Friday Favorites #97: Relaxen bij Stayokay, gezond bananenbrood en een nieuwe fair fashion outfit post!

Friday Favorites

Mirjam Blanken

29 juni 2018


Friday Favorites #97: Relaxen bij Stayokay, gezond bananenbrood en een nieuwe fair fashion outfit post!

Good morning! En wat een lekker weertje koekepeertje krijgen we de aankomende week zomaar cadeau! Ik kan er nog precies een weekje van genieten, want volgende week om deze tijd zijn wij onderweg naar Schiphol. America here we come! Ik ben trouwens mijn eigen adviezen uit dit artikel maar braaf aan het opvolgen, want ik merkte dat de vakantiestress hier stiekem al om de hoek kwam gluren. Ik klap zondagavond dus (met lichte dwang) lekker mijn laptop dicht om mezelf alvast los te weken van mijn laptop. Overigens staan er flink wat artikelen in de planning en ook de social media wordt gewoon lekker gevuld. Helemaal ‘uit de lucht’ ben ik dus niet!

First thing first, in deze Friday Favorites vind je weer lekker veel leesvoer. Je leest alles over mijn hostel avontuur bij het duurzame Stayokay Dordrecht en ook waarom ik alvast wat rustiger aan doe. Vrijetijdsziekte ligt namelijk op de loer en believe me, dat wil je niet krijgen. Verder staat er een lekker recept voor gezond bananenbrood klaar en lees je alle ins and outs over voedingssupplementen. Want heb je deze echt nodig wanneer je gezond eet? En voor de fair fashion liefhebbers staat er deze keer een outfit post online met kleding van Miss Green. Enjoy!

Honest: het biologische drankje voor deze zomer

Friday Favorites

Een biologisch drankje dat ontstaat is uit een keuken-experiment. Dat is honest! En om te vieren dat Honest vanaf nu verkrijgbaar is in 3 nieuwe smaken, schoof ik deze aan tafel tafel bij founder Seth Goldman bij het Rotterdamse rooftop restaurant Op het dak. Naast gebruik maken van biologische ingrediënten (tot aan het etiket toe, just saying) is maatschappelijk verantwoord ondernemen volgens Seth de kern van het merk Honest. Investeren in fair-trade leveranciers is hier een goed voorbeeld van. Ik ontdekte dit lekkere biologische en caloriearme zomerse drankje vorig jaar al en schreef er toen dit over.

Vrijetijdsziekte: dit is waarom je altijd ziek wordt op vakantie (of in het weekend)

vrijetijdsziekte

Vrijetijdsziekte is iets waar ongeveer 3% van de Nederlandse bevolking last van heeft. De meest voorkomende symptomen zijn aan het begin van je vakantie of in het weekend kampen met moeheid, vage pijnen, misselijkheid of andere griepachtige klachten. Zo’n half miljoen Nederlanders krijgen er dus jaarlijks mee te maken. De kans is dus best groot dat ook jij bij de start van jouw vakantie last hebt gehad van deze vrijetijdsziekte.

Meer dan 10 jaar geleden introduceerde hoogleraar psychologie Ad Vingerhoeds leisure sickness. Deze term ging de wereld over, want nooit eerder was hier onderzoek naar gedaan. Vrijetijdsziekte wordt ook wel omgekeerd Kortjakje syndroom genoemd, want Kortjakje was immers nooit op zondag ziek. Terwijl je de rest van het jaar nooit ziek bent, kan het zomaar zijn dat je jouw (eerste) vrije dagen doorbrengt als een slappe vaatdoek. Dit kan natuurlijk komen door die snotterende baby in het vliegtuig, maar vaak ligt de oorzaak dicht bij jezelf.

Het hele artikel lees je hier

Fair fashion outfit Miss Green

fair fashion outfit miss green

Basic is my middle name! En dat kiezen voor basics verre van saai hoeft te zijn, blijkt wel uit deze nieuwe fair fashion outfit post. Ik houd namelijk ook van mooie pasvormen, fijne stoffen en kleding die comfortabel draagt. En laat het fair fashion label Miss Green nu juist mooie, tijdloze basics ontwerpen. Zo kun je deze items lekker mixen en matchen en kun je jouw kleding bovendien ook nog eens langer door dragen. Hello slow fashion!

Het hele artikel lees je hier

Gezond bananenbrood boordevol noten, zaden en pitten

gezond bananenbrood

I know, dit is volgens mij recept numero 8 voor gezond bananenbrood op Eat.Pure.Love…Maar ik ben gewoon dol op bananenbrood. En deze healthy variant zit ook nog eens boordevol noten, zaden en pitten. Hierdoor krijgt jouw gezonde bananenbrood niet alleen een lekkere bite, maar is deze snack een waar magnesium bommetje. Bananen staan al in de top 10 wat betreft voeding met magnesium, maar noten, zaden en pitten zijn ook fijne leveranciers van dit anti-stress mineraal.

Het verhaal gaat trouwens dat bananenbrood in de jaren ’30 van de vorige eeuw in Amerika is ontstaan. Noodgedwongen weliswaar, want door de financiële crisis was food waste geen optie natuurlijk. Overrijpe bananen werden daarom gebruikt om er cake van te bakken. Stukken goedkoper dan meel en de bananen hoefden niet weggegooid te worden. Voor het lekkerste bananabread gebruik je dan ook hele rijpe bananen die heel zacht zijn en waarvan de schil al wat zwarte plekjes heeft.

Het recept vind je hier

Voedingssupplementen: noodzakelijk, nuttig of nergens voor nodig?

voedingssupplementen

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen voedingssupplementen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. Helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Daar komt nog bij dat gezond leven niet alleen valt of staat met gezond (en gevarieerd!) eten. Ook voldoende beweging, ontspanning en een gezonde leefomgeving spelen een grote rol. Ook houden deze richtlijnen geen rekening met persoonlijke behoeften zoals bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap. En wist je dat bij langdurige stress jouw lichaam extra magnesium nodig heeft? Niet voor niets staat magnesium bekend als anti-stress mineraal. But there’s more! Ik heb alle ins and outs over voedingssupplementen op een rijtje gezet.

Het hele artikel lees je hier

Stayokay Dordrecht: een duurzame hostel hideaway in de Biesbosch

 

stayokay dordrecht

Correct me if I’m wrong, maar wanneer je even snel naar beneden scrollt en de foto’s van Stayokay Dordrecht in dit artikel bekijkt, dan heb je toch nergens het gevoel dat je in een hostel bent beland? Okay, het enorme huiskamergevoel verraad het wellicht een beetje, maar Stayokay Dordrecht heeft dan ook een compleet nieuwe look gekregen. En laat deze nu perfect passen bij de ligging van dit duurzame hostel. Aan de rand van natuurgebied De Biesbosch, middenin het groen en met een terras aan het water kom je helemaal tot rust van alle dagelijkse hectiek. Hello ultiem buitengevoel!

Het hele artikel lees je hier

Enjoy your weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This