Van mobiel naar mobiel: rechtstreeks doneren aan een Keniaans gezinshoofd

doneren aan een Keniaans gezinshoofd

Mirjam Blanken

23 november 2017


Van mobiel naar mobiel: rechtstreeks doneren aan een Keniaans gezinshoofd

Doneren is en blijft een ‘dingetje’. Na een korte rondvraag blijkt dat de meeste mensen in mijn omgeving wel willen doneren, maar het vertrouwen in goede doelen een beetje kwijt zijn. Zo wil het meerendeel graag weten waar hun geld uiteindelijk voor terecht komt. Kortom, we geven graag, maar willen wel graag wat meer duidelijkheid. Stichting HealthConnect snapt dit en maakt een nieuwe manier van geven en vooral een persoonlijke manier van doneren mogelijk. Zonder barrières, direct van mobiel naar mobiel. Op deze manier bereikt HealthConnect gezinnen in Afrika die voorheen onbereikbaar waren. Te beginnen in Kenia. Transparanter kan doneren niet worden!

Lang leve de mobiele technologie!

Want in Kenia heeft zo goed als iedereen een (oude) mobiele telefoon. Zelfs de allerarmsten. Door technologische ontwikkelingen kunnen Kenianen betalen en sparen met hun mobiele telefoon. Ook met hun oude mobieltje! Dit systeem heet M-PESA en is een groot succes in Kenia. Mensen kunnen, zónder tussenkomst van een bank, geld aan elkaar overmaken. En op basis hiervan heeft PharmAccess M-TIBA ontwikkeld, een innovatief mobiel platform.

Zorgportemonnee

Deze zogeheten mobiele zorgportemonnee kan uitsluitend worden gebruikt bij een van de 400 aangesloten klinieken en ziekenhuizen. Door deze ontwikkelingen in Kenia, heeft HealthConnect in Nederland een platform kunnen ontwikkelen waarbij de donateur rechtstreeks de zorgportemonnee van iemand in Kenia kan activeren. Op deze manier hebben arme gezinnen toch toegang tot goede gezondheidszorg.

Zelfs met het allersimpelste mobieltje kan de dokter of het ziekenhuis betaald worden.

doneren aan een Keniaans gezinshoofd

Nice to know!

  • De organisatie achter HealthConnect is PharmaAcces Foundation, al bijna 20 jaar een pionier op het gebied van het verbeteren van toegang tot gezondheidszorg in Afrika.
  • Voor deze actie gaat 100% van jouw bijdrage direct naar de toegang tot basisgezondheidszorg van het gezin. Stichting HealthConnect en PharmAccess hebben grote en bekende donoren bereid gevonden om de bijkomende kosten voor de actie en het programma te dekken. Daardoor komt jouw bijdrage volledig ten goede aan de gezondheidszorg van een gezin in de sloppenwijken van Nairobi.
  • Dit is leuk! Je kunt namelijk door middel van je verjaardag gekoppeld worden aan een gezinshoofd met dezelfde geboortedatum. Een random match is ook een optie.
  • Het geld in de zorgportemonnee kan alleen gebruikt worden voor medische zorg.

De technologie is er: we kunnen je nu 1-op-1 koppelen aan één van de allerarmste gezinnen in Afrika. Vind jouw match, en geef voor 5 euro per maand een heel gezin een jaar goede zorg.

You’re one touch away from changing a person’s life!

Count me in! Mijn match werd Joseph, vader van 3 kinderen, getrouwd, herbalist en net als ik jarig op 3 januari. Doe jij ook mee?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HealthConnect. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This