Goedkope uitjes in de lente waar je blij van wordt!

Goedkope uitjes in de lente waar je blij van wordt!

Mirjam Blanken

6 mei 2016


Goedkope uitjes in de lente waar je blij van wordt!

Spring is in the air! En dat is de afgelopen week goed te merken. De zon schijnt volop en mensen gaan weer massaal naar buiten. De terrasjes zitten vol en we kunnen heerlijk struinen over festivals en foodmarkten. We boeken onze zomervakantie en plannen een dagje dierentuin met het gezin. Heerlijk natuurlijk, maar hier hangt wel een prijskaartje aan. Dus ging ik op zoek naar goedkope alternatieven voor al dit geborrel en gefeest. Oftewel goedkope uitjes in de lente waar je blij van wordt!

Lente! Kom we gaan de bloemetjes buiten zetten!

Picknicken

Met stip op 1 staat hier picknicken aan de Waal. In het kader van ‘eten moet je toch’ en ‘alles is gezelliger met elkaar’ beslissen wij vaak last minute (lees: de zon schijnt ineens volop, daar moeten we van profiteren) om onze spullen in te pakken en te verkassen naar een van de mooie strandjes aan de Waal. Kampvuurtje erbij, kids die lekker voetballen, goede fles wijn erbij en lekker eten. Wat wil een mens nog meer? Genieten met een hoofdletter G!

Aangezien zeulen met plastic shoppers beter kan, ging ik op zoek naar een alternatief. Ik ben een echte kringloopliefhebber, zowel online als offline. Deze keer speurde ik op Marktplaats.nl, al vele jaren mijn favoriet als ik tweedehands of liever gezegd vintage spulletjes zoek. Picknickmanden genoeg, maar al snel kwam ik erachter dat het een Brexton picknick koffer moest worden. Et voilà, inmiddels ben ik de trotse eigenaresse van een heuse vintage picknick koffer. En zeg nou zelf, dit is toch te leuk?

Goedkope uitjes in de lente waar je blij van wordt!

Gooi je haar los

Ik rijd alweer een aantal jaren met veel plezier in mijn Fiat 500 Cabrio en ondanks dat mijn ‘Brammetje’ geen officiële cabrio is, vind ik het heerlijk om nieuwe plekjes te ontdekken. Dakje open en gaan! Tourend door heel Nederland met de zon op mijn bol. Heerlijk! En aangezien touren met de auto niet echt groen is, combineer je dit uitje natuurlijk gewoon lekker met het volgende uitjes op de lijst.

De Bosspeeltuin

Deze is speciaal voor de volgers van Eat.Pure.Love die kids hebben. De Bosspeeltuin is een speeltuin in het Maximapark in het Utrechtse Leidsche Rijn. De Bosspeeltuin heeft voornamelijk houten speeltoestellen en is helemaal gratis! Terwijl de kids zich prima vermaken, kunnen paps en mams even heerlijk onderuit zakken en bijtanken. Daar heb je toch helemaal geen avondje sauna voor nodig?

De Bosspeeltuin is dagelijks open van 08:30 tot 19:00 uur.

Adres
De Bosspeeltuin
Uilenboslaan 2
Vleuten

Ga erop uit met je camera

Je gaat dingen anders zien door de lens van een camera. Ik ga graag een paar uurtjes op pad met Me, Myself and I. Aangezien niets doen voor mij een beetje lastig is neem ik dan mijn camera mee. Zo heb ik iets te doen en kan ik mooi mijn camera skills verbeteren. Het ontwaken van de natuur zo mooi om vast te leggen. De roze bloesem, de eerste sneeuwklokjes, een mooie zonsopgang of misschien spot je wel een vogel die al druk bezig is met zijn nest. Niet alleen jij, maar ook de natuur heeft last van lentekriebels!

Betoverende Midzomernacht

Op 18 juni kun je gaan genieten van een nachtelijk avontuur. In het eeuwenoude natuurgebied Planken Wambuis op de Veluwe wordt hier een Midzomernacht wandeltocht georganiseerd. Met een beetje geluk hoor of zie je de bosuil, een nachtzwaluw, ree en wild zwijn, veel soorten nachtvlinders of glimwormen. Ook de pony’s en Spaanse runderen die daar leven kun je op de route aantreffen.Niet helemaal gratis, maar het inschrijfgeld is een donatie aan de natuur. En goed nieuws! Woon je niet in de buurt? Dan neem je gewoon een kijkje op de website van Natuurmonumenten. Hier vind je een agenda van alle activiteiten, ook bij jou in de buurt. Wat denk je van nachtvlinders spotten, op zoek gaan naar vleermuizen of een huifkartocht bij volle maan?

Wandelen

Een inkoppertje natuurlijk. Op de wandelsite vind je echter georganiseerde wandeltochten die bovendien goedkoop zijn. Een wandelingetje kost namelijk maar 2,40 euro. De site is opgericht om liefhebbers van natuur, cultuur en avontuur bij elkaar te brengen. Bijkomend voordeel? Natuur vermindert stress. En goed nieuws voor ons Nederlanders. Een open landschap lijkt beter tegen stress te werken dan een ondoordringbare jungle. Ik zeg: wandelschoenen aan en gaan!

Cherry Blossom Festival

In het Amsterdamse Bos is jaarlijks het Cherry Blossom Festival, ter ere van de start van de lente. Het Japanse Sakura (Kersenbloesemfestival) markeert de start van de lente. Volgens traditie vieren families en vrienden dit met een picknick onder de kersenbomen die in bloei staan. De gemeente Amstelveen organiseert dit festival voor de Japanse gemeenschap, als dank voor de schenking van 400 kersenbomen in 2000. Voor het eerst is het festival voor een deel geopend voor publiek! Helaas is het festival van 2016 al geweest, maar goed nieuws! In 2017 wordt er namelijk weer een editie van dit kleurrijke festival georganiseerd. Save the date!

Wat is jouw favoriete uitje in de lente? Of heb je misschien nog een budget tip voor ons? Laat het ons dan vooral weten, dat vinden we leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Marktplaats.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

2 Reacties

 1. Myrthe

  Een dagje struinen en hutten bouwen op de Loonse en Drunense duinen. Om vervolgens een terrasje te pakken bij Het Genieten waar bij mooi weer een geweldige waterspeeltuin gratis toegankelijk is.

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Klinkt heerlijk! Wij lopen vaak met de hond bij de Loonse en Drunense duinen. Maar dit klinkt ook goed, zeker met kinderen. Leuke tip!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This