Friday Favorites #89

Friday Favorites

Mirjam Blanken

13 april 2018


Friday Favorites #89

Friyay! En wat een lekker weekje heb ik achter de rug. Gisteren maakte in Amsterdam kennis met hele toffe duurzame merken. Wat zijn er toch veel mooie, inspirerende mensen die mooie dingen maken. Je begrijpt: inspiratie genoeg om over te schrijven en aan jullie te laten zien. But first things first en dus vind je in deze Friday Favorites weer heerlijke recepten en interessante artikelen. Wat denk je van vegetarische wraps met rode bietjes? En de havermout plaatkoek met frambozen en witte chocolade is dan natuurlijk een perfect ’toetje’.

En heb je meer zin in wat brain food? Dan is het artikel van Ayurvedisch therapeut Hanneke een aanrader. Zij schreef een blog over de verschillende dosha’s die je vindt binnen de Ayurveda. Erg interessant! Team member Sanne Eva bracht een aantal weken geleden een bezoekje aan het Belgische Hasselt. Staat er bij jou binnenkort een city trip op de planning? Dan is Hasselt een goed idee. Enjoy!

7x de hipste en lekkerste hotspots in Hasselt

Friday Favorites

Eerlijk is eerlijk: ik had nog nooit aan Hasselt gedacht als bestemming voor een citytrip. Maar wat is het een fijne stad! Vooral de relatief kleine omvang vond ik een pluspunt. Vaak ben ik tijdens een stedentrip zo druk met van de ene naar de andere must see hollen dat ik na afloop wel een superleuke tijd heb gehad, maar ook broodnodig toe ben aan een beetje relaxen. In Hasselt kan dat allebei prima tegelijk. Yay! Ik heb de 7 hipste en lekkerste hotspots in Hasselt voor jullie op een rijtje gezet. Dus: trek lekker zittende schoenen aan, zorg dat je de miniguide van time to momo bij de hand heb, en go go go!

Het hele artikel lees je hier

Recept van de week

Friday Favorites

This is so good! En deze havermout plaatkoek met frambozen is ook nog eens de ideale foodprep. Ik heb hier standaard een voorraadje healthy snacks in de vriezer staan. Een van de vele voordelen van foodblogger zijn! Van deze plaatkoek snijd je zo’n 16 porties dus dan kun je even vooruit. Wil je de vegan variant van deze plaatkoek maken? Laat dan de witte chocolade achterwege of vervang deze voor een pure chocolade reep die vegan is.

De eieren kun je easy peasy vervangen door een mengsel van lijnzaad en water. Om 1 ei te vervangen gebruik je 1 eetlepel gebroken lijnzaad en dit meng je met 2 eetlepels warm water. Even goed roeren en ongeveer 5 minuutjes laten weken. Je kunt deze eivervanger vervolgens gewoon volgens het recept verwerken in de plaatkoek.

Het recept vind je hier

Geen vuiltje aan de lucht: review Dyson Cyclone V10 Absolute

Friday Favorites

Dyson is de eerste stofzuigerfabrikant met een speciaal microbiologielab. Sterker nog: ze hebben zelfs hun eigen huisstofmijtkwekerij! Na jaren van onderzoek konden ze dan ook maar een conclusie trekken. De meest doeltreffende manier om allergenen zoals pollen, huidschilfers van dieren en huisstofmijt aan te pakken is door ze te verwijderen. Een stofzuiger die krachtig genoeg is om deze allergenen op te zuigen en deze vervolgens niet weer de kamer in te blazen is dus een must voor je gezondheid.

En dat is waarom de Dyson Cyclone V10 Absolute uitgerust is met een zogeheten HEPA 13-filter (high efficiency particulate filter). Dit speciale filter verwijdert microscopisch kleine allergenen, zoals pollen en huisstofmijt en blaast (in tegenstelling tot ‘gewone’ stofzuigers) schone, gefilterde lucht uit. Een HEPA-filter voorkomt dus dat het stof in de stofzuiger via de motor terug in de ruimte geblazen wordt. Niet elk HEPA-filter houdt evenveel stof tegen. Met het HEPA 13-filter heeft een filtering van maar liefst 99,97%. Dit betekent dat de gefilterde lucht uit mijn Dyson schoner is dan de lucht in mijn huiskamer!

De hele review lees je hier

Ayurveda: welk type ben jij? Vata, Pitta of Kapha?

Friday Favorites

Heb je je ooit afgevraagd waarom je vriend makkelijk 3 kopjes koffie kan drinken en prima functioneert en jij na bak 1 al verandert in een nerveus konijn? Of waarom je vriendin makkelijk laat naar bed kan gaan zonder gevolgen en jij verandert in een wrak als je pas na elven gaat slapen? Volgens de Ayurvedische leer is dit makkelijk te verklaren als je kijkt naar welk lichaamstype er bij jou overheerst, de zogeheten dosha’s. Er zijn drie belangrijke lichaamstypes: Vata, Pitta en Kapha. Ayurveda biedt bij iedere dosha algemene richtlijnen om inzicht te krijgen in lichaam en geest om zo persoonlijke behoeften beter te begrijpen, ernaar te handelen en het lichaam in balans te houden.

Deze balans is volgens de Ayurveda noodzakelijk om je gezond en gelukkig te voelen en ziekte te voorkomen. Hoewel iedereen elementen van alle drie de dosha’s in zich heeft, hebben bepaalde soms de overhand. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende lichaamstypes.

Het hele artikel lees je hier

Vegetarische wraps met bietjes, appel, geitenkaas en walnoten

Friday Favorites

Je zou het niet zeggen wanneer je naar buiten kijkt, maar de lente is toch echt in aantocht. Toegeven: zodra de temperatuur boven de 5 graden is gaat mijn ‘het is bijna lente radar’ vol aan. Na een weekje klussen en wroeten in de aarde is de tuin klaar. En dus was het tijd voor een volgend projectje. Nieuwe recepten voor de lente maken! Ik dook afgelopen week de keuken in om een recept te maken voor een lekkere frisse wrap. Deze kleurrijke vegetarische wraps met biologische rode bietjes van Love Beets zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens een ideale foodprep. Met dit recept maak je trouwens zo’n 12 stukjes. Ideaal om mee te nemen als lunch!

Het recept vind je hier

Enjoy your weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This