Review Easy Peasy Family

Review Easy Peasy Family

Mirjam Blanken

12 oktober 2015


Review Easy Peasy Family

Meet Claire en Vera. In Easy Peasy deelden ze vooral recepten voor baby’s en peuters. Omdat je er als jonge moeder echt iets aan hebt is dit kookboek mijn favoriete kraamkado. Gelukkig voor ons barsten de twee van de (kook) inspiratie en ambitie. Hierbij de review van Easy Peasy Family.

Review Easy Peasy Family

Twee jaar na het succes van Easy Peasy, ligt er een nieuw boek in de winkel. Ditmaal met recepten voor de hele familie!

Review Easy Peasy Family

Claire en Vera willen het bewustzijn rondom gezond eten op een easy peasy manier vergroten. Ze kijken naar wat er wel kan. Dus niet vanuit een pff-ik-zou-echt-eens-wat-gezonder-moeten-gaan-koken-voor-mijn-kinderen-mentaliteit, maar vanuit enthousiasme voor gezond eten en lekkere recepten. Hun advies: lees het boek, gebruik het, probeer wat dingen uit en kijk wat bij jou en je gezin past.

Foodrules

Easy Peasy- Family begint met de uitleg over de filosofie. Ze leggen hun denkwijze en ideeen over gezonde voeding uit. Zo delen ze zeven foodrules, tips over opvoeden en besteden ze aandacht aan de verschillende leeftijdsfases. Omdat ik zelf altijd moeite heb met de dag indelen vind ik het erg fijn dat er een ideale dagindeling in staat. Ook moest ik glimlachen bij het stuk over je man brainwashen met superfoods en groentetaart (werkt averechts!). Erg herkenbaar.

Review Easy Peasy Family

Recepten voor het hele gezin

De vormgeving van dit kookboek is prachtig. Mooie sfeerbeelden van familie taferelen en de gerechten zijn heel aantrekkelijk gefotografeerd. Vanwege de handige indeling leest het boek erg prettig.

De recepten variëren van rozijnen-kokosbrood tot vispakketjes, burrito’s en rainbow-pancakes. Echt voor het hele gezin dus. Naast ontbijt, lunch en avondeten staan er ook recepten in voor BBQ, borrel, picknick EN voor de lunchtrommel. Deze laatste categorie komt voor mij precies op het juiste moment. Fitz (mijn zoon) gaat bijna naar school en ik zat al te denken wat ik hem nou het beste mee kon geven.

Review Easy Peasy Family

Wat Easy Peasy- Family echt onderscheidend maakt zijn de ideeën die ze delen omtrent powersnacks, snelle maaltijden en eten voor als je op reis bent. Naast dat ik heel blij van deze inspiratie word, kan ik de tips ook echt goed gebruiken.

Tot slot! Nog even een kleine sneakpeak van de gerechten: pompoen-spinazielasagne, chocofudge, veggie chips, kipburger en homemade granola. Klinkt lekker, toch?

Exemplaar bij jou op het aanrecht?

Wij gaan namelijk een exemplaar van dit gloednieuwe boek verloten. Wat moet je hiervoor doen?

 1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Spread the word! Share this post with your friends. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maak ik maandag 19 oktober bekend. Succes! Mandy is de winnares van Easy Peasy Family. Gefeliciteerd!

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest 


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

54 Reacties

 1. Olien

  Wat een mooie foto’s en de gerechten klinken heerlijk! Mijn zoon is een draak wat eten betreft, hij vraagt bij alles ‘zit hier groente in’. Af en toe weet ik het te verstoppen maar ik zou heel graag wat nieuwe inspiratie op willen doen. Kortom, ik wil heeel graag winnen!

  Antwoord
  • Manon

   Lekker en gezond eten daar houden we van. Door de week een uitdaging om elke keer weer wat lekkers, vers en gezonds op tafel te krijgen. Zeker als je weet dat we allebei zelfstandig ondernemer zijn. Onze 3 kids (10-8-6) allemaal basketballen. En we 5 dagen in de week om 17.00 moeten eten omdat er eentje naar de training moet. Soms denk ik ‘we zijn gek’, maar ik zie hoe leuk ze het vinden. En dat vind ik ook veel waard. Dus lekker easy peasy eten voor onze doordeweekse dagen zou echt een uitkomst zijn! Ben heel benieuwd. Groetjes, Manon

   Antwoord
  • sandra

   Ben altijd op zoek naar gezonde recepten. Ik heb ziekte van crohn namelijk, en probeer zo gezond mogelijk te eten. Maar ook 2 kinderen die anti groente zijn, en een man die al kriebels krijgt als ik alleen al volkoren pasta koop!! Dus dat boek komt bij ons goed terecht!!

   Antwoord
 2. Ester

  Wat een geweldige winactie! Dit kookboek staat echt heel hoog op mijn wishlist! Met twee uitdagende banen en een druk huishouden met twee jonge kinderen is de kookinspiratie soms ver te zoeken. Toch vinden wij het – als echte foodies – heel belangrijk om onze kinderen op smaakreis te nemen, kennis te laten maken met nieuwe smaken en structuren en vooral te leren genieten van heerlijk en gezond eten. Ik laat me dan ook heel graag verrassen en inspireren door dit nieuwe familiekookboek vol recepten, tips en info! Vooral de ideeen over powersnacks, snelle maaltijden en eten voor op reis zijn meer dan welkom… Fingers crossed!

  Antwoord
 3. Karin van de Merwe

  Leuk, ik doe graag mee! ?
  Meer inspiratie in de keuken is altijd welkom.

  Antwoord
 4. marijksels

  Ohw…whoopwhoop…dat wil ik ook in mijn keukentje! Klinkt heerlijk!!!

  Antwoord
 5. marlies

  Winnen? ?? appeltje, eitje…..easy peasy dus ???

  Antwoord
 6. Gerdine

  Wat een super winactie. Ben benieuwd naar de recepten en kijken of ik hiermee mijn kids en mannetje nog meer kan motiveren. ?

  Antwoord
 7. Melanie Zevenbergen

  Ik heb verder geen kinderen, dus écht een sterk argument kan ik niet bedenken. In ieder geval niet sterker dan die hier boven staan. Wat ik me wel kan bedenken is dat ik gek ben van koken en bakken en dat ik het liefst alle healthy kookboeken zou willen hamsteren. Helaas word dat een beetje te prijzig, maar misschien op deze manier wel haalbaar. Leuke actie!

  Antwoord
 8. Cindy van Saarloos

  Ik zou dit boek graag winnen omdat ik 13 kilo ben afgevallen en heel graag mijn huidige gewicht wil behouden. Ik eet inmiddels wel bewust maar zou meer variatie willen in wat ik eet.

  Antwoord
 9. kirstin

  Nu ik echt plat wordt gegooid met info over gezonde voeding, zou dit een top verassing zijn. Op naar de rode draad en bij deze count me in?

  Antwoord
 10. Jasmijn

  Mijn zwangere vriendinnetje heeft al een exemplaar.. Nu ik nog zodat we allebei heerlijk kunnen koken voor het kleine bolle vriendje dat onderweg is! Eindelijk een mogelijkheid om onze Healthy lekkere recepten zelfs baby proof te maken!!

  Antwoord
 11. Naomi

  You got me at Rainbow cakes! ?

  Antwoord
 12. vivianne Vissers

  dankzij websites en fb sites als deze ga ik steeds bewuster en gezonder leven…of dat probeer en denk ik dan 😉
  Ik heb ook best een collectie kookboeken, maar dat zijn wel allemaal ‘gewone’ kookboeken. Geen met speciale aandacht voor gezond eten, en al helemaal niet als zo’n mooi totaal concept.
  Dit boek zou dus een prachtige aanvulling zijn op mijn boekenplank én fijn hulpmiddel in de weg richting gezonder en bewuster eten.
  Gedeeld op fb

  Antwoord
 13. Gila Siero

  yes! Die is natuurlijk meer dan welkom hier in huis. Ik zot met hetzelfde ‘probleem’, Nikkie gaat binnenkort naar school en met de nieuwe dutch bento trend kan ik natuurlijk niet achterblijven. Een beetje inspiratie kan ik daar wel bij gebruiken.

  Antwoord
 14. Daisy

  Mijn man en ik waren al een tijdje bewust bezig en nu met ons dochtertje van inmiddels bijna 11 maanden erbij ook met en voor haar. Easy Peasy heeft me voor een baby erg veel inspiratie gegeven. Het consultatiebureau is zelfs geïnteresseerd als ik vertel over de lekkere recepten etc. en niet het ‘standaard’ aanbevolen riedeltje van hen. 🙂
  Easy Peasy komt zeker van pas hier in huis tussen alle andere healthy kookboeken, want koken is inmiddels een hobby geworden van ons en vooral van mijn man, dus geen brainwash nodig ;-)!
  Leuke winactie, duim duim duim!!!

  Antwoord
 15. cyrielle

  De herfst (lijkt wel bijna winter) is al weer in volle gang. Brrrr! mijn (Ons) energie level is laag dus inspiratie voor lekkere en gezonde recepten is meer dan welkom. Als de vormgeving van het boek net zo leuk is als het eerste boek en de recepten net zo lekker dan ga ik even me-time inplannen, met een kop thee en het easy peasy boek (en een warm kleedje) lang uit op de bank! Kan niet wachten 🙂

  Antwoord
 16. Sarah Roozendaal

  Wat leuk dat er een exemplaar van dit toffe boek weggeven wordt! Nu dat ik mijn deeltijdopleiding van 7 jaar heb afgerond EN vorige week een prachtig broertje van Ruby heb gekregen, is het tijd voor Family time. Het lijkt me heerlijk om bij te komen met hulp van voedzame en lekkere gerechten. Samen koken en samen eten is bij ons thuis echt Family time!

  Antwoord
 17. marjolein alberts

  Leuk leuk leuk! Ik ben groot fan van bluebelle. En ik heb een gezonde-kookboeken-tic. Ik ben dan ook heeeel benieuwd naar dit nieuwe boek :)!

  Antwoord
 18. Sanne Regoort

  Tja over dat brainwashen he…. Daar heb ik nog wel wat te leren ?
  En leuke recepten die ook mijn man (over mijn kinderen begin ik niet eens ?) kunnen inspireren tot lekker veel groente en gezonder eten, die wil ik heel graag winnuh winnuh winnuh!!!

  Antwoord
 19. Janneke

  Dat van je man aan je groentetaart…daar moest ik wel om grinniken.ik heb ‘m al heel lief aangekeken, maar hij vond het volstrekt onnodig om de nieuwe easy peasy te kopen. Balen natuurlijk! Winnen zou dus super tof zijn!!

  Antwoord
 20. Joyce

  Rainbowpancakes, rozijnenkokosbrood, chocofudge?! Krijg ik met dit boek mijn meisje dan toch aan het eten en dan ook nog gezond??? Hope so!!! *duim duim duim*

  Antwoord
 21. Heleen1

  OMB (oh my buddha), deze ‘móet’ ik echt hebben! Easy Peasy I zorgde kort na de eerste druk al voor gezellige, gezonde taferelen in de keuken en een goede groenteneter in de vorm van mijn zoon. In de laatste 2 jaar heb ik zo ontzettend vaak gekookt, inspiratie of zelfs steun(!) gehaald uit EP I, dat ik niet kan wachten op EP II! Want hoe tof het boek ook is, als je bijna alle gerechten al eens hebt uitgeprobeerd, ben je echt wel weer toe aan iets nieuws, dus bring it on!

  Antwoord
 22. diewke

  T eerste kookboek was geweldig om hapjes te maken voor mijn dochtertje, maar ze is nu anderhalf, dus we zijn toe aan het nieuwe kookboek!

  Antwoord
 23. Melissa

  Weer een kookboek voor mijn verlanglijstje! Oh wat ben ik er dol op!

  Antwoord
 24. Ellis

  Ja dit wil ik heel graag winnen!! Niet voor mezelf, maar voor mijn lieve zusje die het enorm lastig vind om met veel groentetjes te koken omdat ze deze zelf niet zo lekker vindt. Nu ze een kleine meid heeft, is het juist belangrijk om veel groentjes te verwerken in gerechtjes. Willen jullie mij helpen mijn zusje in de richting van de groentjes te brengen?

  Lieve groetjes

  Antwoord
 25. Esther de Geus

  Ik ben echt gek op deze site. Altijd zo leuk en inspirerend.
  Dit boek zou heel goed van pas komen, eindelijk weer wat nieuwe ideeën op doen!

  Antwoord
 26. Kate

  Ik vind het enorm inspirerend dat jullie je niet enkel richten op de volwassenen die de keuze hebben gemaakt om gezond te eten, maar de focus nu juist te leggen op de nieuwe generatie. Als deze opgroeien met gezonde voeding, respect voor hun lijf en kennis over de effecten van voeding die nu als zo normaal wordt gezien staat er hopelijk een generatie op die echte veranderingen in de voedselindustrie mogelijk kan maken. Het is nu misschien nog maar een kookboek, maar wie weet eens een echte revolutie. Dank daarvoor.

  Antwoord
 27. Petra

  Wat een leuk boek! Dat zou hier niet misstaan!

  Antwoord
 28. hannie

  Zelfs mijn kinderen zijn nieuwsgierig en willen proeven!

  Antwoord
 29. melina

  Wat een leuk boek weer! Ik doe graag mee!
  Meer inspiratie in de keuken is altijd welkom. 🙂

  Antwoord
 30. Nienke

  Rainbowpancakes….. I need those!!! Want iedereen weet dat unicorns rainbows nodig hebben om te overleven… En wat is er nou beter dan dat ik ze zelf zou kunnen maken? Ik ben al heel enthousiast over gezond eten en leven. Ik volg dus al heel lang het voedingscentrum niet meer, maar wel mensen zoals hier, die eten tot een feest weten et maken en mij helpen mijn zoontje alles te geven wat hij nodig heeft. Van dit soort boeken kun je dus ook nooit genoeg hebben!! Ik zou graag geinspireerd willen worden en dus heeeeeeeel graag willen winnen! Dus yes please!!! I want to be a healthy unicorn 😉

  Antwoord
 31. Zeljka

  Ik zou dit boek heel graag willen voor mijn beste vriendin. Zij was in de eerste instantie helemaal niet bezig met voeding en ik juist wel. Afgelopen jaar is zij daar ontzettend in veranderd en zelfs haar dochtertje ontbijt nu met havermout pannenkoekjes en rijstwafels met avocado. Ik ben zo blij en super trots op haar dus zou ik dat willen laten zien door haar dit boek cadeau te doen.

  Antwoord
 32. Caitlin

  Ik heb wel wat behoefte aan inspiratie! Lekker en easy 😉

  Antwoord
 33. Marloes

  Klinkt goed! Easy peasy; dat is mij op het lijf geschreven. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan en zéker als het dan ook nog steeds gezond, lekker en puur is (want dat is wel een voorwaarde)! 🙂 En die ‘family’, daar wordt aan gewerkt! In de tussentijd zou ik alvast inspiratie kunnen opdoen met dit boek.

  Antwoord
 34. teha

  Ha, ik zit helemaal in de kookboekensfeer: net al de groene meisjes gekocht en vorige week chickslovefood, dus eentje winnen lijkt me ook heel leuk….je kan niet kopen blijven:)

  Antwoord
 35. Sasja Bakker

  Ik kan altijd wel wat inspiratie gebruiken voor in de keuken. Als ik het boek zou winnen, zou helemaal geweldig zijn.

  Antwoord
 36. yolanda brinkkemper

  Wauw dit boek lijkt me echt te gek. Mijn zoon eet het liefst niks meer. Alles is ieuw en getver zonder dat er iets zn mond in gaat. Ik verstop groente in dingen zoals pannenkoekjes of pasta saus maar ben mijn inspiratie kwijt. Ik kook al apart voor mezelf en heb ook nog een dochter die eet gelukkig wel maar echt gezellig is t vaak niet aan tafel. Doe je zo je best en je krijgt meteen het bord terug geschoven ieuw mam Gadver dat is vies. ….. dus…… zou wel raad weten mer dit boek. Groetjes yolanda

  Antwoord
 37. Annemarie

  Dit familie kookboek kunnen we goed gebruiken ter inspiratie in huize familie van Doorn in Geldermalsen. 🙂

  Antwoord
 38. Suzan

  Super gaaf! Dit bork mag niet op mijn boekenplank ontbreken. Ik heb al heel lang mijn buurvrouwen beloofd om eens iets lekkers en gezond te maken en ik zou ze hier graag mee verassen!

  Antwoord
 39. Linda Wesselman

  Wat leuk! Zou heel graag dit boek lezen en inspiratie opdoen om gezond te eten met neefjes en nichtjes op bezoek 🙂

  Antwoord
 40. Lisa

  Wauw!! Dat klinkt als een geweldig boek! Die wil ik!!!! En vooral nu we een zoontje hebben let ik extra op voeding. Dus tips, ideeën en lekker recepten zijn meer dan welkom.

  Antwoord
 41. Els

  Nu de zomer voorbij is zitten we meer binnen en dan koken we vaker gezellig met vrienden en familie, dit mooi kookboek zou een geweldige heerlijke inspiratie zijn en hopelijk mogen we hier binnenkort kennis meemaken.

  Antwoord
 42. Yess

  Dit lijkt me een superleuk en handig boek om ons gezin te helpen gezonder te gaan eten!

  Antwoord
 43. Aimée

  Wauw, dat boek klinkt wel erg aantrekkelijk 🙂
  Hoewel ik zelf nog niet toe ben aan kinderen, denk ik dat dit boek ook dan een waardevolle aanwinst is. Ook ik sleep nog overal mijn broodtrommeltje mee naartoe en ook ik vind het belangrijk dat mijn eten niet alleen voedzaam is, maar vooral ook super lekker!
  Bovendien ben ik nog kinds van geest 😛 (misschien daarom ook wel al de smileys in dit berichtje…).

  Groetjes, Aimée

  Antwoord
 44. Wilma Meulendijks

  Dit boek lijkt me geweldig! Easy peasy doet vermoeden dat er heerlijke makkelijke recepten voor de familie in staan en dar kunnen wij in ons gezin wel gebruiken! Wat variatietips in de avondmaaltijden doordeweeks zijn welkom, aangezien ik dan toch altijd op hetzelfde lijstje ui komt, dus graag win ik dit easy peasy family boek. Zou dat ook zo easy zijn? 😉

  Antwoord
 45. Aniek

  Niet te moeilijke recepten lijkt me en gezond. Ik doe graag mee.

  Antwoord
 46. Mandy

  Meiden wat ziet het er spannend uit het boek en de gerechten die er in voor komen! Als moeder van een 3 jarig jongetje die graag “koekje” zegt als ik vraag wat hij voor avond eten wil, ben ik super benieuwd naar jullie recepten om daar verandering in te brengen!

  Heel veel succes met het nieuwe boek!

  Liefs Mandy

  Antwoord
 47. suus

  Hoop dat ik op de valreep nog mee kan doen met deze geweldig leuke actie..
  Boek 1 is zo geweldig en bruikbaar dat ik mega benieuwd ben naar het tweede boek! Met een eigen zaak en vier kids (11-9-6-4) die naar allerlei clubjes en trainingen moeten is het rondom het avondeten vaak de drukste tijd van de dag… Aangezien deze trotse mamma wel van gezond eten houd is het soms best een tour om snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ben daarom al super blij met de tips en gerechten uit easy peasy… Maar naar die regenboog pancake’s ben ik als mamma natuurlijk zeer benieuwd! liefs!

  Antwoord
 48. suus

  Hoop dat ik op de valreep nog mee kan doen met deze geweldig leuke actie..
  Boek 1 is zo geweldig en bruikbaar dat ik mega benieuwd ben naar het tweede boek! Met een eigen zaak en vier kids (11-9-6-4) die naar allerlei clubjes en trainingen moeten is het rondom het avondeten vaak de drukste tijd van de dag… Aangezien deze trotse mamma wel van gezond eten houd is het soms best een tour om snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ben daarom al super blij met de tips en gerechten uit easy peasy… Maar naar die regenboog pancake’s ben ik als mamma natuurlijk zeer benieuwd! liefs!

  Antwoord
 49. Marisa van Zeijl

  Ben ik nog op tijd met reageren? Dit lijkt me echt een super leuk, leerzaam, handig en gezond boek! De foto`s zien er heel mooi en smakelijk uit. En het idee met recepten voor het hele gezin ja graag. Ik wil winnen…….. Nu sta ik als mama van twee heel verschillende mannetjes ( 1 en 3 ) en zo ook in eetlust en vrouw van een man die ook zn eigen willetje heeft soms drie verschillende ontbijtjes en avond eten klaar te maken. Haha als ik het zo lees lijk ik wel gek maar ik doe het met liefde. Liefde gaat immers door de maag bij mannen haha maar het zou fijn zijn als dat met 1 maaltijd voor allemaal kan hou ik wat meer tijd over om je leuke blog te lezen 🙂 Groetjes Marisa

  Antwoord
 50. Mandy

  Yeeeeeeuuuuuhhhhhhh ???

  Antwoord
 51. Saskia

  Mijn baby van 8 maanden wil op dit moment alleen maar yoghurt!! Daar moet verandering in komen 😉

  Antwoord
 52. Carola

  Leuk leuk! Deze zou ik wel willen winnen 🙂 Easy Peasy een geweldige naam!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. De nieuwste Blog Winacties! [update 16-10-2015] | Prijsvragen Blog - […] 14/10 Win het boek Easy Peasy […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This