Friday Favorites #87

Friday Favorites

Mirjam Blanken

23 maart 2018


Friday Favorites #87

Weekend! En dus is het weer tijd voor een nieuwe Friday Favorites. Deze week lees je (en zie je, want: veel foto’s) alles over mijn weekendje wintersport in Winterberg. Vorig weekend was ik aanwezig bij een lezing van Tom Tichelaar en dat was toch een partijtje inspirerend. In de Metaal Kathedraal in Utrecht inspireerde Tom in ieder geval mij om weer wat actiever aan de slag te gaan met mediteren. Want naast goed eten en beweging is je mentale gezondheid natuurlijk ook de sleutel tot een gezond en energiek leven.

Het recept van de week is trouwens een vegan mayonaise. Ik krijg zo vaak de vraag hoe eieren vervangen kunnen worden dat dit receptje voor mayo zonder ei wel op Eat.Pure.Love hoort te staan. Tip: erg lekker met zoete aardappel friet! Deze week kwam ook mijn eerste fair fashion outfit post online. Zo leuk en inspirerend om te doen, ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Enjoy your weekend!

Tom Tichelaar vertelt: zo werkt jouw zelfgenezend vermogen

Tom Tichelaar

Een bevlogen, authentieke, vitale, levenslustige, inspirerende en energieke man. Zo leerde ik Tom Tichelaarnofollow afgelopen weekend tijdens zijn lezing ‘Tom over Tom’ kennen. Op een unieke locatie, de Metaal Kathedraal in Utrecht, vertelde Tom over de reis die hij maakte van chronisch ziek zijn naar een vitaal, rijk leven. Want die energie en levenslust, die heeft hij niet altijd gehad. Met de diagnose CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) werd door artsen een ‘oorzaak’ gevonden voor zijn voortdurende hoofdpijn, koortsaanvallen, grieperige gevoel en totale gebrek aan energie.

Wist je dat er in Nederland zo’n 50.000 mensen met de diagnose CVS zijn? Ondanks uiteenlopende klachten hebben deze allemaal een gemene deler: na fysieke inspanning hebben ze een gevoel van algehele malaise. Een wandelingetje met de hond kan al resulteren in 2 dagen oververmoeid, koortsig en met spierpijn in bed liggen. Na 2 jaar regulier en alternatief dokteren besloot Tom het heft in eigen handen te nemen. Totaal buiten zijn comfortzone (en met het laatste restje energie wat hij nog had) gaf hij zich op voor een weekendcursus meditatie. En met succes, want al na 3 maanden dagelijks mediteren kon hij zijn werk als makelaar weer oppakken. Zijn zoektocht was begonnen…

Het hele artikel lees je hier

Blog van de week

relatiecoach

Er zijn veel coaches, en ook veel verchillende soorten coaches; lifestyle coaches, business coaches, meditatie coaches, loopbaan coaches, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Stuk voor stuk prachtig en daarnaast onmisbaar voor verschillende mensen in bepaalde fasen van het leven. Het taboe om naar een coach toe te stappen wordt kleiner, het wordt minder ‘raar’ of ‘opvallend’ gevonden. Hulp inschakelen van een coach is gewoon iets dat nu ook tot de mogelijkheden behoort. Maar werkt dit als het aankomt op relatiecoaching? Wanneer stap je nou naar een relatiecoach?

Het hele artikel lees je hier

Skiën in Winterberg: das is ganz toll!

Friday Favorites

Wanneer je ‘s ochtends om 6 uur al klaarwakker in je bed ligt te stuiteren omdat je weer kunt gaan skiën. En met een blauwe piste voor beginners op 3 minuten loopafstand van ons huisje bij Landal Winterberg was dat nog eens extra genieten. Want als beginnende skiër had ik me dus even vergist in lopen op skischoenen, sjouwend met ski’s en skistokken. And believe me, na een weekendje skiën ben je niet alleen topfit, maar ben je ook hooked. Ik kan in ieder geval niet wachten om weer te gaan!

Waarom mijn keuze op Winterberg is gevallen voor een weekendje skiën met manlief en aanhang? Ik heb alle ins and outs voor je op een rijtje gezet. Spoiler alert: Winterberg is niet alleen fijn voor beginnende wintersporters.

Het hele artikel lees je hier

 

Recept van de week

Friday Favorites

Oh jongens, ik krijg zo vaak de vraag hoe eieren vervangen kunnen worden in recepten dat ik jullie dit easy peasy receptje voor vegan mayonaise niet wil onthouden. Deze mayonaise zonder ei is een basisrecept en dus kun je lekker variëren. Mijn favoriet is mayonaise met kerriepoeder, maar met verse groene kruiden is deze mayo ook erg lekker. Enjoy!

Het recept vind je hier

Fair Fashion outfit: vegan flower power, Mud jeans en Riverstones

Friday Favorites

Een fulltime veganist ben ik niet, maar een groene muts des te meer! En dat ‘groen leven’ meer is dan plantaardig eten en afval scheiden, daar ben ik me inmiddels wel van bewust. Kritisch kijken naar mijn kledingkast, dat doe ik al een paar jaar. Kleding die diervriendelijk geproduceerd wordt is wat mij betreft net zo’n must als kritisch kijken naar de impact op het milieu en of de kleding onder veilige en gezonde werkomstandigheden wordt gemaakt. En omdat ik zo’n beetje 24/7 gehuld in fair fashion rondhuppel werd het weleens tijd om verschillende sustainable fashion looks te laten zien. Bij deze dus numero uno!

Het hele artikel lees je hier

Need some sunshine? Ga roadtrippen op een winterzon eiland!

roadtrippen

Ondanks dat deze week officieel de lente is begonnen laat de zon nog even op zich wachten. Bummer! Vorig jaar om deze tijd genoot ik van een fly and drive tripje naar het zonnige bloemeneiland Mallorca. En dat was genieten hoor na die donkere en koude dagen in Nederland. En wat blijkt? Het voorjaar wordt steeds aantrekkelijker om op vakantie te gaan. Sardinië en Fuerteventura groeien het snelst in populariteit en Tenerife is al twee jaar favoriet in de maanden maart en april. Dan moet je haast wel wel gaan roadtrippen op een zonnig eiland toch?

Het hele artikel lees je hier

8 droomtips voor een betere nachtrust

Friday Favorites

Ben je een dagdromer of een dromerig type, dan word je in onze productieve samenleving niet altijd positief benaderd. Intuïtie is immers vaak ondergeschikt aan realiteitszin en bewijsvoering. Volgens slaapexpert Hästens, de Zweedse fabrikant van exclusieve bedden, zijn dromen wel degelijk belangrijk en hebben ze grote invloed op je dagelijkse leven. Daarnaast vertellen ze vaak iets persoonlijks over je gezondheid, relaties of werk. Wie een gezond, productief leven wil leiden, moet goed slapen en dromen leren waarderen. Leef je uit met deze droomtips voor een betere nachtrust. Slaap zacht!

Het hele artikel lees je hier

Enjoy your weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This