van deze beauty rituelen? Ook kwamen er weer lekkere recepten online. Wat denk je van vegan pannenkoekjes, lekkere homemade popcorn recepten en chocolade mug cake? Enjoy!

Friday Favorites #57

Wat is scrubben? Wat is exfoliëren? En waarom zou je dit doen?

Friday Favorites

Wat is scrubben? Wat is exfoliëren? En waarom zou je dit doen? Om deze vraag te beantwoorden is het handig als je iets weer over de huid. Vandaar eerst even een lesje anatomie… Jouw huid bestaat namelijk uit drie lagen. Van binnen naar buiten is dit het onderhuids bindweefsel, de lederhuid en de opperhuid. De opperhuid zelf bestaat vier lagen. In de binnenste laag van de opperhuid worden keratinocyten als mooie ronde bolletjes met celkern geboren: de huidcellen die de bouwstenen vormen van je opperhuid. Daar beginnen ze aan een reis.

Het hele artikel lees je hier!

De lekkerste popcorn maak je zelf!

Friday Favorites #57

Nu wil het geval dat ik dol ben op de popcorn van Propercorn en dan vooral die in de knalroze zakken in de smaak Sweet Coconut. Voor deze late night snack kun je mij dus ’s nachts wakker voor maken, heerlijk! Aangezien een zakje biologische pofmaïs nog geen 1,50 euro kost en je hier een flinke berg homemade popcorn van kunt maken, werd het weleens tijd om lekkere zelfgemaakte popcorn varianten op een rijtje zetten. Want pindakaas popcorn, chocolade popcorn en spicy popcorn zijn stuk voor stuk winnaars hoor. En wat denk je van groene popcorn? Enjoy!

De recepten vind je hier!

Heb je zuivel nodig voor een gezond en sterk gebit?

Friday Favorites #57

Drink jij dagelijks een beker melk of eet je een schaaltje yoghurt? Vind je dit lekker of neem je het  omdat er gezegd wordt dat het ontzettend gezond is? Heb je zuivel eigenlijk wel nodig voor een sterk en gezond gebit? Het voedingscentrum adviseert om dagelijks twee tot drie zuivelconsumpties te nemen. Dit wordt geadviseerd vanwege het mineraal calcium en de B-vitamines die er in zitten. Naast de voordelen die zuivelproducten leveren, kennen melk en yoghurt ook nadelen.

Het hele artikel lees je hier!

Recept van de week

Friday Favorites #57

Cake uit een kopje! Ik blijf het geniaal vinden hoor. Maar vooral ook erg lekker. Deze keer maakte ik een glutenvrije variant met chocolade. Want jullie weten: I believe in chocolate for breakfast! Je kunt het beslag trouwens ook al de avond van te voren klaarmaken. Zo heb je helemaal een supersnel ontbijtje de volgende dag. Heb je mooi wat meer tijd om van deze chocolade mug cake te genieten. Enjoy!

Het recept vind je hier!

Glutenvrije vegan bananenpannenkoekjes

Friday Favorites #57

Pannenkoekjes zonder ei en zonder melk, dat lukt dus heel goed! Deze glutenvrije bananenpannenkoekjes zijn dus niet alleen een makkelijk en lekker ontbijtje voor de vegans onder ons, maar ook fijn voor mensen met een melkeiwit allergie. En eigenlijk is het recept helemaal niet zo verschillend van het ‘normale’ recept. In plaats van eieren gebruik ik rijpe bananen, het meel heb ik vervangen door glutenvrije meelsoorten en de melk? Die heb ik vervangen door een plantaardige variant. In plaats van amandelmelk kun je in dit recept alle soorten plantaardige melk gebruiken. Ben jij fan van havermelk? Dan gebruik je die toch lekker.

Het recept vind je hier!

Enjoy your weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This