Review FitFood Made Easy

Mirjam Blanken

28 maart 2015


Review FitFood Made Easy

In mijn praktijk is de vraag naar makkelijke en gezonde recepten groot. Je voedingspatroon aanpassen vergt naast flink wat doorzettingsvermogen ook creativiteit in de keuken. Hoe fijn is het dan om gezonde en makkelijke recepten binnen handbereik te hebben?

Een rits met populaire kookboeken in de kast zorgt er nog niet voor dat we dagelijks in de keuken gaan staan om een gezonde maaltijd in elkaar te flansen. Die makkelijke magnetronmaaltijd of diepvriespizza blijft lonken na een dag hard werken.

Fuel up your day – Fire up your life.

Ultieme mealprep book

De auteurs Maaike van Rijk en Sjanett de Geus geloven in een fit lichaam, gevoed door pure en lekker voeding. Deze survival badass en kitchen devil hebben met het schrijven van FitFood Made Easy het ultieme mealprep boek geschreven.

Maaike2

Sjanett2

Mealprep?

Een goed begin is het halve werk! Mealprepping, oftewel mealprep is hot and happening onder druk bezette gezonde eters. Op zijn Hollands ook wel ‘vooruit koken’ is de manier om ondanks een volle bak schema toch gezond te eten. “Schat, wat eten we vanavond?” is vanaf nu verleden tijd!

Met FitFood Made Easy kook je op 2 momenten in de week waarbij je in totaal 18 maaltijden bereidt. Zo kook je bijvoorbeeld op zondag voor maandag, dinsdag en woensdag. De hoeveelheden zijn afgestemd op drie porties. Heb je een gezin? Woon je samen? Sport je veel? Pas de hoeveelheden dan eenvoudig aan. Bye bye afhaalpizza, hallo gezonde maaltijd.

FitFood principes

 1. Eet zo ‘schoon’ mogelijk
 2. Eet zo gevarieerd mogelijk
 3. Kies voor goede bronnen van proteïne
 4. Kies voor gezonde vetten
 5. Kies voor ‘veilige’ bronnen van koolhydraten
 6. Eet meer groente
 7. Drink minimaal 3 liter per dag, vooral water en kruidenthee
 8. Vermijd zoveel mogelijk suiker, tarwe, bonen en industriële oliën en vetten
 9. Wees voorzichtig met bekende allergenen
 10. Maak je eten zo smaakvol en lekker mogelijk.

De recepten

In FitFood Made Easy staan 4 weekmenu’s beschreven. De recepten lopen uiteen van Thaise kip met frisse salade tot Hollandse prei stamppot met zoete aardappel. Of wat denk je van kalkoenballetjes met avocado, runderpilaf en banaan-framboos panna cotta?

mealprep-LoveFitFood-kookboek-boodschappenlijst-week-1Winactie (gesloten)

JESUSPAD001Met dit e-book wordt gezond eten een eitje! Bovendien ontvang je nu twee gratis bonus e-bookjes: FitFood Shakes en FitFood ontbijtjes.

Ik mag een van jullie blij maken met een exemplaar en de bonus exemplaren van FitFood Made Easy! Wat moet je hiervoor doen? Laat onderaan deze blog weten waarom jij dit boekje wilt winnen. De winnaar wordt op donderdag 2 april bekend gemaakt.

Kun je niet wachten? Het boekje is voor 25 euro te koop via de webshop van FitFood Made Easy. Na betaling is het e-book meteen te downloaden en kun je dus direct aan de slag.

Simone is de winnares. Veel plezier met mealprepping, Simone!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volg jij Eat.Pure.Love al op social media? 

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

39 Reacties

 1. Joyce Pots

  Dit boek lijkt mij super handig !

  omdat het een ebook is kan ik het op mijn tablet lezen en de recepten tijdens het koken makkelijk terughalen zonder dat de bladzijden vies worden o.i.d.

  gezonde voeding is belangrijk en voor mij de laatste stap om dit jaar helemaal om te gooien en een fitte en gezonde levenstijl toe te passen. Op dit moment ben ik al flink aan het sporten en het kost me weinig moeite om dit gewoon goed vol te houden. Voeding vind ik lastig, hier heb ik geen goede hulpbronnen voor en ik probeer al zo natuurlijk mogelijk te eten dus pakjes en zakjes te vermijden maar zelf bv je nasi kruiden. geen potjes of blikjes maar uit het groenteschap die groenten vandaan te halen etc. volgens mij een goed begin maar wel lastig omdat ik merk dat ik vast loop. Dit zou mij dan natuurlijk verder kunnen helpen en dat vind ik een perecte volgende stap

  Antwoord
 2. À.van Doorn

  Mealpreppen is ideaal als werkende moeder. En nieuwe inspiratie uit dit boek is zeer welkom!!

  Antwoord
 3. Ingrid Eelkje

  Ik ben reuze nieuwsgierig naar dit boek! Het lijkt het laatste zetje te zijn om echt “om” te gaan! Meer dan welkom!

  Antwoord
 4. simone

  Waarom ik graag dit e-book wil winnen. We eten al een tijdje paleo waarbij we merken dat onze autitische zoon beter in zijn vel zit. Wij meer energie hebben. We (mams en zoonlief) sporten 5 dagen in de week. Dat betekent dat erop zaterdag en woensdag sommige gerechten moeten worden voorbereid, zodat we lekker gezond kunnen eten ipv pakjes. Nieuwe en heerlijke recepten zijn altijd welkom. Daarom wil ik hem graag winnen.

  Antwoord
 5. Emmy

  Yess please!

  Antwoord
 6. Nathalie de Rooij

  Ooooh, wat een leuke winactie!
  Waarom? Omdat ik bezig ben met gezonder eten, meer gevarieerd koken, ik ben bezig met afvallen (mijn buik zit me nu in de weg bij yoga) sporten èn ik ben 2 april jarig, dus kan me geen leuker verjaardagcadeautje voorstellen!

  Antwoord
 7. Mandy

  Dit e-book zou zo handig zijn! Van te voren alles klaar maken en dan de rest van de tijd makkelijk, lekker en gezond eten! En dat komt nu met stage, school, werk, hobby’s en sportschool heel goed uit! =)

  Antwoord
 8. Susan

  Meal prepping is mijn grootste obstakel bij het puur en gezond etenswijze. Het boek zou een fantastische aanwinst zijn om deze probleem te takelen.

  Antwoord
 9. marjolijn

  Ik ben dol op gezonde voeding, mijn vriend is er wat minder in geïnteresseerd. Nu we gaan samenwonen wil ik ook voor hem lekker gezond gaan koken en hem enthousiast krijgen over goede gezonde voeding, dus ik kan wel wat inspiratie gebruiken. Maak je er gelijk twee blij mee! :).

  Antwoord
 10. G

  Jaaa, pick me! Ik was goed bezig met gezond eten en afvallen, maar de afgelopen weken is het een beetje misgegaan door omstandigheden. Dit E-book zal een extra motivatie en inspiratie zijn om weer lekker aan de slag te gaan met gezonde voeding!

  Antwoord
 11. vanessa poesen

  Ik zou graag dit geweldige ebook winnen omdat ik reeds begonnen ben met alle was- verzorgings- poetsmiddelen te maken met natuuringredienten. Dit wil ik doortrekken naar onze voeding door zo puur (paleo) mogelijk te eten. Ik zou wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken met jouw fantastisch boek.. Het zou al een hele stap vooruit kunnen zijn. Ik duim 🙂

  Antwoord
 12. Marlies

  Dit boek lijkt mij super handig. Mijn vriend en ik houden van clean eating. Ik vind het erg leuk om erover te lezen en inspiratie op te doen.

  Antwoord
 13. Lisa

  Wat een leuke actie! Ik zou het heel graag willen winnen, omdat ik het echt heel leuk vind om te koken. Ik wil mensen ook vooral inspireren en motiveren om gezonder te gaan eten, dit doe ik doormiddel van mijn instagram account (kitchensweetkitchen). Daarom zou ik er veel uit gaan klaarmaken om andere mensen te motiveren en er van te te laten genieten!

  Antwoord
 14. Petra

  Mealpreppen… mijn zwakke punt. Ik besluit vaak op het laatste moment wat ik wil eten, en ja, dan heb ik weer iets niet in huis, dus dan maar wat anders, enz…. Dus wat inspiratie daarvoor is zeer welkom!

  Antwoord
 15. sarah

  Als student kan het soms heel moeilijk zijn om tijd vrij te maken voor “gezond” eten. Het zou dus zeker een welgekomen verrassing zijn om dit boekje te winnen.

  ps: ik win echt nooit !! 😉

  Antwoord
 16. Liselot

  Dit zou super voor mijn moeder zijn! Ik werk savonds, en dus bijna nooit savonds thuis met het eten… Mijn moeder houdt van lekker en gezond eten, alleen heeft ze savonds vaak geen energie, dus krijgt mijn vader vaak een magnetron maaltijd, en ik eet vaak ook iets kant en klaars op werk..dit boek zou een uitkomst voor haar zijn, om haar passie in koken weer terug te vinden, wij geen kant en klaar eten meer eten en ze kan koken, wanneer ze nog genoeg energie heeft!

  Antwoord
 17. Anja

  Jaaa? Die wil ik graag winnen, dit lijkt me de beste aanvulling op de cursus die ik bij jullie ga volgen in volendam 😉

  Uiteraard wil ik graag gaan mealpreppen, mijn grootste valkuil zijn de werkdagen waarin je s avonds laat nog moet eten, maar ik zie door al de instragram/facebook prepjes het bos niet meer. Wat is handig, wat kan wel ( wat absoluut niet) en hoe lang kan je iets bewaren? Ik kom momenteel niet verder dan wat restjes kip bewaren en verse saus invriezen., dat kan ik beter maar hoe?

  Antwoord
 18. Sariska

  Vanaf december heb ben ik druk aan het klussen in mn eerste eigen woning. Op dit moment is het aanschuiven aan een gedekte tafel heel handig, maar daardoor kan ik niet eten zoals ik zou willen. Ik ben veel recepten aan het verzamelen, zodat ik straks mn eigen gang kan gaan. Dit e-book zou er perfect bij passen!

  Antwoord
 19. Karin

  Leuk!
  Ik eet op zich wel gezond, maar ik vergeet wel eens om in iedere maaltijd alles een beetje in verhouding te eten. Dit lijkt me een handig hulpmiddel. 🙂

  Antwoord
 20. Ellen

  Ik zit momenteel in een enorme zoektocht naar een gezond leven, dat ik lange tijd kan uithouden en waarbij ik zoveel mogelijk resultaat zie op mijn lichaam. En dit boek lijkt te passen bij mijn levensstijl! Ik probeer nu al zoveel mogelijk te mealpreppen, maar dat vind ik toch nog moeilijk om zo op voorhand in te plannen.
  Dit e-book zou dus als een geschenk uit de hemel zijn!

  Antwoord
 21. Jannette

  Zou een welkome inspiratie zijn om mijn werkdagen en de sportdagen van de kinderen te combineren… Als er weinig tijd is, grijp je al snel naar een snelle (vaak ongezonde hap)…

  Antwoord
 22. Kimberly

  Ik zou deze boekjes graag winnen omdat ik zelf bezig ben met afvallen en gezond eten. Ik ben lactose intolerant dus veel producten mag ik niet. Ik haal veel inspiratie uit jou blogs en recepten.

  Antwoord
 23. johanna

  Na een detox is de knop helemaal om! Gezond genieten nu….maar met volledig onregelmatige werktijden, veel avond- en nachtdiensten is het een flinke uitdaging. Ik hoop dat dit boek mij kan helpen.

  Antwoord
 24. Annabel van den Oever

  Ik ben sinds kort begonnen met een fit en healthy leefstijl en daar sluit dit boekje perfect bij aan! Daarbij vind ik het nog lastig hoe je snel en makkelijk een gezonde maaltijd maakt! Dus kom maar op met dit boekje, lets do this 😉

  Antwoord
 25. Jolien

  Lijkt me een superhandig boekje! De nodige inspiratie om mijn drukke werkdagen goed en gezond door te komen 🙂

  Antwoord
 26. Annerose

  Heerlijk initiatief – met 4 altijd hongerige zonen lijkt het wel of ik helemaal niets anders doe dan koken … Het lijkt me zalig om al die hongertjes op efficiënte wijze en dan ook nog eens heerlijk gezond te kunnen counteren 🙂

  Antwoord
 27. Liza-Beth

  Oo die wil ik graag winnen!! Als alleenstaande moeder met 2 zoontjes, een baan en een bedrijfje ben ik wel eens bang het overzicht kwijt te raken; ik kan echt hulp bij meal prepping gebruiken, ook in de hoop dat mijn zoontjes het nu eens lekker vinden wat ik voor gezonds in elkaar draai.

  Antwoord
 28. Nicky

  Oh! Dit zou echt wat voor mij zijn, als werkende mama met een kronkel in haar planvermogen! Dat is namelijk m’n grootste probleem.. Plannen!

  Antwoord
 29. Cindy van Heems

  wat wil ik deze graag winnen! Ik ben sinds 1 maart begonnen om weer clean te eten en te trainen. Na een zware zwangerschap en huilbaby zijn de kilo’s eraan gevlogen. Ik kan echt nog wat meer hulp en inspiratie gebruiken om deze eraf te krijgen en er ook weer healthy uit te zien!

  Antwoord
 30. Femke van Beek

  is een welkom steuntje in de rug

  Antwoord
 31. Melissa

  Zulk soort boeken komen altijd van pas en zo zijn er weer zat nieuwe recepten op uit te proberen 😀

  Antwoord
 32. Gonny Aarts

  Ik kan wel wat tips gebruiken voor een gezondere leefstijl!
  Dit boekje lijkt me de uitgelezen 😉 kans.

  Door chronische ziekte ben ik al wat aan het opletten.
  Gebruik bv nergens geen suiker meer in. Maar ja… suiker zit al wel in veel dingen die je niet zelf klaar maakt!

  Antwoord
 33. Danielle

  Ik zou dit e-book graag willen winnen om de uitdaging van een nieuwe, gezonde leefstijl aan te kunnen gaan! Voorzichtig zijn we ons aan het oriënteren en kleine veranderingen aan het invoeren, maar het wordt tijd voor een meer georganiseerde aanpak en daarom zou dit boek een mooie aanvulling zijn op het zelf uitvogelen!

  Antwoord
 34. Lotte Soruit

  Tja, waarom ik zou moeten winnen, de redenen hierboven zijn allemaal legitiem en ik gun iedereen zo’n boek!
  Maar mijzelf eerlijk gezegd ook…..
  Ik werk eigenlijk al best lang op deze manier maar wist niet dat er een officiële naam voor is. Ik ben wel toe aan wat afwisseling en tips voor gezonde voeding verslind ik. Kom maar op dus!

  Antwoord
 35. Ester

  Yes, please! Met allebei uitdagende banen en twee kleine kinderen zitten we op dit moment in het spitsuur van ons leven… Alle tips & tricks om zo efficient mogelijk heerlijke, gezonde maaltijden koken staan dan ook hoogop onze wishlist!!!!!

  Antwoord
 36. Irene

  Ik heb nu een week gegeten met een weekplanning en het werkt! Is de enige manier om niet af te wijken van je gezonde eetpatroon. Ben dus erg benieuwd naar het boekje!

  Antwoord
 37. wendy

  Ik ben zelf bezig met een boek schrijven over hoe je kan luisteren naar he lichaam en je lichaam gezond kan houden met goede voeding. Het boek zou een mooie inspiratiebron zijn voor me eigen boek die volgend jaar jan hopelijk bij de uitgever ligt 🙂

  Antwoord
 38. Rianne

  Omdat ik door goede voeding ook graag met een kerel in mijn nek door de blubber wil rennen 🙂

  Antwoord
 39. Linda

  Dit boekje wilde ik een tijdje geleden kopen voor mijzelf en mijn vriend. We sparen op het moment voor een bruiloft, dus eigenlijk moeten we een beetje opletten met geld uitgeven. Toch wil ik het boekje erg graag hebben voor bij mijn gezonde kookcollectie, een meal prep boekje heb ik nog niet namelijk! 🙂 Dit boekje lijkt me een leuke inspiratie vol met heerlijke recepten!

  Gezonde en lieve groetjes, Linda

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This