Friday Favorites #92


Friday Favorites #92

Goedemorgen deze morgen! Zoals beloofd lezen jullie in deze Friday Favorites alles over mijn Friesland avonturen. Ook deelde ik de 5 leukste hotspots in Den Bosch om een goede (en soms ook originele) kop koffie te drinken. En heb je meer zin in wat homemade food? Dan staan er weer veel ‘vers van de pers’ recepten voor je klaar. Van oreo ijsjes en havermout plaatkoek tot een heerlijk vegetarische kikkererwtensalade. En heb je nog wat tips nodig om vers en puur te koken? Dan is het artikel met tips om te koken zonder pakjes en zakjes een aanrader. Enjoy!

But first: een leuke weekend tip!

Want van 9 t/m 13 mei vindt in de Verkadefabriek in Den Bosch het City Food & Film Festival weer plaats. Dit festival gaat over ons eten en drinken, van vandaag én morgen. Er is theater. Er zijn films. Er zijn lezingen. En dat maar liefst vijf dagen lang. Ook een fijn Moederdagcadeau, want op zondag is er een filmontbijt met heerlijke taart van Heel Holland Bakt-winnaar Hans. Liefde gaat tenslotte door de maag!

Vegetarische kikkererwtensalade boordevol groenten

Friday Favorites

Dit recept is een gevalletje: klinkt goed, smaakt nog beter! De credits voor deze vegetarische kikkererwtensalade zijn by the way voor Marley Spoon. Het enige wat ik hoefde te doen was kiezen uit 12 recepten, thuis te zijn tijdens de bezorging, de zak uit de koelkast te halen en de aanwijzingen op de receptenkaart te volgen. Want let’s face it: soms heb je gewoon wat inspiratie nodig toch? Marley Spoon werkt met een flexibel abonnement en naast de heerlijke gezonde recepten die binnen no time op staan is dat voor mij reden genoeg om in drukke tijden een aantal boxen te bestellen. Alle ingrediënten zijn trouwens afkomstig van zorgvuldig geselecteerde boeren en producenten en ook nog eens zo veel mogelijk lokaal en waar mogelijk biologisch.

Het recept vind je hier

Een actief weekendje Friesland op de planning? Dit zijn de 8 leukste dingen om te doen!

Friday Favorites

Friesland? Jeetje dat is ver weg! Dat is zo’n beetje de reactie die ik kreeg toen ik vertelde dat ik een weekendje naar (blijkbaar) ‘Verweggistan’ op de planning had staan. Maar heel eerlijk: na mijn citytrip naar Groningen en het vele reizen door Azië en Amerika, draai ik mijn hand niet meer om voor 2 uurtjes rijden. Wist je dat je vanuit Amsterdam zelfs binnen anderhalf uur in Friesland bent? Lang leve de Afsluitdijk!

En met een koffiestop aan de A6 bij de healthy take away Hajé waar ik met mijn neus in de zon genoot van een bakje verantwoorde koffie was de autorit naar het mooie Friesland absoluut geen straf. Zeker niet wanneer je je bedenkt waarom ik naar Friesland ging: er stonden namelijk hele toffe dingen op het programma deze dagen. Wat denk je bijvoorbeeld van kanovaren bij zonsopkomst op het Heegermeer, stand up paddling en een lesje kitesurfen voor dummies? Ik heb de 7 leukste dingen om te doen in Fryslân voor jullie op een rijtje gezet. Enjoy!

Het hele artikel lees je hier

Dit zijn de 5 beste koffie hotspots in Den Bosch

Friday Favorites

Op koffie tour door Den Bosch, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Aangezien ik inmiddels al heel wat jaartjes in Zaltbommel woon, staat deze gezellige Brabantse stad bij mij ‘om de hoek’ in mijn top 5 van favoriete Nederlandse steden. En wat is nu leuker dan een stad die ik best goed ken (dacht ik…) opnieuw te ontdekken met een gids, leuk gezelschap èn goede koffie? Ik ging met onder andere Imke, founder van het Koffiecaartje op bezoek bij de beste koffie hotspots in Den Bosch om vast voor te proeven.

Of je nu gaat voor de vegan ijs cappuccino’s bij Oerwoud, kiest voor een ochtendje flexwerken bij Coffeelab of besluit neer te strijken in de gezellige koffiezaak van Drab, dat maakt niets uit. Deze koffie hotspots zijn stuk voor stuk uniek en schenken allemaal heerlijke en soms ook verrassende koffie.

Het hele artikel lees je hier

Glutenvrije havermout plaatkoek met abrikozen

Friday Favorites

This is so good! Aangezien ik de afgelopen weken best veel op pad was, ben ik helemaal into food food prepping. Zo heb ik altijd een voorraadje gezonde snacks voor onderweg in de vriezer liggen. Zoals deze glutenvrije havermout plaatkoek met abrikozen en amandelen. Na het bakken snijd je de plaatkoek in 16 stukjes en zo heb je altijd een healthy snack (of ontbijtje) bij de hand.

En wist je dat havermout echt ‘feel good food’ is? Haver is namelijk rijk aan tryptofaan en dit stofje is de voorloper van het gelukshormoon serotonine. Een tekort aan serotonine wordt in verband gebracht met slapeloosheid, depressie, eetstoornissen, hogere pijngevoeligheid en tekort aan slaap. Just so you know!

Het recept vind je hier

Het recept voor vegan oreo ijsjes

Friday Favorites

Happy birthday to Benneman! En daar hoort natuurlijk lekkers bij. Vorig jaar kon hij genieten van een heerlijke no bake oreo taart en om deze ‘oreo trend’ voort te zetten dook ik deze keer de keuken in voor deze vegan oreo ijsjes. In plaats van een verjaardagstaart staat er dit jaar dus ijs met oreo koekjes voor hem klaar. Het geval wil namelijk dat zoonlief zijn naam eer aan doet en zijn lievelingsijs is dan ook Ben & Jerry’s. Deze homemade vegan oreo ijsjes gaan er dus vast in!

Het recept vind je hier

Een weekendje Zwier: ontspannen en opladen to the max

Friday Favorites

Ken je dat, dat je een plek voor de eerste keer ziet en er meteen een beetje verliefd op wordt? Zwier, aan de Vinkeveense Plassen, is er zo één. Mirjam ging er al eens naar toe voor een digitale detox, en ik (Sanne Eva) mocht er tijdens het weekend van Koningsdag  komen logeren in een belltent. Lees: de charme van kamperen, maar de luxe van een ruime, stijlvol ingerichte tent mét comfortabele boxspring. Dol op! En na een weekendje Zwier was ik weer helemaal opgeladen en ready to go!

Het hele artikel lees je hier

Blog van de week

Friday Favorites

Elleboogjes macaroni met Smac worst, dat was zo’n beetje mijn lievelingseten als kind. Net als tomatensoep zonder tomaten. Want die enorme pan soep werd gemaakt van tomatenpuree en Maggi bouillonblokjes. Zo kon ik al jong koken, want een pan water opzetten en hier simpelweg bouillonblokjes, tomatenpuree en vermicelli aan toevoegen is geen culinair hoogstandje. En je begrijpt: wanneer zout op nummer 1 bij de ingrediënten op het zakje van de kruidenmix en bouillonblokjes staat, dan krijg je wel dorst na zo’n ‘homemade’ maaltijd.

De welbekende wereldgerechten en waarbij je zelf enkel een beetje groente en vlees hoeft toe te voegen doen het dan weer net even anders qua ingrediënten. Hierin vind je vooral veel suiker, conserveringsmiddelen en emulgatoren. En wat denk je van sausjes in een zakje waar met stip op 1 op de ingredientenlijst ‘maltodextrine’ staat. Laat dit nu gewoon een deftig woord voor suiker zijn. Pakjes en zakjes fabrikanten zijn dol op maltodextrine, want naast een populair zoetmiddel, wordt maltodextrine ook gebruikt als goedkoop vulmiddel en textuur verbeteraar.

Conclusie: pakjes en zakjes bevatten onnodig veel suiker en zout, te weinig verse groente en hier komt ie: in precies dezelfde tijd zet je een verse, smaakvolle maaltijd op tafel. Zonder pakjes en zakjes!

Het hele artikel lees je hier

Recept van de week

Friday Favorites

Deze crostini van bloemkool pizza valt wat mij betreft in de categorie borrelhapje 2.0! Normaal gesproken maak je crostini’s van oud (stok)brood wat je afbakt in de oven. En wat met brood kan, kan op met pizzabodems natuurlijk. Zo zet je in een handomdraai deze snelle borrelpizza op tafel. Met een culinaire twist, want de eetbare bloemen maken dit borrelhapje helemaal fancy. Eetbare bloemen koop je online of bij een tuincentrum in de buurt. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf kweken!

Het recept vind je hier

Enjoy your weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *