Dit leerde ik van mijn online inspirator

Meet my online inspirator Maria

Mirjam Blanken

26 juli 2017


Meet my online inspirator Maria

Inkoppertje natuurlijk, maar als het om brainstormen en wilde plannen wat betreft Eat.Pure.Love ging, was mijn partner in crime de afgelopen jaren manlief. Maar nu ik inmiddels in de categorie ‘girlboss’ val en de inhoud van Eat.Pure.Love verder reikt dan cijfertjes en SEO én ik mijn vaste baan heb opgezegd merk ik dat ik steeds vaker behoefte heb aan wat vrouwelijke input en output. Want collega’s waar ik ’s ochtends bij de koffie even mee kan sparren, die heb ik niet meer. Bovendien merk ik dat mijn blog niet alleen mijn werk is, maar ook mijn passie, mijn creatieve uitlaatklep en mijn hobby. Ik sta er zogezegd mee op en ga ermee naar bed.

En mijn enthousiasme is dus meteen mijn blinde vlek en mijn valkuil. Want dat ook leuke dingen teveel energie kunnen kosten, daar ben ik inmiddels wel achter. Dat eigen baas zijn valt dus zogezegd niet altijd mee. Moet ik er wel eerlijk bij vermelden dat ik nogal eigenwijs ben en dacht heel goed bezig te zijn. Iedere dag een artikel online, telefoon van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat binnen handbereik (want: social media) en 7 dagen per week bezig met mijn blog, inclusief alles wat hierbij komt kijken. Dat dit toch echt in de categorie ‘minder handig’ viel bleek wel toen ik in contact kwam met Maria, die inmiddels mijn online inspirator is!

Meet my online inspirator Maria

Stof tot nadenken: bye, bye oogkleppen…

Maria reageerde op de oproep voor gastbloggers. Inmiddels schrijft zij al ruim anderhalf jaar iedere maand inspirerende artikelen die allemaal wel iets te maken hebben met luisteren naar je intuïtie. Haar blogs drukken mij met de neus op de feiten, geven mij stof tot nadenken en verrassen mij keer op keer. Het is iedere maand weer een feestje om een mailtje van haar in mijn inbox te zien verschijnen. Liep ik vorige maand nog als een oude geit te blaten hoe druk ik het wel niet had met alle deadlines, inmiddels weet ik wel beter. Want na het lezen van haar laatste bijdrage kwam ik toch tot de conclusie dat ik dit toch ook een beetje mezelf aan deed. Langzaam landde ik weer met 2 voeten op de grond en merkte ik dat mijn plezier voor schrijven weer terugkwam. De voornaamste lessen die zij mij het afgelopen jaar geleerd heeft?

  • Succesvol zijn is geen graadmeter voor geluk. Tuurlijk, ik prijs mezelf gelukkig dat ik van mijn blog mijn werk heb kunnen maken, maar gaandeweg draaide het toch meer om maar blijven groeien met Eat.Pure.Love. En dit is best een zware last, want een blogje schrijven of een recept ontwikkelen doe je niet even tussen neus en lippen door. Maria drukte mij met de neus op de feiten: doen wat je leuk vindt is een ding, hier gezond en flexibel mee omgaan is een tweede. Ik houd me dus vooral bezig met het tweede, dat begrijp je. Want succesvol zijn kan dus prima op een relaxte en tevreden manier.
  • Stress zit nooit in de hoeveelheid werk die je hebt of de tijdsdruk die je ervaart. Die oude blatende geit is dus verleden tijd. Wanneer ik merk dat ik die geit van stal wil halen weet ik dat mijn to do lijst van afgelopen week iets te lang is geweest. Of bedenk ik simpelweg dat ik mezelf teveel druk opleg. De oplossing? Geef jezelf wat je nodig hebt! Klinkt simpel, maar geloof me, dat is het in het begin niet. Wat voor mij werkt bij stress rondom werk of op persoonlijk vlak is de boel even in de koelkast parkeren en een stuk gaan wandelen. Een stap terug doen, door een paar stappen vooruit te zetten zullen we maar zeggen. Vaak geeft zo’n moment van rust en bezinning mij al de tools om met een frisse blik verder te gaan.
  • Gelukkig zijn is een keuze! Misschien is dit wel een van de grootste eye openers geweest afgelopen jaar. Maria leerde mij dat je goed voelen begint met jezelf richten op hetgeen je graag wilt. Hierdoor ben ik iedere dag 5-10 minuutjes gaan mediteren. Door op deze manier dagelijks een moment voor mezelf in te bouwen ben ik niet alleen veel beter gaan luisteren naar mijn lijf, maar vooral veel beter gaan afstemmen op mijn eigen behoeftes. Al met al begin ik mijn werkdag nu veel flexibeler, rustiger en relaxter.

Down to earth en toch spiritueel, zo kan ik Maria het best omschrijven. En dat deze 2 prima naast elkaar kunnen bestaan, dat bewijst Maria keer op keer. Want let’s face it: met 2 voeten op de grond is ook maar saai als je van vliegen houdt!

Getting inspired online: zo doe je dat!

Natuurlijk is Maria niet mijn enige online inspiratie. Regelmatig kom ik op social media zoals LinkedIn in contact met mensen die mij inspirerend. Maar wist je dat je ook actief kunt zoeken naar een netwerk van mensen die jou verder kunnen helpen? Ik geef je wat tips and tricks!

Weet wat je zoekt
Klinkt logisch toch? Ga dus eerst bij jezelf na wat je precies zoekt in een online mentor. Heb je behoefte aan een luisterend oor of juist iemand die jou nieuwe skills bij kan brengen en tips geeft? Zorg dat je dit eerst op een rijtje hebt, zodat je gerichter kunt zoeken.

#durftevragen
Nu is het alleen nog een kwestie van de juiste persoon vinden. Maar waar begin je? Denk ook eens aan mensen binnen je vriendenkring of familie. Heb je al iemand op het oog? Toon interesse door een compliment te geven, een vraag te stellen of een interessant artikel te delen. Op LinkedIn doe je dit helemaal easy peasy: dit social media kanaal laat namelijk belangrijke gebeurtenissen zien van jouw connecties. Een verjaardag, jubileum, promotie of nieuwe baan: er is dus altijd wel een aanleiding om het gesprek aan te gaan.

Zorg dat jij ook te vinden bent
Inkoppertje natuurlijk, maar wel een belangrijk inkoppertje. Als je zelf online de boel op orde hebt, zullen mensen eerder geneigd zijn om met je te connecten of je verder vooruit te helpen. Voor mij is het mijn werk, maar artikelen die interessant zijn voor mijn zakelijke netwerk deel ik direct via social media.

Haal inspiratie naar je toe
En doordat ik zoveel te vinden ben op social media, volg ik ook voor mij interessante personen. Inspiratie genoeg op het wereld wijde web! En wil je iemand volgen zonder meteen vrienden te worden of te connecten? Op LinkedIn kun je iedereen volgen, dus volg gerust die CEO van dat toffe bedrijf waar je mee wilt samenwerken.

Give back
En wat Maria kan, kunnen jij en ik natuurlijk ook! Deel daarom als een ware online mentor jouw kennis, tips, mooie projecten waar je aan gewerkt hebt en artikelen die je interessant vindt. Bouwen aan een sterk netwerk kan goed van pas komen wanneer jij advies nodig hebt. Begin je pas met geven op het moment dat je mensen uit je netwerk nodig hebt, dan vis je achter het net.

Sharing is caring!

In september is het eindelijk zover! Er staat namelijk een heuse real life date met mijn online inspirator Maria gepland. Ik heb er zoveel zin in om haar te zien en te spreken. Wie is jouw (online) mentor of inspirator? Of heb jij een netwerk van girlbosses? Let me know! Ik ben benieuwd naar jullie verhalen.

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock
Dit artikel is geschreven in samenwerking met LinkedIn. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This