Interview: Rens Kroes ruilt Nederland in voor The Big Apple!

Interview: Rens Kroes ruilt Nederland in voor The Big Apple!

Mirjam Blanken

22 juni 2017


The Party Edition: Rens Kroes did it again!

En wat een feestje was de lancering van The Party Edition! In de Garden Room van het fancy Pulitzer Hotel aan de Prinsengracht in Amsterdam werd het boek feestelijk onthuld. In dit nieuwe boek deelt Rens Kroes haar favoriete party-recepten die iedereen easy peasy klaar kan maken. De recepten zijn helemaal à la Rens Kroes, maar zijn vooral een stuk feestelijker. Rens laat zien hoe je heerlijke taarten bakt, hartige hapjes maakt, bbq’s en dinertjes met vrienden organiseert en de lekkerste healthy drinks klaar kan maken.

De review van The Party Edition + winactie vind je hier!

Let’s talk!

Ik mocht Rens nog even bellen om haar nog wat vragen te stellen, want daar was in het feestgedruis helemaal geen tijd voor. And boy, wat een drukke tante is deze vrouw. Ik vroeg haar naar haar liefde voor New York, haar vriend Sid en naar haar toekomstplannen. Spoiler alert: in september ruilt Rens Kroes Nederland in voor The Big Apple!

Voor mij is met dit boek de basis compleet; 1. Powerfood, wat een introductie van mijn visie op eten is, 2. Van Friesland naar New York, de twee plekken waar ik het meest van mijn inspiratie opdoe, 3. On the go, gezond en lekker voor onderweg en 4. The Party Edition, hoe je ook op een bewuste manier een echt feestje kunt vieren!’ Ik heb zin om hierna ook eens wat vaker een uitstapje buiten de keuken te doen.

Hi lieve Rens! You dit it again! Gefeliciteerd met alweer je 4e boek. Stiekem is deze mijn favoriet hoor, want wie houdt er nu niet van een feestje vieren met lekker eten zonder je schuldig te voelen? Maar waarom dit boek met ‘verantwoorde’ feest recepten? Een taart van de Hema is toch ook lekker?

Haha, ik snap dat je dit vraagt. Ik vind sowieso als je een feestje viert dat je je helemaal niet schuldig hoeft te voelen. Maakt niet uit als je een tompouce eet of een iets gezondere snack. Maar ik kreeg veel vraag op sociale media of in mijn mail of ik mensen meer kon inspireren op het gebied van party powerfood. Ik houd namelijk ook rekening mee met als iemand vegan is. Of geen gluten mag eten noem maar op. Dus dit boek is voor iedereen!

Nu volg ik je al een tijdje op Instagram en vriendlief Sid komt eigenlijk nooit voorbij. Maar volgens mij heb ik hem gespot in The Party Edition of niet? En we weten allemaal dat liefde door de maag gaat, dus: welk recept uit je boek is zijn favoriet?

Ja dat klopt! Ik wilde een leuke shoot met mijn vrienden en daar hoort hij natuurlijk bij! His favorite? Zijn eigen dish denk ik, haha. Sid’s ceviche. En misschien Banana Braisee, dat eten we namelijk heel vaak!

I love the recipes! In dit boek deel je maar liefst 80 stuks. Waar haal je toch al die inspiratie vandaan? Het recept voor de Party Pineapple bracht mij weer terug naar Chiang Mai in Thailand. Haal je veel inspiratie uit reizen?

Ah dank je wel. Fijn om te horen! Ik haal mijn inspiratie uit social media, mijn volgers en lezeressen (vaak speel ik in op hun vragen) reizen en natuurlijk New York. Ik ga er vanaf september wonen omdat mijn tweede boek uit daaruit komt en omdat ik er zoveel inspiratie krijg. Die stad is zo bruizend en geeft mij daardoor zoveel energie. Bijna iedereen die daar woont heeft maar 1 doel: carriere maken. En daar kan ik mij in vinden! Want naast het feit dat ik iets doe wat ik heel leuk vindt wil ik ook graag doorgaan. En dat kan ik daar het beste op dit moment! 

New York! Wat is je top 3 met favo hotspots in The Big Apple?

1. Siggy’s Good Food

Ik was helemaal verbaasd toen ik hier mijn eerste ‘veggie sandwich’ bestelde. Het was zo onwijs lekker en de service was zó goed, dat ik de volgende dag nog een keer ben geweest. Haha! En die keer nam ik de glutenvrije wild salmon burger. En oh, de lasagne en salade die mijn vrienden hadden besteld zagen er ook zo yummy uit! Zelfs de groene sapjes waren van top kwaliteit. Echt een aanrader voor iedereen die lekker, gezond en in een fijne omgeving wil eten.

Adres: 76 Henry Street, Brooklyn & 292 Elizabeth Street, Manhattan

2. The Alchemists Kitchen

Hier haal ik altijd mijn kruiden, wierook, gedroogde salie, boeken & vegan eten 😉

Adres: 21 E1st Street, NYC

3. Juice press

Voor de beste groene sapjes en lekkerste koude havermout met cashews & dadels. Ik ga hier naartoe als ik in de ochtend On the Go ben en haast heb.

Je boek ziet er wederom heel mooi uit. Nu weet ik dat je een heel fijn team om je heen hebt, met onder andere Anne Timmer, Bülent en Renske. In hoeverre bepaal jij mee hoe het boek eruit komt te zien? Want volgens mij doe je voor de website www.renkroes.nl de foodfotografie en styling zelf toch?

Ik heb alles in eigen handen. Van te voren maakt mijn Art Director iets en dan bespreken we het. Ik maak op Pinterest een bord aan en deel ik ze qua waar ik naar opzoek ben qua look & feel. Ja, voor renskroes.com doe ik inderdaad ook alles zelf!

Hoe ziet jouw ideale dag eruit samen met je vrienden?

Picknicken als het mooi weer is met uitgebreid eten of BBQ’en bij mij op kantoor in de tuin, daarna na een spa, uitgebreid eten aan een grote tafel bij iemand thuis en daarna lekker dansen!

Work hard, play harder. Maar let’s face it: een nieuw boek, je eerste vlogs, recepten maken voor je website… Je bent volgens mij lekker druk. Hoe zorg je ervoor dat je niet ’s nachts nog recepten aan het ontwikkelen bent?

Ja, ik heb het erg druk en ik krijg het steeds drukker. Gelukkig doe ik het niet meer alleen en ik heb ik mensen in dienst dus nu kan ik mij beter focussen op de doelen die ik wil bereiken. Zoals meer recepten, een betere website, vlogs en andere videos, Amerika en uiteindelijk zodra ik echt ga settelen Powerfood restaurantjes openen. Hoe leuk is dat!

Cheers to living the good life Rens. Keep up the good work!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Party photography credits: Veralyn & Coco Plooijer
Food Photography credits: Cameron Studio, Lieke Heij & Pim Janswaard
Portrait photography credits: Anne Timmer

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This