Nu al je kerstboom optuigen maakt je een gelukkiger mens!

Nu al je kerstboom optuigen maakt je een gelukkiger mens

Mirjam Blanken

29 november 2017


Heppiedepeppie

Yes! Hij staat! De kerstboom welteverstaan… Want ik ben er dus zo eentje. Zodra de klok een uur achteruit gaat ren ik naar de winkel voor een voorraadje kaarsen en krap een maand later ren ik met 2 tredes tegelijk naar boven om de kerstversiering van zolder te halen.

Vroeger (lees: toen de kids nog gelovig waren) was dit best een struggle kan ik je vertellen. De kerstboom neerzetten nog voor de Sint het land had verlaten was op zijn zachtst gezegd nogal not done. Bovendien raken die tere kinderzieltjes nogal overprikkeld als al die december festiviteiten door elkaar lopen. Snap ik wel. Dus hield ik me braaf in.

Tot gisteren dus, want op subtiele wijze heb ik de afgelopen jaren zoonlief mijn kerstbomen ‘afwijking’ meegegeven en dus stonden we samen te stuiteren van geluk toen de lichtjes in de boom aangingen.

It’s the most wonderful time of the year!

Nu al je kerstboom optuigen maakt je een gelukkiger mens

Nu al je kerstboom optuigen maakt je een gelukkiger mens!

En die lichtjes zijn nu juist de clou van dit hele verhaal. Psychologen zijn het er massaal over eens: nu al je kerstboom optuigen maakt je een gelukkiger mens. Want let’s face it: hoeveel ik houd van de herfst, zodra de dagen korter, donkerder, natter en kouder worden ga ik toch ook op zoek naar wat extra warmte en gezelligheid. Los van lekkere ontbijtjes met havermout, heel veel bakjes thee en lekker cocoonen met het gezin geeft die kerstversiering je dus ook een flinke geluksboost.

Feel good hormoon door kerstverlichting

De verklaring hiervoor is simpel. “Het versieren van de kerstboom zorgt voor een neurologische verandering in je hersenen, waarvan je gelukkig wordt”, aldus psychologe Deborah Serani. Dit zou dan weer te maken hebben met het feit dat alles wat je uit je dagelijkse routine haalt, je zintuigen prikkelt. Is dit een leuke verandering? Dan kan zelfs sowieso simpels als het ophangen van feestverlichting een flinke dopamine boost veroorzaken. En laat dopamine nu net bekend staan als gelukshormoon. Kom maar door met die kerstlampjes! Want ongetwijfeld is er ook samenhang met kleurentherapie, wat je dan weer meer energie en een beter humeur bezorgt.

Merry Christmas!

Ik ben zo benieuwd! Wie van jullie is ook team #earlyChristmas? 

Liefs Mirjam


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This