Review: Goed zoet, bakken zonder suiker

Goed zoet, bakken zonder suiker

Mirjam Blanken

5 maart 2016


Goed zoet, bakken zonder suiker

‘Aaaah’… is het eerste wat in mij opkomt, wanneer ik het boek Goed zoet, bakken zonder suiker van Nanne Hogeland opensla. De vrolijke plaatjes kijken me lachend aan, terwijl ik met een kop thee zit te genieten van het zonnetje. Het boek straalt één en al nostalgie uit; je kent het wel, van die ouderwetse poëzieplaatjes, met zo’n fijn glimmertje er in. De kleuren, de plaatjes, de lettertypes, het past allemaal zo goed bij elkaar, dat ik al enthousiast ben voor ik ook maar één letter gelezen heb. En daar hou ik van!

Goed zoet, bakken zonder suiker

Maar Nanne heeft niet alleen oog voor uiterlijk, het boek zit ook erg goed in elkaar. Stap voor stap wordt er toegewerkt naar baksels zonder suiker.

Stap voor stap

In de eerste stap worden de geraffineerde suikers vervangen door natuurlijke suikers. Door het boek heen worden ook de tarwebloem en tarwemeel vervangen door andere meelsoorten, waardoor je vertrouwd raakt met suikervervangers, meelsoorten en verschillende rijsmiddelen. Wat Nanne zegt, zal vast voor velen herkenbaar zijn; het roer in één keer omgooien is erg lastig. Je moet echt leren werken met andere meelsoorten en suikervervangers. Maar stapje voor stapje is het écht goed haalbaar.

Sinaasappel-gember cake

Omdat er hier in huis een housewarming/verjaardag op de planning stond, besloot ik me gelijk uit te leven op de sinaasappel-gembercake. Voor mij was het mijn eerste baksel met enkel amandelmeel, en de combinatie sinaasappel-gember, vond ik ook een spannende. Na een middag in de keuken, stond er een prachtige cake op het aanrecht.

Goed zoet, bakken zonder suiker

De ochtend van het feest maakte ik de taart nog mooi op; ik sneed flinterdunne plakjes sinaasappel en belegde de cake ermee, waarna ik er sliertjes van gesmolten chocolade overheen trok. De cake werd door de visite enthousiast ontvangen, al werd de gember wat overheersend gevonden.

Maar in het boek stond met grote letters ‘Na een paar dagen smaakte hij nog lekkerder!’. Hup, in de koelkast dus, en niet stiekem proeven. De ochtend van het feest maakte ik de taart nog mooi op; ik sneed flinterdunne plakjes sinaasappel en belegde de cake ermee, waarna ik er sliertjes van gesmolten chocolade overheen trok. De cake werd door de visite enthousiast ontvangen, al werd de gember wat overheersend gevonden. Maar over smaak valt niet te twisten, toch?

Het recept mogen we delen en vind je hier!

Hebben? (winactie gesloten)

Eat.Pure.Love geeft namelijk een exemplaar van dit mooie boek weg! Wat moet je hiervoor doen?

 1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Spread the word! Share this post with your friends. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maak ik zaterdag 12 maart bekend. Succes!

De winnares is Joan Broersen. Gefeliciteerd! Het boek komt zo snel mogelijk jouw kant op.

Liefs Mirjam

Volg jij Eat.Pure.Love al op social media? 


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

93 Reacties

 1. D Verhagen

  Waarom zondigen met suiker als je ook kan genieten van een zonnige dag met zondigen zonder suiker

  Antwoord
  • Linda

   Oh ja graag! Sinds twee weken (na mijn bevalling 8 weken geleden) weer volledig suikervrij aan het eten. En ik bak dan erg graag suikervrij!

   Antwoord
  • Miris Reuver

   Jaaaaaaa! Deze staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik ben een aantal maanden in 1 keer overgestapt op gluten, suiker en zuivelvrij eten en wil dit eigenlijk ook voor mijn kinderen om ze een gezonde toekomst te kunnen bieden. Alle inspiratie is welkom, zodat wij gezond kunnen genieten!

   Antwoord
 2. Sinja

  Hoi hoi

  Wat een leuke winactie. Ik wil het boek winnen maar niet voor mij zelf. Ik zou hem graag aan mijn zusje geven ze is 15 jaar en verstandelijk gehandicapt haar grootste hobby is bakken. Sinds kort proberen mijn ouders wat gezondere recepten uit omdat haar gewicht een probleem word. Ik zou het echt geweldig vinden als ik dit boek win en het aan haar cadeau kan doen!
  Groetjes Sinja

  Antwoord
 3. Elja

  Wat een toffe winactie weer! Ik bak heel veel en blijf nieuwe dingen uit proberen, om uit te delen ?

  Antwoord
 4. Koppers

  Wat een super lekker boek. Ben namelijk echt op zoek naar verantwoorde recepten voor lekkere baksels, die ik samen met dochterlief en vriendlief kan maken! Gezond en gezellig lekkere dingen maken is iets wat ik zeker aan mijn kinderen wil meegeven 🙂

  Antwoord
 5. hesther

  Ik eet suikervrij ivm gezondheidsklachten. En het helpt 🙂
  Trouwens ook zoveel mogelijk e-nummervrij, dus zelf bakken is de enigste oplossing.
  helemaal niet erg….zeker niet uit zo’n mooi bakboek. Zou het dus graag winnen; )

  Antwoord
 6. Els

  Leuke Win actie, en ben nieuwsgierig geworden naar de recepten want ik vindt het erg moeilijk om suiker te bakken, dus hopelijk wordt ik hiermee verrast en kan ik snel aan de slag 😀

  Antwoord
 7. Jacqueline

  Van de omschrijving word ik al hebberig ? Wat klinkt dat als een leuk en goed bakboek!
  Met een tarwe en suikerallergie blijft het zoeken naar lekkere geoorloofde baksels en zou deze recepten graag uitproberen.

  Antwoord
 8. Rieneke

  Sweets for a sweet ?? leuke winactie! Ik hou van zoetigheid en probeer zoveel mogelijk suiker te vermijden! Dit zoete, spierenmeisje kan wel wat extra inspiratie gebruiken, zodat ik zoet en sterk in the gym kan trainen!!

  Antwoord
 9. Bianca Jansen

  O, wat een geweldig boek.
  Met stappenplan ideaal , zo moet ik het vol kunnen houden om de suikerverslaving te overwinnen.
  Ik probeer het wel ,maar vind het heel erg moeilijk.
  Zo kan ik mezelf en mijn gezin makkelijker een gezondere toekomst bieden.
  Ik ga duimen en heel hard hopen dat ik het geweldige boek mag winnen.

  Antwoord
 10. Nathanja van Harten

  Deze staat al heel lang opmijn wish list!!

  Antwoord
 11. Linda

  Dit boek zoet eruit om te smikkelen! Ik eet al 14 jaar suikervrij, omdat ik erg moe van suiker en snelle koolhydraten word. Ik ben niet echt een keukenprinsesje, maar probeer af en toe een lekkere suikervrije taart of cake te bakken omdat ik daar toch wel dol op ben! Dit boek zou dus goed uitkomen, zodat ik nog vaker iets lekkers voor mijzelf kan maken!

  Antwoord
 12. Linda

  Oh ja graag! Sinds twee weken (na mijn bevalling 8 weken geleden) weer volledig suikervrij aan het eten. En ik bak dan erg graag suikervrij!

  Antwoord
 13. esther van den berg

  Mijn buik krijgt al trek, het water loopt me al in de mond, al één recept zomaar gekregen………. ik word altijd blij van dit (h)eerlijke eten. Zelf bakken is zo fijn om te doen, lekker bezig zijn me gezonde dingen en daarna met het hele gezin smullen: wie zoet is krijgt lekkers!

  Antwoord
 14. Esther

  Heel leuk! Ik doe graag mee om te winnen. Zou een leuk verjaardagscadeau zijn gezien ik dan jarig ben.

  Antwoord
 15. Anneke

  Wat n goed boek, zeer benieuwd. Ik ben gek op taarten en cake bakken, ivm kinderen zeer welkom dat de suikers worden vervangen 🙂

  Antwoord
 16. Vivianne

  Alleen al van jouw eerste woorden werd ik gelijk mee enthousiast en nieuwsgierig. En gaande je artikel werd dat alleen maar meer 🙂
  Ik vind het inderdaad ook nogal lastig om het roer om te gooien. Dan probeer ik weer eens een beetje van dit en dan weer dat, of ik koop een beetje zus en een beetje zo. Maar echt lukken doet het niet, waardoor ik toch vaak weer terug val op mn oude beproefde suiker en meel methodes, zeker als het ff snel moet….. Deze geleidelijke overgang en mix klinkt een stuk haalbaarder voor mij. En ook ideaal om er eens een kookboek van te hebben, nu ren ik steeds heen en weer van keuken naar computer hihi …. en ik hou juist zo van neuzen in kookboeken.

  Antwoord
 17. Annemiek v-b

  Ooh wat een superboek lijkt me dit. Sinds enige tijd worstel ik met het steeds meer suiker- en geraffineerdvrij leven, maar het is niet altijd gemakkelijk. Alles in een keer is inderdaad niet echt mogelijk en ook wel een beetje prijzig. Maar als zo’n boek je stap voor stap meeneemt… Dat wil ik meemaken!
  En die taart… die smaken… Lijkt me heerlijk. Dat roept om meer!
  Ook fijn dat ik zo op die manier mijn man en zoontje en tzt het kindje dat we verwachten in deze gezonde ondekkingstocht kan meenemen.

  Antwoord
 18. Suzan de Jong

  Wat een gaaf boek! Inmiddels ben ik weer begonnen aan het bakken van heerlijke bakswls, om zo gezind mogelijk te leven. Veelal zitten er in veel producten standaard gerafgineerde suiker wat balen is maar waardoor het nig leuker is om zelf iets te maken. Dit boek voeg ik graag toe aan mijn verzameling, ik kende het boek niet maar wat ziet het er goed uit. De kleurencombinatie alleen al. Hierdoor krijg je gewoon zin om te gaan bakken!

  Antwoord
  • Suzan de Jong

   Excuses voor de spellingsfouten, mijn spellingscontrole is het niet eens met mij.

   Antwoord
 19. Celeste

  Jaa ik wil dit boek al zo lang, alleen vind ik het net wat te duur. Ik ben sinds de zomer bezig met suikervrij eten en ben al veel aan het bakken. Het zou geweldig zijn om dit boek te winnen!!

  Antwoord
 20. Angelique Mensen

  Oooo dit is zo’n fijn boek. Ik heb hem gehad van de bieb maar deze staat absoluut op mijn verlanglijst met gezonde kookboeken

  Antwoord
 21. Doris

  Wat een super gave winactie! Ik zou het geweldig vinden om het boek te winnen! Ik hou van koken en bakken, en ben bezig met lekker gezond eten, en ik vind het super om inspiratie op te doen uit dit soort boeken! Het zou me heel erg helpen om gefocust te blijven op mijn doelen, en om een goede balans te vinden op het gebied van voeding! 🙂

  Antwoord
 22. Evelien

  Dat ziet er lekker uit zeg. En laat ik zaterdag nou vieren dat ik 40 geworden ben, dat verdient toch wel een cadeautje?

  Antwoord
 23. Elke vd genugten

  Lijkt me een heerlijk kookboek.
  En heel gezond, wat wil ik nog meer!
  Doe graag mee met de winaktie.
  Gedeeld.

  Antwoord
 24. Anneke R

  Dit boek wil ik wel heel graag winnen. Met 2 verjaardagen in het verschiet (en 3 in de rest van het jaar) komt dit boek goed van pas. In mijn omgeving merk ik dat er steeds meer mensen zijn die gluten en suikervrij eten of willen gaan eten. Omdat ik graag keuze heb met taart en de kinderen ook wil laten mee eten (zonder geraffineerde suiker) ben ik zeer benieuwd naar dit boek.
  En als ik het dat win, hoop ik dat mijn man ook iets uitzoekt wat hij lekker vind (hij proeft veel maar is wel kieskeurig)

  Antwoord
 25. Martine Mol

  Wauw lijkt me super gaaf om dit boek te winnen. Vanwege gezondheidsproblemen gebruik ik nu al bijna 8 maanden geen geraffineerde suikers. Ik zou willen dat ik hier veel eerder mee was begonnen en niet toen het eigenlijk al te laat was. Het heeft mijn ogen geopend. Tot voor kort kon ik helemaal geen suikers hebben, ook geen kokosbloesemsuiker, honing en fruit, maar nu kan dit met mate wel weer. Wat is er dan leuker om zelf verantwoord te bakken?! Dit boek zal dus zeer welkom zijn. Echt een cadeautje!!
  Ik doe graag mee met deze ‘lekkere’ actie 🙂

  Antwoord
 26. Jeroen

  Jee zo’n dik boek!ik kan me niet voorstellen dat je zoveel lekkers suikervrij kunt bakken. wat een uitkomst zou dat zijn.
  Ik heb dumping syndroom waardoor ik geen suiker verdraag en mijn zoontje van zeven met het syndroom van down is (op zijn manier)een klein keuken prinsje en enorme smikkelkont maar mag geen suiker of zoetstoffen krijgt snel buikpijn en hypert ervan.
  Zou super leuk zijn om samen heerlijke baksels uit te proberen.

  Antwoord
 27. Carola

  Tussen carnaval en pasen probeer ik suikerarm door het leven te gaan. Het gaat me nu al 3 weken goed af, maar de koekjes gemaakt van havermout komen mijn neus uit. Dus ik kan wel wat andere receptjes voor wat lekkers gebruiken!

  Antwoord
 28. Annelies Pennings

  Ik zou dit boek graag winnen voor mijn zoon Maikel Pennings. Ik ben zo trots op hem, 26 jaar en kookt super gezond en gevarieerd. Nu is hij ook bezig met alle suikers te vervangen voor de gezonde alternatieven. Daar mag hij best een beetje hulp bij krijgen ☺

  Antwoord
 29. Hellen Bloemen

  Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Krijg steeds meer last van mijn maag/darmen en wil beginnen met suikervrij eten, maar vind de start moeilijk. Met dit boek moet dat zeker gaan lukken!

  Antwoord
 30. Irene

  Laat ik dit boek nou al hebben en er haast wekelijks iets uit bakken! Geweldig boek! Ik gun mijn vriendin Marlies een exemplaar. Ze is onlangs bevallen van haar derde kindje en niet alles verloopt even goed. Ze probeert nu ook erg op de suikers te letten en zo gezond mogelijk te eten. Wat is er dan leuker om haar met dit boek te motiveren!

  Antwoord
 31. Tessa

  Hebbe hebbe hebbe!! Twee vriendinnen wezen me al op het boek… Niet alleen voor recepten maar ook voor alle kennis/ wijsheden die erin staan. Ik eet nu voor de derde keer suikervrij voor een maand. Het lukt nog niet om naast het gezonde eten wat we doen, gezond/ verantwoord te snoepen. Ik ben ook niet de beste koekenbakker op aarde moet ik toegeven 🙁

  Antwoord
 32. Hannie

  Wat een gaaf boek lijkt me dat! Ben nu sinds een aantal weken heel goed op mn voeding aan het letten. Probeer zo min mogelink tot geen suiker te gebruiken, maar dat is soms nog zoooo lastig. Dit boek zou een mooie rode draad zijnen stok achter de deur om door te gaan! Nog zo’n 20 kg te gaan!

  Antwoord
 33. Anita H.

  Ik heb al jaren geen taarten en dergelijke meer gebakken vanwege mijn tarwe-intolerantie en omdat ik suiker dien te vermijden (te hoge bloedsuikerspiegel en een te hoog vetpercentage). Natuurlijk is het me niet ontgaan dat er tegenwoordig best wel veel recepten staan voor verantwoord gebak. Maar die zie ik dan toch het liefst in boekvorm. Lekker een middag uittrekken om er een geschikt / interessant recept uit te zoeken en dan weer eens aan de slag te gaan… Heb er wel zin in.

  Antwoord
 34. Anna

  Ik ben benieuwd naar de recepten,om mijn gezin te overtuigen dat zonder suiker ook heel lekker kan zijn!

  Antwoord
 35. Bianca

  Wat een mooi idee om zo’n boek te maken en weg te geven! Minder suikers probeer ik te eten in de hoop van mijn vermoeidheid af te komen. Het lukt wel maar nog niet helemaal. Kan mijn draai nog noet echt vinden en dit boek zou mij de juiste draai kunnen geven. Elke dag drink ik verse jus gemengd met ander fruit, ben wel erg benieuwd naar die cake nu. Suc6 met deze actie! En bedankt voor het maken van deze site, erg handig. Fijne dag nog, Bianca

  Antwoord
 36. Brigitte lassche

  Jaaaa super leuk! Dit boek komt goed van pas voor de suikervrije high tea die ik binnenkort bij mij thuis heb met vriendinnen. Hier kunnen we weer nieuwe inspiratie uit opdoen!

  Antwoord
 37. Stephanie

  Graag want ik vier eind maart mijn verjaardag en kan wel wat inspiratie gebruiken voor gezonde baksel waarmee ik mijn familie kan bewijzen dat gezond niet per definitie vies is…

  Antwoord
 38. Marina

  Jaaaa, ik zou het boek graag winnen. Ik eet al 3 jaar suikervrij, omdat mijn migraine hierdoor veroorzaakt wordt, maar bakken is en blijft een van mijn grootste hobbys!
  Groetjes Marina

  Antwoord
 39. Suzanne

  Ow dat zou ontzettend gaaf zijn!!! Samen met 2 vriendinnen eet ik suikervrij. We wisselen veel recepten uit. Dus nieuwe recepten zijn altijd welkom!

  Antwoord
 40. Rowan - sillysis.nl

  Ik hou van suikervrij bakken, dus dit boek hoort eigenlijk echt wel in mijn boekenkast te staan. 😉 Ik doe dus graag mee.

  Antwoord
 41. rian

  Wil heel graag ‘goed’ leren suikervrij bakken! Mijn jongens zijn dol op bakken en smullen…

  Antwoord
 42. Judith

  Ohw deze moet in mijn boekenkast komen te staan hij is zo leuk! Op weg naar een suikervij leven gaat ie zeker passen in kast!

  Antwoord
 43. Jeannet

  Ben heel benieuwd naar dit boek! Ik vind het moeilijk om suikervrij te bakken. Ik lees vaak enthousiaste verhalen dat de suikervrije baksels zo goed lukken, nou bij mij niet! 🙁 Ik ben de enige in huis die suikervrij eet dus dan denk ik al snel, laat maar ik neem niets.

  Antwoord
 44. Nanne

  Dankjewel Nicky voor jouw uitgebreide review! En geweldig om alle reactie te lezen, en dat iedereen zo enthousiast is over suikervrij bakken!

  Antwoord
  • Nicky

   Graag gedaan! Vind t boek écht leuk!mn dochtertje is ook enthousiast, die vindt alle plaatjes geweldig! 😉

   Antwoord
 45. Yvonne

  Als hobbybakster van juist suikervrije baksels ivm diabetes van mijn echtgenoot, die hierdoor minder medicatie hoeft te gebruiken, zou dit boek een fijne aanvulling zijn op mijn verzameling recepten.

  Antwoord
 46. Ina Schutrup

  Ik zou hem super graag willen winnen, ik heb sinds een maand alle geraffineerde suikers laten staan.
  Ik heb fibromyalgie en artrose en erge hoofdpijn en migraine,sinds de eerste maand heb ik 70 % minder hoofdpijn.
  Ben hier zo blij mee maar goede recepten vind ik nog moeilijk, om te vinden wat je wel en wat je niet kan en mag hebben.

  Groetjes Ina

  Antwoord
  • Ina

   Wilde er nog even bij zeggen dat ik het een super winactie vind en hij in ieder geval op mijn Wens lijstje staat

   Antwoord
 47. Mieke Schepens

  ‘Bakken zonder suiker’ klinkt mij extra lekker in de oren. Een tijdje terug te horen gekregen dat ik minder zoet moet zijn. Ik doe graag mee en deel volop!

  Antwoord
 48. Karine van den Meerssche

  Super ,die boek wil ik wel winnen ik ben met gezonde voeding bezig op de wijze van Pascal naessens en dat gaat heel goed dus ik duim ?.

  Antwoord
 49. Nadine Ammeraal

  Oh oh ! De paasdagen komen er weer aan ? ? Tijd voor stress want wie kan al deze lekkere paaseitjes, paassbroden en heerlijke afbakbroodjes nou niet weer staan? That’s me ?! Dus tijd voor wat nieuwe inspiratie en wat een perfecte timing voor een winactie van die boek ? Met genoeg heerlijke (healthy) receptjes die dan zeker tijdens de paasbrunch op tafel komen te staan ❤ Kan niet wachten om te kijken wat mijn familie ervan zou vinden als ik ze vertel dat er helemaal geen suiker in zit ? #inittowinit ⬅ As always ?

  Xxx

  Antwoord
 50. Bep H

  ik heb ook nog geen letter gelezen maar ben ook al erg enthousiast

  Antwoord
 51. Jeanette

  Ik ben dol op suikervrij en dol op steeds weer wat nieuws bakken! Dit boek past daar perfect bij!

  Antwoord
 52. M. Dekkers

  Ik ben gek op zoet, maar weet dat ik met veel minder suiker toe moet. Lijkt mij het ideale kookboek. Fingers crossed!

  Antwoord
 53. Bea

  Ik ben dol op bakken, maar het is niet goed voor de lijn. Noodgedwongen bak ik dus veel minder dan ik zou willen. Misschien dat dit boek hierin verandering brengt?

  Antwoord
 54. J. van der Heijden

  Ik bak heel graag, maar moet op mijn lijn letten. Met dit boek hoop ik wat vaker mijn hobby te kunnen beoefenen!

  Antwoord
 55. Meike

  Sinds ik zelf een paar jaar geleden suikervrij ben gaan eten, bestook ik iedereen met mijn baksels. zo leuk om andere mensen enthousiast te maken en hun voedingspatroon te zien veranderen. Dit boek heb ik nog niet en ga er graag wat uit maken??☺️

  Antwoord
 56. Roxanne

  Dit lijkt me zo’n gaaf boek!! Suikervrij bakken doe ik nu sinds afgelopen voorjaar, ik kreeg tijdens mijn zwangerschap last van zwangerschapsdiabetes. Maar uiteraard had ik nog wel de pregnancy cravings 😛 Gelukkig was er nog zoveel mogelijk! De vorm van diabetes was gelukkig tijdelijk maar het suikervrij eten is mij zo goed bevallen dat ik daar mee door ben gegaan. Ik denk dat dit boek weer veel mooie nieuwe inspiratie geeft. De post heb ik gedeeld via Facebook.

  Antwoord
 57. Katrien Roosen

  Na zwangerschapsdiabetes… nu pre-diabeet… op zoek naar veranderingen in het leven… om de diabetes nog steeds voor te kunnen blijven… vandaag (6 maart) jarig… zo’n cadeautje zie ik wel zitten… 🙂

  Antwoord
 58. Dinah

  Wat een prachtig boek, het zou mij enorm helpen verder in mn zoektocht naar gezond eten!

  Antwoord
 59. Ans stier

  Wij zijn zoet liefhebbers, bakken zonder suiker en toch zoet dat is wel wat voor ons dus. Ik loot graag mee

  Antwoord
 60. Milou Ruegebrink

  Ik zou het boek graag winnen voor mij en mijn gezin! Sinds een aantal weken proberen wij volledig suikervrij en verantwoord te eten. Dit gaat erg goed, maar ik merk dat ik het nog lastig vind om gerechten te verzinnen die ik kan maken voor ons gezin (met kleine kinderen!). Ik ben gek op bakken en koken en vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Een beetje inspiratie kan ik daar wel bij gebruiken!!

  Antwoord
 61. Niki

  Oh heeeeel graag! Eindelijk geen suikerdip meer na het eten van een taartje!!! Ik doe heel graag mee!

  Antwoord
 62. Evelien De Vos

  Goed zot ben ik al, goed zoet nog niet. Ik zit goed in het vlees, maar minder in mijn vel. Gezonder wil ik bakken zodat er binnenkort minder kilootjes aan plakken.

  Antwoord
 63. Paula

  Er staan al zó veel mooie, grappige en ontroerende reakties, daar kan ik echt niet tegenop. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het boek dólgraag zou willen hebben om lekkere nieuwe suikervrije baksels uit te proberen.

  Antwoord
 64. Josee Roos van Asten

  Geweldig dit balboek! Ik eet nu al 3 jaar plantaardig en suikervrij…..was niet te dik, maar wil graag gezond 100 jaar worden…( ben nu bijna 67!) ben genezen van fybromyalgie door deze levenswijze…!! Zou graag wat meer bakken voor mijn visite, ikzelf snoep al nooit meer….maar gezond bakken was mij tot nu toe nog niet echt gelukt, heb daar hulp bij nodig…dus GRAAG!! Dit boek erbij!!! Ik duim!!.,

  Antwoord
 65. Ine

  Mooie review!
  Ik zou dit boek graag winnen. Mijn dochter heeft pas de diagnose PDS gekregen. Nu moet ik op zoek naar herl veel lekkere en gezonde recepten….
  Dit boek zou een prachtig begin kunnen zijn!

  Antwoord
 66. Karin van de Merwe

  Ja leuk! Sinds ik weinig tot geen suiker meer eet bak ik eigenlijk ook nooit meer.

  Antwoord
 67. Sandra R.

  He Lysanne Joan, kijk, je kunt zomaar jouw lievelingsboek winnen bij Eat.Pure.Love. Dan hoef je niet meer om een lekker recept te bedelen bij Mikaels mom 😉 Welke taart uit het boek was ook alweer zo ontzettend smakelijk? Als ik zoveel mazzel heb om het boek voor je te winnen, dan mag je iets lekkers voor mij bakken. Hmmm .. Wat zal ik kiezen? #goedzoetbakkenzondersuiker #puurgenieten

  Antwoord
 68. lysanne

  Dit boek is zo leuk en lekker! Elke keer als ik bij mijn vriendje ben kijk ik in het kookboek. Zijn moeder heeft de citroencake met bloemkool gemaakt en die was zo lekker! Ik wil die taart graag thuis maken, zodat mijn moeder het ook kan proeven. En natuurlijk krijgt mijn vriendje ook een stukje 😉

  Groetjes,

  Lysanne

  Antwoord
 69. Petra

  Ooo weer zo’n leuk boek dat je gewoon wilt hebben, om allerlei lekkere en gezonde dingen te maken… Ben benieuwd!

  Antwoord
 70. Julie

  Woow de naam van het boek alleen al….. Super gaaf om gezond met verschillende zoetmiddelen te leren bakken! Dit lijkt me een super aanvulling op mijn gezonde leefstijl. Liefs Julie

  Antwoord
 71. Maieke

  Wat super leuk dat je een exemplaar van goed zoet mag weggeven.
  Na vorig voorjaar een burn-out te hebben gehad ben ik anders gaan eten.
  Ik probeer zoveel mogelijk suiker te vermijden, maar wat is dat lastig als je in het weekend lekker op de bank zit met je man aan een kopje thee… een heerlijk koekje of een lekker taartje gaat er dan wel in.

  Ik hoop in Goed Zoet bakken inspiratie te vinden om suikervrije (of in ieder geval gezonder gezoet) baksels te maken die ook nog eens lekker smaken 🙂

  Antwoord
 72. Esther

  Wat een gaaf boek! Die zou ik heel graag willen hebben ??

  Antwoord
 73. Claudia

  Wat een super actie! Wij gebruiken al steeds minder suiker, maar met een kleuter meisje in huis die gek is op bakken is het wel lastig om goede recepten te vinden die niet té gezond smaken ?. Dus kom maar op met dat mooie boek, ons meisje gaat er graag mee aan de slag!

  Antwoord
 74. Mariëtte

  Dit boek zou ik erg goed kunnen gebruiken. Tijdens het afstuderen biedt bakken me ontspanning, nadeel is dat ik vervolgens geniet van alle ongezonde baksels. Daarnaast gun ik me weinig tijd om te gaan sporten. Lekker baksel maken die tevens gezond zijn zou mij helpen om op een verantwoorde wijze af te studeren!

  Antwoord
 75. suzanne mol

  Suuper leuke winactie! Ben nieuwsgierig geworden naar dit boek! Het past helemaal bij waar ik nu mee bezig ben. Waar ik begonnen ben met suiker uit mn koffie te laten, probeer ik nu stap voor stap goed te koken en zonder suiker ontbijt en/of tussendoortjes te bakken.. Vind het leuk dat jullie ook het stap voor stap benadrukken. In ieder geval lijkt de inspiratie me erg leuk!

  Antwoord
 76. Inge

  Lekkere taarten bakken doe ik graag,
  want liefde gaat door de maag.
  Met dit gezonde bakboek
  hoef ik niet meer naar lekkere en verantwoorde recepten zonder suiker op zoek.
  Dan kan ik lekker en gezond bakken
  en genieten zonder ‘suiker-ongemakken’.
  Wat ik dan als eerste maak?
  Heerlijke bananenvijgennotenmuffins, want die vallen bij iedereen in de smaak!

  Antwoord
 77. Gonny

  Oooo…
  Die Sinaasappel-gember cake lijkt me heerlijk!!
  Dus ik zou graag dit boek met het recept ervan in huis hebben

  Antwoord
 78. Flora

  Gunst hoe ik een nog mooier commentaar kan verzinnen…!?!? Alle mogelijke redenen om suiker en glutenvrij te gaan eten staan wel genoemd! Wij moeten inderdaad ook als gezin van de snelle suikers af vw candida en leaky gut problematiek. Mijn zoon zelfs vw psychische klachten, zou echt top zijn als hij zo’n boek in huis zou hebben, voor de goede moed! Ik ben geen bakprinses, dus een beetje (veel) hulp kan ik wel gebruiken. Reuze benwd!!!

  Antwoord
 79. Jurgen

  Het witte goud, zo slecht voor je en o zo verslavend. En daardoor moeilijk van af te komen. En het alternatief is blijkbaar zo makkelijk. Goed zoet, maar dan gezond zoet. Daar wil ik voor gaan.

  Antwoord
 80. conny

  Een goed bakboek is altijd welkom, mijn dochters zijn er dol op, vooral dat proeven………

  Antwoord
 81. Wendy

  Wat een fijne actie! Hoera! Dit boek is volgens mij precies de juiste aanvulling op mijn zoete baksels en van toepassing op mijn situatie. Ik ben een zoetekauw en bak heel regelmatig zelf, vooral koekjes met dadels en rozijnen, noten, boekweit en kruiden…. Deze deel ik ook graag uit, maar ik kan wel wat suikervrije variatie en afwisseling gebruiken. Ik blijf nl. worstelen met snoep (drop enzo) met suiker. Ik wens voor mezelf écht dat met dit boek deze ‘cravings’ verleden tijd zijn.

  Antwoord
 82. Joan Broersen

  Oh wat een leuke actie!!! Ik werd ook meteen vrolijk toen ik het boek zag, gezellig en vrolijk geel voor de lente. Ik zou het heel graag winnen ? Ben steeds bewuster met suiker bezig en het weglaten hiervan, ook voor de kids en inspiratie kan ik zeker gebruiken. Met dit boek kunnen we lekker de keuken in op woensdagmiddag om te bakken ?

  Antwoord
 83. Jolanda

  Leuke winactie! De taart ziet er al heerlijk uit, ik ben benieuwd naar de andere recepten in het boek!

  Antwoord
 84. anja

  Ik scharrel langzaam aan al heel wat suikervrije recepten bij elkaar, maar een heel boek vol? Super!

  Antwoord
 85. barbara

  ik bak heel graag, dat is zo ontspannend

  en als je het in een gezonde versie kan doen, zoveel te beter

  Antwoord
 86. Caitlin

  Ik probeer al meer dan een jaar zoveel mogelijk suikervrij te eten. Suikervrije recepten zijn altijd welkom, kan wel wat inspiratie gebruiken want het bananenbrood kennen we wel al!

  Antwoord
 87. Charlotte

  – Ik en mijn kleine meid, Zijn stapelgek op zoetigheid.
  – Maar we houden ook van onze tandjes, Dus geen koek of snoep in onze boodschappenmandjes 🙁
  – Met dit kookboek is het niet langer dromen van chocola en cake, Maar kunnen we ook echt iets bakken aan ’t einde van de week.
  – Zelf iets lekkers samen maken lijkt me reuze fijn! Oh als dit heerlijke boek toch eens voor ons zou zijn…

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This