Friday Favorites #64

Friday Favorites

Mirjam Blanken

13 oktober 2017


Friday Favorites #64

Goedeavond! Volgens mij gaan we ontzettend boffen met het weer dit weekend. Nog een beetje zon en warmte op ons bol voordat de winter begint is best wel lekker toch? In deze Friday Favorites lees je alles over mijn 24 uur zonder telefoon, zonder gezelschap en zonder wifi. Een trend die zich trouwens vandaag ook thuis lekker voortzette, want internet is hier verre van stabiel deze vrijdag. Gevalletje minder handig. Een verlate Friday Favorites dus, maar daarom niet minder leuk. Zo vind je niet alleen een heerlijk recept voor pompoen stamppot, maar lees je ook een persoonlijke blog die ik speciaal voor Kim schreef. Want wat niet al mijn volgers weten, is dat ik 21 jaar geleden, op mijn zestiende al moeder werd. Kleine meisjes worden groot ging dus wel op toen Kim vorig weekend 21 jaar werd. Maar ook lees je in deze Friday Favorites waarom ik bijna een gat in het plafond van de boot sprong… Enjoy!

24 uur zonder telefoon op een onbewoond eiland? I did it!

Friday Favorites

Me, myself and wat watervogels. Zonder telefoon, zonder gezelschap en zonder idee van tijd. Hoe moeilijk kan dat zijn? Maar wat ga je dan doen? Dat is zo’n beetje de eerste vraag die zowel manlief en zoonlief aan mij stelde toen ik mijn ‘wilde plan’ op tafel gooide. Waarschijnlijk zegt dit meer over mijn altijd-aan-modus dan hun idee over alleen zijn. Mijn lieftallige telefoon is zogezegd altijd binnen handbereik en meer dan fulltime werken is geen uitzondering. En alleen zijn, dat vind ik op zijn tijd dus heerlijk. Daar moet ik overigens wel bij bekennen dat ik deze stilte en luxe van alleen zijn meestal vul met muziek en lekker doorwerken. Ook fijn, maar ondertussen flitst het woord workaholic wel door mijn hoofd. Je begrijpt: ik kijk er stiekem naar uit om helemaal los te zijn van mijn apparaten. Of moet ik zeggen: bijna helemaal los, want ik wil jullie natuurlijk wel laten zien hoe het is om 24 uur zonder wifi op een onbewoond eiland te verblijven.

Het hele artikel lees je hier

Blog van de week: aan mijn lieve, knappe, mooie dochter

Friday Favorites #64

Lieve Kimmieflimmie, 21 jaar… Time flies! En zoals ieder jaar dook ik de avond voor je verjaardag weer de fotoboeken in. Okay en een stuk digitaal. Thank God voor iPhones, digitale camera’s en iCloud. Op zondagnacht, 21 jaar geleden zag jij het tl-licht van het ziekenhuis na een, ik mag achteraf wel zeggen, easy peasy bevalling. Je besloot met je eerste hap lucht maar meteen helemaal aan te gaan en te laten weten dat je er nu toch echt was. En weet je knappie, je bent nooit meer uit gegaan. Van een nieuwsgierige baby, die helemaal niet wilde slapen, veranderde je in een eigenwijze dreumes die nooit kroop, maar nog voor haar eerste verjaardag besloot te gaan lopen. Praten deed je vanaf dag 1 volgens mij en als schoolgaand kind omringde je je met (vooral) vriendjes en vriendinnetjes. Je zwemdiploma haalde je in een record tempo. En ondanks dat je een vroege leerling was, vloog je ook door je middelbare school periode. En altijd met een drive waar een gemiddelde Keniaanse hardloper jaloers op is…

Het hele artikel lees je hier

Recept van de week

Friday Favorites #64

Tijdens mijn herfst detox nam ik dagelijks voor het avondeten een gember shot. And now I’m hooked! En dus dook ik de keuken in om een voorraadje ginger shots aan te leggen. Gember wordt vaak geadviseerd bij (zwangerschaps)misselijkheid en reisziekte, maar deze wortel heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen. Wist je bijvoorbeeld dat een vers gember shotje voor het eten je spijsvertering ondersteunt en een handje mee helpt? Daarnaast bevat gember verschillende vitaminen, behoorlijk wat mineralen en antioxidanten. Daarnaast heeft gember ook nog eens een pijnstillende, zuiverende en ontstekingsremmende werking. Een dagelijks shotje gezonde gember is dus zo gek nog niet!

Het recept vind je hier

Gezonde pompoen stamppot

Friday Favorites #64

Yes! Regen, wind en vroeg(er) donker betekent tijd voor stamppot! Dit oranje gekleurde stamppotje bevat naast pompoen ook zoete aardappel en een winterpeen. Wist je dat gele, rode èn oranje groenten carotenoïden bevatten? Bètacaroteen, alfacaroteen, lycopeen, luteïne, zeaxanthine en bètacryptoxanthine zijn bekende carotenoïden. Deze stofjes spelen een belangrijke rol: ze hebben niet alleen een beschermende, antioxidatieve werking, maar daarnaast zijn sommige carotenoïden belangrijk als voorloper van vitamine A. Voldoende groente en fruit eten is dus een must! Dit recept voor gezonde pompoen stamppot is trouwens toevallig ontstaan, oftewel een leftover recept. Gevalletje: geen zin om boodschappen te doen. Koken met restjes dus!

Het recept vind je hier

Heppiedepeppie

Friday Favorites

Dit is zo leuk! Natuurlijk wist ik dat het artikel eraan zat te komen. Maar hoe leuk is het om dan toch jezelf terug te zien in Happy in Shape? Afgelopen voorjaar maakte ik samen met een handjevol travel journalisten en bloggers een tripje naar Bretagne. Reisjournalist Linda van de Pavoordt schreef een artikel voor dit leuke magazine en schoot ook de mooie plaatjes. Een leuke verrassing dus deze week!

Mijn artikel over Bretagne lees je hier

Enjoy your weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This