Friday Favorites #71

Mirjam Blanken

1 december 2017


Friday Favorites #71

Yes! Mijn favoriete maand is aangebroken! En daarom heb ik de kerstboom gewoon afgelopen week al opgetuigd. En wat blijkt? Al die kerstversiering zorgt volgens wetenschappers voor een flinke geluks boost. Hoe dat komt lees je deze week in de Friday Favorites. But there’s more! Gastblogger Yvonne schreef een interessant artikel over de schildklier. Want een traag werkende schildklier wordt lang niet altijd herkend. Must read dus! En als we het dan toch over gezondheid hebben. Denk jij weleens na over de keuze van je maandverband en tampons? In samenwerking met Sanature schreef ik een informatieve blog over 100% katoenen maandverband en tampons. In deze Friday Favorites vind je deze week ook twee lekkere recepten: een warme appeltaart smoothie en een lekker havermoutje met pindakaas en appel. Enjoy!

Heb jij last van een traag werkende schildklier?

Friday Favorites

De schildklier is een vlinder vormig orgaan dat zich in de hals bevindt. De hormonen die dit orgaan produceren werken in iedere cel van ons lichaam. Het schildklierhormoon verzorgt dan ook verschillende belangrijke taken. Een traag werkende schildklier wordt lang niet altijd snel herkend. Dit komt omdat de klachten van hypothyreoïdie (traag werkende schildklier) vaak geleidelijk ontstaan en zijn divers van aard zijn. De klachten van een langzaam werkende schildklier zijn niet specifiek. Heb jij het snel koud, heb je een slechte eetlust en kom je toch aan, ben je vermoeid en heb je last van obstipatie? Dan is dit artikel de moeite waard om te lezen.

Het hele artikel lees je hier

Blog van de week

Friday Favorites

Yes! Hij staat! De kerstboom welteverstaan… Want ik ben er dus zo eentje. Zodra de klok een uur achteruit gaat ren ik naar de winkel voor een voorraadje kaarsen en krap een maand later ren ik met 2 tredes tegelijk naar boven om de kerstversiering van zolder te halen. Vroeger (lees: toen de kids nog gelovig waren) was dit best een struggle kan ik je vertellen.

De kerstboom neerzetten nog voor de Sint het land had verlaten was op zijn zachtst gezegd nogal not done. Bovendien raken die tere kinderzieltjes nogal overprikkeld als al die december festiviteiten door elkaar lopen. Snap ik wel. Dus hield ik me braaf in. Tot gisteren dus, want op subtiele wijze heb ik de afgelopen jaren zoonlief mijn kerstbomen ‘afwijking’ meegegeven en dus stonden we samen te stuiteren van geluk toen de lichtjes in de boom aangingen. Maar wist je dat nu al je kerstboom optuigen echt gelukkiger maakt?

Het hele artikel lees je hier

Natuurlijk maandverband en tampons: dat is alvast één irritatie minder!

Friday Favorites

Let’s talk about it! Menstrueren, ongesteld zijn, onnie zijn, het maandelijkse feestje hebben, … En als je het wereldwijde web mag geloven zijn er nog veel meer creatieve (en soms oncharmante) benamingen voor de maandelijkse periode die menstruatie heet. En laten we wel zijn, tijdens deze ietwat irritante periode waarin behoeftes veranderen, zit je niet te wachten op nog meer irritaties toch? Hier heeft manlief inmiddels een maandelijkse reminder in zijn telefoon staan rondom mijn ’terror dagen’. Niet te stoppen drang naar chocolade en drop, vocht vasthouden zodat ik vervolgens scheldend voor mijn kledingkast sta en een huid die ook begint te protesteren. En let’s face it: dit zijn voor mij voldoende redenen om geïrriteerd rond te huppelen hoor. En stiekem gun ik mezelf deze uitlaatklep ook wel.

Tijdens mijn menstruatie wil ik dan ook ‘down under’ zo min mogelijk gedoe. En waar ik ooit begon met kritisch kijken naar wat ik eet, wat ik smeer en inmiddels ook wat ik draag, werd het ook hoog tijd om mijn maandverband en tampons eens onder de loep te nemen. Want de producten die je gebruikt tijdens je maandelijkse periode zijn wel degelijk van invloed op je gevoelige huid van je vagina.

Het hele artikel lees je hier

Recept van de week

Friday Favorites

Back in the gym! Want sporten gaat bij mij met ups and downs vrees ik. Sommige weken ben ik verliefd op mijn crosstrainer die ik thuis heb staan. Dit is dan overigens vooral in combinatie met Netflix trouwens. Andere weken kan ik zomaar besluiten om te gaan hardlopen of loop ik extra lange rondes met de hond. Maar voor nu heb ik dus weer een fitness abonnement afgesloten. Een lekker ontbijtje voor (of na!) het sporten is dit havermout ontbijtje met pindakaas en appel. Sowieso ben ik dol op de combinatie van appel met pindakaas. Hebben jullie de pindakaas smoothie al eens geprobeerd? Deze is zo lekker! Maar in de herfst en de winter geniet ik toch net iets meer van een warm ontbijtje. Havermout it is!

Het recept vind je hier

 

Must try: een warme appeltaart smoothie!

Friday Favorites

Een smoothie die smaakt naar appeltaart? C’est possible! Ik moet toegeven dat dit recept stiekem uit luiheid in combinatie met heel veel trek in appeltaart is ontstaan. Vandaar dat ik mijn smoothie ook even heb opgewarmd in een steelpannetje. Een warme appeltaart smoothie dus! En dat is me toch een partijtje genieten. Al kan ik me ook voorstellen dat je deze smoothie in de zomer dan juist weer lekker koud drinkt. Enjoy!

Het recept vind je hier

Enjoy your weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This