Friday Favorites #75


Friday Favorites #75

Weeeekend! Ik hoop dat jullie fijne kerstdagen achter de rug hebben. Op naar 2018! Om oudejaarsavond goed voor de dag te komen met homemade lekkers vind je in deze Friday Favorites weer lekkere recepten. Wat denk je van alcoholvrije vruchtenbowl of glutenvrije appelbeignets? En als fijne reminder vind je hier het artikel met maar liefst 25 borrelhapjes. Ook dook ik afgelopen week de keuken in voor een heerlijke pad thai. Aanradertje hoor!

In deze Friday Favorites lees je ook alles over de Anurak Community Lodge in Khao Sok National Park waar ik vorige maand verbleef. Je begrijpt: spontaan heimwee en zin in pad thai. Om het jaar lekker af te sluiten zette ik nog de 5 meest gelezen recepten van 2017 op een rijtje en schreef ik een inspirerend artikel over gezonde gewoontes. Enjoy!

Deze glutenvrije appelbeignets wil je maken!

Friday Favorites

Deze glutenvrije appelbeignets zijn al net zo easy peasy om te maken. Invriezen is geen probleem. Zorg er wel voor dat je de appelbeignets apart verpakt zodat ze niet aan elkaar blijven ‘plakken’. Happy gluten free new year. Ik gebruik in dit recept kokosolie om in te bakken. Dit is een gezondere keuze dan zonnebloemolie. Kokosolie kun je namelijk langdurig hoog verhitten zonder dat het vet ranzig wordt, oftewel oxideert. Handige tip van de dag!

Het recept vind je hier

De Anurak Community Lodge: een magisch en duurzaam verblijf in de jungle van Thailand

Friday Favorites

Welcome to the jungle! Want dat ik midden in de natuur verbleef, dat werd mij al snel duidelijk. Na een lange dag reizen vanuit Loei, helemaal in het noorden, kwam ik in het pikkedonker bij de Anurak Community Lodge, gelegen in het zuiden van Thailand. De de jungle is ’s avonds en ’s nachts verre van stil kan ik je vertellen. Later vertelde een een lokale gids mij in gebrekkig Engels dat er bij het invallen van de avond behoorlijk wat dieren gaan ‘scharrelen’ en op pad gaan. Was ik even blij met mijn knalgele huisje op palen!

Het hele artikel lees je hier

Recept van de week

Friday Favorites

Pad thai is waarschijnlijk een van de meest bekende Thaise gerechten en kun je overal in Thailand kunt eten, behalve in Loei. Deze onontdekte provincie in het noordoosten van Thailand heeft zo haar eigen lokale gerechten. Zoals het eenpansgerecht Khai Grata, een gebakken eitje in een pannetje met plakjes worst, wat bosui en varkensvlees. Maar je begrijpt: pad thai is mijn favoriet! Pad thai bevat in ieder geval altijd taugé, partjes limoen, gehakte pinda’s en rijstnoedels en wordt meestal aangevuld met ei, tofu, kip of varkensvlees.

De typische (en ietwat zure) smaak van dit sticky noedelgerecht komt door het gebruik van tamarinde, onmisbaar in dit recept voor vegetarische pad thai. Tamarinde is een kleverige substantie die je vindt binnenin de peulen van een tropische boom, genaamd de Tamarindus indica. Het gaat dus om het vruchtvlees in de peulen en heeft nog het meest weg van dadels qua structuur. De pasta van tamarinde die ik in dit recept gebruik koop je trouwens gewoon bij de supermarkt. Enjoy!

Het recept vind je hier

Zet deze 7 gezonde gewoontes maar op je lijstje met goede voornemens!

Friday Favorites

This is how we roll in 2018! Een gewoonte is iets wat je vanzelf en zonder erbij na te denken doet. Maar nieuwe en gezonde gewoontes leer je natuurlijk niet zomaar aan. Om dit nieuwe gedrag eigen te maken moet je allereerst gemotiveerd zijn en moet de gewoonte in je dagelijkse leven passen. Ook moet je de mogelijkheid hebben om deze nieuwe gewoonte überhaupt te kunnen uitvoeren én moet er een reminder zijn die jou herinnert aan je nieuwe routine.

Ik zette 7 gezonde gewoontes op een rijtje. Van dankbaar zijn en ‘nikstijd’ inlassen tot luisteren naar je lichaam. Welke van deze gezonde gewoontes gaat er op jouw lijstje met goede voornemens?

Het hele artikel lees je hier

Gezonde vruchtenbowl zonder alcohol maak je zo!

Friday Favorites

Bowl is typisch zo’n recept met een ouderwets en stoffig imago. Totdat ik me herinnerde hoe ik vroeger als kind met verjaardagen en oudejaarsavond zat te smullen. Ik viste standaard de mandarijntjes en stukjes banaan uit de mierzoete bowl. Bye bye perzik uit blik en limonadesiroop, hello vruchtenbowl met vers fruit. Want een gezonde vruchtenbowl maken, dat is dus helemaal niet zo moeilijk. Sterker nog, er zijn best veel versies denkbaar. Dit recept is de meest healthy variant zonder alcohol, maar in de tips and tricks vind je alle ins and outs om jouw eigen signature bowl te maken. Enjoy!

Het recept vind je hier

Dit zijn de 5 meest gelezen recepten van 2017!

Friday Favorites

Holy guacamole, wat was het een leerzaam, ietwat emotioneel, zo nu en dan ook rommelig (lees: totale disbalans) met vlagen bewogen, maar vooral fantastisch jaar! Nadat ik vorig jaar in december mijn baan opzegde, begon ik dit jaar in maart officieel aan een nieuw avontuur dat ‘fulltime blogger’ zijn heette. En dat betekende in mijn geval ‘gaan met die banaan’!  Hard work pays off, want nog steeds groeit Eat.Pure.Love maandelijks met zo’n 10%.

Maar hoe trots ik ook ben op mijn persoonlijke magazine en de bijbehorende cijfers, het meest trots ben ik op het feit dat ik de stap genomen heb. In eerste instantie de stap om wederom de schoolbanken in te duiken voor een paar jaar. Maar ook om de stap te nemen naar doen wat ik het allerleukst vind. Op het gebied van werk dan hè? Want ik vind heel veel dingen het allerleukst en het is dan ook fijn om te merken dat ik steeds meer balans vind om zoveel mogelijk te genieten van deze dingen.

Afgelopen jaar wisten jullie Eat.Pure.Love goed te vinden voor (met name) de lekkerste guilty pleasures, maar ook voor een flinke dosis ontbijt recepten. En recepten met pompoen en zoete aardappel vinden jullie ook fijn. Ik zette de 5 meest gelezen recepten op een rijtje. Enjoy!

De recepten vind je hier

Have a wonderful weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *