Review Maak het zelf

Review Maak het zelf

Mirjam Blanken

7 december 2016


Review Maak het zelf

Maak het zelf! Vanaf nu kun jij ook je spullen zelf maken. Pascalle en Mathijs laten stap voor stap zien hoe eenvoudig en vooral hoe tof het is om je eigen spullen te maken. Van naaien tot zagen en van breien tot het maken van jouw eigen cosmetica. Ze laten zien hoe je in een handomdraai van een gewone stoel de schommelstoel op de cover kunt maken en toveren een oude autoband om tot een comfortabele poef.

Het boek

Review Maak het zelf

Maak het zelf bestaat uit 4 hoofdstukken.

 • From Scratch: van niets naar iets
 • Upcycle: blaas je oude spullen nieuw leven in
 • Hack: verander spullen van functie
 • Repair: lijm, herstel, naai en plak

In dit praktische boek vind je ook weer de mooie foto’s die we al gewend zijn van eerdere boeken. Deze stap-voor-stap foto’s helpen jou, samen met de boodschappenlijstjes en handige aanwijzingen, om aan de slag te gaan met een ‘do it yourself’ project. En ook handig! Op de website vind je namelijk nog video’s die je stap voor stap begeleiden en worden er extra technieken uitgelegd zoals breien, haken en naaien. Zo kan er eigenlijk niets meer misgaan natuurlijk!

Pascalle en Matthijs

Review Maak het zelf

Pascalle studeerde Product Design aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Haar wederhelft Mathijs Kok is filmmaker, fotograaf en ontwerper. Samen schreven ze al 3 kookboeken: Havermoutje, Nootje en Kooltje. Waarom dan nu de overstap naar een boek met diy-projecten? Simpel! Zelf spullen maken doen ze al hun hele leven en de lol is er nog steeds niet af!

DIY projecten

Review Maak het zelf

Voor sommige projecten maken Pascalle en Mathijs het je nog wat makkelijker door een patroon te maken. Deze kun je eenvoudig downloaden op de website en vervolgens uitprinten en overtrekken. Zo simpel is het!

Review Maak het zelf

Wat denk je van deze plantenkrantenpotjes? Ik ga deze potjes zeker maken in de kerstvakantie. Leuk voor mijn kleine plantjes! Het enige wat je nodig hebt is een oude krant, epoxyhars, plakband en een oude krant.

Review Maak het zelf

Naast een fijn recept voor natuurlijke bodyscrub kun je ook aan de slag met homemade tandpasta, lippenbalsem, deodorant en een kalmerend maskertje.

Review Maak het zelf

Ooit weleens gehoord van food coloring? Natuurlijke textielverf maak je eenvoudig zelf met bieten, spinazie, worteltjes en kurkuma. Je kunt ook andere kleuren kiezen. Denk bijvoorbeeld aan sap van kersen, rode kool of blauwe bessen.

Win een exemplaar van Doe het zelf!

Ben jij ook zo enthousiast over dit boek? Dan heb ik leuk nieuws! Ik mag namelijk een exemplaar van Doe het zelf verloten onder alle lezers van Eat.Pure.Love. Meedoen is easy peasy!

 1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Spread the word! Share this post with your friends. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maak ik vrijdag 16 december bekend.

Succes!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

21 Reacties

 1. Petra V

  Ik vind die boeken van Pascalle en Matthijs zo leuk, vindingrijk, vernieuwend, inspirerend en nuttig, dat ik deze graag aan mijn verzameling toevoeg. Heel anders dan de andere, maar toch ook weer erbij horend: zelf maken, duurzaam, creatief. Dat wil ik graag winnen!

  Antwoord
 2. Gea

  Ik wil het boek erg graag winnen. Ik ben gek op het zelf maken van dingen en producten en wil wel weer meer inspiratie 😉

  Antwoord
 3. vivianne Vissers

  klinkt geweldig dit boek! Allemaal dingen waar ik knipsel van bewaar, nu eindelijk in een mooi gebonden boek 😉

  Antwoord
 4. Daniëlle

  Jajajaja! Ik vind het heerlijk om lekker te knutselen tijdens m’n vrije uurtjes in de week en dit klinkt als een hoop inspiratie!

  Antwoord
 5. Van Impe Nadine

  Wat kan er nu leuker zijn dan allerhande dingen zelf maken? Het brengt mij terug naar mijn tienertijd toen alles nog nieuw en spannend was en iets in elkaar steken een heel avontuur leek. ik ben zeker vragende partij voor zo’n interessant boek! Nadine

  Antwoord
 6. Josella

  Dit boek klinkt als een positieve trend in de hedendaagse weggooi-maatschappij! Ik ben regelmatig bezig met dingen bedenken om te consuminderen zoals de dopper waterfles gebruiken, boodschappentas meenemen naar de winkel en kleding repareren ipv weggooien. Ik ben alleen zelf niet zo creatief als de schrijvers van dit boek om met nieuwe ideeen te komen, het zou dus zeer welkom zijn!

  Antwoord
 7. Marja

  Wij gaan verhuizen en we kunnen best wel wat inspiratie gebruiken.

  Antwoord
 8. Adri

  Ik volg je blog al een hele tijd, want het leest lekker weg en je hebt leuke, internet interessante onderwerpen! Dus dit blijf ik in de toekomst zeker doen. Wauw dit boek zou zo ontzettend handig zijn. Misschien staan er nog wel handige tips in om mijn broertjes te veranderen! Of leuke tips om een cadeautje voor iemand (van wie de verjaardag niet zo leuk is) te maken met behulp van attributen die ik gewoon in huis heb! Ik zal hard duimen!

  Antwoord
 9. Patrice

  Van zulke boeken wordt een mens blij, lijkt me heerlijk om er ideetjes uit te halen en te maken. Mijn kinderen stimuleren, want zij doen dit al kleinschalig.

  Antwoord
 10. Linda

  Oh wauw wat leuk!!! Ik zie zo vaak van die leuke knutsel projectjes voorbij komen en dan mail ik het naar mezelf om te bewaren maar er gaat echt niets boven een echt boek. I Love it. Kun je lekker in bladeren en het werkt veel makkelijker. Leuk????

  Antwoord
 11. Ilse

  Wat een leuk boek,
  Dit is echt wat ik zoek.
  Zelf dingen maken en creëren,
  Ik kan er zeker nog wat van leren.
  Van scrubje tot een plantenpot,
  Heel divers,wat een genot.
  Ik hoop dat ik m win,
  Ik heb er echt zin in.

  Antwoord
 12. Suzanne Velzel

  Nou ja zeg, dat maak ik zelf wel uit of ik zelf iets zou maken uit maak het zelf. Maak het nou even!

  Antwoord
 13. Melina

  Sinds ik een tijdje terug voor een heel nieuw leven heb gekozen ben ik volop bezig met consuminderen, zowel mijn voedingspatroon als denkpatroon is daardoor volledig gewijzigd. Ik maak nu veel dingen zelf en dat maakt mij niet alleen fier op mezelf maar ook heel gelukkig. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. Dit boek zou dus een leuke aanvulling zijn 😉

  Antwoord
 14. Elien

  Hey,
  Wat een leuk boek!
  Ik ben een knutselgroepje opgestart met (veel) vriendinnen en dit boek zou een fantastische bron van inspiratie zijn!
  Vele groetjes
  Elien

  Antwoord
 15. Gerda Scholtes

  Ik wil graag beginnen met wat te knutselen, maar ben zo onhandig. Wie weet lukt het met dit boek. Ik wil het graag proberen.???

  Antwoord
 16. Nanda

  Owww home-made 🙂

  Antwoord
 17. Mariska

  Wat een leuk boek! Ik woon met mijn vriend in het huis van zijn tante, waarin alle oude meubels nog stonden. We hebben inmiddels alles opgeknapt, maar de oude meubels staan nog in de kelder, want weggooien is uiteraard zonde! Met dit boek kunnen we inspiratie opdoen om al die oude kastjes en stoelen weer helemaal hip te maken!

  Antwoord
 18. Madelon

  Ik ben een voorstander van zelf doen….. maar ik kan er nu nog niks van?. Zou daarom graag dit boek willen winnen en zo in de toekomst meer zelf kunnen doen en maken ??.

  Antwoord
 19. marijksels

  Owh wat ontzettend leuk dit boek! Ik vind het superleuk om van ‘niets’ iets te maken en bewaar vaak dingen waarvan ik denk : wellicht kan ik er ooit nog iets mee. Maar de inspiratie ontbreekt vaak of ik weet niet hoe het aan te pakken. Dit boek zou me absoluut goed kunnen helpen!
  Lekker duurzaam en besparend creatief aan slag…love it!

  Antwoord
 20. Nandini

  oooow wat zou het fijn zijn om zo een boek te mogen winnen…nieuwe diy- projecten voor 2017 🙂
  fijn om uit dit boek inspiratie te halen.

  Antwoord
 21. Suzan

  Alle boeken van Pascalle en Mathijs zijn geweldig. Hun hele serie (havermoutje, nootje en kooltje) heb ik al op de plank staan. Daar mag dit boek van hun toch niet in ontbreken? Wat gaaf om te leren hoe je zelf heel creatief kunt worden. Ik ben het absoluut niet, dus dit boek is zeker een ware uitkomst. Mijn huis kan nog wel het een en ander aan spullen gebruiken dus wellicht staan hier de juiste tips voor in het boek.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This