Friday Favorites #85

Friday Favorites

Mirjam Blanken

9 maart 2018


Friday Favorites #85

Weeeekend! Wat een fijn weekje heb ik weer achter de rug. Afgelopen weekend konden jullie via Instagram meegenieten van mijn avonturen Winterberg. Eindelijk in de frisse lucht skiën! En met een piste op 3 minuten loopafstand van ons huisje bij Landal Winterberg was dat genieten hoor. Stay tuned, want morgen lees je een blog met alle ins and outs over Winterberg als skioord. In deze Friday Favorites vind je trouwens een heerlijk recept wat maakte voor de Week Zonder Vlees. Wendyonline, JAN Magazine, Marie Claire en Sante vonden dit ook, want zij deelden mijn recept ook met hun volgers. En heb jij een man op de bank zitten die twijfelt over yoga? Dan zou ik het artikel yoga en mannen even onder zijn neus schuiven. Want voor mannen is yoga natuurlijk ook een goed idee. Enjoy!

Save the date: Tom over Tom

Friday Favorites

Tom Tichelaar, spiritueel life coach, spreker en inspirator, laat tijdens dit event zien dat je zelf het vermogen hebt om jouw eigen leven vorm te geven. Na een aantal jaren geleden ziek te zijn geweest is hij opzoek gegaan naar een manier om zijn kracht weer terug te vinden. In het reguliere circuit kreeg hij de plakker Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS) opgeplakt, maar hij accepteerde dat niet. Tom is zich gaan verdiepen in de menselijke energie en ging aan de slag met meditatie en yoga. Vanuit daar kwam hij tot de mooie ontdekking dat hij zichzelf kon herstellen en zelfs van pijnklachten af kan komen. En dat, door middel van zijn eigen energie.

Geloof jij in de kracht van jouw eigen lichaam? Heb je wel eens ervaren dat jouw lijf zichzelf kan herstellen? Net als een wondje dat vanzelf weer heelt, geldt dat ook voor andere zones in het lichaam. Die kracht, die energie is beïnvloedbaar. Voor iedereen! En dat is wat Tom laat zien tijdens zijn event op zondag 18 maart. Ik ben er in ieder geval bij!

“Op deze middag neem ik je mee in mijn reis. De reis van chronisch ziek zijn tot het moment dat ik mezelf genas. Daar is waar mijn fascinatie voor ons zelfgenenzend vermogen is ontstaan. Het vermogen waarover we allemaal beschikken maar weinig over weten. Graag deel ik je mijn ervaringen, ik vertel over mijn ochtendritueel en we doen samen yoga oefeningen. Ik leg je uit wat energie is en hoe we dit kunnen inzetten voor onze eigen gezondheid. Ik geef je een inkijkje over hoe aboriginals zichzelf genezen en ik demonstreer hoe we zelf in staat zijn om een ander van zijn of haar fysieke klachten af te helpen.”

Datum: zondagmiddag 18 maart 2018
Tijd: 14.00 – 16.30 (inloop vanaf 13.30)
Locatie: de Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, Utrecht

Count me in!

Skibril kopen? Houd deze 7 tips dan in je achterhoofd

skibril kopen

Als wintersport rookie heb ik me de afgelopen maanden flink verdiept in wintersport essentials. Wanneer je voor de eerste keer op wintersport gaat ontkom je niet aan een waslijst met noodzakelijke wintersport items. Naast een toffe en warme outfit, stond een goede skibril bij mij toch echt op nummer 1.

Wat mij betreft zijn goggles samen met een helm de belangrijkste items om in te investeren wanneer je op wintersport gaat. Niet alleen beschermt een goede skibril je ogen tegen de felle zon, maar ook tegen wind en kou. Geen tranende ogen dus en dat is niet alleen stukken veiliger, maar ook stukken comfortabeler. Een skibril valt dus zeker in de categorie noodzakelijke investering. Maar waar moet je nu precies op letten wanneer je (online) een skibril gaat kopen? Ik zette 5 tips voor je op een rijtje!

Het hele artikel lees je hier

Recept van de week

Friday Favorites

Dit recept voor een vegetarische saladebowl helpt alle vooroordelen over plantaardig eten meteen de wereld uit. Deze zogeheten buddha bowl is namelijk niet alleen voedzaam en gemakkelijk te maken, maar vooral verrukkelijk! Een buddha bowl is een grote kom gevuld met granen, kleurrijke groenten en eiwitrijke ingrediënten zoals falafel balletjes, hummus en kikkererwten. Tot slot voeg je nog een dressing toe en strooi je wat noten, zaden of pitten over jouw bowl.

Dit heerlijke falafel recept heb ik ontwikkeld voor het Garden Gourmet weekmenu voor de Nationale Week Zonder Vlees. Het doel van de Nationale Week Zonder Vlees en Garden Gourmet is duidelijk: Nederland bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten. En hierbij hoort natuurlijk een vegetarisch weekmenu waaruit blijkt hoe easy peasy dit kan zijn. And let’s face it, iedere dag vlees eten is toch niet meer van deze tijd?

Het recept vind je hier

7 redenen waarom mannen aan yoga zouden moeten doen!

Friday Favorites

Mannen en yoga, dat is allang geen gekke combinatie meer. Yoga is tenslotte voor iedereen. Waarom is het overgrote deel dan toch vrouwen tijdens een lesje yoga? En broga, oftewel yoga speciaal voor mannen is ook niet echt trending te noemen. Taboe gevalletje? Of simpelweg bij voorbaat denken dat je voor yoga al lenig moet zijn, het meer voor vrouwen is of dat er alleen zweverige types op yoga afkomen. Westerse vrouwen namen deze Hindoeïstische leer de afgelopen decennia over, maar wist je dat yoga voor meer dan 2000 jaar lang vooral door mannen werd beoefend? Waarom mannen meer aan yoga zouden moeten doen? Alleen tip 7 is al de moeite waard!

Het hele artikel lees je hier

TOMS: vegan schoenen met een mooi verhaal

Friday Favorites

Mijn eerste paar TOMS kocht ik in Miami tijdens onze trip naar Amerika en toentertijd waren ze nog niet eens te koop in Nederland. Je kunt dus wel zeggen dat ik een fan van het eerste uur ben. TOMS zijn inmiddels ook eerste wat ik in mijn koffer stop wanneer ik op reis ga, zelfs naar IJsland! De collectie bestaat namelijk uit meer dan de klassieke zomerse instappers. Zoals sandalen, wedges, sneakers, pantoffels en snowboots. En inmiddels zijn er zelfs vegan schoenen in de collectie opgenomen.

En wat een lekker gevoel om te weten dat door mijn aankoop een kind nu schoenen aan zijn of haar voetjes heeft. Dat ik niet de enige fan van het ethical brand TOMS ben blijkt wel uit het feit dat er al meer dan 75 miljoen TOMS schoenen gedoneerd zijn aan kinderen wereldwijd! Kijk, dat zijn nog eens schoenen met een mooi verhaal toch?

Het hele artikel lees je hier

Enjoy your weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This