Vakantiegevoel in een flesje Spa! + win een wellness weekend naar Spa

Spa

Mirjam Blanken

13 augustus 2018


Wat is jouw natuurlijke inspiratiebron?

Over die vraag die Spa mij stelde moest ik afgelopen week stiekem nog best even nadenken. Wat heeft mij geïnspireerd? Door welke geuren en smaken komen er fijne herinneringen boven? Welke momenten in mijn jeugd hebben invloed gehad op de persoon die ik nu ben? En wat wilde ik later als ik groot ben worden?

Nu wil het geval dat ik bij ’toeval’ voor de klas beland ben. Als (hele) jonge alleenstaande moeder koos ik mede voor deze opleiding omdat ze deze aanboden in digi-vorm. Ideaal, want op deze manier hoefde ik dus niet 5 dagen per week heen-en-weer te reizen en kon ik dus parttime studeren. Lang verhaal kort: ik vond en vind lesgeven geweldig, maar alles wat zich buiten het klaslokaal bevond vond ik eigenlijk heel stressvol. Te stressvol eigenlijk. Met als gevolg dat ik mijn carrière voor de klas vaarwel heb gezegd en vol ben gegaan voor mijn echte passie én mijn eigen gezondheid. Want eerlijk is eerlijk, de term burn out was hier wel van toepassing. Vreemd toch, hoe je jezelf zo kwijt kunt raken…

Vrijheid blijheid

Als ik nu terugdenk aan mijn jeugd en vooral de vraag ‘wat wilde je vroeger worden’ dan is 1 plus 1 ineens echt 3. Ik was vroeger dol op verhalen schrijven, mijn tekenschrift ging overal mee naar toe en ik kon eindeloos buiten voetballen met de jongens. Het liefst wilde ik op de lagere school journalist of schrijver worden en een blauwe maandag ook nog cowboy. Stil zitten was niet mijn hobby en ik fladderde met een dikke smile op mijn gezicht door het leven. Geen boom was te hoog om in te klimmen en een paar schaafwonden meer of minder daar lag ik niet van wakker. Een gevoel van vrijheid blijheid is wel van toepassing op mijn kinderjaren.

Grote mensen weten ook niet alles! Dat is jarenlang zo’n beetje mijn motto geweest. En hoe meer ik naar mijn eigen gevoel luister, des te meer ik weer als een kind zo blij door het leven huppel en ik tot de conclusie kom dat volwassen zijn handig is, maar er tegelijkertijd voor kan zorgen dat je dingen doet ‘omdat het zo hoort’. En dus ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn natuurlijke inspiratiebron zich ergens in mijn onbevangen jeugdjaren bevindt. Niet voor niets ben ik nu uitgekomen voor een baan als zzp’er waar ik ook nog eens dagenlang kan schrijven, creatief bezig kan zijn en mijn visie op gezond leven kan delen!

Geuren brengen herinneringen naar boven

Wist je trouwens dat geuren herinneringen en emoties van way back naar boven kunnen halen? Natuurlijk doet smaak of muziek dit ook, maar van alle zintuigen ligt onze reuk het dichtst bij het deel in onze hersenen wat onze emoties bestuurt. Deze ‘korte lijntjes’ zorgen ervoor dat bepaalde geuren de rest van je leven een bepaalde emotie oproepen.

De geur van benzine brengt mij weer terug naar vakanties in Frankrijk met de Lada. Ruzie maken met je broer en zus op de achterbank, de stops aan de Franse snelwegen waarbij we stokbroodjes met (heel veel) Nutella aten, het opzetten van de tent en genieten van een wereld zonder zorgen. Volgens mij was het enige zorgpuntje tijdens deze vakanties wanneer ik aan de beurt was voor het Tetris spelletje. Ik lag trouwens standaard als eerste in het zwembad en nog steeds ben ik als een kind zo blij wanneer de zon op mijn bol schijnt en ik met zoonlief in het water kan spelen. Niets zonnen op een bedje, ik ben absoluut team ‘zon, zee en waterrat’.

Vakantiegevoel in een flesje Spa…

Maar de mango smoothie bowls in Bali staat met stip op 1 wat betreft goede herinneringen aan vakantie. Inmiddels is alles wat ook maar een beetje naar mango ruikt of smaakt favoriet en eigenlijk begrijp ik nu pas waarom. Mango brings back sweet memories! Tijdens deze trip werden er knopen doorgehakt, voelde ik me letterlijk even los van alles en kon ik intens genieten van de heerlijke en gezonde ontbijtjes die Bali rijk is. Bali is wat mij betreft daarnaast ook the place to be voor flink wat soul searching en voor mij ook de plek waar mijn passie voor bloggen en holistisch leven echt vorm heeft gekregen.

Dus lieve Spa, ik ben eruit. Mijn natuurlijke inspiratiebron is het ultieme gevoel van vrijheid blijheid. De wind door je haren, de zon op je bol, inclusief het gevoel dat de wereld aan je voeten ligt. Een combinatie van ‘pluk de dag’ plus ‘een ultiem vakantiegevoel’.

Spa

Wat is jouw natuurlijke inspiratiebron?

En hoe leuk is dit? Spa is namelijk op zoek naar nieuwe smaak voor het Spa Touch Of assortiment. Spa Touch Of is een heerlijke combinatie van bruisend, natuurlijk mineraalwater met een vleugje natuurlijk aroma. Geen calorieën, geen suiker, geen zoetstoffen of andere kunstmatige toevoegingen dus. Er zijn op dit moment 7 smaken verkrijgbaar: coconut, apple, blackcurrant, lemon, grapefruit, mint en peach.

En na de laatste introductie van Touch Of Coconut, is het hoog tijd voor smaak nummer 8. En welke dat wordt, dat mogen jij en ik bedenken. Ik heb mijn smaak inmiddels al ingezonden en koos voor mango met een vleugje gember. Want dat ik houd van tropische smaakjes zoals mango is inmiddels wel duidelijk. Instant vakantiegevoel in een flesje wat mij betreft! En wat zou nu lekkerder zijn dan in gedachten weer op het strand van Bali zitten met een tropische mango smoothie bowl in mijn hand? Daarnaast ben ik fan van alles waar gember inzit, dus fingers crossed!

Win een wellness weekend naar Spa!

Meedoen is trouwens easy peasy. Op de website van Spa kun je tot en met zondag 26 augustus jouw eigen smaak insturen. En ook al wordt jouw smaak niet gekozen, ook dan maak je gewoon kans op een van de drie weekendjes weg.

Go to your happy place!

Ik ben benieuwd! Welke smaak ga jij insturen?

Liefs Mirjam

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Spa. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This