Wat is jouw stairway to heaven?

Wat is jouw stairway to heaven?

Mirjam Blanken

16 februari 2017


Grote mensen praat

Ken je dat? Die 10 seconden waarin je denkt: konden mijn ouders dit maar even oplossen. Je wordt ineens met je neus op de feiten wordt gedrukt: je bent ‘volwassen’. Ik heb dat een paar keer gehad in mijn leven. Een van die keren was toen mijn lieve vader ziek werd en kort daarna overleed. I know: die laatste valt heel erg in de categorie grote mensen praat. Maar soms ontkom je er gewoon niet aan.

De dagen na het overlijden leek het wel of de wereld stilstond, terwijl alles in het teken stond van regelen, regelen en nog eens regelen. Welke bloemen vond papa mooi? Wat voor kist zullen we kiezen? Welke muziek gaat er gedraaid worden en wie gaat er iets vertellen tijdens de dienst? En wil hij begraven of gecremeerd worden? Welke tekst moet er op de rouwkaart komen? De lijst met keuzes die gemaakt moeten worden is nog veel langer vrees ik. In korte tijd komt er zoveel op je af, terwijl je hoofd hier eigenlijk helemaal niet naar staat. Mijn vader heeft de kans gekregen om zijn uitvaart al grotendeels vast te leggen. Hierdoor werd ons veel uit handen genomen en kreeg hij de uitvaart die bij hem paste.

Het staat in mijn geheugen gegrift: de nazomer zon die over de bomen schijnt, de draagbare radio met de stem van Roy Orbinson en de kist met mooie teksten en aandoenlijke tekeningen van de kleinkinderen. Want opa was toch de liefste!

Wat is jouw stairway to heaven?

Wat is jouw stairway to heaven?

Of met andere woorden: hoe ziet jouw ideale uitvaart eruit? Nu ik heb meegemaakt wat er allemaal komt kijken bij een uitvaart wil ik mijn dierbaren niet belasten met het maken van keuzes die ik nu al kan maken. Waarschijnlijk speelt ook mee dat ik toch nog wel een beetje een soort van controle freak ben, maar dat terzijde. Wanneer je je gaat verdiepen in de mogelijkheden die er zijn, kun je een zogeheten uitvaartwensformulier invullen. Overigens zijn er tal van mogelijkheden voor een mooi en persoonlijk afscheid. Zo wist is niet dat er zelfs uitvaartfotografen bestaan en kun je tegenwoordig zelfs kiezen voor een groene, duurzame uitvaart. Nu al nadenken over jouw ideale uitvaart geeft rust, dat is nog eens een mooie stairway to heaven!

Nadenken over keuzes voor later. Ben jij hier al mee bezig? Ik ben benieuwd naar jullie ‘grote mensen’ verhalen. Laat gerust even een berichtje achter in de reacties. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This