Interview met Rens Kroes

Friday Favorites #11

Mirjam Blanken

1 september 2016


Interview met Rens kroes

Nu ook haar derde kookboek een feit is, wordt het hoog tijd voor een interview met Rens Kroes. Deze goedlachse Hollandse food- and healthlover houdt van keihard werken en lekker en gezond eten. Maar  ook van avondjes dansen en de zomer! En haar favoriete hotspot bevindt zich trouwens helemaal niet in Nederland. Ik vroeg haar ook hoe zij omgaat met negatieve publiciteit, stress, en welke landen en steden er nog op haar to travel lijst staan. Maar ook wat haar toekomstplannen zijn en wat zij verstaat onder groen leven. Lezen jullie mee?

interview met Rens Kroes

Fotografie; Anne Timmer
Styling: Renske van Der Ploeg
Visagie: Cecile holle

Je bent lekker druk! Als hormoonfactor trainer weet je alles over stresshormonen. Wat is jouw ultieme tip om deze hormonen in balans te houden ten tijden van stress en te drukke periodes?

Toevallig dat ik daar nu best wel mee bezig ben. Ik heb afgelopen 2 jaar keihard gewerkt dus ik moest even oppassen. Ik had best wel “fun” stress, wat betekent dat ik maar door ging omdat ik een geweldige baan (ook al zie ik het niet als een job)heb!

Wat mij nu in balans houdt? Powerfood eten 😉 Ik probeer zo veel mogelijk voeding te mijden wat mijn lichaam lastig kan verteren zoals lactose, gluten en rood vlees. Nu is het zomer dus ik neem wat vaker vrij. Ik zoek de zon op en ik ben sinds kort begonnen aan (Yin)yoga. Ook doe ik acupunctuur. Zodra ik me gespannen of gestrest voel ga ik wat vaker met mijn vrienden dansjes doen en ik slaap meer! En een lekker rood wijntje met mama helpt ook altijd.

Je passie ligt bij een happy and healthy lifestyle. Wat houdt dit in voor jou?

Ik ben opgegroeid met een grote groentetuin midden in de natuur, dus ik was erg bewust met voeding bezig. Ik heb ouders die heel bewust leven en mij leerden hoe je dat het beste doet. Na schooltijd had ik het vaak druk gehad, mijn hoofd was verhit door de vele impulsen en prikkels dus mijn papa stimuleerde mij om dan altijd even een kwartiertje op de bank helemaal niks te doen. Een soort van meditatie.

Een happy en een healthy lifestyle betekent voor mij dat je bewust bezig bent je lichaam & geest. Dat jij jezelf vragen stelt. Waarom eet ik dit? Waarom voel ik mij zo? En dat je de vrijheid hebt en voelt om daar iets mee te doen. Vrijheid hebt om te groeien zonder dat je al te veel blokkades ziet. Ik ben heel vrij opgevoed zonder dat er dingen werden opgelegd en dat heeft mij geholpen bij mijn groeiproces. Dat is voor mij een happy & healthy lifestyle…

Een happy and healthy lifestyle. Die delen wij! Maar leef je ook een beetje groen?

Zoals ik net al aangaf sta ik best bewust in het leven en stel ik mij zelf iedere dag vragen. Daardoor leer je iedere dag en soms weet ik het antwoord maar ben ik er nog niet aan toe. Datzelfde had ik met kleding. Ik wist dat het heel belangrijk om te weten waar je je kleding koopt maar ik had geen tijd om mij daar goed in te verdiepen. Nu draag ik steeds vaker duurzame kleding. Voelt goed ook al betaal je iets meer.

Daarnaast koop ik zoveel mogelijk lokaal en biologisch eten. Ook strijd ik tegen bijenstrefte. Ik heb altijd al een zwak voor die beestjes (mijn buurman @ mijn ouderlijke huis is een Imker).
Ik scheid mijn afval. Ik woon ik de stad dus ik probeer het zoveel mogelijk te doen. In Friesland hebben we een compost berg wat dan uiteindelijk hele goede en vruchtbare grond wordt.
Ook gooi ik nooit afval op de grond en doe het netjes in de prullenbak.

Naast heel veel positieve reacties, krijg je vast ook negatieve. Iets met je hoofd boven het maaiveld uitsteken… Je bent duidelijk op een missie, maar hoe ga je om met die negatieve publiciteit?

Pff ja, ik probeer het altijd los te laten en te denken aan al die mensen die zo happy zijn met waar ik mee bezig ben. Grappig vind ik is dat mensen denken dat ik dit alleen doe voor mijzelf en that’s it! Ik ben een social worker in hart en nieren. Ik voel de “need” om mensen te helpen en ik doe dat met alle plezier. En vaak is die negatieve publiciteit ook niet de waarheid en dat vind ik soms wel jammer. Mensen nemen klakkeloos dingen aan en doen geen onderzoek meer. Of vraag het mij? Mensen kunnen mij altijd mailen!

Wat is jouw favoriete hotspot in Nederland?

Mijn kantoor? Haha. Nee grapje, eigenlijk in Antwerpen. Ik was laatst samen met mijn vriendje bij Graanmarkt 13. Je kan daar heerlijk, fancy en lokaal eten. Het is niet goedkoop!;)

Aan je Instagram en je boeken te zien houd je van reizen. Welke landen of plaatsen staat er nog op jouw to travel list en waarom?

Ik ga binnenkort voor promotie van mijn eerste boek (in Engels) naar Arizona Amerika. Mijn boyfriend en ik gaan daarna lekker een roadtrip doen door de California. Daarnaast wil ik erg graag naar het noorden van Portugal. En Peru staat op mijn to do list! Heel Zuid Amerika eigenlijk 😉

And last but not least…wat gaan we de komende jaren nog zien van jou?

Een kookprogramma, een nieuw boek, naast mijn eigen bedrijfje ben ik een ander bedrijf gestart dus dat komen jullie nog te horen, mijn eigen producten, En ik wil erg graag een restaurantje. Lekker simpel, gezond, knus en lekker! Ach, ik blijf hard werken, genieten en dromen! Wie weet komt dit allemaal uit;)

Thanks Rens! Keep up the good work!

 

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This