Review: Oersterk Eten

Mirjam Blanken

19 april 2015


Review: Oersterk Eten

Meet Richard de Let, schrijver van Oersterke boeken. Eerder schreef hij al Oersterk, Oersterk leven en Oersterk koken. Eten zoals de natuur het bedoeld heeft is zijn motto en met zijn boeken, masterclasses en lezingen is hij op een missie om Nederlanders hun eigen gezondheid weer te laten managen. Deze bewustwording laat hij tot stand komen door simpelweg zijn kennis te delen. Met 5 boeken in twee jaar tijd zit het met die informatie wel goed! Hierbij de review van Oersterk Eten!

In de oorspronkelijke natuur was alles per definitie biologisch, lokaal en seizoensgebonden.

foto 3 (7)

Het kookboek

Het zal je niet verbazen dat de basis voor alle recepten Oersterk Eten oervoeding is. Simpelweg betekent dit dat de recepten naast troepvrij, ook vrij zijn van granen, peulvruchten, zuivel en geraffineerde suikers. Interessanter is misschien wel dat er recepten in staan die rijk zijn aan groenten, fruit en eiwitten. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van voldoende goede vetten zoals roomboter, ghee, kokosolie, olijfolie, vette vis, noten en avocado. Need I say more?

Samen met diëtiste en voedingsdeskundige Jolanda Dorenbos heeft Richard de Leth een kookboek geschreven boordevol smakelijk recepten. In het kader van het oog wil ook wat schoot fotografe Annemarie Dufrasnes de mooie foto’s.

Klinkt als het zoveelste kookboek vol fijne recepten? Niet dus. Het boek Oersterk Eten laat zien dat gezondheid en genieten goed samengaan. Bovendien vind je in Oersterk Eten ook recepten met zeegroenten, eetbare planten en insecten. Basisrecepten mogen niet natuurlijk niet ontbreken, de lekkerste dips, sausjes en kruidenmixen maak je natuurlijk lekker zelf.

Dit kookboek is een ode aan de kracht van de natuur.

foto 3 (6)

Winactie (gesloten)

Wil je ook aan de slag met dit fijne kookboek? Ik mag twee van jullie blij maken met een exemplaar vers van de pers! Wat moet je hiervoor doen? Laat onderaan deze blogpost een leuke reactie achter. Ik maak de winnaars woensdag 22 april bekend. Succes!

Loes en Nicky zijn de winnaars van het boek Oersterk eten. Gefeliciteerd!

Liefs Mirjam

Volg jij Eat.Pure.Love al op social media? 


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

139 Reacties

 1. Karin van de Merwe

  Dit lijkt me echt een enorm leerzaam en leuk boek. Ik ben er erg benieuwd naar en ik zou dus ook wel graag een exemplaar willen winnen.

  Antwoord
  • José pastor

   Ik ben bezig met een geweldige ontdekkingsreis naar wat voeding allemaal met ons doet en wat we nodig hebben. Als actieve mama van 2 kleine jongens (1 en 4), wil ik graag dat we als gezin gezond eten. Dit lijkt me een geweldig boek om heerlijke recepten uit halen!

   Antwoord
 2. Lianne Bronkhorst

  Wij zijn met ons gezin (man, zoontje 1jr en baby op komst) de laatste tijd meer bewust bezig met onze voeding. Dit komt mede doordat ons zoontjr koemelkallergie heeft. Daardoor meer in voeding gaan verdiepen. Meer inspiratie voor recepten is altijd welkom! Lijkt ons een heel leuk boek!

  Antwoord
 3. Nadia

  Dit mooie boek zou een super leuke aanvuller zijn bij de gezondere levensstijl.. Hier ga ik heel veel lekker en gezond voedsel uithalen zonder dat ik toch weer terugval in de ongezondere dingen!!

  Antwoord
 4. Paula v Dorp

  Het lijkt mij een super boek, met oersterke recepten! Ik ben zelf uit balans ook met eten, dit boek zou mij zeker helpen om de balans met voeding weer te vibden!

  Antwoord
 5. Marion

  Lijkt me een leuk verjaardagscadeau. Gezond mijn nieuwe jaar in!

  Antwoord
 6. Sylvia

  Past goed in onze veranderde leefstijl en in onze verzameling van kookboeken.

  Antwoord
 7. Nathalie

  Oeh, ja, ideaal! Ik heb net een sapvasten-kuur achter de rug en heb graag zovéél mogelijk gezonde inspiratie om de kilootjes er af te houden! Ik ❤️ oer-eten!

  Antwoord
 8. Danielle Meyer

  leuk kookboek, zou ik graag willen toevoegen aan mijn gezonde verantwoorde leven!

  Antwoord
 9. Lotte Spruit

  Dit moet ik zien en proberen! Ik maak mijn eten altijd zo puur mogelijk maar gebruik wel regelmatig tarweproducten en zuivel. Zou graag inspiratie krijgen om hopelijk te ontdekken dat zonder ook heel lekker kan zijn. Bovendien ben ik morgen ook nog eens jarig dus dubbel welkom dit boek!

  Antwoord
 10. Donate

  het lijkt me een mooi en handig kookboek, zeker omdat ik nu overgestapt ben van pakjes en zakjes naar biologisch eten.
  Leuke winactie en ik waag graag een kans 🙂

  Antwoord
 11. Madelon

  Ik maak ook graag kans op dit boek, dicht mij de natuur staan vind ik belangrijk, maar met eten vind ik dit soms nog moeilijk, ik kan daar zeker nog wat hulp bij gebruiken!!

  Antwoord
 12. Rieneke Boer

  Yes weer een leuke winactie! Ik doe graag mee voor dit leuke, interessante en smaakvoll boek!

  Antwoord
 13. loes

  Lijkt me leuk om dit boek te winnen. Ben zelf bijna een jaar bezig met paleo, zou graag nieuweideetjes opdoen om man en kinderen eindelijk ook enthousiast te krijgen!

  Antwoord
 14. caitlin Dophemont

  Ja graag, ik doe graag nieuwe ideeën op!! Past vast goed in mijn suikervrije leefstijl.

  Antwoord
 15. Miranda Manni

  Ik wil het boek heel graag winnen. Sinds januari mag ik geen suiker meer en mijn oudste dochter ook niet. Kan nog wel wat lekkere recepten gebruiken om elke dag wat anders op tafel te kunnen zetten.

  Antwoord
 16. marjolijn

  Past goed bij mijn nieuwe keuken! En dan zorg ik er natuurlijk voor dat het een mooi gebruikt kookboek vol kook-/etensvlekken komt.

  Antwoord
 17. Fimmy

  Een nieuwe manier van eten en leven vraagt natuurlijk om inspiratie,en een goed kookboek is dan ook onmisbaar

  Antwoord
 18. Claudia

  Heel graag! Zijn er sinds kort achter dat mijn man slecht reageert op een aantal voedingstoffen en het is best lastig inschakelen en ook nog lekker te blijven koken… Nieuwe recepten zijn dus erg welkom hier!

  Antwoord
 19. Nathasja Tepper

  Met een cupcakewinkel en het maken van custom taarten eet ik niet altijd even gezond…euh laten we zeggen, ik eet soms oeverloos slechte dingen. Twee weken geleden ben ik me gaan verdiepen in goede voeding en dan met name het detoxen met een slowjuicer en daar ben ik dan ook echt 4 dagen geleden aan begonnen. Het gaat goed en ik voel me goed, Ik wil na deze paar dagen groente sappen doorgaan met bewust eten!

  Antwoord
 20. Coby

  Super leuk, dit boek wil ik wel winnen. Ik zie mezelf al lekker smullen van suiker, tarwe en zuivel vrije recepten. Dit is een mooie aanvulling op mijn gezonde levensstijl.

  Antwoord
 21. Paulien

  Zou welkome inspiratie zijn voor onze nieuwe levensstijl. Ik vind het soms best een uitdaging om lekker te koken en dit boek kan zeker helpen 🙂

  Antwoord
 22. maartje

  Oh dat zou super zijn. Ik heb deze week mijn leven omgegooid. Ga dinsdag beginnen met een personal trainer en wil ook gezond gaan eten. Ik heb behoorlujk overgewicht en veel psychische klachten. Die naar mijn idee ook door eten worden veroorzaakt
  Dit zou me zo enorm kunnen helpen. Maartje

  Antwoord
 23. Susanne

  Lijkt me een geweldig boek om te winnen! Ik ben nu een tijdje bezig met gezond eten en merk een duidelijk verschil in mijn lijf. Als ik niet goed op mijn voeding let, merk ik het helaas nog beter. Wat een fijne hulp om mijn chronische pijn draaglijk te maken! (of eigenlijk is het dus andersom…. door rommel in het eten heeft mijn lijf meer te verduren..) En gezien ik (voorlopig) nog steeds hulp hierbij kan gebruiken lijkt dit boek me erg interessant!

  Antwoord
 24. Susanne

  Ik ben erg benieuwd naar dit nieuwe kookboek, de preview op de site van Richard ziet er veelbelovend uit en ik vind het leuk dat Richard recepten van collega’s en vrienden heeft opgenomen.

  Antwoord
 25. Lilian

  Wat een leuke winactie! Dit boek past uitstekend bij mijn missie om een fit chick te worden. Ben al aardig op weg maar door dit boek zal ik weer nieuwe inspiratie krijgen. Dus ook ik doe graag mee.

  Antwoord
 26. Gerrie Vogels

  Mooicboek. Zou goed van pas komen. Ga steeds meer op mijn voeding letten en denk dat ik uit dit boek goede recepten haal.

  Antwoord
 27. Nicky

  Wow! Die wil ik wel winnen! Ik heb een kookboeken-tic, zeker als het gaat om natuurlijk koken. Daarnaast ben ik halverwege ‘mijn’ jaar, dus moet nog een half jaar wachten tot ik jarig ben 😉 altijd leuk toch, cadeautjes? 😉

  Antwoord
 28. Marion

  Oei, je blog en foto’s smaken letterlijk naar meer..!! Het ziet er niet alleen gezond, maar vooral ook lekker uit. En daar word ik blij van. Die recepten met insecten vind ik nog wat (te) spannend, maar wie weet overtuigd dit boek me om het binnenkort toch gewoon eens te proberen…

  Antwoord
 29. Kayleigh

  Het lijkt me heel leuk om dit boek te winnen! Probeer om gezonder te gaan leven om me eczeem onder controle te krijgen en ook een stukje gewicht. Leuke actie:)

  Antwoord
 30. Anne

  Eigenlijk verdiend iedereen dit boek. Iedereen zou de kans moeten krijgen lekker en gezond te eten. Zo mooi om te zien dat als je je in eten gaat verdiepen je ziet dat al zoveel mensen hiermee bezig zijn en dat er steeds meer bewustwording is..en inspiratie voor mij en mijn nieuwe leefstijl 🙂 . Dit boek is vast een mooi bijdrage/aanvulling hierop. Ik ben heel benieuwd!

  Antwoord
 31. Edith Lange

  Heerlijk eens een boek in het nederlands. Ik woon in Hongarije en eet zoveel mogelijk puur eten. In het hongaars heb ik al wat kookboeken, maar een nederlandse zou een mooie aanvulling zijn!

  Antwoord
 32. rianne

  Koken is passie .
  Hou er van om gezond en lekker te koken
  Ik wil nog meer inspiratie op doen voor koken daarom wil ik dit boek

  Antwoord
 33. marion kamp

  Dit boek zou een aanwinst bij mijn kookboeken zijn!
  HIer zou ik echt blij van worden.

  Antwoord
 34. Melina

  eten zoals het vroeger is bedoeld.. Vanuit oer instinct gelukkig en gezond zijn dmv eten, ik ben benieuwd en laat me graag inspireren

  Antwoord
 35. priscilla brai

  terug naar de oorsprong in een hedendaags jasje.
  het lijkt me een mooi boek met lekkere recepten en voor iedere dag van de week een stOER gerecht!

  Antwoord
 36. JAcqueline

  Het lijkt me een superleuk boek. Dat wil ik graag winnen.

  Antwoord
 37. saakje

  Dit boek zou een mooie aanvulling zijn voor mijn nieuwe levensstijl van gezond en verantwoord eten.

  Antwoord
 38. Carmen

  Wat een leuke actie! Gezond eten geeft een gelukkig gevoel, dus extra inspiratie is altijd welkom!

  Antwoord
 39. Elke

  Yes please.
  Ik heb net zijn eerste boek uit: Oersterk.
  Graag handvaten/recepten om het in de praktijk te brengen.

  Antwoord
 40. Emy

  Oersterk is ook hetgeen ik wil worden na mijn revalidatie van een kuit- en enkelbreuk. Zeker weten dat dit boek me daarmee kan helpen! !

  Antwoord
 41. Martine Aerts

  Oersterk eten wil ik ook in België leren kennen. Ik geloof dat de oerbelgen hier zeker ook voor open staan.

  Antwoord
 42. Corna

  Tja…..wat zal ik schrijven….ik wil het boek gewoon graag winnen. Ik hou ervan

  Antwoord
 43. Jiska

  het lijkt me geweldig om weer mijn kennis uit te breiden met dit boek!
  Ik zit zelf in de noten en zuidvruchten. Spreek erg veel mensen die ik graag goede informatie wil geven over voeding! De boeken van de zandloper ken ik al door en door. En vele klanten van mij nu ook.
  Dit zou een geweldige uitbreiding zijn!

  Antwoord
 44. Yvette

  Jaaa!! Dat boek zou mij zo goed op weg helpen met het strenge dieet die ik wegens een chronische ziekte moet volgen!

  Antwoord
 45. An Verheijden

  Koken is top,gezond koken is geweldig,daar word je oersterk van

  Antwoord
 46. Manon van Berkel

  Puur eten, en voor mij geld ook zoveel mogelijk glutenvrij eten. Ik heb gemerkt dat dat voor mij het beste werkt. Ik zal nooit helemaal “normaal” worden qua energie e.d. gezien mijn CVS maar merk wel dat het stukken beter gaat sinds ik zo veel mogelijk clean eet. Dit boek zou voor mij een extra inspiratie zijn en nog meer te leren omgaan met goede pure voeding. Liefs Manon

  Antwoord
 47. Danielle Janssen

  Het zou super zijn als ik dit kookboek zou winnen. Ik ben de laaste tijd erg bezig met gezonde voeding en wat inspiratie is heel welkom!!!!

  Antwoord
 48. evelyn

  Ikkke graaaag om voorven met me kinderen te koken.

  Antwoord
 49. teha

  Zijn andere boeken heb ik gelezen, dus dit zou een mooie aanvulling zijn, ik wil het graag winnen!

  Antwoord
 50. karina schneider

  Oeeeeeeehr! Wat een mooie aanvulling op mijn verzameling oerkookboeken…( ben er net pas mee begonnen 😉 ).

  Antwoord
 51. Grete Karina

  Ik wil heel graag aan de slag met dit fijne kookboek!
  Troepvrij en suikervrij gezond koken is nog een hele uitdaging voor mij en ik kan wel wat hulp en inspiratie gebruiken.
  groeten,
  Grete Karina

  Antwoord
 52. Sandy

  Samen met mijn gezinnetje genieten we van eerlijk en puur eten. Volledig biologisch en proberen we ook zoveel mogelijk alles gezond te maken. Dit boek zou een leuke aanvulling zijn op onze leefstijl. Ons dochtertje van 2 geniet mee en in juli ook ons tweede dochtertje (dan verwachten we haar)
  22 april ben ik jarig, zou een leuk verjaardagscadeau zijn!

  Antwoord
 53. Leonie

  Troepvrij, graanvrij, zuivelvrij en suikervrij… That’s me!
  Ik doe ook mee!

  Antwoord
 54. Kirsten Koster

  Nieuwe recepten zijn altijd welkom! Dus ja, wij doen graag mee met deze winactie! Met een gezin vol intoleranties en allergieën kan ik altijd nieuwe ideeën gebruiken…..

  Antwoord
 55. Maaike

  Geweldig…troepvrij eten!! Ik kan daar nog heeeel veel over leren..dus ik doe mee 🙂

  Antwoord
 56. lie

  Om gezonder en pijnvrij te leven, gooi ik mijn eetgedrag helemaal om…..momenteel eet ik suikerbeperkend, hoop dat dit evolueert naar Suikervrij. Volgende stap tarwevrij….. Dit boek toont hoe het moet, dus zeker welkom!

  Antwoord
 57. Wilma Mentink

  Zelf heb ik het boek al in mijn bezit, komende woensdag 22 april worden mijn dochters 20 jaar.
  Ik zou best wel alvast 1 boek willen winnen. Het is een goede start om mee te geven. Beide houden ze van koken en vinden het leuk om veel uit te proberen.

  Antwoord
 58. Mandy

  Wat een super leuke winactie! =D
  Meer inspiratie voor gezonde recepten zijn altijd welkom, ik woon nog niet zo lang op mezelf en mijn kookboeken collectie is dus ook nog mager. En dit boek zou super zijn als steuntje in de rug om gezond te blijven eten!

  Antwoord
 59. Gerda

  Dit boek zou ik graag winnen om te zien of ik ook energiek en fit kan worden

  Antwoord
 60. Mieke

  Sinds een maand eet ik suikervrij. Ik probeer mijn gezin ook te overtuigen van gezonde voeding. Daarom zou dit kookboek een enorme motivatie betekenen voor mij!

  Antwoord
 61. Marian

  Lijkt me een mooi boek om veel gezonde recepten uit te halen! Vorige week waren er bij AH o.a. Bio- koeken in de aanbieding en als je dan kijkt bij de ingredienten, staat de rietsuiker vrij voor aan in de ingrediënten lijst, en dan heb ik zoiets van laat maar liggen. Om dan zelf iets bijv. zonder suiker te kunnen maken….

  Antwoord
 62. susan

  Clean eating doen wij zo veel mogelijk, echter ontbreekt soms inspiratie en fantasie.
  Ik ben helaas geen keuken princess. Deze boek zou daarom goed van pas komen.

  Antwoord
 63. Jildou

  Erg leuke winactie, zou dit boek graag in onze keuken willen hebben staan! Benieuwd naar de recepten!

  Antwoord
 64. Marlon

  Dankzij ernstige gezondheidsproblemen kwam gezond en puur eten op mijn pad. Ik ben vol overgave aan de slag gegaan met zaken als juicen, onbewerkt eten en paleo. Het gaat de goede kant op met mijn gezondheid en ik ben blij met alles wat ik geleerd heb, maar ik mis wel eens wat inspiratie. Dit boek zou er voor kunnen zorgen dat er eens wat anders op het menu staat.

  Antwoord
 65. Mira

  Ik vind Richard de leth een enorme inspiratie en vind het super dat mede door hem de bewustwording vergroot wordt en bovendien toegankelijker wordt gemaakt! Ik houd van puur eten en ik zou heel graag dit prachtige boek winnen om wat nieuwe inspiratie en gerechten te krijgen!

  Antwoord
 66. marijksels

  Oeilala dat klinkt lekker, eerlijk, leerzaam en heerlijk! Terug naar de bron, puur en natuur! ‘k Kan wel een goeie zet die richting op gebruiken, dus ik doe heel graag mee!

  Antwoord
 67. Jette

  Ik wil graag oersterk worden door het boek te lezen en gaan gebruiken met mijn dagelijkse voeding! Do i need to say more?

  Antwoord
 68. Mathilde

  Gek op gezond en puur, gek op boeken, gek op koken, gek op winnen… Dus kom maar op; )

  Antwoord
 69. Jeanet

  Ik heb een onzettend zware jaar achter de rug en nog in een rouwproces… Daardoor ben ik heel veel afgevallen. Ik wil echt niet terug naar hoe ik was. ik vind het enorm lastig om de juiste voeding te kiezen. Dit boek zou een erg goede steun zijn voor een nieuwe start voor mij… een nieuwe ik….

  Antwoord
 70. joyce pots

  Dit boek lijkt mij erg interessant om te lezen en recepten uit te bereiden.
  ik zou graag een gezondere levenstijl met pure voeding zonder de zakjes en de pakjes
  volgen zonder dat het extra tijd gaat kosten want lekker eten daar hoef je niet uren voor in de keuken te staan.

  Antwoord
 71. Danielle

  Ik ga binnenkort starten met een opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut en wil daarna de orthomoleculaire voedingskant op. Dit boek zou dus een mooie inspiratiebron zijn.

  Antwoord
 72. Demelza Schipper-Sloos

  Ik doe mee! 😀

  Ik heb inmiddels een aantal verantwoorde kookboeken staan waar ik super veel uit maak maar zou mijn verzameling maar al te graag uitbreiden.

  Tevens had ik het gister met mijn opa en oma over hun eetpatroon en gewoonten. Opa wordt gedotterd morgen en moet sterk afvallen. Oma kookt alles zelf maar wel traditioneel. Ze hadden er oren naar om het roer (zo veel mogelijk) om te gooien en ik neem binnenkort mijn recepten mee. Hoe meer ze geïnspireerd raken hoe beter! 😀

  Antwoord
 73. Cora de Vos

  Ik zou graag dit mooie kookboek winnen! Bij Eat Pure Love vind ik al regelmatig lekkere gezonde recepten….wat zou het heerlijk zijn om natuurlijke, voedzame recepten binnen handbereik te hebben staan in mijn keuken om mij te ondersteunen in het dagelijks leven met gezond eten!

  Antwoord
 74. Viviana

  Twee kerst geleden kreeg mijn vader een hartaanval. We waren als familie in Parijs. Gelukkig ging alles heel goed. Ik had Richard zijn eerste boek bij en nam die mee naar het ziekenhuis. Toen ik vrijblijvend het boek gaf zei hij dat ik hem weer mee kon nemen. Niet gedaan. Volgende had hij het boek uit. Haha dat heeft hem voorgoed veranderd en nog steeds stuur ik mijn vader wekelijks recepten! Ik kan dus wel nieuwe inspiratie gebruiken, haha

  Antwoord
 75. Tina T

  Ik doe graag mee! Ik zoek nog steeds een goed kookboek, om gezond te koken, dat bij ons gezin past, wie weet is dit dat kookboek!

  Antwoord
 76. Lisa Brussel

  Oh ik zou dit kookboek zo graag winnen! Ik weet sinds een paar weken dat ik gluten- en lactose intolerant ben. Ik moet daardoor nu iedere verpakking in de supermarkt (leren) lezen. Een positief steuntje in de rug met recepten zonder deze factoren zou top zijn! ❤️

  Antwoord
 77. marga brussee

  Ik zou dit mooie boek heeeeeel graag willen winnen omdat ik graag gezond en clean wil leren eten. Ik denk dat dit boek daar perfect voor is. Dat t voor iedereen mogelijk is om met plezier gezond te eten.

  Antwoord
 78. Amanda

  Troepvrij eten, daar kan ik nog het een en ander van leren!

  Antwoord
 79. Eric

  Door de andere boeken van Richard zijn wij begonnen met Paleo. Geweldig om te merken dat je lichaam positief veranderd. Alle “troep” laten we nu voor wat het is.
  Dit kookboek zal geweldig van pas komen om nog wat extra inspiratie op te doen qua recepten.

  Antwoord
 80. Daisy

  Wat een geweldige actie! Ik zou dit boek wel willen winnen omdat ik eigenlijk helemaal geen verstand van eten hebt en ik het wel een uitdaging vind om mij in dat boek te verdiepen:)

  Antwoord
 81. Charlotte Kok

  Omdat mijn dochter een script over eten, eiwit, spieropbouw etc. gaat schrijven (Maturarbeit!) gaan we vanaf volgende week verschillende Voedingswijzen proberen. De hele familie doet mee ! Hoe meer informatie we hebben hoe beter, dus dit boek is van harte welkom!

  Antwoord
 82. S. van Ham

  Ja, leuke actie! Natuurlijk doe ik graag mee. Ben al een tijdje bezig met gezonder eten en heb interesse om over te stappen naar het eten volgens de Paleo methode. Dit boek kan me hier prima mee op weg helpen. Gr!

  Antwoord
 83. lisa uiterweerd

  Ik wil deze heel graag winnen, vooral voor mijn kleine manneke. Ik moet sowieso heel gezond eten voor mijn voedselintoleranties maar mijn grote en kleine man doen gewoon mee uiteraard. We ervaren alleen wel veel weerstand voor ons ukkie, het is blijkbaar heeeeel erg zielig als een kindje geen chemische rommel en suiker krijgt. Met deze leuke recepten kunnen we mensen showen dat puur ook heel leuk kan zijn en verre van zielig!

  Antwoord
 84. AnnemiekeV

  Het is zo fijn om een handig kookboek bij de hand te hebben in je zoektocht en vaste voornemen gezond te eten met het hele gezin. Ik laat me graag inspireren..
  Het lijkt me heel veelzijdig en uitgebreid, voor elk moment dus te gebruiken. Ik lees ook dat er geen gebruik wordt gemaakt van granen, zuivel en peulvruchten. Dat doe ik dus nog wel (bijv. spelt/rogge en karnemelk/biogarde). Ik ben dan ook benieuwd of ik bepaalde eetmomenten met granen en zuivel zonder problemen kan vervangen door een recept uit dit boek.
  Dat het werkt weet ik sowieso!! Toen onze jongste vanaf 6 weken oud helemaal onder de eczeem zat en ikzelf op de suikers ging letten (gaf borstvoeding) en ik hem bij het geven van wat vast voedsel alleen pure producten / veel goede vetten gaf, ging al het beter. Kokosolie was daarin een heel goed product.
  Juist daardoor zal ik dit ook nooit meer los willen laten, maar wat extra inspiratie is altijd welkom. Soms heb je echt nog even het gevoel het ei van Columbus uit te moeten vinden – alles om je heen doet het anders en vindt je vaak ook maar raar ;-).

  Antwoord
 85. Lindy

  Deze week maak ik een start naar een nieuwe ik. Na een jaar mag ik eindelijk gaan revalideren! Daarnaast wil ik mijzelf een nieuw voedingspatroon aanwennen. Een handje hulp van een goed boek kan ik daar wel bij gebruiken. Mijn doel is om weer een sterk lichaam te krijgen. Oersterk! Zowel fysiek als mentaal.

  Antwoord
 86. Marijtje

  Eet al suikervrij, maar ik wil meer. Ik wil OERSTERK worden !!!

  Antwoord
 87. Yvonne van Dijk

  Ik wil me weer oersterk en oergezond voelen. Geen calorieën meer tellen, maar gewoon oergezond eten. Dit boek zou een goede ondersteuning kunnen zijn.

  Antwoord
 88. Jildou

  Het lijkt mij super om dit boek te winnen. Mijn moeder en ik zijn altijd op zoek neer leuke gezonder recepten. Wij eten bio en proberen tarwe vrij te eten. Nieuwe inspiratie zou natuurlijk super leuk zijn!

  Antwoord
 89. Amy Joan

  Wat een toffe win actie en wat leuk dat je hier twee mensen blij mee mag maken! Sinds mijn moeder ziek is geworden en ik steeds vaker in de keuken belande heb ik een enorme belangstelling en enthousiasme ontwikkeld voor gezond en lekker koken! Ik word er helemaal blij van als mijn twee jonge zusjes hun bordje ook steeds vaker leegeten en bijna alles proeven en zelfs mee helpen bij het bereiden! Nieuwe inspiratie komt bij ons zeker van pas!

  Antwoord
 90. Marta

  Ik ben sinds een aantal maanden bezig met de studie voedingsleer. Voor aanvulling had al het boek Oersterk van een vriendin als kado gekregen, hier heb ik heel veel bij geleerd. Het zou fantastisch zijn als ik mijn studie en ook mijn kookkunst zou kunnen uitbreiden met Oersterk Eten! Heerlijk lijkt me!

  Antwoord
 91. Deirdre

  Wat een leuke actie. Net als de velen boven mij zou ik ook graag het boek willen winnen. Na jaren van overgewicht, slechte gezondheid, vele diëten gevolgd, ben ik 5 weken geleden gestart met de sugarchallenge. Het gaat goed, ik voel me goed en de kilo’s verdwijnen nu eindelijk ook. Maar nu komt het ook op inspiratie en handigheid in de keuken aan. Ik mag geen brood, geen suiker, geen aardappelen, geen tarwe, geen zuivel. Dat vergt best een omschakeling met koken en daar kan ik best wat hulp bij gebruiken. Ik zag in het inkijkexemplaar bij bol.com leuke recepten staan. Ik wil een gezonde lifestyle, voor mij, maar ook vooral voor mij dochtertje van 16 maanden.

  Antwoord
 92. Ita Holdinga

  Net zo OER als het boek…….ik wil hem gewoon graag hebben….simpel

  Antwoord
 93. Centine Blaakman

  We zijn net begonnen met het aanpassen van ons eetpatroon. Minder brood, zuivel en pasta, meer fruit, groenten, salades en koken volgens het seizoen. Maar we kunnen nog wel wat extra inspiratie gebruiken!!

  Antwoord
 94. Hester

  Ik ben erg benieuwd naar dit boek en kan niet wachten om er mee in de keuken aan de slag te komen. Dus heel graag!

  Antwoord
 95. Eva

  Fijn, een review! Zat gister al te neuzen op bol of er gebruikerservaringen waren. En deze is lekker positief!!! Zo benieuwd naar dit boek…

  Antwoord
 96. Janneke

  Ik doe mee! Lijkt me heerlijk!

  Antwoord
 97. Annemarie van Doorn

  Ik heb OERveelzinin om dit OERsterke boek te winnen 🙂

  Antwoord
 98. Andrea Broedelet

  Ha! Wat een leuke actie! Hoewel ik zelf ook goed bezig ben gezond te leven, is mijn moeder helemáál fanatiek. Zij heeft haar hele eetpatroon omgegooid en geniet nu dagelijks van een oerleefstijl. Ik gun haar dit prachtige boek van Richard zodat ze ook in de toekomst lkkr gevarieerd kan blijven eten!

  Antwoord
 99. Sabina

  Ik vind het onwijs stOER om zo heerlijk gezond te eten…!!

  Antwoord
 100. Diënne

  Ik heb z’n twee leesboeken, maar nog geen kookboek. Dus dat zou wel heel tof zijn! Ik zag al een heerlijk gerecht met zalm

  Antwoord
 101. karin

  Heel erg welkom. Ik loop een beetje vast in altijd dezelfde recepten, dit boek zou een geweldige aanvulling zijn.

  Antwoord
 102. erica

  Nadat ik gisteravond amper in slaap kon komen omdat de (witte) stokbroodjes en paprika chips als een blok in mijn maag lagen dacht ik dit nooit meer.
  Het moet anders met de voeding! En dit boek kan me daar volgens mij uitstekend bij helpen..

  Antwoord
 103. Shir

  Ik zou dit boek heel graag winnen, niet zozeer voor mezelf maar vooral voor mijn vader.. Dit omdat sinds mijn ouders gescheiden zijn mijn vader zelf is gaan koken en daar mag wel even een frisse wind doorheen! Hij is vooral goed in zwart vlees klaarmaken, gebakken aardappeltjes en flauwe pasta (want kruiden, wat is dat??), niet erg gezond en na 4 jaar elke week hetzelfde te eten wordt het tijd voor nieuwe lekkere gerechten 🙂 Met dit boek kan hij inspiratie opdoen en wordt koken een stuk leuker voor hem en het eten lekkerder voor ons!

  Antwoord
 104. catherina

  I love Richard. Zijn nieuwste boek ontbreekt nog in mijn collectie en staat hoog op mijn lijstje.

  Antwoord
 105. Frits Beerthuizen

  Wow, wat een hoop reacties. Ben benieuwd of er nog wel een winkans zal zijn bij zoveel geinteresseerden.
  Ik zou het wel heel leuk vinden om eens een GOED kookboek te gebruiken.

  Antwoord
 106. Monique

  Een man met een missie; waarom moeilijk doen als het veel makkelijker kan. Dit boek zou ik graag in mijn boekenkast willen hebben, om mijn ervaring ervan te delen met mijn omgeving.

  Antwoord
 107. Leandra Scheepers

  Denk dat dit boek me op de goede weg kan helpen. Kom nu vaak inspiratie tekort.

  Antwoord
 108. Clau-dya

  Mijn 2 dochters leren wat gezond koken en eten is en daarvan kunnen genieten

  Antwoord
 109. Angela

  Lijkt me een supermooi en oersterk boek 😉 ben benieuwd!! 🙂

  Antwoord
 110. Leonie

  oeh, dit boekt spreekt me heel erg aan! Ik ben net begonnen aan een zoektocht naar mijn nieuwe eerlijke, natuurlijke levensstijl. Na een detox wil ik gaan beginnen aan een suikerchallenge en veganchallenge, maar ik denk dat dit boek ook andere inzichten zal geven over gezond en lekker eten. Ik ben benieuwd! 🙂

  Antwoord
 111. Renee Dijksterhuis

  Supergaaf! Inspiratie om mijn gezin goed en gezond eten voor te schotelen is altijd welkom!!! Immers, jong geleerd is oud gedaan……

  Antwoord
 112. Ingrid Blenk

  Echt heel erg graag! Zijn OERsterk boek is een geweldige start geweest voor mijn nieuwe weg, en af en toe sla ik hem opnieuw open omdat mijn inzichten soms iets veranderen ten opzichte van een tijdje daarvoor. Ik vind zijn toon zo fijn, informerwnd

  Antwoord
 113. Ingrid Blenk

  Echt heel erg graag! Zijn OERsterk boek is een geweldige start geweest voor mijn nieuwe weg, en af en toe sla ik hem opnieuw open omdat mijn inzichten soms iets veranderen ten opzichte van een tijdje daarvoor. Ik vind zijn toon zo fijn, informererend maar niet belerend, met als boodschap “vind je eigen waarheid”. Deze prijs zou een heerlijke aanvulling zijn. En een leuk verjaardagscadeautje voor mijn 38ste alvast hihi

  Antwoord
 114. Susan

  Ik doe mee, ik wil graag het boek winnen!!

  Antwoord
 115. Gerda

  Sluit super aan op de studie natuurvoedingsadviseuse, waar ik sinds kort mee ben gestart. Ik kan dit boek dus uitstekend gebruiken om het theoretische in de praktijk om te zetten, want eten blijft m’n lust en m’n leven 🙂

  Antwoord
 116. Bianca

  Wow… bloednieuwsgierig!

  Antwoord
 117. Lonneke

  OERsterk eten lijkt mij een top boek! Moeders is altijd al bezig met het gezonde leven, wat ik met veel plezier van haar over probeer te nemen. Wij zeggen altijd, in een benzine auto gooi je ook geen diesel. Zo probeer ik te leven. Puur natuur! Heerlijk!

  Antwoord
 118. Marijke Langenegger

  ooh wow!!! Mijn dochter van 3 en ik zijn gek op puur en gezond, we proberen alleen mijn vriend/haar papa nog over te halen ook mee te eten( ipv potjes, sateschnitzels en tig aardappels

  Antwoord
 119. mirjam

  Klinkt goed, leuke actie!
  Ik ben nog op zoek naar een fijn kookboek voor iedere dag. Op het moment wok ik veel en maak er een wrap van of glutenvrije lasagna maar verder kom ik niet. Dit boek zou fijn van pas komen.

  Antwoord
 120. Esther

  Wat een gaaf boek. Deze zou ik heel goed kunnen gebruiken!

  Antwoord
 121. Ivonne Kramer

  Helemaal fan van Richard en zijn boeken..geweldige informatie en recepten!!

  Antwoord
 122. Rianne

  Omdat ik met het oerprincipe heeel graag het sterkste in mij naar boven wil halen!!! Kom maar door met die power!

  Antwoord
 123. Natasja van Luijk

  Lijkt mij er leuk boek. Mijn vriendin heeft speciaal voor mij de cheescake gemaakt zo goddelijk lekker.. dat ik nieuwsgierig ben geworden en zo hier terecht ben gekomen. Ik hoop dat er lactose vrije recepten in staan die gemakkelijk te maken zijn.. lijk mij heerlijk..

  Antwoord
 124. Jennifer

  Super! Het boek oersterk heb ik al maar het kookboek is heeeeel welkom. Mijn zwangerschapsverlof is net gestart dus alle tijd om lekkere gezonde recepten te gaan maken

  Antwoord
 125. lex selman

  Ik zou graag een boek willen winnen ben sinds een maand bezig om koemelk-gluten en suikervrij (geen toegevoegde suikers) te eten en het is ongelofelijk maar voel me veel beter en al die biologische producten zijn veel lekkerder! Dus wat meer inspiratie qua recepten is zeer welkom!

  Antwoord
 126. barbara

  ik zou graag dit boek winnen

  Antwoord
 127. Sofie Hermans

  Ik heb een paar moeilijke jaren achter de rug door anorexia. Ik ben het nu aan het overwinnen door veel over (gezonde) voeding op te zoeken en het in het dagelijks leven toe te passen. Alleen met gezonde voeding kan ik mijn eetstoornis overwinnen en dit boek kan mij daar goed bij helpen!

  Antwoord
 128. Nicole van Duijnhoven

  Ik vind het erg leuk om met m’n nieuwe vriend, ook een foodie, te koken. En het lijkt me dan ook super om recepten uit dit nieuwe boek van Richard samen klaar te gaan maken :))

  Antwoord
 129. Iris

  Heerlijk! Het leven omarmen….. proost!

  Antwoord
 130. Anneke R

  Dit boek ziet er erg mooi uit, de wat ‘apartere’ ingrediënten spreken mij aan, variëren doen we graag en ook de kinderen proeven graag mee. En basis recepten op de ‘oer’ manier zijn ook altijd welkom.

  Antwoord
 131. Cindy

  Zou en leuk verrassend verjaardagskado zijn (26-4 jarig

  Antwoord
 132. Monique

  Ja ik wil de recepten uit dit boek wel heel graag uitproberen en OERSTERK worden!! Samen met mijn puberende dochter de recepten maken zodat ook zij OERSTERK wordt. Ze begint nu zelf de voordelen te voelen van gezond en puur eten. Dus ik zeg hou vast die vibe;-).

  Antwoord
 133. Ingrid

  Lijkt me een super boek! Ik ben net drie weken begonnen met suikervrij eten en vind het moeilijk leuke en goede recepten te vinden. Deze blog vind ik al super om te lezen maar dit boek over Oersterk eten maakt het voor mij zeker makkelijker. Op naar een Oersterk lichaam :).

  Antwoord
 134. Jannie

  Geweldig hoe we allemaal de weg beginnen te vinden naar wat echte gezonde voeding is. Ik ben enorm overtuigd over wat pure voeding met ons doet. Toen mijn oudste zoontje geboren werd was ik overtuigd dat er iets in de voeding hem ziek maakte. Hij was moe, futloos, had hoofdpijn, was druk, diarree, buikpijn, ijzertekort, overmatig zweten,… dankzij terug te gaan naar de basis en meer plantaardige voeding te gebruiken en tarwe te schrappen staan we nu enorm ver! ALLE symptomen zijn verdwenen 🙂 Ook ikzelf ben verandert. Mijn brain functioneert weer 🙂 ik voel mij wakker! Ik ben nooit meer vermoeid en enorm gelukkig!
  Nu hoop ik mijn energie door te geven aan zoveel mogelijk mensen rondom mij en dus ben ik begonnen met enkel nog gezonde (kook)boeken aan te schaffen. Je zou mij enorm veel plezier doen met dit kookboek!

  Antwoord
 135. Ankie Mehlkop

  Ik ben op de goede weg met gezond eten, maar ik moet natuurlijk nog veel leren, dus kan dit prachtige boek een mooi voorbeeld zijn…..

  Antwoord
 136. Coby Glansbreek

  Lijkt me geweldig om ook dit boek te hebben en te gebruiken 🙂

  Antwoord
 137. SuSe

  Dit zou een hele mooie aanvulling zijn op mijn andere boeken.
  Het komt goed van pas als ik strakjes mag verhuizen en aan mijn strikte dieet moet beginnen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This