Friday Favorites #58

Friday Favorites

Mirjam Blanken

25 augustus 2017


Friday Favorites #58

Back in town! Voor mijn gevoel ben ik onwijs lang weggeweest. Vast een goed teken! En wat is het ook weer heerlijk om thuis te zijn. Inclusief goed werkende wifi, want blogger worden op Sri Lanka zou ik niet aanraden zogezegd. Stiekem was het af en toe ook wel lekker om ‘gedwongen’ offline te zijn. Ik heb zowaar 2 hele (dikke) boeken gelezen en mijn creatieve brein ging ook weer lekker aan. Genoeg inspiratie en energie om weer lekker aan de slag te gaan dus.

In deze Friday Favorites vind je niet alleen veel recepten, maar vind je ook een inspirerend artikel van gastblogger Maria. Want maakt ‘alles’ doen eigenlijk wel gelukkig? Aanrader als je net als ik de neiging hebt om 10 dingen tegelijk te doen in een razend tempo. En ben je veganist en houd je van pretparken? Dat kan nogal eens een lastige combi zijn. Stichting Viva Las Vega’s ging op onderzoek uit en kwam tot de conclusie dat de Efteling in dit geval de winnaar is. Enjoy!

Wat te doen met watermeloen?

Friday Favorites #58

Nou dit dus! In het kader van creatief met watermeloen zet ik 7 verrassende watermeloen recepten op een rijtje. Van watermeloen slush puppie en een lekkere salade met watermeloen tot watermeloen punch en zelfs vegan watermeloen softijs! Deze laatste is inmiddels wel favoriet om te maken tijdens zomerse dagen. Zorg er wel voor dat je standaard wat bananen en blokjes watermeloen in de vriezer hebt liggen, dan grijp je nooit mis. Enjoy!

De recepten vind je hier!

Avocado softijs met aardbeien

Friday Favorites #58

Avocado’s zijn romige rakkers! En dit ‘groene’ sorbetijs valt ook nog eens in de categorie zuivelvrij en vegan softijs. Heerlijk op een zomerse dag, maar natuurlijk ook als toetje! Een mooi roze kleurtje gaat dit avocado softijs trouwens niet krijgen. Looks can be deceiving, want lekker is dit avocado softijs zeker. De moeite waard om een keer te proberen, zeker als je je bedenkt dat avocado’s vet gezond zijn. Zo bevatten avocado’s in verhouding veel vezels, zijn ze een rijke bron van kalium en zijn ze een licht verteerbare bron van eiwitten.

Het recept vind je hier!

Te is nooit goed en alles doen maakt niet gelukkig!

Friday Favorites #58

Ken je dat? Dat je alle ballen hoog probeert te houden? Dat je keihard werkt om die deadline te halen op je werk of in je eigen business? Dat je snel eten moet koken, dat je nog even wil sporten en ook nog met je BFF wil afspreken? En voor de moeders onder ons, dat je kind even voor de TV zet omdat je even met je telefoon bezig bent of nog wat moet afmaken en dat je kind een snauw geeft als je kind wat vraagt. Of dat je zo hard je best doet om gezond te leven. Als je teveel je best doet ga je vaak stressen en lukt het juist niet. Herken je dat? Geloof me, ik ook. Te is nooit goed en alles doen maakt niet gelukkig, dat is een ding dat zeker is.

Het hele artikel lees je hier!

Creatief met kikkererwten: de 5 lekkerste kikkererwt recepten!

Creatief met kikkererwten: de 5 lekkerste kikkererwt recepten!

Kikkererwten en hummus zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik ben dol op homemade hummus en op kikkererwten. Vaak gaat er hier nog een potje door de curry, maar creatiever dan dat werd het niet echt. Maar de afgelopen jaren maakte ik zelfs chocolade cake van kikkererwten en wat denk je van borrelnootjes? Hoog tijd dus om de 5 lekkerste kikkererwt recepten voor jullie op een rijtje te zetten.

De recepten vind je hier!

Blog van de week

De Efteling is het meest toegankelijke pretpark voor veganisten

Het aantal mensen in Nederland dat regelmatig vegetarisch of veganistisch eet neemt toe. Valt er voor hen ook lekker te eten in de Nederlandse zomerattracties? Stichting Viva Las Vega’s onderzocht het aanbod en wees de Efteling aan als meest toegankelijke pretpark voor veganisten.

Het hele artikel lees je hier!

Bananenijs maken doe je zo! Inclusief 7 verrassende recepten!

Friday Favorites #58

You either love it or you hate it! Maar ik ben dus dol op alles met banaan. Vroeger at ik mijn banaan het liefst met hagelslag en nog steeds beleg ik mijn rijstwafel met pindakaas en banaan. De fase van banaan met hagelslag ben ik inmiddels ontgroeid, maar hier heb ik iets op gevonden hoor. Wat denk je van chocolade bananenijs? Of dip bevroren bananen eens in chocolade en rol ze door gehakte pistachenootjes. Naast zuivelvrij bananenijs met chocolade, vind  je in dit lijstje ook nana icecream met pindakaas, salted caramel, frambozen en zelfs een lekkere softijs versie met watermeloen. Stuk voor stuk zuivelvrij, sommige zelfs vegan, maar altijd met bevroren bananen. En het fijne is, er komt geen ijsmachine aan te pas. De enige essentials zijn bevroren bananen en een goede keukenmachine of blender. Enjoy!

De recepten vind je hier!

7 verrassende recepten met matcha groene thee

Friday Favorites #58

Dat ik dol ben op matcha, dat is de afgelopen weken wel duidelijk geworden. En dat je meer kunt met dit Japanse groene thee poeder dan een bakje thee maken, dat blijkt wel uit de recepten met matcha die verschenen op Eat.Pure.Love. Van groene donuts en bliss balls tot Japanse groene thee ijs. De keuze is reuze! En om het jullie wat makkelijker te maken heb ik deze verrassend lekkere recepten op een rijtje gezet. Dat maakt kiezen wat je vandaag gaat maken meteen een stuk makkelijker. Enjoy!

De recepten vind je hier!

Enjoy your weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This