Friday Favorites #68


Friday Favorites #68

Thailand, here I come! Ik zit vanochtend al vroeg in de trein richting Brussel. Vanuit hier vlieg ik met Thai Airways rechtstreeks naar Bangkok. En daar heb ik toch een partijtje zin in! Uiteraard kunnen jullie mijn avonturen samen met Chantal van Reisdoc.nl live volgen via Instagram. En heb je geen Instagram? Dan moet je gewoon even geduld hebben tot er blogs gaan verschijnen op de website. Want ik ga in een krappe 2 weken toch een paar hidden gems bezoeken… Stay tuned! Back to the Friday Favorites, want deze week kwamen er weer een paar lekkere recepten online. Misschien heb je het Italiaanse stamppotje met vegetarische spekjes al gespot? De appelmuffins en pompoenspread vielen ook goed in de smaak trouwens.

En heb je nog geen idee wat je dit jaar moet kopen voor je beste vriendin, schoonmoeder of oma? Dan is de Kenko box een goed idee! Ik laat je deze week zien wat er allemaal in de herfst box zit en vertel je iets meer over de leuke meiden die kenkoshop.nl begonnen zijn. Want naast de box, hebben ze ook een hele toffe website, gevuld met duurzame feel good producten. In deze Friday Favorites vind je trouwens ook de video die ik maakte van mijn verrassingtripje met srprs.me. Wil je weten waar ik uiteindelijk terecht gekomen ben? Check dan zeker even de video. En als je toch bezig bent, jezelf abonneren op mijn YouTube kanaal is lief!

Roadtrippen met srprs.me naar bestemming onbekend

Je bestemming als verrassing, klinkt goed toch? Even de controle uit handen geven en erop vertrouwen dat srprs.me jou een onvergetelijke roadtrip gaat bezorgen. Nu wil het geval dat ik niet echt ‘surprise proof’ ben. Maar gezien de hoeveelheid werk die me aan lag te staren afgelopen weken, vond ik het stiekem wel lekker dat ik niets kon voorbereiden. Het enige wat ik even moest doen, was het weer checken op de geheime locatie, zodat ik de juiste outfit in mijn koffer kon stoppen. That’s all!

Het hele artikel lees je hier

Recept van de week

Friday Favorites #68

Ik ben dol op Italiaans eten! Voor een bordje caprese of mijn beroemde pastasalade met groene pesto kun je mij ’s nachts wakker maken hoor. Nu is de pastasalade een ’s zomers recept, dus werd het weleens tijd voor een winterse variant. En wat past dan beter dan stamppot? Met zoete aardappel natuurlijk! Want daar ben ik ook dol op. Geen ingewikkeld gedoe, deze Italiaanse stamppot met vegetarische spekjes zet je binnen een half uurtje op tafel. Aardappel koken, ondertussen de pijnboompitjes, de spekjes bakken en de rest van de ingrediënten afwegen en klaarzetten. Wanneer de zoete aardappels gaar zijn stamp je ze fijn en voeg je easy peasy de rest van de ingrediënten toe. En ben je vegan? Laat dan de mozzarella achterwege en check even de verpakking van je groene pesto. Of maak je groene pesto zelf!

Het recept vind je hier

Huisgemaakte granola online bestellen? Dat kan!

Friday Favorites #68

Wat doe je als je merkt dat je bammetje met chocopasta of speculoospasta je niet langer van voldoende voorziet om je ochtend door te komen? Je begint een blog met gezonde ontbijtrecepten of doet net als Xavie en start je eigen bedrijf in huisgemaakte granola! Nadat ze haar rijkelijk belegde boterham met zoetigheid had afgezworen dook ze keuken in om haar eigen ontbijtgranen te maken. Volle granen in combinatie met noten, pitten en zaden. Samen met wat (plantaardige) yoghurt en vers fruit was dit voor Xavie een waar powerfood ontbijtje. Haar energie dips verdwenen als sneeuw voor de zon!

Ze wist familie en vrienden al snel te overtuigen met haar homemade granola. Al snel stond ze minimaal 1 dag per week in de keuken om haar familie en vrienden te voorzien van een voorraadje gezonde granola. Et voilà, het idee voor een webshop gevuld met haar homemade granola was geboren!

Het hele artikel lees je hier

Glutenvrije appelmuffins met kruimeldeeg

Friday Favorites #68

Mam, wanneer bak je weer eens appeltaart? Aldus zoonlief, die op zijn zachtst gezegd alles eet wat los en vast zit en ook nog eens in grote hoeveelheden… Iets met een groeispurt, veel sporten en tiener zijn vrees ik. In plaats van appeltaart besloot ik een lekkere muffins met appel te maken. Stukken handiger in te vriezen en bovendien zijn muffins wat minder ‘pletgevoelig’ in zijn overvolle rugzak. Deze glutenvrije appelmuffins hebben een lekkere bite door de topping van glutenvrij kruimeldeeg. En in het kader van nice to know: naast glutenvrij is de cake ook zuivelvrij, lactosevrij en geschikt voor vegans. Enjoy!

Het recept vind je hier

Dit is het meest duurzame hotel van Nederland!

Friday Favorites #68

We moeten alleen nog heel even geduld hebben, want het meest duurzame hotel van Nederland wordt as we speak gebouwd. Op de kop van Java-eiland in Amsterdam om precies te zijn. Dit hotel is niet alleen bijzonder vanwege het sustainable aspect, de architectuur is minstens zo bijzonder en spectaculair.

Hotel Jakarta Amsterdam is de nieuwste aanwinst van WestCord Hotels dat hiermee een innovatieve koers vaart. De hotelgroep begon in 1968 met Hotel de Wadden op het Waddeneiland Vlieland en is uitgegroeid tot een gerenommeerde hotelgroep waar ook Hotel New York in Rotterdam onderdeel van uitmaakt. En waar vroeger de lijndienst vertrok vanaf Rotterdam naar New York, vertrok in Amsterdam een lijndienst naar Jakarta. Precies op deze plek op Java-eiland verrijst nu Hotel Jakarta Amsterdam wat naar verwachting in maart 2018 haar deuren gaat openen voor toeristen, zakelijke bezoekers, buurtbewoners en de inwoners van Amsterdam. Can’t wait!

Het hele artikel lees je hier

Easy peasy pompoenspread

Friday Favorites #68

This is so good! En een ideaal recept voor eventuele pompoen leftovers. Want peper en zout, dat heb je vast en zeker in huis. En een beetje foodie heeft vaak ook nog wel een potje amandelpasta in de koelkast staan. Deze easy peasy pompoenspread is heerlijk op een (glutenvrij) crackertje of als dip. En heb je iets meer ingrediënten (lees: kikkererwten) in huis? Dan kun je van jouw pompoen ook een heerlijke hummus maken.

Het recept vind je hier

Kroepoek van Hollandse bodem!

Friday Favorites #68

Kroepoek kennen we als populaire begeleider van Oosterse gerechten. Het Zeeuwse familiebedrijf Wilthagen komt nu met een geheel nieuw snackconcept: Zeeuwse kroepoek, oftewel kroepoek van Hollandse bodem! Een volledig in Nederland geproduceerde, ambachtelijke kroepoek met lokale ingrediënten als Noordzeegarnalen, Hollandse uien en Oosterschelde-zeewier. Deze Zeeuwse kroepoek in kleurrijke, opvallende verpakkingen is vanaf november landelijk verkrijgbaar bij onder meer Jumbo supermarkten.

Het hele artikel lees je hier

Enjoy your weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *