Review: Deliciously Ella

deliciously-ella-cover-reviw

Mirjam Blanken

19 oktober 2015


Review: Deliciously Ella

Ella Woodward was tot  vier jaar geleden een suikermonster, lustte geen groenten en fruit en leefde op ‘supermarkteten’ dat verre van vers en onbewerkt was. Toen ze geconfronteerd werd met de zeldzame ziekte POTS kreeg ze een lading aan medicijnen en steroïden voorgeschreven. Echt beter werd ze hier niet van… 

Een trip naar Marrakech werd haar wake-up call. Zo ziek dat ze in een rolstoel naar huis moest worden gebracht drong het tot haar door dat zij de controle over haar gezondheid en haar lichaam weer terug moest pakken. Bovendien was ze een leven met veel soorten medicijnen (die ook niet goed werkten) zat en besloot haar voedingspatroon drastisch aan te passen: geen suiker, vlees of gluten meer, maar alles plantaardig en onbewerkt.

Awesome Ingredients, Incredible Food That You and Your Body Will Love!

Koken voor dummies

En vanaf dat moment moest zij opeens ‘echt’ gaan koken. Ella is het perfecte voorbeeld voor mensen die zeggen dat ze niet kunnen koken. Voorheen was zij ook zo en kijk eens waar ze nu staat. Afgelopen week vond namelijk de kookboeklancering van haar boek “ Deliciously Ella” plaats op een zeer gepaste locatie bij Lavinia in Amsterdam.

deliciously-ella-cover

Voorproeven!

Tijdens dit event kregen wij  verschillende hapjes te proeven die uit het kookboek van Ella kwamen. Het viel mij op dat de producten erg in hun waarde werden gelaten waardoor de smaken heel puur en natuurlijk bleven, maar in combinatie met elkaar toch voor een zeer smaakvol geheel zorgde.

Het kookboek

Nu zijn jullie natuurlijk erg benieuwd naar het kookboek van Ella. Het is een kookboek boordevol inspiratie. Zeker voor mensen die net zoals Ella hun leven willen omgooien en gezonder willen gaan leven.

Dit boek motiveert en inspireert en legt bovendien de drempel een stukje lager. Veel kookboeken die gericht zijn op ‘gezonde’ voeding werken met te veel ingrediënten, maar Ella niet.  Daarnaast worden verscheidene basis ingrediënten, die iedereen in huis zou moeten hebben, onder de loep genomen met een uitleg en een recept erbij.

In dit kookboek wordt er geen standaard verdeling gemaakt in voor-, hoofd-, nagerecht. Nee, in  elk hoofdstuk staat er een ingrediënt centraal zoals  granen, noten of zaden. Hierbij worden verschillende producten genoemd en toegelicht waarvoor deze goed zijn en hoe men ze kan gebruiken. Het is een fijn boek met veel uitleg van ingrediënten.

recept-deliciously-ella

Je wordt met dit boek niet het diepe ingegooid, maar bij de hand genomen om een gezonde leefstijl te creëren.

Puur en simpel

Het is een heel fijn boek voor mensen die houden van erg pure en simpele gerechten waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan. Naast de recepten wordt men ook meer bijgebracht over voeding. Aan het einde van het boek staan zelfs vragen die Ella heeft beantwoord over hoe zij het bijvoorbeeld doet als ze uit eten gaat.

Ella benoemt  zelf al in haar boek dat zij vaak als voorbeeld wordt gezien door andere ‘vrouwen’ en dat velen van hen zich beter zijn gaan voelen door haar recepten. Dit boek ademt Ella en voelt als een goede motivatie. Ik raad het boek dan ook zeker aan voor mensen die nog wat moeite hebben in het vinden van de juiste weg naar een gezonde leefstijl.

IMG_0579 bewerkt

Een van mijn favorieten. Thaise kokoscurry!

 

Eigen café

Er zijn de laatste tijd veel nieuwe kookboeken uitgebracht, maar Ella gaat nog een stapje verder. Zij wil niet alleen mensen inspireren door middel van haar blog en haar kookboek. Zij wil juist dat mensen haar eten kunnen ervaren op het moment zelf. Daarom wil ze haar eigen café gaan openen waar men haar eten op het moment zelf kan proeven en ervaren. Ik denk dat het een primeur is onder de bloggers en wie weet volgen er meer van zulke inspirerende plekken!

Win een exemplaar! (winactie gesloten)

Wil jij een exemplaar van Deliciously Ella winnen? Dit moet je hiervoor doen.

 1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Spread the word! Share this post with your friends. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maak ik  maandag 26 oktober bekend. Succes! Aimée is de winnares van dit inspirerende boek en heeft inmiddels bericht ontvangen.

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? 


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

38 Reacties

 1. SUUS

  Wat een super leuke actie weer van jullie met volgens mij een mega leuke en bruikbare kook’bijbel’ van Ella Woordward. Zij heeft mij enorm geïnspireerd met haar omzwaai in haar leefwijze!! Een aantal jaren terug aten wij ook alles wat we lekker vonden, maar toen de kinderen (nu 4) kwamen wilde we dit veranderen… Dat lukt echt niet zomaar heb ik gemerkt, zeker niet een aantal jaren terug… Onze jongste dochter kan heel moeilijk poepen.. maar nu ik dankzij de recepten van Ella via haar site en blog heel puur voor haar kook en bak (vooral zonder suikers en gluten) gaat het geleidelijk aan steeds beter. En via de makkelijk te volgen recepten en uitleg via Ella haar filmpjes hebben we echt plezier in koken en bakken. Had al even in de engelse versie gespiekt,.. en deze nederlandse versie hoog op ons kook-boek-dat-we-erg-graag-willen-hebben-lijstje gezet… We zouden het mega leuk vinden als we dit super boek van Ella via jullie site mogen winnen! Liefs

  Antwoord
 2. Vivianne

  Dit boek klinkt als precies wat ik nodig heb 🙂
  Dat je zegt: “Je wordt met dit boek niet het diepe ingegooid, maar bij de hand genomen om een gezonde leefstijl te creëren.” Spreekt me erg aan. Ook de indeling met steeds een ingrediënt in de centrale rol, compleet met uitleg en waar het goed voor is lijkt me erg leuk.
  Ik denk dat dit boek een aantrekkelijke, leuke, lekkere en interessante ondersteuning is voor mijn steeds meer richting gezond veranderende eet &leefstijl <3

  Antwoord
  • Vivianne

   gedeeld via facebook als vivianne vissers 🙂

   Antwoord
 3. Aimée

  Ik heb dit boek laatst in de winkel zien liggen, maar heb er toen niet ingegekeken. Na dit artikel heb ik daar eigenlijk best spijt van haha..
  Maar met een beetje geluk kan ik straks úren in mijn eigen exemplaar bladeren (zeker als de recepten die er in staan inderdaad minder tijdrovend zijn dan die van veel andere healthy gerechten)!

  P.s. en gerechten met ingrediënten die waarschijnlijk al in mijn keukenkastjes staan? Dat scheelt dan ook nog boodschappentijd!

  Antwoord
 4. Karin van de Merwe

  Dat klinkt als een fijn en bruikbaar boek. Ik zou het graag in mijn keuken hebben. ?

  Antwoord
 5. Lisa

  ja nu weet ik het! Dat kookboek wordt mijn kookbijbel!!

  Antwoord
 6. priscilla brai

  zoals met vele andere dingen in het leven… less is more!
  als het gezond is heeft het niet veel poespas nodig.

  Antwoord
 7. Sanne Hendriks

  Ik herken heel erg wat ze zegt over het niet kunnen koken. Dat is mij ook nooit geleerd en daardoor had ik er ook geen interesse in. Sinds ik chronisch ziek ben en niet altijd zware medicijnen wil gebruiken ben ik me ook gaan verdiepen in voeding en het helpt. Maar recepten bedenken is nog steeds moeilijk. Daarom zal dit kookboek mij hierbij kunnen helpen!!!

  Antwoord
 8. marushka

  Eten, ik hou er zo van. Wat is het moeilijk om het goed te doen. Juist te bereiden en om te weten wat goed voor je lichaam is. Alle hulp in alle formen en maten in koken en bakken zijn welkom. Eten moet genieten zijn

  Antwoord
 9. Danique

  Zo kan mijn vriendje leroy eindelijk gezond leren koken. Dan kan ik na een dagje hard werk meteen aanschuiven en genieten van een gezond en heerlijk gerecht!

  Antwoord
 10. Nienke Catharina

  Vanavond zat ik op de bank een beetje te balen.. Ik ben ruim 7 jaar geleden begonnen om suikervrij te eten, ivm veel last van darmen en ‘opgezwollen’ gevoel na het eten van brood, pasta, etc. (Candida-dieet) En het werkte! Ik had minder last van buikpijn, uitslag en het ‘lijk-wel-zwanger-want-je-buik-puilt-uit-gevoel’
  Inmiddels trotse moeder van een eigenwijze kleuter en lieve man, merk ik de laatste maanden dat ik weinig inspiratie en motivatie heb om mij aan de eetwijze vast te houden. Met gevolgen van dien: aangekomen, weer uitslag etc. dat wil ik niet meer. En nu lees is jou bericht! ? toeval bestaat niet, roep ik altijd.. Wat lijkt mij dit een heerlijk boek! Aan de hand genomen worden ~ is precies waar ik nu behoefte aan heb!
  Ik ga duimen. ?

  Hartelijke groet ❤️
  Nienke

  Antwoord
 11. Ester

  Dit boek komt echt als geroepen! Voornemens genoeg om mijn leven om te gooien en over te stappen naar echt, eerlijk en onbewerkt eten… Maar ja, die eerste stap zetten en volhouden. Pffff! Ik laat me heel graag motiveren en inspireren door Ella’s no-nonsense recepten om met supergezonde ingredienten ongelofelijk lekker eten op tafel te zetten zonder uren in de keuken te hoeven staan… En als kers op de taart gezond en vol energie door het leven te gaan!

  Antwoord
 12. Mirjam

  Grappig! Zag haar boek vandaag in kiosk van Erasmus MC te Rotterdam. Helaas moest ik daar vandaag zijn.
  Zou het graag willen winnen om er ook mijn gezondheid naar een hoger niveau te brengen

  Antwoord
 13. Anita H.

  Zo erg als als bij Ella, was het met mij niet gesteld. Groenten heb ik altijd wel gegeten. Maar wel veel bewerkte producten en suiker. Dat voedingspatroon heb ik jaren geleden al overboord gegooid (bittere noodzaak; flinke gezondheidsproblemen), maar hier en daar mag er nog wel wat verbeterd worden. Ik ben reuze benieuwd naar dit boek.

  Antwoord
 14. Fany

  Oh wat wil ik dit boek graag:’geweldige meid’positive vibes en lekker eten ….
  Net zoals Eat Pure Love want sinds ik jullie ben gaan volgen leef ik gezonder maar ben ik vooral happy om altijd leuke healthy dingen te ontdekken….
  Ik lees de blog en er verschijnt een glimlach op mijn gezicht en met zulke acties grijns ikvolop?

  Antwoord
 15. Ruby Lodder

  Ik ben geen keukenprinses en maak gerechten klaar uit pakjes en zakjes die in de supermarkt te koop zijn. Door dit boek te winnen kan ik leren om gerechten klaar te maken die puur natuur zijn en zonder e-nummers.

  Antwoord
 16. Peyta

  Wat een interessant boek lijkt me. En wat heb je een leuke recensie geschreven. Ik ben superbenieuwd naar de inhoud van het boek en om ermee aan de slag te gaan. Dus… ik doe mee!

  Antwoord
 17. Meike

  Ik volg Ella Woodward al een tijdje via haar website en youtube-filmpjes. Ze inspireert me ontzettend om in de keuken te gaan staan en een gezonde maaltijd te koken. Haar enthousiasme werkt erg aanstekelijk. Ik sta ook helemaal achter haar manier van koken: puur, gezond, maar met smaak! Ik ben dan ook erg benieuwd naar haar kookboek….als het net zo veel leuke recepten bevat als haar blog dan zeg ik: laat maar komen 🙂

  Antwoord
 18. Conny

  Makkelijke gerechten daar ga ik het liefst voor en dan nog pure en verse ingrediënten. Ik wil hiermee aan de slag……..

  Antwoord
 19. Desirée Brinkhorst

  Jaaaaaa, ik word heel graag bij de hand genomen door Ella om heelrijk te koken in mijn eigen keuken en mijn gezonde leefstijl te vormen 🙂

  Antwoord
 20. Heleen

  Wat toevallig dat ik je review hier tegenkom, ik kom af en toe eens piepen, maar vandaag heb ik toch wel even wat meer tijd genomen om alles goed te lezen. Ik volgde Deliciously Ella op Instagram, maar maakte nog nooit iets klaar met haar recepten, SCHANDE… Reden? Alles ziet er zo perfect uit en ik dacht dat ik uuuuren in de keuken zou staan. Blijk jij me nu te vertellen dat dat niet zo is? Ik ruim alvast mijn boekenkast op om een plaatsje te maken voor dit heerlijke boek!

  Antwoord
 21. Hannah

  Toevallig kijk ik al jaren op de site van Ella, en maak alles altijd van haar fimpljes, maar ik heb haar boek jammer genoeg nog nooit gekocht :(! Maaar dit is mijn kans om haar boek te bemachtigen. Lijkt me super!

  Groetjes, Hannah

  Antwoord
 22. Jolien

  Leuk!! volg haar blog en instagram al geruime tijd dus ben erg nieuwsgierig naar het boek

  Antwoord
 23. Leonie

  Jaaaaaaaa! Dit was mijn eerste reactie bij het zien van deze winactie. Ik ben zelf al een tijdje bezig met gezonde voeding en wil waarschijnlijk gaan overstappen naar een plantaardig dieet, alleen wil ik dit stap voor stap doen en eerst genoeg kennis opdoen. Ik hoop dat het effect zal hebben op mijn huid (acne), maar vooral wil ik gezond voor mijn lichaam zorgen en niet meer toegeven aan al mijn cravings 😉

  Antwoord
 24. G. Magdelyns

  Easypeasy lijkt me koken met dit boek!
  Daar was ik nu nog net naar op zoek.
  Helaas zit winnen voor mij er niet vaak bij,
  waarschijnlijk maak ik mij dus voor niks weer blij.
  Mooie recensie, het boek is zeker een aanschaf waardig,
  maar als ik zou winnen is dat dubbel zo aardig!
  Een aanvulling op onze poging om gezond te eten.
  Kom maar op! Laat het ons heel snel weten!!

  Antwoord
 25. Laure

  Ik volg Ella al een tijdje op Instagram en haar foto’s doen me echt altijd watertanden! Ik wil dus heel erg een paar van haar recepten zelf uitproberen. Ik vind het ook wel leuk pure en simpele gerechten zijn waarvoor je geen uren in de keuken moet staan. Gezond en lekker eten dat snel klaar is, een echte win-win situatie!

  Antwoord
 26. Inge

  Met dit gezonde kookboek
  hoef ik niet meer naar lekkere en verantwoorde veganistische gerechten op zoek.
  Dan weet ik zeker dat ik de heerlijkste maaltijden op tafel zet
  en beleven mijn gasten veel eetpret.

  Antwoord
 27. Anneke

  Zoekend in een nieuw,gezonde en makkelijke voeding ondanks mijn vele wisseldiensten en dit mooie boek zal mij zeker verder helpen.

  Antwoord
 28. Giulia Califano

  Inmiddels lees ik echt overal zulke fantastische reviews over dit boek; ik ben echt rázend benieuwd naar alle heerlijke recepten, alleen Ella’s foto’s zien er altijd al zo lekker uit dat je gezonde speekselklieren al aan het werk gaan 😉

  Antwoord
 29. Anne

  Wat een gave actie! Ik volg eatpurelove en ‘deliciously ella’ op Instagram en ik vind jullie beide zo inspirerend. Sinds een aantal maanden ben ik ook veel bewuster gaan eten. Ik ontdekte, mede dankzij Ella en jouw blog, dat gezond eten helemaal niet minder lekker hoeft te zijn. Ik heb al weken geen suiker of boter meer in huis en schotel iedereen nog steeds de lekkerste gerechten voor! Ik hoop met mijn instagram account en website ook mensen te inspireren goed voor zichzelf te zorgen. Want het is echt niet zo moeilijk als sommige mensen denken.
  Het kookboek van Ella lijkt me een geweldige nieuwe inspiratiebron!
  Groeten,
  Anne (@anne_travel_foodie)

  Antwoord
 30. Lotte

  Hoi,

  Deliciously en makkelijk. Als student klinken die twee woorden als muziek in mijn oren. Ik ben afgelopen jaar heel erg geïnspireerd geraakt door een gezonde levensstijl, maar qua studentenbudget is het vaak helaas onmogelijk om een mooi kookboek aan te schaffen. Deze zou prachtig staan in mijn 1-plank boekenkast. Feest.

  Antwoord
 31. Petra

  Ik ben heel benieuwd naar dit boek. Je schrijft er heel enthousiast over. Dat maakt me heeeeeeel nieuwsgierig!

  Antwoord
 32. Annemarie

  Ik ben super benieuwd naar de inhoud van dit boek. Leuk om weer nieuwe gezonde inspiratie op te doen!

  Antwoord
 33. marijksels

  Leuk, leuk, lekker! Ik volg Ella’s blog al tijdje met veel enthousiasme. Het zou geweldig zijn met haar boek aan mijn zij, de keuken in te duiken!

  Antwoord
 34. Eline

  Jaaa! Als beginneling in het gezonde koken wereldje zou ik graag met hulp van Ella een meer gevorderde kok willen worden. Met een instagram account vol healthy foodies kom ik al een eind, maar vindt de gerechten soms nog wel ingewikkelde en vooral langer duren, met een drukke baan wil ik eigenlijk graag wat makkelijkere recepten voor doordeweeks. Heb de Chia jam van Ella al een keer gemaakt, was super goed te doen, dus wil heel graag met de andere recepten in haar boek aan de slag gaan :).

  Antwoord
 35. Isa

  Top! De Nederlandse versie. Heb van mijn bonusdochter, die ook veel met healthy food bezig is, al een paar recepten gekregen! Vooral Ella’s superfood brood ben ik erg blij mee. Lijkt me super om het boek te hebben, staat bovenaan mijn lijstje…. Maak jij dat lijstje wat korter??

  Antwoord
 36. Dee

  Weet niet of de actie al afgelopen is maar ik wil het boek heel graag winnen. Ik las een artikel over het boek en ben heel enthousiast. Ik ben de laatste tijd futloos, ik heb geen energie. Het boek van Ella kan me volgens mij een goede boost geven!

  Antwoord
 37. Kirsten

  Na een moeilijk jaar van ziekte en eenzaamheid, is bij mij het kookvirus weer de kop op gaan steken 😉 Zo vind ik niets heerlijker dan met een goed kookboek de keuken in te duiken & iets lekkers klaar te maken. Ella’s boek klinkt ontzettend leuk en inspirerend. Ik zou er héél graag mee aan de slag gaan! Ben ik nog net op tijd om kans te maken? Ik hoop het zó!!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This