Friday Favorites #78

Friday Favorites

Mirjam Blanken

19 januari 2018


Friday Favorites #78

Goedemorgen deze morgen! Zijn jullie ook al bezig met het plannen van je zomervakantie? Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben dan vind je in deze Friday Favorites een gloednieuwe, duurzame accommodatie van Vacanceselect in Toscane. De Bohemian Lodge was ooit een verouderde stacaravan die gedoemd was om op de afvalberg te belanden. Maar nu staat de Bohemian Lodge, na een grondige metamorfose, aan het begin van een tweede leven. Alleen al bij het zien van de foto’s wil je meteen boeken! Deze week kwamen er ook weer lekkere recepten online, zoals een mug cake met blauwe bessen en een winterse smoothie met zoete aardappel.

But there’s more! Want ook gastblogger Annemarie schreef deze week 2 artikelen. Eentje daarvan is een review van het boek Big Magic van Elizabeth Gilbert. En die kennen we natuurlijk allemaal van het verfilmde boek Eat.Pray.Love met Julia Roberts in de hoofdrol. Afgelopen maandag was het weer de beruchte Blue Monday en daarom zette ik 5 tips om die blues te verslaan voor jullie op een rijtje. Enjoy!

Motivation Monday

Friday Favorites

In het kader van Motivation Monday maak je de komende weken iedere maandag kans op zo’n lekkere salade! Iedereen die op deze speciale actie-maandagen (22 januari, 29 januari, 5 februari, 12 februari) een post of filmpje van zichzelf plaatst tijdens het sporten, maakt kans om direct op je (sport)locatie door het MotivationMonday team getrakteerd te worden op de Saladbowl. Sport jij thuis? Dan kun je dus ook gewoon meedoen! Gebruik in je post de hashtags #motivationmonday en #ahsaladbowl.

5x de lekkerste en gezonde bananenbrood recepten

Friday Favorites

Ken je dat? Een fruitschaal vol fruit en je bananen blijven liggen? Natuurlijk is een banaantje tussendoor heerlijk, maar wanneer ze te rijp zijn vind ik bananen persoonlijk niet meer zo lekker. Natuurlijk kun je deze overrijpe bananen invriezen en er heerlijk bananenijs van maken. Of je maakt er een upside down bananencake van. Maar wat denk je van bananenbrood? Ik zette de 5 lekkerste en gezonde bananenbrood recepten op een rijtje. Van een bananenbrood met koffie en chocolade tot een heerlijk bananenbrood met pindakaas. En wat denk je van een variant met blauwe bessen of frambozen? Enjoy!

De recepten vind je hier

Bohemian Lodge: eco glamping in een duurzame stacaravan

Friday Favorites

Friday Favorites

A sustainable dream come true! Dat is de Bohemian Lodge van Vacanceselect. Sowieso ben ik fan van elke accommodatie waar een rotan hangstoel aanwezig is. Feels like home! Deze duurzame stacaravan is vers van de pers en werd vorige week onthuld tijdens de Vakantiebeurs. Ooit was deze lodge een verouderde stacaravan, gedoemd om op de afvalberg te belanden. Maar nu staat de Bohemian Lodge, na een grondige metamorfose, aan het begin van een tweede leven: als een modern comfortabel glampingonderkomen met een stoere vintage uitstraling. En leuk nieuws! Want maar liefst tweeduizend stacaravans komen voor deze aanpak in aanmerking.

Het hele artikel lees je hier

Review: Big Magic van Elizabeth Gilbert

Waarschijnlijk ken je Elizabeth Gilbert wel van haar mega-bestseller Eten Bidden Beminnen, verfilmd met Julia Roberts. Ook Eat.Pure.Love is fan, niet voor niks kreeg dit blog haar naam met een knipoog naar het boek. Voor veel fans waren het boek en de film zo inspirerend vanwege de mix van spiritualiteit, genieten van ‘la dolce vita’ en het thema jezelf terugvinden. Gewapend met haar kenmerkende humor en rauwe eerlijkheid schreef Elizabeth Gilbert het boek van haar leven. Tenminste, tot voor kort. Want met Big Magic heeft ze haar best gedaan om in de buurt te komen. Het concept? Vanuit je hart je creativiteit volgen, of dat nu is als schrijver, schilder of gewoon terwijl je aan het koken, breien of instagrammen bent.

De review lees je hier

Blue Monday: 5 tips om die blues te verslaan!

Friday Favorites

It’s that time of the year again… Vandaag is het Blue Monday, oftewel deprimaandag. Deze maandag in januari is volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest deprimerende dag van het jaar. In 2005 bedacht hij een formule waaruit (volgens hem) bleek dat deze maandag de dag is waarop de meeste mensen zich down, verdrietig en moedeloos voelen. De reden volgens hem? Goede voornemens mislukken en verdwijnen naar de achtergrond, de de donkere dagen voor kerst maken plaats voor de donkere dagen na kerst. En die gezellige kerstdagen zie je vervolgens terug op je geslonken bankrekening. En ondanks alle plannen lijkt onze eerstvolgende vakantie nog zo ver weg.

En laat dit laatste nu meteen een puntje van kritiek zijn op het fenomeen Blue Monday. De Blue Monday formule van Cliff Arnall blijkt namelijk een creatief verzinsel die hij schreef in samenwerking met een reisbureau. Het idee achter Blue Monday was natuurlijk dat mensen spontaan een reis zouden gaan boeken. Deze publiciteitsstunt heeft gewerkt, want ieder jaar wordt er in de media weer aandacht geschonken aan deze dag.

Maar toch… Zit er een kern van waarheid in? Natuurlijk is niet specifiek vandaag DE dag dat je je depri voelt. Maar ondanks dit zijn er genoeg mensen die in de wintermaanden kampen met een futloos gevoel of winterdip. Goed nieuws! Je kunt namelijk wel degelijks iets doen om deze depri gevoelens te overwinnen. Ik heb 5 tips om die blues te verslaan voor je op een rijtje gezet.  Van in beweging komen en gezond eten tot lekker veel knuffelen en dankbaar zijn. En wist je dat go with the flow op dagen dat je je wat minder voelt best een goed idee is?

Het hele artikel lees je hier

Recept van de week

Friday Favorites

I confess! Bij het geluid van mijn wekker spring ik in de winter niet meteen mijn bed uit. Want: koud, donker, te vroeg en ik lig zo lekker. Not a morning person dus. De oplossing? Een lekker warm verwenontbijtje! Mug cakes zijn dan ideaal. Makkelijk te maken en ook nog eens per portie. En dat is wel zo handig als je de enige bent met een voorliefde voor ontbijttaartjes. Deze keer dook ik de keuken in voor mug cake met blauwe bessen. Enjoy!

Het recept vind je hier

Blog van de week

Friday Favorites

Mindfulness is momenteel echt een buzzword: iedereen die maar een beetje behoefte heeft aan ruimte in het hoofd wil mindful zijn. Maar hoe doe je dat dan? Annemarie Verhagen volgde een training Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en deelt graag de tips uit de training met je. Zo kun je jouw eigen tools inzetten om snel ontspanning te bereiken. Mindfulness is bewezen effectief bij ziekte, burnout en chronische stress. Je leert onderkennen dat jij niet je gedachten en je pijn bent, maar dat de dingen zijn zoals ze zijn. Tijdens de psychologische elementen van de training oefen je stressvolle situaties en analyseer je hoe je hier op reageert. Ook leer je hoe je omgaat met het verdelen van energie.

Het hele artikel lees je hier

Winterse smoothie met zoete aardappel

Friday Favorites

Dat ik fan ben van zoete aardappel, dat blijkt wel uit alle recepten die je op Eat.Pure.Love kunt vinden met deze knol. En naast zoete aardappelsoep, stamppotten met zoete aardappel, frietjes, kroketjes en brownies kun je zoete aardappel ook prima gebruiken in een smoothie. Deze winterse smoothie met zoete aardappel is heerlijk!

Het recept vind je hier

Have a wonderful weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This