Interview met Lisette Kreischer

interview met Lisette Kreischer

Hanneke Peeters

1 februari 2016


Interview met Lisette Kreischer

Ik ben groot fan van Lisette Kreischer. Door Ecofabulous heb ik plantaardig leren koken (en waarderen!). Plant Power is een grote inspiratiebron en mijn lievelings eten bij een kater is de Dutch Weed Burger. Afgelopen herfst bracht Lisette haar nieuwste boek uit:  Groente uit Zee. Tijd voor wat vragen aan deze powerrrrrvrouw!

Ga op onderzoek uit, op avontuur naar binnen. Scheidt de essentie van de onzin. Wees niet afhankelijk van al die dingen die buiten je gebeuren, maar be brave en daal af, leer wat waar is en zet de bullshit bij het vuilnis.

interview met Lisette Kreischer

Photo credits: Hanke Arkenbout Photography

Interview met Lisette Kreischer

Hoe zien jouw ochtenden er uit? Heb je een vast ritueel?

Leuke vraag! Ik geloof namelijk in de kracht van een vast ritueel. Ritme, reinheid en regelmaat is mijn 3 eenheid voor een gezond, creatief en ontspannen bestaan. Daarnaast ben ik ook het type wat daar goed bij vaart (creatief, niet goed kunnen concentreren, druk in hoofd en lijf). Een routine is als een goed medicijn voor de kwaliteiten in mijn lichaam waar er teveel van zijn en om die kwaliteiten een beetje te temperen zodat ze ondersteunend worden voor mijn persoonlijke geluk en werkflow.

In de ochtend volg ik een Ayurvedisch ochtendritueel. Dat houdt in dat ik rituelen toepas die mijn constitutie ondersteunen. Ik sta op rond 07.30 (soms eerder, afhankelijk van of ik buiten de deur moet zijn of thuis werk) en start mijn routine. Onderdeel van die routine zijn: oil pulling, zelfmassage met sesamolie, netipot, douche, yoga, pranayama, contemplatie of intentie uitzetten en 20 minuten meditatie. Hierna volgt het ontbijt en dan begint de werkdag. Aan het einde van de middag volgt soms nog wat yoga en wederom 20 minuten meditatie waarna het avondprogramma ingaat.

Wat is je favoriete gerecht uit je nieuwste kookboek?

Lastige vraag. Ik heb al mijn favorieten in Groente uit Zee geplaatst. Favoriete recepten zijn zo afhankelijk van hoe je je voelt en in welk seizoen je je bevindt, denk ik? Dus als ik een favoriet kies op basis van hoe ik me nu voel, in de winter en wat ik vanavond zou willen eten, denk ik aan The Healthy & Happy Bowl met wakame en als toetje een Chocolate Chip & Weed Cookie of misschien gewoon een Dutch Weed Burger haha, daar heb ik in principe altijd wel trek in.

Uit welk kookboek kook je zelf graag?

Ik kook eigenlijk zelden uit kookboeken. Soms pak ik Plant Power er weer even bij en heb Groente uit Zee ook nog wel eens nodig (hoe deed ik dat ook alweer?). Maar als je me vraagt welke kookboek ik heel inspirerend vind, dan zeg ik daar volmondig: ‘At Home in the Whole Food Kitchen: Celebrating the Art of Eating Well’ door Amy Chaplin. Een bijzonder lief en oprecht mens die een bijzonder prachtig en oprecht boek heeft gemaakt. Toen ik dat boek voor het eerst doorbladerde, moest ik echt even een traantje wegpinken. Soms weten mensen je met hun goedheid en schoonheid te raken. Dat deed Amy.

Wat zijn je favoriete (eet)plekken?

Zeker weten Koffie ende Koeck in Amsterdam van mijn lieve vriendin Maartje Borst. Ik heb er nog niet gegeten, maar het staat zeker op mijn bucket list: een vegan diner bij Restaurant Jim de Jong in Rotterdam, waarbij de hoofdrol is weggelegd voor seizoensgroente, eetbare bloemen en kruiden;

Nog eentje op mijn bucketlist is Le Botaniste in Gent. Ik haal graag een vegan croissant en lekker zuurdesembrood bij Frankie’s corner aan de Jan Pieter Heijestaat in Amsterdam – beste brood van de stad! Maar het allerbeste eet ik nog altijd bij Spirit in de Groene Passage in Rotterdam – my alltime favorite!

Wat is je wens voor 2016?

Iedere ochtend spreek ik het volgende uit: “May all being everywhere be happy and free and may the thoughts, words and actions of my own life contribute to that happiness and that freedom” – Lokah Samastah Sukhino Bhavantu

Kun je een tip met ons delen die voor jou persoonlijk belangrijk is geweest op jouw levenspad?

Jaren geleden ben ik gaan trainen bij een Taoïstische meester in Amsterdam. Zij bracht mij naar binnen, mijn eigen binnen en ik leerde voor het eerst echt voelen. Hierna volgde de leer van Qigong en de beoefening van Yoga, wat al langer in mijn leven aanwezig was. Uit deze trainingen, inzichten en essentiële oefeningen kristalliseert steeds meer wie ik ben, wat ik wens en hoe ik kan bijdragen zowel aan mijn eigen geluk als dat van anderen.

Vanuit die beweging ben ik onlangs begonnen met het integreren en inzetten van Ayurveda in mijn leven. Hierover leren, over deze bijzondere en radicale (als in de wortel – radix betekent wortel) ‘science of life’ is een groot cadeau gebleken. Deze leer zegt wederom, net als mijn Taoïstische leraar me liet zien, dat ieder mens uniek is, dat je je eigen pad hebt te volgen en dat er voor iedereen dingen te doen zijn die bijdragen aan je eigen persoonlijk eigen geluk en gezondheid. Mijn tip is, laat dat spreken.

Be happy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This