Friday Favorites #88

Mirjam Blanken

6 april 2018


Friday Favorites #88

Weekend! And the sun is out! En je weet wat ze zeggen: een goed begin is het halve werk. Dat belooft dus een fijn weekend te worden. In deze Friday Favorites vind je het recept voor mango pannenkoekjes, perfect voor een zondags ontbijtje. En heb je nog wat inspiratie nodig voor het avondeten? Dan is de vegan Indiase curry met tomaat en kikkererwten een aanradertje hoor. Deze week lees je ook weer interessante artikelen van gastbloggers. Zo schreef Tom Tichelaar over affirmaties en Jane van House of Awareness heeft 5 fabels rondom mediteren op een rijtje gezet.

But there’s more! In deze Friday Favorites lees je alles over PMS, oftewel het premenstrueel syndroom. En twijfel je nog over yoga? Of heb je binnenkort je eerste les? Dan heb je vast iets aan het artikel met maar liefst 9 tips om je eerste yoga les te overleven. And last but not least schreef ik deze week een blog met tips om effectief vanuit huis te werken. Gevalletje ervaringsdeskundige hier. Enjoy!

7 simpele tips om PMS klachten te verminderen

Friday Favorites

Maandelijkse ongemakken en ‘probleempjes’ horen er nu eenmaal bij als vrouw zijnde. Of toch niet? Is het wel zo normaal dat je in de week voor je menstruatie begint prikkelbaar of ronduit agressief bent, last hebt van pijnlijke borsten en opzwelt als een ballon? Ik ken zelfs verhalen van vrouwen die maar liefst 1-2 kilogram zwaarder worden in deze week. En dat is echt niet te wijten aan die onweerstaanbare trek in chocolade en zoute, vette snacks die je ongegeneerd naar binnen werkt wanneer je menstruatie in aantocht is.

Klachten als pijnlijke borsten, vocht vasthouden, hoofdpijn, trek in alles met chocolade of suiker, … You name it! Schijnbaar heeft meer dan de helft van de vrouwen weleens last van 1 of meer van deze PMS klachten voordat ze ongesteld worden. Maar hoe ontstaan die lichamelijk en psychische klachten nu eigenlijk? Hoe PMS precies ontstaat, dat is helaas nog niet bekend. Inmiddels is al wel bekend dat sommige klachten rondom het premenstrueel syndroom te maken hebben met een verstoorde hormoonhuishouding.

Het hele artikel lees je hier

Vegan Indiase curry met tomaat en kikkererwten

Friday Favorites

Jullie konden via Instagram Stories al meegenieten van mijn kookkunsten met de hollandse tomaten van JOYN. Deze trostomaten worden met zorg gekweekt in de kassen van Looye kwekers. Door middel van biologische gewasbescherming, heel veel geduld en aandacht van de kwekers krijgen de tomaten hun unieke volle smaak. En wist je dat JOYN tomaten vanaf nu ook verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn? Tomaten zijn natuurlijk perfect om te verwerken in soepen en sauzen, maar in het kader van creatief met tomaat dook ik afgelopen week de keuken in om deze vegan Indiase curry te maken. Met tomaten in de hoofdrol uiteraard. Enjoy!

Het recept vind je hier

Met deze 9 tips overleef je jouw eerste yogales!

Friday Favorites

Dit artikel is voor iedereen die op het punt staat om zijn of haar eerste yogales te volgen. Of voor diegene die nog twijfelen en zich afvragen hoe een yogales nu precies verloopt. En heb je na het lezen toch nog vragen? Stel deze dan gerust in de comments onder deze blog. Want wat kun je nu precies verwachten? Moet je bijvoorbeeld je eigen mat meenemen? En kun je als beginner alle oefeningen wel meedoen? Of misschien vraag je je af welke yogakleding fijn is om te dragen. Vandaag deel ik 9 handige tips om jouw eerste yogales te overleven. Enjoy!

Het hele artikel lees je hier

Recept van de week

Friday Favorites

Ben jij ook zo dol op mango? Met Pasen in aantocht vond ik een recept met mango (want: geel) wel een goed idee. Deze glutenvrije mango pannenkoekjes zijn trouwens lekker fluffy geworden. De truc? Een theelepeltje bakpoeder! De pannenkoekjes heb ik deze keer trouwens gemaakt met kokosmelk. Tropische pannenkoekjes dus!

Het recept vind je hier

Dit zijn de 5 grootste fabels over mediteren

Friday Favorites

Mediteren. Het is enorm populair en groeit meer en meer in aandacht. Heel mooi! Wij zeggen vaak niet voor niets: ademen is het beste medicijnen dat er is. Veel mensen willen graag beginnen met mediteren, maar vragen zich af waar en hoe te beginnen. Ondanks de vele voordelen die worden benoemd zijn er ook de nodige fabels rondom mediteren. Fabels die je kunnen belemmeren om te beginnen. Het is echter heel normaal dat we voor, tijdens en na het mediteren tegen dingen aanlopen. Hierbij de 5 grootste fabels over mediteren die we graag een beetje ontkrachten!

Het hele artikel lees je hier

Tips thuiswerken

effectief thuiswerken

Het lijkt de hemel op aarde: lekker in je eentje thuis, dus met 100% focus effectief thuiswerken. Je wordt niet gestoord door collega’s en je zou in de praktijk dus lekker door kunnen stomen. Helaas peanutbutter. Dacht ik aan het begin van mijn thuiswerk carrière nog dat ik wel aan de keukentafel mijn werk kon doen, inmiddels ben ik er wel achter dat dit verre van effectief is. Daarnaast begon mijn rug ook te protesteren, want iedere dag in een ietwat vreemde houding aan de keukentafel werken blijkt niet zo ergonomisch verantwoord. Die collega’s die langskomen voor een kletspraatje of overleg worden thuis vervangen door even snel een stofzuiger door het huis, knuffelen met de hond en zoonlief die een tussenuur heeft of thuis komt lunchen.

Maar het is dus wel heel goed mogelijk om vanuit huis minstens zo effectief (en in sommige gevallen zelfs beter) te werken als op kantoor. Gevalletje: ervaringsdeskundige hier. Inmiddels werk ik sinds een jaar fulltime vanuit huis, maar in de jaren ervoor combineerde ik mijn werk met thuis studeren. Want of je nu weleens een dagje thuis werkt, thuis studeert of fulltime thuiswerkt, dat maakt niets uit. Als je jouw dag goed aanpakt, dan schiet je effectiviteit omhoog. Hierbij de 11 beste tips voor effectief thuiswerken!

Het hele artikel lees je hier

Dit is de kracht van affirmaties

Friday Favorites

Gedachten zijn rare dingen. Je ziet ze niet en je kunt ze niet pakken. Maar horen kun je ze wel: een voortdurende stroom woorden in je hoofd, die soms vermoeiend of niet gewenst is en de dag van morgen volgens Buddha kan bepalen als een ‘last’. De gedachten die we altijd hebben gedacht en de woorden die we altijd hebben gebruikt, hebben ons huidige leven en onze huidige ervaringen gecreëerd. Daarom is het belangrijk om goede gedachten te cultiveren.

Affirmaties zijn teksten die stil of hardop worden uitgesproken, met als doel het wijzigen van een ingesleten denkpatroon. De teksten bestaan uit positieve boodschappen, die je tot nieuwe overtuigingen maakt door ze heel vaak tegen jezelf te zeggen. Zo bouw je langzaam bepaalde overtuigingen om. Door zelf de gedachte actief te veranderen, zal de overtuiging veranderen. Op basis van de nieuwe overtuiging zal de oude gedachte niet meer dezelfde zijn.

Het hele artikel lees je hier

Enjoy your weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This