Interview met de founders van House of Awareness: meet Willemijn en Jane!

Interview met de founders van House of Awareness: meet Willemijn en Jane!

Mirjam Blanken

1 september 2017


Interview met de founders van House of Awareness: meet Willemijn en Jane!

Leren mediteren in 40 dagen, daar begon ik 1 augustus mee. Want enthousiast beginnen aan iets nieuws, dat is geen probleem voor mij. Maar het vervolgens volhouden is een ander verhaal vrees ik. Inmiddels ben ik zo’n 32 dagen onderweg en ik ben erg enthousiast over het programma van House of Awareness. Met de Online Meditatie Coach maak je niet alleen kennis met maar liefst 5 verschillende soorten meditaties, ontvang je een persoonlijk werkboek en daarnaast krijg je alle ins and outs in je inbox over meditatie. In dit inspirerende online programma zie en hoor je founders Willemijn en Jane trouwens regelmatig langskomen. Het is alsof ik ze al een beetje ken, maar nieuwsgierig als ik ben vroeg ik ze toch nog even de hemd van het lijf!

Ademen is het beste medicijn dat er is!

Interview met de founders van House of Awareness: meet Willemijn en Jane!

Willemijn en Jane

1. Vertel, wie zijn jullie en wat heeft jullie samengebracht?

Wij zijn Jane & Willemijn, en sinds mid 2015 zijn we samen om House of Awareness op te richten. Wij kenden elkaar toen nog maar kort. Het jaar daarvoor heeft Willemijn, Jane ingehuurd als strategy consultant voor een start-up waar Willemijn op dat moment mee bezig was. Tijdens die ene week samenwerken zijn stiekem alle awareness zaadjes geplant voor de toekomst.

Acht maanden na de korte samenwerking belde Willemijn, Jane op: “Hi, met Willemijn. Weet je nog wie ik ben? Het klinkt misschien gek, maar ik heb een idee, en ik heb het idee dat ik dit met jou moet doen. Wil je een keer koffie met me drinken? Waarop Jane volmondig antwoordde: “Ja, natuurlijk weet ik nog wie je bent! Haha. En JA, super leuk om een koffietje samen te doen!”. En sinds dat kopje koffie zijn we eigenlijk nooit meer uit elkaar gegaan….

2. Kun je iets meer vertellen over jullie achtergrond? En hoe jullie nu op dit punt zijn gekomen?

Wij hebben allebei een zakelijke, corporate achtergrond. Willemijn als marketing & sales manager in de financiële sector en Jane als strategy consultant. Allebei een ster in hard werken, en misschien wel alles te goed willen doen. Zowel op werk, sociaal en maatschappelijk vlak. En oh zo sensitief, maar daar (nog) niet naar willen/kunnen luisteren. Totdat je in een situatie terechtkomt waarin je stil moet staan en realiseert: wow, waar ben ik nu eigenlijk zo hard naar toe aan het rennen? Wie ben ik? Wat wil ik eigenlijk echt? What’s my purpose in life?! Heel cliché, maar oh zo waar…

Zowel Jane als Willemijn zijn na hun zakelijke carrière meer en meer de awareness kant op gegaan. Jane heeft een yoga teacher, yoga therapie en droom therapie opleiding gevolgd, en een massage en reiki opleiding. Willemijn heeft een kinderyoga, en ook reiki en massage opleiding gedaan en is nu bezig met de Cranio Sacraal opleiding. Vanuit deze kennis en ervaring hebben we een coachpraktijk op het WG plein in Amsterdam. Naast House of Awareness vinden we het ook fijn om zelf nog te coachen en mensen 1-op-1 te helpen.

Binnen House of Awareness komt alles voor ons tezamen: bewust in het leven staan, coachen en zakelijk ondernemen!

3. Wat is jullie missie met House of Awarness community?

Met allemaal mooie awareness opleidingen en tools op zak, en de eigen ervaring van hoe het is om met allerlei ‘interne levensvragen te struggelen’, hopen we op een toegankelijke manier anderen te inspireren en te helpen. We willen laten zien dat een bewust leven voor iedereen is! Maar ook, dat hierin niet 1 weg/manier voor is. Wij willen mensen al deze verschillende type tools laten zien, zodat er altijd wel eentje voor je tussenzit. En je dus ook niet schuldig hoeft te voelen, of denkt te falen als iets niet voor je werkt. Het gaat erom dat jij een manier vindt om te connecten met jezelf. Want wij geloven dat als je geconnect bent met jezelf, alles in principe goed is.

Met de belangrijke toevoeging: je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het echt niet altijd alleen te doen. Er zijn zoveel prachtige mensen die je kunnen helpen! Hulp vragen betekent niet dat je gek bent, dat het perse slecht met je gaat. Toch zien we nog vaak dat coaching en hulp wordt gezien als taboe. En deze taboe willen wij graag helpen doorbreken. Het is echt een cadeautje om hulp te krijgen en hulp te geven.

4. Waarom zijn jullie zo dol op mediteren?

Wij geloven dat er niet 1 weg is, maar als we dan toch 1 manier zouden moeten kiezen waarvan we denken dat het voor iedereen goed zou zijn, dan is dat mediteren. Wij zeggen weleens: “ademen is het beste medicijn dat er is”. De basis van alles is ademen, van mediteren ook. Eigenlijk is ‘mediteren’ bewust stilstaan bij je ademhaling. Ademen is alleen niet iets dat we bewust leren, want het gaat in principe automatisch.

Onze ademhaling heeft direct effect op ons zenuwstelsel. Met je ademhaling kun je deze beïnvloeden en zo ook een effect hebben op bijvoorbeeld je immuunsysteem. Door middel van metingen in de hersenen is wetenschappelijk aangetoond dat ademhalingstechnieken allerlei positieve fysiologische en biochemische reacties in de hersenen bewerkstelligen. Wanneer we diep en volledig ademen komen we snel en gemakkelijk tot onszelf. We kunnen ons lichaam en gedachten tot rust brengen, pijn verzachten en meer energie krijgen. Het fijne is, diep en volledig ademen hebben we altijd bij ons en kunnen we altijd toepassen. En daarom zijn we zo dol op mediteren! Je kan het altijd en overal doen. Hoe fijn is dat?

5. Waar gaat jullie hart sneller van kloppen?

Voor Willemijn is dit: reizen, yoga, tarot, koken, kinderen, dansen, zingen, buiten spelen, schrijven, en eigenlijk alles waarin ze steeds meer kan leren en doorgroeien om haar droom waar te maken. En dat is om een plek te creëren (of te zijn) waar kinderen direct het gevoel hebben dat ze mogen zijn wie ze zijn, en dat wat zij zien en voelen waar is.

Voor Jane is dit: boeken, coffee, kickboxen, (gedichten) schrijven, theater en eigenlijk alles dat met kunst & cultuur te maken heeft! Me laten verrijken door verschillende creatieve perspectieven. En me laten verrassen door de verwonderingen van anderen.

6. Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

We zijn met een heleboel mooie dingen bezig en willen deze gefundeerd door blijven ontwikkelen. We willen groeien in meer mooie online coaching-tools zodat we meer mensen kunnen helpen, ook op afstand. Dit doen we ook samen met de coaches uit onze mooie coaching-community, die blijvend groeit. Nu zijn we bijvoorbeeld bezig met een online carrière programma samen met twee van onze loopbaancoaches. En we mogen steeds vaker meditatie programma’s bij bedrijven uitrollen, om bewustzijn ook naar de werkvloer te brengen.

Daarnaast zijn we House of Awareness Kids aan het opzetten. Het is een grote droom om meer bewustzijn bij kids te brengen, om van jongs af helemaal jezelf te mogen zijn. Te weten, te voelen en te ervaren wie je bent. Zodat je die dingen in het leven gaat doen waar je werkelijk voor geboren bent!

Maar bovenal zijn we mega dankbaar voor alle mooie mensen die we ontmoeten, mee connecten en mee samenwerken.

Je kunt trouwens nog steeds profiteren van de korting en net als ik aan de slag gaan met 40 dagen mediteren. Ik mag de lezers van Eat.Pure.Love een korting geven van maar liefst 12 euro. Zo betaal je in plaats van 89 euro slechts 77 euro en nog fijner: je kunt meteen beginnen!

Ik doe mee!

Home isn’t a place, it’s you!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit artikel is geschreven in samenwerking met House of Awareness. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This