Friday Favorites #61

Mirjam Blanken

22 september 2017


Friday Favorites #61

Het is nog net vrijdag… Hoog tijd voor de Friday Favorites dus. Na een ietwat chaotische, emotionele weken heb ik mezelf vanochtend met een bak thee, in mijn joggingbroek en dikke trui achter mijn laptop geïnstalleerd. Ik heb heerlijk een paar uurtjes kunnen schrijven en ideetjes voor nieuwe artikelen kunnen uitwerken. En ondanks dat ik mijn ritme wel weer gevonden heb, is balans vaak nog een dingetje. Zo kan ik heel hard werken, maar ook heel hard niet werken. Of telt dat ook als balans?

Maakt niet uit! Want ondanks mijn rommelige weekjes is deze Friday Favorites weer lekker gevuld met lekkere recepten en leuke, inspirerende artikelen. Zo ontdekte ik roze chocolade, maakte ik een eendagsreis door Thailand en deel ik het recept voor de beroemde Starbucks pumpkin spice latte. De gezonde versie welteverstaan. Gastblogger Maria wist mij wederom te inspireren met een mooi artikel over waardering. Een must read hoor!

Hoe belangrijk is waardering voor jou?

Friday Favorites #61

Waardering is een heel belangrijk onderwerp in ons leven. Elk mens wil zich graag gewaardeerd en erkend voelen. Hoe is dat voor jou? Voel jij je vaak gewaardeerd- of juist niet? Wat kun je doen om waardering in jouw voordeel te laten werken? Jezelf gewaardeerd voelen is belangrijk. Het voelt goed als je een compliment krijgt. En laten we eerlijk zijn, kritiek voelt juist niet goed. Dat is ook de reden dat een slechte beoordeling op je werk of de opmerking over het dopje op de tandpasta thuis nooit fijn aan voelt.

Om te beginnen met het goede nieuws: kritiek is nooit waar. Je bent een mens met oneindige mogelijkheden: dus je kunt alles. Je kunt dus ook nooit te netjes of juist te chaotisch zijn. Dus in zoverre kun je kritiek meteen loslaten. Toch raakt het ons soms hard. Dat betekent dat de kritiek die je krijgt iets in jou raakt- iets spiegelt wat je denkt, voelt of gelooft. Dat is dus een uitnodiging van je ziel om dat los te laten en jou te helpen groeien dus. Het is dus iets positiefs als je er anders naar kijkt…

Het hele artikel lees je hier!

Recept van de week

Friday Favorites #61

Het recept voor deze healthy pumpkin spice latte is een verzoeknummertje van dochterlief. Of eigenlijk vond ze dat dit recept gewoon niet mocht ontbreken op Eat.Pure.Love. Als student reist ze bijna dagelijks met de trein en ik kan je vertellen dat Starbucks goed vertegenwoordigd is op treinstations. Nu de herfst in aantocht is, staat de populaire pumpkin spice latte weer op de kaart. En hoe lekker deze is ook, de variant van Starbucks is zogezegd nogal rijk aan suiker. De exacte ingrediëntenlijst vind je hieronder. Hoog tijd dus voor een gezonde en vegan (en dus lactose vrije variant)!

Het recept vind je hier!

There’s a new kid in town: roze chocolade!

Friday Favorites #61

Roze chocolade, dat is de nieuwste vondst van op het gebied van chocolade. Na melkchocolade, pure chocolade en witte chocolade introduceerde het Zwitserse bedrijf bedrijf Barry Callebaut afgelopen week in Sjanghai hun nieuwste vondst. Deze vierde chocolade variant is volledig natuurlijk en bevat geen kleurstoffen. En eerlijk is eerlijk, dat werd ook weleens tijd. De laatste ontdekking op chocoladegebied is namelijk 80 jaar geleden. Toen werden de witte repen geïntroduceerd.

Het hele artikel lees je hier!

Blog van de week

Friday Favorites #61

Ik ben er dus zo eentje… Na een reis heb ik zo’n beetje standaard heimwee en zo af en toe pink ik zelfs op de terugvlucht al een traantje weg omdat ik niet naar huis wil. Het land van de glimlach, oftewel Thailand staat ook op dit lijstje. Tijdens onze rondreis door Thailand hebben we niet alleen ontdekt hoe gastvrij de Thai zijn, maar ook genoten van het lekkere eten, inspirerende plekken zoals Elephant Nature Farm bezocht, de lieve dokters in het ziekenhuis ontdekt(lang verhaal, goed afgelopen), de stevige Thaise massages ondergaan, het chaotische Bangkok doorkruist, genoten van de prachtige natuur en de mooie eilanden met bounty stranden.

Reisorganisatie Riksja Travel snapt dit en zette 6 typische Thaise hotspots op een rijtje. In Amsterdam welteverstaan! Want of je nu heimwee hebt naar Thailand, wilt genieten van juist die ene Thaise maaltijd, een Thaise massage opnieuw wilt beleven of alvast een voorproefje neemt op je geplande reis naar Thailand, dat maakt niets uit. Riksja laat jou Thailand beleven in hartje Amsterdam. Maar daar blijft het niet bij! De wandelroute langs alle hotspots kun je namelijk gratis downloaden op de website van deze duurzame reisorganisatie.

Het hele artikel lees je hier!

Have a wonderful weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This