Friday Favorites #60

Mirjam Blanken

8 september 2017


Friday Favorites #60

Weekend! Wat een heerlijke week heb ik achter de rug. Zondag scheen de zon (nog) volop en ging ik een dagje eend rijden op de Veluwe. Hoe leuk dat is? Heel leuk kan ik je vertellen! In deze Friday Favorites vind je een verslag van deze fijne zondag met mijn mannen. But there’s more! Zo lees je alles over mijn bezoek aan de glutenvrije bakkerij van Albert Heijn, deel ik een fijn recept voor boekweit poffertjes en schreef ik een artikel over de Scandinavische lifestyle-trend Lagom.

Klagen over het weer, dat is iets wat wij Nederlanders goed kunnen. En ook al komt de regen vandaag met bakken uit de hemel, na mijn bezoek aan Spa deze week kijk ik heel anders naar dit hemelwater. Alle ins and outs over mijn bezoekje aan Spa lees je binnenkort op Eat.Pure.Love. En over water drinken gesproken: hebben jullie de discussie over verplicht water drinken gevolgd op het wereld wijde web? Het was meteen de meest gelezen post deze week. Enjoy!

Albert Heijn doet het gewoon: dagelijks vers gebakken glutenvrij brood!

Friday Favorites #60

Trek je schoenen maar vast aan, want wedden dat je na het lezen van dit artikel naar de Albert Heijn rent? Vanaf deze week vind je bij de bakkerij-afdeling van Appie namelijk elke dag vers gebakken glutenvrij brood! En dit is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die glutenvrij moet eten vanwege glutenintollerantie (coeliakie) of wanneer je last hebt van glutensensitiviteit. Ik mocht afgelopen week als één van de eerste het brood komen voorproeven in de gloednieuwe glutenvrije bakkerij in het Zeeuwse Tholen. Ik bestudeerde het etiket, stelde al mijn vragen aan bakker Coen, kreeg een rondleiding door de bakkerij en bakte mijn eigen broodjes en nam de proef op de som. En ik kan je vertellen dat ik als een kind zo blij genoot van deze glutenvrije en lactosevrij (!) bammetjes! Want ook al geniet ik enorm van mijn eigen glutenvrije baksels, de broodjes van bakker Coen zijn op drukke dagen een uitkomst hoor. En daarnaast kan ik nu eindelijk weer eens een ouderwetse tosti bakken met vers brood. Just saying…

Het hele artikel lees je hier!

Relax to the max! Een dagje eend rijden op de Veluwe

Friday Favorites #60

Maar nog doller op cadeautjes waarbij je iets gaat doen. Zo scoorde manlief behoorlijk wat punten toen hij voor mijn verjaardag vorig jaar een indoor Skydive regelde. Wat een belevenis was dat! Op de website van cadeautjes.nl kun je trouwens kiezen uit verschillende belevenissen. En dat was dus nog best lastig. Want wat denk je van een privé cursus kitesurfen, paragliden of duiken in de diepste duiktoren van Nederland? Ik koos dit keer voor een uitje met iets minder adrenaline en ging een dagje eend rijden over de Veluwe. En een dagje toeren in een Citroen 2CV is best ontspannend kan ik je vertellen!

Het hele artikel lees je hier!

Lagom: het Zweedse geheim voor een gelukkig leven

Friday Favorites #60

Lagom is dé Scandinavische lifestyle-trend en net als bij het Deense Hygge draait het bij deze Zweedse levensfilosofie allemaal om balans en een gelukkig leven. In het Nederlands bestaat er trouwens geen woord voor lagom. Het betekent zoiets als: ‘niet te veel, ook niet te weinig, maar precies genoeg’.

En hoe kan het ook anders? De eerste keer dat ik de term lagom (spreek uit als laa-góm) hoorde was tijdens de lancering van de Slow Living collectie van IKEA. Terwijl ik met een bak thee neerplofte op een heerlijke blauwe bank, raakte ik in gesprek met Viktor Olivemark. Hij is researcher in life at home bij dit Zweedse warenhuis en weet heel veel over de gedachte achter slow living en lagom. Viktor vertelde mij onder andere dat mensen thuis steeds meer de tijd willen nemen voor alledaagse dingen, zoals op de bank samen een bak thee drinken en gezellig kletsen. Onthaasten en ontspannen is dé manier om de kwaliteit van leven te verbeteren. En daar kan een harmonisch, huiselijk interieur waarin je makkelijk tot rust komt aan bijdragen. Een lagom huis in dit geval!

Het hele artikel lees je hier!

Recept van de week

Friday Favorites #60

Het glutenvrije recept voor deze oerhollandse lekkernij mag natuurlijk niet ontbreken op Eat.Pure.Love. Wist je dat poffertjes in het originele recept ook voor een deel gemaakt worden met boekweitmeel? Om glutenvrije poffertjes met kaneel te kunnen maken heb ik dus niet eens zo veel hoeven sleutelen aan het originele recept! Haver is van nature glutenvrij, maar komt bij de verwerking in de fabriek vaak in contact met gluten. Door deze kruisbesmetting is haver vaak niet meer glutenvrij. Wil je 100% glutenvrije poffertjes? Koop dan havermout of havervlokken met het glutenvrij logo en maal deze in een keukenmachine tot meel.

Het recept vind je hier

Betuttelend of slim? School verplicht kinderen om water te drinken

Friday Favorites

I confess! Ik houd wel van een goede (online) discussie. En laat dat nu precies zijn waar ik dit weekend op getrakteerd werd toen ik een berichtje deelde op de Facebook pagina van Eat.Pure.Love. Met meer dan 150.000 bereikte personen, 636 aangevinkte emoticons en 905 reacties in 24 uur tijd bleek wel dat dit onderwerp in de categorie ‘hot topic’ viel. En dan te bedenken dat schoolgaande kinderen in Scandinavië iedere schooldag worden getrakteerd op een gezonde maaltijd inclusief een gratis glaasje water. Want dat water drinken, daar gaat het dus om. Basisschool Don Sarto in Tilburg heeft namelijk, in navolging van heel veel andere scholen in Nederland, ook besloten om de strijd tegen de zogeheten ‘sugary drinks’ en (kinder) koekjes a.k.a. suikerbommetjes aan te gaan. Een strijd die overigens in België al gestreden is. Hier zijn gesuikerde drankjes op school allang uit den boze.

Het hele artikel lees je hier!

Brasserie Landal Coldenhove heeft de primeur: lokaal, lekker en duurzaam eten!

Friday Favorites #60

Lekker, gezond en liefst ook duurzaam èn glutenvrij eten op vakantie. Dat is dus best nog weleens een dingetje. Uiteraard houd ik ook wel van een (glutenvrij) patatje, maar om nu te zeggen dat deze snelle, vette hap bijdraagt aan mijn vakantiegeluk… Bovendien heb ik de regel om tijdens een weekendje weg zo min mogelijk in de keuken te staan en optimaal te genieten van wat quality time met mijn gezin. En hoe fijn is dit? Bij Landal Coldenhove kun je met de hele familie niet alleen heel lekker eten, maar ook duurzaam èn glutenvrij!

Het hele artikel lees je hier!

Enjoy your weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This