Review: Easy Peasy – een gezonde basis voor de allerkleinsten

Mirjam Blanken

25 juni 2014


Review: Easy Peasy

Eindelijk…een kinderkookboek wat aansluit op mijn ideeën over kindervoeding. Nadat ik het boek van voor tot achter en weer terug heb gelezen ben ik helemaal om. Wat een heerlijk boek.

De schrijfsters Vera van Haren en Claire van den Heuvel slaan met dit boek de spijker op zijn kop. Dit was wat nog miste in de categorie bewuste eters: een boek voor de allerkleinsten.

eatpurelove

Kookboek plus

Naast een kookboek boordevol inspiratie zetten Claire en Vera ook een duidelijke visie op eetgedrag en opvoedstijl neer. Zo zijn er bijvoorbeeld de 7 easy peasy food rules.

Dit boek is dan ook een absolute must-have voor ouders die bezig zijn met verantwoord en gezond eten. Easy Peasy geeft houvast en laat daarbij zien dat gezond koken echt geen tijdrovend ‘gedoe’ hoeft te zijn in ons toch al drukke bestaan. Goed en gezond leren eten kost tijd en aandacht, maar het is ook erg leuk.

De 7 food rules

De food rules dienen als uitgangspunt, leidraad en houvast. Deze regels gaan van ‘niet vullen maar voeden’ tot ‘kies voor vers, onbewerkt en suikervrij’.

De dames van Bluebelle Foodworks zijn erg uitgesproken over geraffineerde suikers: Doe maar niet!

Een zoete smaak heeft echter van nature de voorkeur , denk maar aan moedermelk. Ga je die stimuleren door bijvoorbeeld te starten met fruithapjes en zoete gerechten dan ontwikkelt je kindje een minder goede smaak.

Starten met groentehapjes is dus al een prima tip. En laat ik het daar als natuurvoedingsadviseur nou helemaal mee eens zijn. Overigens worden fruithapjes niet verbannen, ze worden alleen verplaatst naar 4 uur 😉 Ook fijn is de heldere uitleg over het verschil in natuurlijke suikers en geraffineerde suikers. Want zeg nou zelf, de term suikervrij is en blijft verwarrend.

eatpurelove

Recepten en ingrediënten

Kinderfavorieten zoals pizza, pannenkoeken en patat zijn vervangen door gezondere keuzes. Verse pizzabodems gemaakt van speltbloem in plaats van een diepvriespizza. Pannenkoeken van boekweitmeel of zelfs van banaan, pasta met verse ingrediënten, friet van zoete aardappel, wortel en snijbiet…Stuk voor stuk gezonde alternatieven. Niet alle ingrediënten zullen de beginnende healthy parents even bekend voorkomen.

Gelukkig hoef je ook niet in een keer het roer om te gooien, zoek een lekker recept op en loop eens langs de natuurvoedingswinkel of biologische supermarkt. Ga op onderzoek uit: food exploring!

Alle leeftijden

Wij vallen met ons gezin niet officieel in de Easy Peasy categorie. Niet zwanger, kids zijn al stuk ouder…zelfs dan vind ik dit boek een aanrader. Heerlijke soepen, fijne spreads, goede ontbijttips en de easy peasy burgers zijn echt voor alle leeftijden. En zeg nou zelf, de happy hummus-korianderdip met wortel … mjammie!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volg jij eatpurelove al op social media?


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

  1. Evangeline Journey

    Dit lijkt me een fijn boek voor ons gezin… zou je het ook al in de bibliotheek kunnen lenen…

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This