Veilig rijden is goed voor je portemonnee!

Veilig rijden is goed voor je portemonnee!

Mirjam Blanken

18 oktober 2016


Veilig rijden is goed voor je portemonnee!

Samen met Brammetje, mijn Fiat 500 Cabrio rijd ik al heel wat jaren met plezier rond. En ondanks dat er een eco knop op mijn scheurijzer zit, gebruik ik deze zelden. Ik weet het… en dat voor iemand met een ‘groene’ blog. Ik heb zelfs het vermogen om van zijn 3 direct naar zijn 5 te schakelen. Manlief trekt als bijrijder nogal eens zijn wenkbrauwen op. En zo nu en dan ligt er toch echt een prent op de deurmat. Net even een paar kilometer te hard dan de toegestane snelheid. Herkenbaar? Wist je dat veilig rijden (en dus ook zuiniger rijden) goed is voor je portemonnee?

Pay-how-you-drive-verzekering

ANWB heeft namelijk iets nieuws! Met de nieuwe ANWB Veilig Rijden Autoverzekering zorgt een veilige rijstijl voor korting op de premie van de autoverzekering. Simpel gezegd: hoe veiliger je rijdt, hoe hoger jouw korting wordt. Deze veilige rijderskorting kan oplopen tot 30% bovenop de no claim korting.

Nu ben ik nogal honkvast wat betreft verzekeringen. Zelden (lees: nooit) vergelijk ik prijzen van verschillende aanbieders of duik ik in mijn polis wat er allemaal vergoed wordt. Wat bleek? Mijn vorige autoverzekering was ruim 10 euro per maand duurder. Bovendien geeft de ANWB fijne extraatjes, zoals de 24/7 hulp van de alarmcentrale en wegenwachthulp ter plaatse. Daarnaast was overstappen echt in 10 minuutjes gepiept. Gewoon online, tussen de bedrijven door.

De Veilig Rijden Autoverzekering heeft als doel dat bestuurders veilig gaan rijden.

Met deze zogeheten rijgedragverzekering draag je dus niet alleen bij aan de verkeersveiligheid in Nederland, maar ook is veilig rijden goed voor je portemonnee! Daarnaast rijd je een stuk zuiniger en bespaar je op deze manier ook op brandstof. Een win-win situatie dus!

De veilig rijden App

Inmiddels is mijn Brammetje voorzien van een stick. Deze sluit je eenvoudig aan op de OBD-poort van je auto. Net als een stekker in het stopcontact. Nog nooit gehoord van deze poort? Ik heb me laten vertellen dat deze poort ook gebruikt wordt door de garage als de motor willen uitlezen. Hier werd ik nog niets wijzer van. Gelukkig krijg je bij jouw dongel een a4’tje met plaatjes waarop alles keurig wordt uitgelegd. En mocht het onverwacht nog steeds niet lukken? Dan helpt de ANWB een handje. Nadat de dongel geïnstalleerd is en je hebt gereden ontvang je binnen 48 uur een mailtje met een link om een account aan te maken. Easy peasy dus!

De stick meet mijn rijstijl op 4 onderdelen:

 1. snelheid
 2. remmen
 3. optrekken
 4. het nemen van bochten

Via de app ontvang ik elke 10 dagen een overzicht met mijn behaalde resultaat en tips om mijn score te verbeteren. Eens in de 3 maanden wordt er een gemiddelde rijscore bepaald en hieruit rolt een persoonlijke korting. Ik houd jullie uiteraard op de hoogte van mijn score. Spannend!

Ga jij samen met mij de uitdaging aan?

Net even wat harder rijden dan de maximum snelheid, scherp de bocht door, even lekker optrekken om die dikke Audi een poepie te laten ruiken of iets te laat remmen… Niet echt veilig en ook niet echt zuinig! Hoe is jouw gedrag op de weg? Ga jij samen met mij de uitdaging aan om de hoogste rijscore te behalen?

Op zaterdag 29 oktober ga ik bij het ANWB Safety Experience Center in Rosmalen in de praktijk leren hoe ik mijn rijstijl kan verbeteren. En ik mag 5 volgers van Eat.Pure.Love uitnodigen om samen met mij deze uitdaging aan te gaan!

Wat kun je verwachten? Naast dat het natuurlijk een ontzettende leuke dag wordt met elkaar en ik het superleuk vind om jullie te ontmoeten, moeten we ook aan de bak. We starten in de schoolbanken met een stuk theorie. Vervolgens kruipen we zelf achter het stuur! We krijgen namelijk een rem- en uitwijktraining. Ook leren we de juiste vluchtroute te kiezen bij een noodstopsituatie en hoe we moeten anticiperen wanneer we een bocht te snel hebben genomen. Na afloop van de training krijg je bovendien een heus certificaat mee naar huis. Met dit certificaat laat je zien dat je over kennis, vaardigheden en inzicht beschikt waarmee jij veilig kan deelnemen aan het verkeer.

Meedoen is easy peasy! Laat onderaan deze blogpost in een reactie weten waarom jij mee wilt doen! De winnaars maak ik zondag 23 oktober bekend. Succes!

Drive safe!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met de ANWB. Lees mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

8 Reacties

 1. Karin Hendriks

  Hey Mirjam, bij deze dan ook op je website 😉
  Ik ga graag mee! Ik heb het een aantal jaren geleden wel al eens gedaan, maar merk dat je kennis en ervaring moet bijhouden, anders raak je het weer kwijt.
  Met de kilometers die ik rij en dan herfst en winter in aantocht erg fijn om weer wat tips en trucs te krijgen.

  Antwoord
 2. Patricia

  Ik ga graag mee!

  Ik hou van autorijden en kan wel wat extra tips gebruiken om zuiniger te rijden.
  Daarnaast is het oefenen van noodsituaties heel handig! Want ik heb geen idee hoe ik nu spontaan zou reageren en of dat een veilige keuze zou zijn.

  Groetjes, Patricia

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Jaaa! Bedankt voor het meedoen met deze actie. You’e got mail! 😉

   Antwoord
 3. wendy

  Ik ben super bang op de weg met regen of winters weer..altijd heb ik al hele scenario’s in mijn hoofd wat er kan gebeuren. Dus weten hoe je moet slippen enz wil ik heel graag leren.

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Leuk dat je hebt meegedaan Wendy! Check je mail eventjes voor nog een korte update wat betreft tijden etc. Tot zaterdag!

   Antwoord
 4. Ria Vletter

  Ik ga graag mee, veilig rijden is voor mij een must geworden, omdat ik geregeld met mijn twee kleindochters op de achterbank rond rij.
  Ik moet er niet aan denken dat er een ongeluk zou gebeuren , doordat ik onveilig rij. Ik denk dat ik al aardig veilig rijd, maar je bent nooit te oud om ( bij ) te leren.

  Antwoord
 5. Manon Hutten

  Ik zou dit zooo leuk vinden! Dacht pas nog dat ik dit echt nodig zou hebben 😉
  Elke dag 1,5 uur rijden op en neer naar werk… En natuurlijk heel veel zin in een leuke, gezellige dag…

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hi Manon,
   Bedankt voor je deelname! Leuk om elkaar zaterdag te zien. Check even je mailbox voor een korte update en extra info wat betreft de tijden. Liefs Mirjam

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This