Tiener slaapkamer make-over met Flexa Creations

tiener slaapkamer make-over

Mirjam Blanken

25 augustus 2019


Tiener slaapkamer make-over met Flexa Creations

Kleine jongens worden groot! En als je dan een moeder hebt met klussen als hobby heb je mazzel, want: hoog tijd voor een tiener slaapkamer make-over! Ik verbaas me er trouwens elke keer weer over wat een andere kleur op de muur kan doen met de sfeer in een ruimte. Deze slaapkamer make-over is wat mij betreft meer dan geslaagd. Van een saaie witte ruimte naar een stoere jongenskamer. You like?

Oost, west, thuis best! Maar hoe gezond is jouw huis eigenlijk?

tiener slaapkamer make-over
tiener slaapkamer make-over

Kiezen voor kleur

Wist je dat de kleuren die je in de slaapkamer gebruikt van invloed zijn op je nachtrust? De kleur blauw staat overigens met stip op 1 als het aankomt op rustgevende kleuren. De basis van een koele kleur is trouwens altijd blauw. In de regel is het zo: hoe koeler de kleur, des te meer blauw er in vermengd zit. Het advies is dan ook om vooral te kiezen voor koele tinten in de slaapkamer. Good to know: in principe kun je van iedere kleur een ‘koele schakering’ vinden, behalve oranje en goud.

Kiezen, inspiratie, brochure, kleurtesters

Stoer was het sleutelwoord toen we aan de slag gingen met het kiezen van kleuren. Overigens had zoonlief het volste vertrouwen in de keuze van zijn moeder. Sterker nog: toen ik de Flexa Creations inspiratiebrochure onder zijn neus schoof koos hij dezelfde kleur. You gotta love the teenager!

Een kleur kiezen die je mooi vindt is een ding, maar vervolgens inschatten op welke muur je deze gaat smeren en wat de tegenliggende kleur gaat worden is een ander verhaal. Naast de handige Visualizer App waarmee je easy peasy ‘live’ kunt zien hoe een kleur op jouw muur uitpakt, heb ik ook gebruik gemaakt van 4 verschillende kleurtesters. En dat is me een partijtje handig!

tiener slaapkamer make-over
 • Je kunt de kleur van de tester meteen op de muur aanbrengen, maar wil je kleurverschil voorkomen tijdens het overschilderen dan kun je de kleuren ook aanbrengen op een A4’tje.
 • Afhankelijk van de dekking breng je 1 à 2 lagen verf aan.
 • Wanneer de verf goed opgedroogd is kun je deze als ‘preview’ met een stukje schilderstape aan de muur hangen.
 • Tip van de dag: bekijk de kleur ook bij ochtendlicht, avondlicht en kunstlicht.

Bovenstaande braaf gedaan natuurlijk en dat resulteerde in een andere keuze dan ik oorspronkelijk in mijn hoofd had zitten. Sowieso besloot ik de donkere kleur Industrial Grey op twee muren (in plaats van een) aan te brengen en deze te combineren met de lichte kleur Sea Foam. Blijkt maar weer hoe belangrijk lichtinval is bij de keuze van de ideale kleur.

This is how we roll…

Korrelige muren en strak verven gaat niet altijd lekker samen. Om het Buurman-en-Buurman-effect voor te blijven besloot ik de omstreden tip (afplakken, randje dik wit verven en zo gaatjes opvullen) van een medewerker uit de bouwmarkt naast me neer te leggen en te gaan voor te dure, feloranje afplak tape speciaal voor ruwe ondergronden. En dat werkt dus prima, zeker als je de tape meteen na het schilderen verwijderd.

tiener slaapkamer make-over

Het eindresultaat!

En dit is het resultaat van een dagje schilderen en een dagje inrichten. En dat het bij een dagje schilderen is gebleven komt hoofdzakelijk door de hoge dekkracht van Flexa Creations verf. De make-over is wat mij betreft meer dan geslaagd. Als je de voor en na foto’s naast elkaar legt zie je pas goed wat het effect van kleur in je interieur is. De komende tijd gaat moeders nog wat snuffelen naar mooie vintage meubeltjes. Iets met ‘never not klussing?’.

tiener slaapkamer make-over
tiener slaapkamer make-over

Color your life!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Flexa. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

4 Reacties

 1. Wendy

  Goedenavond, wat een super stoere jongenskamer!! Wij gaan de kamer van onze zoon ook een make-over geven. Ik heb een vraagje. Waar komt dat leuke nachtkastje vandaan?

  Groetjes
  Wendy

  Antwoord
  • A. B.

   Gaaf! Precies wat ik zocht.

   Waar is dit mooie bed van?

   Antwoord
 2. Gert

  Hallo, het eindresultaat is prachtig. Ik zou ook graag de jongenskamer willen verven. Nu is mijn vraag welke Industrial Grey heb je gebruikt? E zijn er blijkbaar verschillende van het merk flexa.

  Mvg,

  Gert

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This