Friday Favorites #76

Friday Favorites

Mirjam Blanken

5 januari 2018


Friday Favorites #76

Good morning! Het eerste weekend van 2018 staat alweer voor de deur. Voordat ik jullie ga vertellen wat er allemaal in de Friday Favorites te vinden is, wil ik jullie via deze weg een heel mooi, gelukkig en gezond 2018 wensen. Cheers! Ik feestte gewoon fijn verder afgelopen week, want ik vierde deze week mijn verjaardag. Om dit te vieren deel ik het recept voor een heerlijke raw cheesecake. Deze vries je na het maken in, waardoor je lekker lang kunt genieten van deze lekkere taart.

En omdat januari voor veel mensen toch in het teken staat van ‘gezond doen’ schreef ik een artikel met tips tegen een winterdip. Voel jij je tijdens de wintermaanden ook vermoeid en zou je de hele dag wel kunnen slapen? Dan is dit artikel een aanrader hoor. En apps voor je gezondheid, die download je tegenwoordig easy peasy met een simpel bezoekje aan de App Store. Ik zette mijn favoriete health apps op een rijtje. Ben jij een ware smoothie lover? Dan zijn de warme winter smoothie recepten wel aan jou besteed. But there’s more! In deze Friday Favorites vind je ook maar liefst 19 tips om een opgeblazen buik te voorkomen en te genezen. Enjoy!

Raw cheesecake met bosbessen en koekjesbodem

Friday Favorites

Deze taart is zuivelvrij, lactosevrij en glutenvrij. Ben je vegan en wil je dit recept voor raw cheesecake maken? Dan moet je op zoek naar vegan koekjes voor de koekjesbodem. Ik heb deze helaas niet kunnen vinden in een glutenvrije en vegan variant. Let me know if you found them! De vulling van deze glutenvrije taart maak je met cashewnoten. Door deze te weken en vervolgens te malen in je keukenmachine krijg je een heerlijke romige vulling.

Deze taart hoef je trouwens niet te bakken in de oven. En doordat je een deel van de koekjesbodem apart houdt en over de vulling verdeeld, krijg je een heus Ben & Jerry’s effect. Ik maakte mijn taart in een vierkante taartvorm. Vervolgens kon ik easy peasy de taart in vierkantjes snijden. Je kunt natuurlijk ook kleine vormpjes gebruiken om zo kleine gebakjes te maken. Gebruik dan wel vormpjes met een losse bodem, waardoor het taartje makkelijk loskomt van de rand. Enjoy!

Het recept vind je hier

Last van een opgeblazen buik? Probeer deze tips eens uit

Friday Favorites

Een opgeblazen buik waardoor je instant 5 maanden zwanger lijkt en vervolgens je broek niet meer dicht krijgt. Daarnaast heb je last van winderigheid, rommelende darmen en voel je je alles behalve lekker in vel. Herkenbaar? Zo’n opgezette buik die vaak ook nog eens gepaard gaat met misselijkheid en buikpijn is natuurlijk geen pretje. Soms is het overduidelijk en is een medische aandoening de oorzaak van een verstoorde spijsvertering.

Maar wist je dat slechte eetgewoontes, een verstoorde darmgezondheid, te weinig bewegen, niet ontdekte voedselallergieën en intoleranties ook kunnen zorgen voor verstoorde spijsvertering en dus een opgeblazen buik? Aan dit rijtje kun je chronische stress, te weinig drinken en je behoefte te lang ophouden toevoegen. En wat denk je van te veel, te vaak en vooral te snel eten?  In dit artikel deel ik maar liefst 16 tips om een opblazen buik te voorkomen.

Het hele artikel lees je hier

Recept van de week smoothie

Friday Favorites

De belangrijkste factor bij het ontstaan van een kater is vochttekort. Misschien is het je al eens opgevallen, maar door het drinken van alcohol moet je toch echt vaker naar de wc. Hierdoor droogt je lichaam simpelweg uit, wat die typische kloppende hoofdpijn en droge mond veroorzaakt. Met enkel water drinken ben je ook niet zomaar van je kater af. Je lever heeft namelijk ook wat TLC nodig, net als je maag. Alcohol kan het maagslijmvlies flink irriteren met misselijkheid als gevolg.

Met deze anti-kater smoothie ondersteun je niet alleen je lever, de gember in deze hangover smoothie verlicht ook de misselijkheid en door (kokos)water te gebruiken vul je breng je de vochtbalans is jouw lijf weer op peil. Wist je dat bananen ook indirect meehelpen bij het herstellen van de vochtbalans? Dit komt door het mineraal kalium wat je in deze gele rakkers vindt. Bye bye kater!

Het recept vind je hier

Last van een winterdip? Deze 5 tips gaan je helpen!

Friday Favorites

Noem het een winterdip of winterblues. Feit blijft dat je ‘s ochtends pas na 5 keer snoozen eindelijk je bed eens kunt komen. Om jezelf vervolgens naar je werk te slepen, waar je de rest van de dag als een zombie rondloopt. Niet lekker in je vel zitten is een understatement en je lontje wordt ook steeds korter naarmate de dagen korter worden. Voel jij je tijdens de wintermaanden ook vermoeid en zou je de hele dag wel kunnen slapen? Kun je daarnaast jezelf moeilijker concentreren, ben je lusteloos, ietwat prikkelbaar en somber? En ben je niet vooruit te branden, heb je last van eetbuien en ben je het liefst home alone? Dan is de kans groot dat je een winterdip te pakken hebt. Gelukkig kun je met deze 9 (!) tips je winterdip de baas, zodat je heppiedepeppie de winter doorkomt!

Het hele artikel lees je hier

Blog van de week

Friday Favorites

Apps voor je gezondheid, die download je tegenwoordig easy peasy met een simpel bezoekje aan de App Store. Verwacht trouwens in dit artikel geen lijstje met health apps om al je maaltijden om te zetten in calorieën of jezelf dagelijks in het zweet te moeten werken voor een (vaak onbereikbare) killerbody. Mijn visie op gezondheid is namelijk holistisch. En om die reden vind je in dit rijtje verschillende gezondheidsapps voor mind, body and soul.

Van The Breathing App waarbij je door middel van verschillende begeleide ademhalingsoefeningen jouw digitale rustpunt vindt tot mijn favoriete mediatie app, Buddhify. Maar ook apps als Workflow Timer, Moment en de app Sweat van de Australische Kayla Itsines. In deze laatste health app vind je niet alleen mooie workout video’s, maar ook fijne yoga sessies. Kortom, deze 7 handige health apps verdienen een plekje op jouw telefoon!

Het hele artikel lees je hier

Dit zijn de 5 lekkerste warme winter smoothies

Friday Favorites

Smoothies en de winter zijn niet direct een match made in heaven. We stappen al snel over op bakjes thee, warme chocolademelk of een lekkere latte. Can’t blame you! Die frisse groene smoothies zijn namelijk echt bedoeld voor de zomer. In de koude wintermaanden heeft jouw lichaam veel liever warm en verwarmend voedsel. En dat laatste bestaat dus wel degelijk.

Wist je dat kruiden en specerijen zoals peper, nootmuskaat, komijn, kurkuma en kaneel een verwarmend werken? En door je smoothie warm te maken heeft deze ook nog een verwarmend effect. De keuze is reuze! Ik zette mijn 5 favoriete warme winter smoothies op een rijtje. Wat denk je bijvoorbeeld van een zoete aardappel smoothie of een warme peren smoothie?

De recepten vind je hier

Have a wonderful weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This