Friday Favorites #96: Veilig zonnen, mediteren op je werk en relaxed op vakantie gaan

Mirjam Blanken

22 juni 2018


Friday Favorites #96: Veilig zonnen, mediteren op je werk en relaxed op vakantie gaan

Goedemorgen deze morgen! Hoe was jullie week? Hier is het aanpoten geblazen richting de vakantie. Over 2 weken vertrekken we namelijk naar Amerika! En dat betekent lekker vooruitwerken en ook alvast zorgen voor een vakantie modus. Want tot de laatste dag vol gas geven en vervolgens het vliegtuig induiken, dat doe ik niet meer. In deze Friday Favorites vind je dan ook al mijn tips om zo relaxed mogelijk op vakantie te gaan.

But there’s more! Zo geef ik dit weekend muntjes weg voor het toffe food festival Eten op rolletjes. En de zon komt er weer aan! Aangezien veilig zonnen een must is, heb ik alle ins and outs om dit zo verstandig mogelijk te doen op een rijtje gezet. En ben jij ook benieuwd hoe je eenvoudig kunt mediteren op de werkvloer? Dan zou ik dat artikel zeker even lezen, want  na een easy peasy 3 minuten meditatie ga je weer fris en fruitig verder met je werkzaamheden. Enjoy!

Save the date! Eten op rolletjes strijkt dit weekend neer in Haarlem

Friday Favorites

Save the date! Volgende week, van 29 juni juni t/m 1 juli, strijkt het food festival @etenoprolletjes neer in de Lichtfabriek in Haarlem. En hoe tof is dit? Ik mag 3 x 5 muntjes weggeven. Meedoen kan tot morgenavond en meedoen is easy peasy. Laat gewoon even een reactie achter op Instagram. Succes!

Blog van de week

Mediteren op je werk

Hello productiviteit en balans! Wist je dat je ook stress kunt ervaren terwijl je de leukste baan van de hele wereld hebt? Misschien ben jij je er helemaal niet zo van bewust, maar onbewust haal je oppervlakkiger en sneller adem of ben je zo druk dat je de signalen die je lijf jou geeft niet oppikt. Vervolgens zak je na een lange werkdag uitgeput onderuit op de bank, terwijl je in je hoofd alweer bezig bent met een nieuw to do lijstje voor de werkdag die komen gaat. Mediteren op je werk is dan een welkome time out!

Het hele artikel vind je hier

7x de leukste dingen om te doen in Baden-Württemberg

baden wurttemberg

Om alles van Baden-Württemberg te kunnen zien, heb je wel even nodig. Het totale gebied heeft namelijk een oppervlakte van bijna 36.000 vierkante meter. Toch kun je ook in korte tijd heel goed ervaren wat deze Duitse regio aan de Bodensee allemaal voor leuks – en lekkers! – te bieden heeft. Ik heb mijn persoonlijke top 7 must do’s voor je op een rijtje gezet, met een fijne mix van sportief en ietsje minder actief. Have fun!

Het hele artikel lees je hier

Veilig zonnen: van de zon genieten doe je zo

veilig zonnen

Wist je dat je onder invloed van zonlicht endorfines aanmaakt? Dit gelukshormoon zorgt voor meer energie en een blij gevoel. Instant happiness dus! Daarnaast hebben we de zon ook nodig voor de aanmaak van vitamine D in de huid die op zijn beurt weer zorgt voor onder andere een goede weerstand. Die heerlijke zonnestralen hebben echter ook een schaduwkant. Verbranding, vroegtijdige huidveroudering zoals rimpels en pigmentvlekken en zelfs huidkanker kunnen de gevolgen zijn van te lang en te vaak onbeschermd van de zon te genieten. It’s all about balance gaat dus in het geval van genieten van de zon zeker op. Veilig zonnen dus!

Het hele artikel lees je hier

Zo ga je relaxed op vakantie (en vermijd je de gevreesde vrijetijdsziekte)

relaxed op vakantie

Bye bye vakantiestress, hello ultiem relaxen! Relaxed op vakantie gaan is in huize Eat.Pure.Love zogezegd een ‘dingetje’. Deadlines en kids die al vakantie hebben is geen handige combi, net als nog ‘even’ een paar extra uurtjes doorwerken in de avonduren.

En dan die altijd aanwezige to-do lijst met laatste boodschapjes. Op de een of andere manier staan er ieder jaar weer items op die ik tijdens de vakantie niet of nauwelijks nodig heb gehad. Lees: een extra tandenborstel, een nieuwe toilettas en wat denk je van alle spullen voor ‘wat als’-situaties? Dat gaan we dit jaar dus helemaal anders doen! And sharing is caring, dus deel ik al mijn tips om relaxed op vakantie te gaan. Enjoy!

Het hele artikel lees je hier

Vegan skincare: alles wat je moet weten over cruelty free huidverzorging

vegan skincare

Bij de term vegan wordt nog vaak gedacht aan iemand die geen dierlijke producten eet of leren schoenen draagt. But there’s more! Zoals bewust kiezen voor dierproefvrije en vegan huidverzorging. Maar ook zonder veganist te zijn is kiezen voor vegan skincare  met het vegan keurmerk een goed idee. Door te kiezen voor veganistische cosmetica en huidverzorging weet je zeker dat deze niet alleen geen dierlijke ingrediënten bevatten, maar ook 100% cruelty free zijn. Dierproeven en vegan skincare is namelijk een no go.

Maar wanneer is skincare nu echt dierproefvrij, cruelty free en 100% plantaardig? Regelmatig is er nog verwarring rondom dierproefvrije, vegan en vegan-vriendelijke merken, want deze overlappen elkaar, maar zijn zeker niet identiek. Ik heb alle ins and outs op een rijtje gezet. Enjoy!

Het hele artikel lees je hier

Enjoy your weekend!

Wat zijn jouw plannen dit weekend?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This