Go with the flow is een heel goed idee!


Go with the flow!

Herfst! Volop kleuren, geluiden, geuren, het ideale moment om lekker in het bos te gaan wandelen. De herfst is een periode waarin de natuur nog even knalt en alles laat zien wat ze in huis heeft, voordat ze haar rustperiode in gaat. Ook wij als mensen maken deel uit van de natuur en doorlopen net als de natuur bepaalde fases gedurende de dag, het jaar en zelfs ons leven. Go with the flow!

Go with the flow

Herken je dat? In het najaar heb je meer behoefte om te slapen, binnen te blijven, warme en kruidige gerechten te eten, met een kop thee op de bank te zitten en het feesten af te wisselen met een goed gesprek. Het najaar is het moment om wat gas terug te nemen en tijd te nemen voor wat zelfreflectie.

Het najaar doet zijn intrede

Merk je het ook altijd zo goed wanneer de wintertijd in gaat? De klok gaat een uurtje terug en de meest gehoorde opmerking is: “Lekker, een uurtje langer slapen!”. Helaas geldt dat alleen die nacht en hakt bij velen van ons dat ene kleine uurtje er toch even in.

Dit heeft vaak vooral te maken met het gebrek aan (zon)licht tijdens de donkere dagen van het najaar. Niet zo gek dus dat in de natuur het najaar in het teken staat van rust, reflectie en voorbereiding op het voorjaar.

Rust & reflectie

Herken je dat? In het najaar heb je meer behoefte om te slapen, binnen te blijven, warme en kruidige gerechten te eten, met een kop thee op de bank te zitten en het feesten af te wisselen met een goed gesprek.

Het najaar is het moment om wat gas terug te nemen en tijd te nemen voor wat zelfreflectie. Wat heb je dit jaar allemaal ondernomen en meegemaakt? Waar sta je nu en wat wil je? Praat er eens over met je partner, vrienden en familie en wissel dat af met rust en plezier. Neem hier gewoon even lekker de tijd voor tussen de bedrijven door. Net als de natuur dus eigenlijk…

Go with the flow

Ja, het is altijd een erg drukke periode zo aan het einde van het jaar, maar laat je niet teveel daardoor meeslepen. Je kunt je namelijk behoorlijk vervelend voelen als je niet toegeeft aan deze najaarsbehoeften. Luister naar je lichaam, pak je rust, geniet van deze tijd van het jaar en vraag niet teveel van jezelf. Go with the flow! En ja, dat betekent dat je je ook best een keertje mag laten gaan met al dat lekkers dat Sinterklaas en Kerst met zich meebrengt.

Enjoy!

Hoe voel jij je in deze tijd van het jaar? En waar heb jij dan het meest behoefte aan?

Liefs Barbara

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *